Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
maj 2018
01

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (1/5)

En omgång där det förväntas en rätt liten omsättning och når den över fyra miljoner blir jag överraskad. Detta då inlämningen är relativt tidigt, folk är väl bakfulla och det är bara en match på kupongen som lockar och är intressant ur det sportsliga. Likväl kan den vara väldigt intressant spelmässigt då jag tror många värdespelare står över samt försvinner de flesta om raden bara blir svår nog men ändå täcker det med potten för 13 rätt.

Här spelar du på Europatipset

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under måndagen.

Här hittar du aktuell streckfördelning


1. Real Madrid - Bayern München
45.5% - 24% - 30.5%
En av få matcher som har lite dignitet i sig på kupongen där det är mycket ”utfyllnad” för att få ihop 13 matcher. Men på Estadio Santiago Bernabéu smäller det rejält då en finalplats till Champions League står på spel och Real Madrid har ledning med 2-1 i halvtid då de lite överraskande vann borta mot Bayern. Var väl inte helt rättvist men målen ska göras och vi får se om det var en tillfällighet att tyskarna inte lyckades göra mer än ett mål på sina chanser.

Då hela det här slutspelet i stort varit fullt av överraskningar tänker jag inte ens gå in och peta något i den här matchen utan det är två storlag som möts och det kan sluta lite hur som helst då. Men jag räknar med en offensiv match från Bayern München så det kan bli åka av direkt och målen måste göras och det är väl ingen vild gissning att matchen går över 2.5 mål totalt.

Men Real är favoriter och det ska de vara tack vare hemmaplan men i nuläget är de överstreckade så jag rekommenderar verkligen att spela tvåan här som har rätt bra värde, endast streckade på 24% nämligen. Sen är frågan om de lyckas få revansch efter att de likt förra året också låg under med 2-1 efter sin hemmamatch och vann borta med 2-1 och fick till en förlängning, men väl där stöp. Jag ser det inte alls som omöjligt att vi får uppleva något liknande och kunde Juventus leda med tre bollar så är det inga större svårigheter för Heynckes manskap.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X måste med på allt ifall man hittar trevligare matcher att spika i.


2. Halmstad - Falkenberg
38.5% - 27% - 34%
Från den stora arenan till en klart mindre i Halmstad, nämligen Örjans Vall där Falkenberg med fyra raka segrar i Superettan kommer på besök för att försöka hålla förlustnollan intakt. Halmstad som ramlade ur Allsvenskan hade förra säsongen 3-5-7 (16-22) hemma vilket inte imponerar men lite enklare motstånd nu men likväl enbart tre poäng efter tre spelade matcher.

Falkenberg gjorde det bra i Superettan förra säsongen och slutade på fjärde plats och missade kvalplatsen som Trelleborg tog med fyra poäng tillgodo. Dock ska vi komma ihåg att det endast blev två förluster på bortaplan för Falkenberg och 28-19 i målskillnad vilket är imponerande även om de var snäppet bättre hemma vad gäller totalpoängen.

Det här derbyt som vi får kalla det är jag faktiskt mer överens med streckspelarna än marknaden. Värdet hittar vi på ettan som är streckad på 35% men jag vill påstå att det är den chansen de har att vinna medan Falkenberg som är streckade på 40% har lite negativt värde men borde ha 36% chans att segra vill jag påstå. Men öppen match och ska vi ha lite marginal så helgarderar vi även här, och det vi typ kan vara säkra på är att krysset har värde åtminstone.

Utgångstips: X
Gardering: 2 före 1 precis men det är nästan hugget som stucket.


3. Norrby - Jönköping
37.5% - 28% - 35%
På Borås Arena har vi den andra matchen från Superettan där nollpoängaren Jönköping Södra kommer på besök. Det har börjat allt annat än bra för Jönköping efter att de lämnade Allsvenskan i höstas med endast en vinst på bortaplan, även om de hade sju oavgjorda där. Nu möter de ett Norrby som tagit sju poäng på de inledande fyra matcherna men där det blev förlust senast mot Gefle hemma.

Norrby är klart bättre hemma än borta medan detsamma gäller Jönköping men bortalaget här kan inte fortsätta rada upp förluster och det måste komma en vändning snart. Dock tycker jag vi följer marknaden rakt av i den här matchen och inte försöker analysera sönder den då vi inte kan utjämna strecken värst mycket ändå.

Norrby streckade på 53% vilket gör att vi plockar bort dem rakt och och tar värdet både på kryss och tvåan även om det alltid känns tufft när tabellen ser ut som den gör. Men även om vi höjer upp Norrby så ser jag inget spelvärde där hur jag än kan tänkas knåpa ihop systemet.

