Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
apr 2018
23

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (24/4)

En mindre intressant omgång ifall vi tittar på lagen men en fantastisk omgång ifall vi tittar på strecken och hur mycket värde det finns här. Bara drygt en halv miljon omsatt när detta skrivs och jag tror inte det blir mer än runt fem miljoner just då omgången har få stora lag. Så tänk på att den inte finns hur mycket som helst att vinna i 13-rättspotten även om det finns mängder med värde på skrällarna här som nämnts. Det fungerar att spika några giganter även om jag försöker täcka upp det mesta!

Här spelar du på Europatipset

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under fredagen.


1. Liverpool - Roma
62.5% - 21% - 16.5%
Roma svarade för en makalös vändning hemma mot Barcelona efter att ha legat under med 4-1 efter första mötet med Barcelona. Men tittar vi lite historiskt hur det går för Roma borta i den här ärofyllda turneringen så hittar vi en seger på de senaste 15 matcherna även om tio av dessa är från tidigare säsonger. Segern var mot Qarabag. I höstas i gruppspelet fick de dock 3-3 mot Chelsea på bortaplan så de kan ju spela oavgjort på de brittiska öarna.

Men på Anfield nu tror jag de kommer få det svårt men klyschan stämmer att bollen är rund och då kan oftast de flesta lagen vinna sina matcher. Men jag lutar mig åt styrkan hemma för detta lag som tränas av tysken Jürgen Klopp. Fyra vinster och två oavgjorda har de i Champions League den här säsongen med en målskillnad på 19-4. Då är det svårt att gå mot även om det är en semifinal och det lär vara både det ena och andra som kommer påverka.

Även i ligan stormar Liverpool fram hemma med 11-6-0 och 41-10 i målskillnad. Manchester City slogs med 4-3 i ligan och vem minns inte 3-0 när det var Champions League? Här följer jag mitt egna förnuft och det passar bra med marknaden som också ser att det finns ett knappt värde på ettan dessutom. Tror dock den kommer stiga men allt under 70% på strecken kommer jag spika här.

Utgångstips: 1


2. Derby - Cardiff
36% - 28.5% - 36%
Den första av två matcher i Championship spelas ikväll mellan Derby och Cardiff på iPro Stadium som ska vara en väldigt jämn match på förhand enligt marknaden. Streckspelarna har dock hittills lutat sig klart mer på tvåan och det gör att värdet i nuläget är fint mest på ettan men även på krysset.

Cardiff ligger just nu på andra plats i ligan med en poäng mer än trean Fulham som jagar direktplatsen till högsta ligan. Cardiff har dock en match mer så vid en eventuell förlust här är det inte kris även om det kommer bli nervigt i de två sista omgångarna. Möte mot Hull och Reading som där Hull inte kommer ha så mycket att spela för då de säkrat nytt kontrakt redan.

Derby ligger på sjunde plats med en enda poäng upp till kvalplats och fördelaktigt har de även en match mindre spelad. Vinst här är dock nästan ett måste då de har en tuff match borta mot Aston Villa i nästa omgång som dock kan sluta drömma om direktplats vid derbyförlust mot Cardiff. Jag tycker att ettan känns mest spelvärd just för att jag litar på marknaden här men matchen är öppen och fler tecken krävs nog. I ligan har Derby två segrar på de sex senaste matcherna, dock tre raka förluster på slutet, två mot topplag och en mot Burton i botten. Cardiff har tre segrar och en oavgjord men två raka segrar även om motståndet här inte imponerat. Medan Derby tar lika mycket poäng hemma som borta når Cardiff endast drygt 40% på bortaplan.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 i ingen speciell ordning.


3. Nottingham - Barnsley
35% - 26.5% - 38.5%
På The City Ground ska två lag mötas som haft det svårt att vinna på slutet. Nottingham en seger på de åtta senaste med endast tre gjorda mål framåt. Barnsley också de med en seger på de tolv senaste men däremot med lite fler gjorda mål, nämligen tolv stycken.

Även dessa två lag har en match mindre i ligan och för Nottingham är det mest vilken placering i undre mitten som de ska få när serien är färdigspelad. Barnsley har dock helt andra krav då de nu ligger på nedflyttning, två poäng upp till Bolton på säker mark. Barnsley avslutar dessutom mot Brenford och Derby som – vid otur för Barnsley – fortfarande kan leva för att nå kvalplats upp mot Premier League. Inga lätta matcher oavsett och det krävs nästan en seger här för att på fullt allvar tro på ett nytt kontrakt. Men den chansen ökar mest om Nottingham kommer ut omotiverade och då det är hemma borde en del kampvilja finnas där.

Drygt 59% av totalpoängen är inspelad på hemmaplan för Nottingham medan bortalaget lyckats få ihop knappt 45% av poängen borta. Hittar inte så mycket anmärkningsvärt i övrigt utan jag utgår från marknaden och då ligger det största värdet på krysset medan ettan är överstreckad med fem procentenheter!

Utgångstips: 2
Gardering: X då Nottingham måste visa mer målvilja och de har inget att spela för.


4. Bradford - Milton Keynes Dons
45% - 27.5% - 27.5%
Första matchen av sex från League One och den ska spelas på Northern Commercials Stadium där Bradford tar emot Milton Keynes Dons. Bradford har en mikroskopisk chans att ta en kvalplats upp vid fyra avslutande segrar men det är inte varken troligt eller ens möjligt då även flera andra lag måste avsluta uruselt. Samtidigt har Bradford tagit färre poäng hemma än borta om än marginellt.

MKD har tre matcher på sig att ta in de sex poäng som krävs just nu för att nå säker mark och slippa spela i League Two till hösten. Detta känns inte heller realistiskt då de kommer med fyra raka nederlag och en målskillnad på 3-13 samt har två topplag kvar att möta där det ena ser ut att ha allt att spela för. Oavsett måste de först vinna den här matchen men det känns långsökt bara det.

Ska vi tro marknaden så är det dock mindre än 50% chans för en hemmaseger och det gör att både kryss och tvåan blir hyperintressanta när streckspelarna likt mig tänker likadant att det här är en enkel etta. Men streckade på 71% gör att den känns iskall på tipset men det finns möjligheter att konstruera slagkraftiga system trots allt om man vill höja upp segerchansen för hemmalaget som jag själv vill – likt Leeds i helgen.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 då värdet är enormt på bägge, med knapp fördel krysset.


5. Bristol Rovers - Wigan
16.5% - 23.5% - 60%
Serieledarna Wigan åker till Memorial Stadium för att ta hem tre poäng och därmed öka chanserna till att vinna ligan dessutom, även om de redan är klara för uppflyttning. Och det mesta tyder på att tvåan är relativt klar då Bristol Rovers inte har något alls att spela för då de är fastgjutna i mitten av tabellen.

Lägg därtill att Wigan har 15-2-4 med 50-17 i målskillnad borta vilket betyder drygt 50% av samtliga deras poäng, men hemmalaget är starka där då de har 11-4-6 (36-28) vilket betyder drygt 66% av poängen inspelade inför sina egna fans. Men även formen är mest talande för tvåan då de tagit 13 poäng på de sex senaste medan bristollaget fått ihop sex poäng med endast en vinst.

Öppen match och spikade man i förra så gör man inte det här och vice versa. Tvåan är överstreckad med 17 procentenheter och ettan har mer än 100% värde just nu medan krysset har ett värde på drygt 50%. Svårt veta hur motiverade lagen är och jag kan tänka mig att det blir några mål här. Wigan vann hemmamötet med 3-0 tidigt i höstas.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X är givna tecken på stora system men även på mindre där vi hittat andra spikar.


6. Doncaster - Blackburn
19% - 24.5% - 56.5%
Ännu en match där strecken är helt snett om man jämför marknaden med streckspelarna. Klar favorit är dock Blackburn som praktiskt borde ha säkrat en direkt plats redan till Championship. Men tar de tre här är det även klart teoretiskt och då Doncaster också cementerats fast i mitten av tabellen så kommer vi åtminstone ha ett enormt motiverat lag i bataljen på The Keepmoat Stadium.