Utgångstips: 2
Gardering: X och faktum är så är krysset lite mer spelvärt faktiskt.


4. Karlskrona - Tvååker
53% - 24.5% - 22.5%
Ett steg längre ner i seriesystemet så hamnar vi i division 1 södra och det blir mer och mer att förlita sig på marknaden även om jag försöker urskilja något intressant statistiskt och liknande. Tvååker som är nykomlingar i serien åker till Karlskrona och Västra Marks IP för att försöka fortsätta på den positiva vägen med två segrar och en förlust, som dock kom senast mot ett annat blekingelag, nämligen Mjällby hemma med 2-5. Ska vi tro marknaden lär de få det tufft igen och ettan är bara knappt överstreckad vilket är positivt.

Men tittar vi på Karlskrona hemma förra säsongen så plockade de drygt 68% av totalpoängen där. Starka kort medan Tvååker i tvåan var snäppet sämre borta, även om de gjorde 26 mål och släppte in 14 bara. Flest gjorda i serien och näst minst insläppta men så ska det väl vara på en seriesegrare.

Jag litar fullt ut på marknaden här och gör det inte mer komplicerat än det behövs och som nämnts är Karlskrona starka hemma med 8-2-3 (24-14) förra säsongen och i premiären fick de 1-1 mot Oddevold som ännu är obesegrade i serien.

Utgångstips: 1


5. Oddevold - Skövde
58.5% - 22.5% - 18.5%
Oddevold kommer med en oavgjord samt två vinster när de ska spela sin andra hemmamatch för säsongen mot ett Skövde som börjat mindre bra. Tre raka förluster, noll poäng och en målskillnad på 1-8. Förra säsongen fick de kvala sig kvar efter att ha samlat ihop ett bortafacit på 3-1-9 (12-21) och det mest positiva var väl att de höll nere de insläppta målen för annars var de sämst framåt på bortaplan av samtliga lag.

Nu blir det åter borta och den här gången på Rimnersvallen och senast de här två lagen möttes där var i oktober med ett slutresultat på 1-0 till uddevallalaget. När de besökte Mjällby i andra omgången i år så blev det förlust med 4-1 och det känns inte så kul att försöka luta sig mot Skövde.

Oddevold var klart bättre hemma förra säsongen där de spelade hem över 68% av sina samtliga poäng med en rätt bra målskillnad på 24-16 dessutom. Det stora problemet med matchen nu är dock strecken där hela spelarkåren lagt sina pengar på hemmalaget som når hela 84% på strecken vilket gör de nästan helt ospelbara men jag tycker inte vi kan lämna de heller då sannolikheten är nästan 60% att de ska vinna.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 och X i den ordningen då spelvärdet är fantastiskt på tvåan som bara är streckad på sex procent.


6. Bradford - Walsall
36% - 30% - 34%
Lite enklare blir det när vi ska till League One i England och försöka reda ut slutomgångarna. Bradford hemma på Northern Commercials Stadium har inte mycket att spela för då det lilla teoretiska hoppet till kval uppåt försvann i och med förlusten hemma mot Southend United senast. Nu kommer Walsall på besök och tack vare deras seger senast i sexpoängsmatchen mot Northampton lämnade de nedflyttningsdramat tillfälligt. En poäng till behöver de på två matcher för att klara av att förnya kontraktet men formen har inte varit bra på slutet, åtminstone inte borta.

Två segrar på de nio senaste matcherna varav bägge kom hemma är skralt med poäng. En lika har de utöver detta mäktat med. Men nu lär de har klart mer motivation än Bradford som mest bara ska ställa in skorna och se till så säsongen tar slut även på riktigt. Tittar vi på Walsall borta under hela säsongen har de tagit drygt 35% av samtliga poäng där med 4-6-11 (22-32) i bortatabellen. Bradford är dock inte bättre hemma än borta utan plockar sina poäng väldigt 50/50.

Streckspelarna vet jag inte riktigt varför de lutar sig så mycket på Bradford, möjligen det statistiska för ett lag helt utan motivation (som senaste omgången tappade drömmen) får väl svårt att ladda om och verkligen vilja gå ut och vinna. Walsall behöver en poäng och de kommer kriga för den här även om de får en ny chans borta mot Fleetwood (som säkrat kontraktet) i sista omgången. Plocka bort ettan då den har 49% streck på sig och utgå från krysset här.

Utgångstips: X
Gardering: 2 får komma med även om jag på mindre system kan tänka mig att spika det oavgjorda.