Formmässigt är det femman mot ettan med 11 respektive 14 poäng på de sex senaste matcherna vardera. Vidare har faktiskt Blackburn 13 raka utan förlust där nio slutat med seger dessutom. För hemmalaget är det mest i slutet vinsterna kommit, tre stycken på de sex senaste. Innan dess hade de en vinst på tolv raka matcher. Mindre imponerande, men trots den lilla formtoppen så tror jag inte laget räcker för att slå Blackburn men jag har haft fel förr.

Strecken i matchen är 11%-17%-72% och det gör ju att man tvekar lite innan man tar ställning för dessa storfavoriter kan inte vinna en efter en om det ska finnas någon utdelning per kupong att tala om. Jag väljer dock att luta mig mot favoriten men även här gäller det som sagts tidigare att det är lite upp till var och en vilka som ska spikas och var man ska ha med allt värde på skrällarna.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X ska ju med om det finns trevligare spikar för enormt värde här.


7. Oldham - Southend
51% - 26% - 23%
Southend åker till Oldham och ska spela på Boundary Park med ett lite märkligt facit på slutet. I formtabellen har de nio poäng på de sex senaste men samtliga av dessa segrar togs hemma med en målskillnad på 10-0 medan de på bortaplan är nollade med en målskillnad på 0-7. Det följer dock trenden hela säsongen där Southend endast tagit 25% av sin totalpoäng på resande fot med 15-41 i målskillnad medan de hemma har 38-21.

Oldham har både Rochdale och Northampton flåsandes i nacken där samtliga slåss om att klara förnyat kontrakt. Just nu har Oldham 48 poäng och det skiljer en och två poäng nedåt men även över är det fler lag inblandade, framför allt Walsall och Wimbledon på 48 respektive 50 poäng. Drygt 60% av poängen har Oldham tagit hemma.

Även här är favoriten överstreckad rätt kraftigt, nu med tio procentenheter och krysset har bäst värde i skrivande stund och skulle kunna vara ett spikförslag om man helt litar på marknaden. Kan avsluta med att säga att Oldham faktiskt bara har två förluster på de 13 senaste matcherna och formen är klart uppåtgående och nog ska de fixa ett nytt kontrakt trots positionen där de ligger. Dock fem raka oavgjorda och det kan krävas en vinst snart igen. För med tre omgångar kvar så möter de Northampton i sista omgången och då vill de nog inte ha allt på ett kort för att kontraktet ska förnyas.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 behöver ju dessvärre komma med då det innehar visst värde men bara på riktigt stora system.


8. Rochdale - Plymouth
51% - 26.5% - 22.5%
En hyperintressant match utspelar sig på Crown Oil Arena där ena laget har en snara runt halsen medan det andre ser hägringen framför sig. Rochdale ligger precis under strecket för nedflyttningen nämligen med endast en poäng upp och tre omgångar kvar dock med minst en riktigt tuff match kvar så poängen behövs här. Även Plymouth är helmotiverade då vid en seger går de upp på samma poäng som sexan Scunthorphe United med med sämre målskillnad, dock med en match mindre än Charlton som då endast har två matcher kvar och dessa möter giganten Blackburn i nästa samt Rochdale i sista omgången.

Formmässigt går Rochdale bra med nio poäng på de sex senaste och då med endast en förlust, dock ingen seger av dessa på hemmaplan. Plymouth har åtta poäng men 2-1-0 hemma och 0-1-2 borta och målskillnader på 6-1 respektive 1-5. Drygt 40% av samtliga poäng är inspelade borta dock medan det för Rochdale har tagit drygt 55% av poängen hemma men de har märkliga 5-11-5 och de är med andra ord svårslagna.

Marknaden menar på över 50% chans för hemmalaget här medan streckspelarna har stirrat sig blinda i tabellen och struntar både i form och hemmastatistik. Även om de inte mötts så intensivt just på senare år och även haft ett uppehåll i inbördes var det 2002 senast Plymouth vann detta möte borta. Jag lutar mig mot marknaden här men krysset känns också givet då det betalar bättre och har knappt mer värde. Tvåan iskall med 34% streck men det kan ju ändras till inlämning.

Utgångstips: X
Gardering: 1 räcker lång och vinner tvåan är den likväl iskall i samband med övriga favoriter.


9. Shrewsbury - Peterborough
44% - 27.5% - 28.5%
Sista matchen från League One på kupongen hämtar vi i Shrewsbury som ligger på gränsen mot Wales. Arenan heter Montgomery Waters Meadow och hemmalaget har en som nämnts tidigare en mikroskopisk chans till direktuppflyttning även om allt talar för att de slutar trea i tabellen. De möter ett Peterborough som fortfarande drömmer om en kvalplats men det kommer bli tufft då de är sex poäng efter med tre matcher kvar och flera andra lag ligger över med någon extra hängmatch tillgodo.

Skillnaden för Peterborough resultatmässigt att spela hemma eller borta är att det blir oavgjort borta där de vinner hemma då förlusterna är sju på bägge ställen i den vidare tabellen. Shrewsbury är bara snäppet bättre hemma då de segrar allt som oftast men har tre raka i ligan nu utan seger och med endast ett mål producerat. De borde sikta på att få samtliga spelare i toppform och utvilade inför kvalen och det kan vi ha i tankarna här.

Peterborough har dock tre raka förluster och har dalat rejält på slutet även om de hade en period med fyra raka oavgjorda som följdes av tre raka vinster. Tvåan har överlägset bäst värde och jag tycker det kan räcka med en halvgardering här då ettan står för det mest sannolika. Två lag som har det tufft just nu och motivationen är inte heller på topp känns det som.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 räcker långt då vi saknar så mycket värde på krysset och 0-0 är väl det mest tänkbara om ingen vinner.


10. Coventry - Lincoln
37.5% - 31% - 31.5%
Vi tar hissen en division ner och då är vi i League Two där streckspelarna är än mer ute och cyklar i förhållande till marknaden om vi pratar generellt. Just nu innehar både Coventry och Lincoln City de två sista kvalplatserna och en seger här garanterar nästan att den kvalplatsen är säkrad. Samt är det då ”endast” fyra poäng upp till en direktplats, dock med två omgångar kvar bara. Men matchen betyder mycket och en oavgjord match kan kännas bra för bägge då de har fyra poäng tillgodo med två matcher kvar ner till Mansfield som i första hand jagar en kvalplats.

I formtabellen har de tio respektive elva poäng och det mest noterbara är att Coventry har 9-7 i målskillnad hemma (förlust 2-6 mot Yeovil) med 2-0-1 medan Lincoln har 1-1 i målskillnad och 1-1-1 borta. Drygt 59% har Coventry spelat in på hemmaplan medan Lincoln har drygt 39% inspelade borta. Så även om Coventry har åtta segrar på sina elva senaste hemmamatcher finns inga garantier även om Lincoln endast har två segrar borta på sina tio senaste där.

Gigantiskt värde på tvåan och en iskall etta gör att jag måste förlita mig blint på marknaden och köra x2 här på lite större och spika på de mindre systemen. Strecken är nämligen 54% på ettan och bara 18% på tvåan. Detta allt för att kupongen ser ut som den gör i sin helhet.

Utgångstips: 2
Gardering: X så vi täcker upp i en oviss match.


11. Morecambe - Cambridge United
41.5% - 29% - 30%
Ett hemmalag som har usel form 0-5-2 och de tio matcherna innan dess var det bara två segrar men endast tre förluster. Vid vinst nu så säkrar de sig ett nytt kontrakt då de har fyra poäng ner till Barnet som spelat en match mer. Gästerna Cambridge som kommer till Morecambe och Globe Arena har inget alls att spela för mer än att försöka klättra från tolfte till nionde plats men de har dock hyfsad form med tre vinster på de fyra senaste matcherna och 11-6 i målskillnad.

Morecambe tar lite mer poäng hemma än borta medan Cambridge haft det klart tyngre borta än snittet i ligan. 4-7-10 (17-35) betyder knappt 32% av alla poäng medan de hemma har hela tolv segrar.

Marknaden är det jag lutar mig mot då de borde slå mig på dessa matcher i långa loppet för jag lutar mig personligen lite kraftigare mot hemmalaget även om jag ser bortalagets tillfälliga (?) form! Knappt värde på tvåan medan ettan saknar det ungefär lika mycket medan krysset är ungefär lika sannolikt som strecken också visar. En viss känsla säger målrikt här men det motverkar krysset som jag likväl tror på.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 då jag inte ser något som talar för att ta bort något tecken.