7. Doncaster - Wimbledon
34.5% - 30.5% - 35%
The Keepmoat Stadium är Doncasters hemmaarena och här har vi nästa match där bortalaget Wimbledon har exakt samma läge som Walsall. Tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket med två matcher kvar. Fördelen för londonlaget är dock att de möter jumbon Bury hemma i sista matchen – även om det såklart kan sätta extra press då den bara ska vinnas.

Doncaster har tre mållösa matcher i rad men har mött både toppen och botten då medan Wimbledon faktiskt har fem raka matcher utan förlust och då all motivation ligger på bortalaget känns det spontant mest intressant. Doncaster tar lite mer poäng hemma än borta även om det är väldigt jämnt. Wimbledon tar det mer normala, nämligen drygt 43% borta även om förlusterna inte är så många fler än hemma.

Det som är mest förvånande är att här tycker streckspelarna tvåan är klart mer intressant och det gör att värdet hamnar på hemmalaget ifall marknaden nu har rätt. Så ska man göra ett litet system tycker jag det räcker långt med 1x men det är dumt att åka på ett motiverat lag på större system.

Utgångstips: X
Gardering: 1 framför allt men ta med 2 om ni nu spelar stort.


8. Scunthorpe - Plymouth
50.5% - 25.5% - 23.5%
Så har vi åter en match som betyder något för bägge lagen och dessutom är det kvalplatserna upp till Championship som står på spel här. Sexan Scunthorpe på 70 poäng tar hemma på Glanford Park emot Plymouth som ligger på platsen under med 68 poäng. Två omgångar återstår för dessa båda lag medan övriga endast har sista omgången kvar till helgen. Charlton som ligger femma har just nu 71 poäng och riskerar att missa kvalet då de möter Rochdale i sista omgången som krigar för sin överlevnad i botten.

Scunthorpe är klart bättre borta sett över säsongen och har endast fått ihop drygt 44% av totalpoängen hemma. Plymouth är dock klart sämre borta med 6-8-7 (19-22) vilket betyder drygt 38% av poängen inspelade borta. Scunthorpe kommer dock med tre raka segrar i bagaget och vid seger här är kvalplatsen klar. Så det syns klart och tydligt tycker jag att formsvackan sen innan har de lämnat bakom sig och nu är tåget på väg med högsta hastighet mot kvalplats. Plymouth har dock bara två förluster på de 15 senaste matcherna men de har kommit bland de sju senaste och där har de 3-2-2 men ingen vinst borta.

I höstas vann Scunthorpe det här mötet med 4-0 och jag vill luta mig åt samma nu men det gör även de flesta streckspelare vilket tvingar mig att gardera på de större systemen. Bäst värde har tvåan i matchen, knappt före krysset medan ettan är streckad på 64%.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 och X i den ordningen men enbart på större system, jag tror ettan räcker långt normalt.


9. Chesterfield - Newport
34% - 28.5% - 37.5%
I League Two har vi klara jumbon Chesterfield som redan fått respass ner till National League. En poäng på de sju senaste matcherna förklarar läget än mer även om det var fem bortamatcher här. Om de inte helt lagt ner och har huvudet under armen så har de faktiskt ett okej hemmafacit på Proact Stadium med 7-3-12 (26-33) vilket betyder drygt 68% av totalpoängen vilket är starkt. Newport County ligger i ingenmansland och kan vid en bra avslutning avancera från elfte till nionde plats.

En match där två lag inte har något som helst att spela för mer än lite ära och möjligen får hemmalaget ha fördelen då eftersom det är deras fans sista match i den här ligan hemma på minst ett år. Newport statistiskt har tagit drygt 41% av sin totalpoäng borta vilket är lite sämre än snittet.

Tvåan är klart överstreckad här vilket gör att 1x är det givna på mindre system men åter igen, det är en match utan betydelse och det känns dumt att åka på den här för Chesterfield har som sagt inte imponerat på slutet även om Newport haft det tufft borta på sistone. Vi får se ifall någon lyckas vinna här.

Utgångstips: 1
Gardering: X i första hand men släng med 2 på de större systemen där vi hittar värde i andra matcher.


10. Perugia - Salernitana
57.5% - 26% - 16%
Med fyra omgångar kvar har Perugia sista kvalplatsen men det är så jämnt att de lika gärna kan avancera upp sex placeringar och ta en direktplats då det bara skiljer fem poäng upp till tvåan Parma. Nedåt är det dock lite lugnare med sju poäng till nian Foggia vilket kan bli tio och ett ointagligt försprång där kvalplatsen säkras. Dock tror alla streckspelare att det är vad som kommer ske, åtminstone att ettan är säker då den har höga 71% just nu.

Salernitana har möjlighet att greppa sista halmstrået mot en kvalplats vid seger och tre poäng här. De har i nuläget 47 poäng medan Perugia har 58 och även om det är långsökt så har inte Perugia så enkelt spelschema kvar och det gör att den här matchen är levande på alla sätt och vis. Perugia är dock starka hemma med 11-2-6 (34-25) medan Salernitana har 4-8-7 (22-29) borta.

Kraftigt värde på tvåan med 60% medan krysset är lite mer normalt med drygt 30% värde. Det är bara att strecka allt här och hoppas raden i övrigt faller väl ut. Krysset känns dock mest kallt av den anledningen att bortalaget inte alls har nytta av det men samtidigt så är Serie B en liga med väldigt mycket oavgjorda matcher.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 i första hand men X behöver komma med på det mesta likväl.


11. Nora - Värmbols
44% - 21.5% - 34.5%
Nu har vi ramlat ner på så okända lag som Nora och jag vet inte om man ens ska lita på marknaden här. Matchen spelas åtminstone på Norvalla och besökarna är Värmbols från Katrineholm.

Här finns inte så mycket att nämna dessvärre mer än att Värmbols tog fler poäng borta än hemma förra säsongen med 5-2-6 (27-28) vilket var över 60% av totalpoängen. Generellt brukar det ju blir fler mål i division 2 vilket minskar chansen för det oavgjorda resultatet. Samtidigt har det inte varit så mycket mål varken framåt eller bakåt för dessa två lag i inledningen.

Förra säsongen vann Nora div 3 i ”överlägsen” stil med endast en förlust även om det blev en del oavgjorda. Hemma blev det 7-4-0 med 26-9 i målskillnad. Jag har ingen aning alls om hur den här matchen slutar och litar fullt ut likväl på marknaden för har de rätt är det bra värde på hemmalaget som bara är streckade på 35%.

Utgångstips: 1


12. Sylvia - Sleipner
60.5% - 18% - 21.5%
Ännu en svårlöst match för mig, nu på Östgötaporten där Sylvia tar emot Sleipner i ett derby där bägge lagen spelar hemma! Tycker vi kan plocka bort krysset direkt, dels för att det är två lag som är inblandade i målrika historier nu i inledningen samt så är det minst sannolikhet att det ska bli kryss och värdet är bara knappt.

Sleipner vann bägge möten förra säsongen även om det var mer målsnålt och resultaten skrevs till 2-1 och 1-0. Statistiken hemma respektive borta känns helt meningslös här också och jag tycker vi nöjer oss med att strecka en halvgardering här då vi trots allt vill ha med tvåan som inträffar drygt var femte gång och bara är streckad på 16%.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 får vi ha med då de har tre raka och värdet ligger här med utdelningspotential.


13. Karlstad - Stenungsund
47% - 22% - 31%
Vi avslutar i Karlstad på Örsholmen IP där Stenungsund kommer på besök. Förra säsongen när de möttes slutade det med två klara hemmasegrar, 3-0 Karlstad och 5-1 Stenungsund. Streckspelarna håller inte alls med marknaden här utan överstreckar tvåan vilket gör att jag tycker ettan blir ett bra spikförslag även om det är noll poäng efter tre inledande matcher för Karlstad.

Bortalaget inledde med två segrar innan de senast kapitulerade hemma mot Vänersborg med 1-0. Karlstad är snäppet vassare hemma än borta medan det är omvänt på Stenungsund som tog 56% av sina poäng på bortaplan förra säsongen men de hamnade i botten och klarade sig endast med en poäng från att få kvala sig kvar. 47% tar jag alla dagar när omgången sett ut som den gjort. Det behövs mycket stolpe in men omgången har potential då omsättningen blir låg och många värdespelare uteblir.

Utgångstips: 1


Sätt dina egna streck hos Svenska Spel härOmgångens bästa spik: Nora BK (match 11, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Oddevold och Skövde (match 5, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Bayern München (match 1, en tvåa)


Systemförslag för den halvtjocke plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 2
2. 1x2
3. x2

4. 1
5. 1x2
6. x2

7. 1x2
8. 1x2
9. 1x

10. 1x2
11. 1
12. 12
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 2
2. 1x2
3. 2

4. 1
5. 1x2
6. X

7. 1x
8. 1
9. 1

10. 12
11. 1
12. 12
13. 1

Kommentera

promo
td