12. Newport County - Accrington Stanley
26.5% - 28.5% - 45%
Newport County med Rodney Parade som hemmaarena ligger i mitten på 14e plats men kan vid en fin avslutning klättra upp till nionde plats. Men är motivationen verkligen hög nog för detta? De möter ett överlägset Accrington Style som vid en enda poäng till på de tre avslutande matcherna säkrar seriesegern och de har varit klara för uppflyttning några omgångar redan.

Newport har 7-10-4 hemma med 28-22 i målskillnad medan Accrington har 12-3-6 borta med 33-22 i målskillnad. Så trots att hemmalaget ser stabila ut då de har få förluster där så kan jag inte blunda helt för att bortalaget nu har 13 segrar och två oavgjorda på de senaste 15 matcherna. Det är så imponerande och trots att de är klara för uppflyttning vann man senast med 4-0 mot Wycombe som krigar om den tredje och sista direktuppflyttningsplatsen. Och Newport har haft det tufft hemma på ”slutet” med endast en seger hemma på de senaste åtta försöken och den kom nu senast mot Swindon med 2-1.

Men likväl spelade de 1-1 hemma mot Tottenham i FA-cupen slutet av januari och det är faktiskt efter den matchen som all luft verkar ha gått ur laget. Dessvärre håller streckspelarna med mig här och har i nuläget 68% av pengarna på tvåan och jämfört med marknaden är de överstreckade med groteskt höga 23 procentenheter. Usel spik om marknaden har rätt men det här känns som ett bra spel även som singelspel faktiskt och jag kommer spika på de mindre och endast eventuellt gardera med krysset på de stora systemen. Kvalité ska inte underskattas trots att de inte har så mycket att spela för men lite oroväckande med 1-1 i höstas och dessförinnan har Newport två raka inbördes. Coach Coleman menar dock det blir en tuff bortamatch då Newport vill visa att de är bättre än på slutet men det ska även sägas att han siktar på att vinna ligan och har aldrig låtit någon spelare slappna av efter att avancemanget blev klart. De går för seger helt enkelt, även om den där enda poängen krävs för seriesegern!

Utgångstips: 2


13. Yeovil - Forest Green
36% - 32.5% - 31.5%
Två lag som i stort redan har klarat nytt kontrakt då de bägge har 46 poäng och Barnet har endast 40 poäng med endast två matcher kvar samt sämre målskillnad. Det här mötet är ju en ”hängmatch” och efter den här matchen är det faktiskt två tuffa matcher kvar även om jag inte tror Barnet fixar två segrar. Men de här lagen tänker inte chansa och i mina ögon blir det en rätt avslagen match där ett oavgjort resultat i slutet kommer döda matchen helt.

Även marknaden är helt på samma linje men vågar inte höja upp den mer än till var tredje match, det är ju trots allt inte italiensk fotboll där vi har sett horribla odds i vissa matcher.

Hemmalaget har i alla fall fem raka utan seger efter deras urladdning med 6-2 borta mot Coventry. Bortalaget har två raka segrar och har därmed skaffat sig ett bra läge att klara sig kvar. Jag kommer utgå från att det oavgjorda ligger nära till hands även om det är två starka hemmalag om vi tittar på resultaten under säsongen. Yeovil lite jämnare än Forest Green som har 3-5-13 med 18-38 vilket betyder drygt 30% av totalpoängen.

Utgångstips: X


Sätt dina egna streck på Svenska Spel härOmgångens bästa spik: Liverpool (match 1, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Bradford och MKD (match 4, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Lincoln (match 10, en tvåa)


För den med lite större plånbok finns det här systemförslaget. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. x2

4. 1x2
5. 1x2
6. 1x2

7. 1
8. 1x
9. 12

10. x2
11. 1x2
12. 2
13. X


För den som vill komma undan lite billigare. 108 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 2

4. 1x
5. 1x2
6. 1x2

7. 1
8. X
9. 12

10. 2
11. X
12. 2
13. X


Glöm nu inte lämna in Europatipset hos Svenska Spel

Kommentera

promo
td