Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
maj 2018
04

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (5/5)

En delad omgång då runt hälften av matcherna avgörs klockan 18.30, nämligen League One som har sin sista omgång. Dessvärre ingen jackpott men den kryddan klarar sig Stryktipset oftast utan och jag tror det kan ge rejält med pengar då omgången är svår och marknaden är inte helt överens med streckspelarna. Själv avslutar jag med tre raka ettor som spikar. Lite väl favoritbetonade men det fick bli så i brist på annat faktiskt.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under torsdagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Everton - Southampton
32.5% - 29.5% - 38%
En av många 18.30 matcher då hela League One avgörs då men vi har fem matcher som startar i normal tid åtminstone. På Goodison Park är det dock den senare matchstarten som nämnts. Direkt blir det dissonans i huvudet när jag vill tro att hemamlaget borde vinna precis som de flesta streckspelarna (48% just nu) men där marknaden säger att Southampton vinner oftast och det är där värdet finns om vi förlitar oss till den stora massan. Så nu är frågan vilket ben vi ska luta oss mot för det är alltid lika tråkigt att gå mot marknaden och så sitter man med Svarte-Petter på hand.

Everton har inget att spela för medan bortalaget har allt och lite till att spela för. Just nu har vi Southampton strax under nedflyttningsstrecket med en poäng upp till Swansea och hela tre poäng upp till Huddersfield och West Ham men det räcker att ta sig förbi ett av dessa lag de avslutande tre omgångarna.

Vid en snabb anblick ser vi att Everton den här säsongen tar drygt 68% av samtliga poäng hemma medan Southampton bara tar runt 40% av sina poäng på bortaplan. Faktum är så är det endast två segrar på 17 försök och det har endast blivit 13 poäng. Även om Everton mest ska spela av säsongen så är det sista hemmamatchen och de har tio segrar på sina 18 försök. Senast hemma slog de ett formstarkt Newcastle bl a. Southampton vann till sist senast när de slog Bournemouth men det satt hårt inne och innan dess har den endast en seger sen 26 november då de faktiskt slog Everton med 4-1. Jag tror det blir revansch här och går mot marknaden.

Utgångstips: 1
Gardering: X tycker jag räcker långt men marknaden borde inte vara helt borta väl?


2. Bournemouth - Swansea
44.5% - 28% - 27.5%
Swansea är riktigt illa sargade med sju raka matcher utan vinst, varav sex är i Premier League. Nu åker de till Vitality Stadium för att se om de kan hitta sin livskraft för att förnya kontraktet. Southampton jagar endast en poäng bakom och de möts i nästa omgång - där Swansea är hemmalag – och som kan bli direkt avgörande. I sista omgången - åter hemma – tar de emot Stoke som också är på nedflyttningsplats men har chansen att kravla upp. Så allt är i Swanseas egna händer med relativt ”enkelt” motstånd – även om samtliga lag kommer kriga för öar och drottning.

Bournemouth har nu fem raka utan seger och är väl inte heller i någon toppform. De har nästan inget att spela för även om kontraktet inte är säkrat helt och hållet då de är sex poäng före Southampton (dvs fem före Swansea) men endast med två matcher kvar. Burnley borta i sista omgången borde bli tuff. Så ska de fixa ett nytt kontrakt är det här och nu.

Sen de för tre säsonger sen båda spelar i högsta ligan så har inte Swansea lyckats vinna och det här kan bli tredje raka hemmasegern för Bournemouth. Hemmalaget tar drygt 60% av totalpoängen där medan Swansea får ihop 12 poäng av sina 33 på bortaplan vilket är drygt 36%. Jag tror inte det blir någon tredje bortaseger för Swansea och håller med marknaden i det mesta. Endast överstreckad med drygt en procentenhet vilket gör den till en tänkbar spik.

Utgångstips: 1
Gardering: X kan få komma med ifall det finns andra mer attraktiva spikar.


3. Leicester - West Ham
42.5% - 28.5% - 29%
Nu är det West Hams tur att göra vad de kan borta mot Leicester för att undvika att trilla ner under strecket som skulle betyda färre miljoner in och spel i Championship till hösten. Det är två lag som på totalt åtta matcher tillsammans i april inte lyckats få till ett vinnande mål. Till bortalagets försvar ska det väl sägas att de haft lite tuffare matcher i april tycker jag, bl a Arsenal och City i de två senaste som båda slutade med 4-1 förluster. Leicester kommer med ett 5-0 nederlag borta mot Crystal Palace men där varnade jag senast för bra form och det levde de upp till rejält.

Leicester snäppet bättre hemma poängmässigt medan West Ham är ännu ett lag i raden med endast två bortasegrar och 12 poäng inspelade av 33 totalt, vilket betyder drygt 36%, precis som för Swansea. Lika bedrövlig målskillnad som Swansea dessutom även om West Ham gjort elva fler mål, men totalen är minus 20.

Knappt värde på bortalaget samt krysset om vi får tro marknaden men det mest sannolika är dock ettan här. Jag tycker det ser eländigt ut för bägge men hemmaplan tror jag blir avgörande trots att de inte har något att spela för i det stora jämfört med West Ham. Leicester har nämligen endast en förlust på sina åtta senaste hemmamatcher – mot Newcastle. Det har blivit oavgjort mot fem lag, bl a Manchester United men också flera bottenlag.

Utgångstips: X
Gardering: 1 behöver vi väl få med men spara in fler streck då vi letar skrällar i övriga matcher.


4. Watford - Newcastle
39.5% - 29.5% - 31%
Fjärde raka hemmalaget på kupongen som är streckade mellan 46 och 48 procent och där bortalaget är streckade mellan 25 och 27 procent. Watford inte lika ”överstreckade” som Everton och jag förstår inte varför streckspelarna lagt sig där. Sju raka matcher och endast två poäng inspelade och hela fem mållösa matcher framåt. Till sitt lilla försvar får sägas att fyra av förlusterna kommit borta varav tre mot absoluta topplagen.

Newcastle hade en strålande form där de flesta motståndare fick se sig besegrade men känslan att de ”klarat” nytt kontrakt kanske gjorde att det lilla sista saknades i de två raka 1-0 förlusterna på slutet mot Everton och WBA. Mina skator är inget erkänt duktigt bortalag men har ändå fått ihop 16 poäng av sina totalt 41 när de varit ute och rest. Inte bra men fyra segrar är ändå fyra segrar. Watford samlar ihop drygt 63% av sina poäng hemma och det är väl det som gör att både marknad och streckspelare hamnar på ettan här.

Fyra raka segrar inbördes för hemmalaget dessutom men jag tycker vi måste syna Newcastle till 25%. Men jag rekommenderar att gardera på då det är en match vi inte vill åka på och det är mycket som pekar åt alla möjliga håll här. Watford har mest att spela för då de inte har säkrat sitt kontrakt ännu men gör det vid seger.

Utgångstips: 2
Gardering: X och vi slänger även med en 1 på de större systemen.


5. West Bromwich - Tottenham
12.5% - 21% - 66.5%
West Bromwich har vaknat till liv precis innan den feta damen började sjunga. I grevens tid kan vi även kalla det för nu har de bara två matcher på sig för att kunna säkra nytt kontrakt men det är många resultat som måste gå rätt väg för att det ska lyckas. Max kan de nå 34 poäng och Swansea har redan 33 poäng och tre matcher kvar. Dessutom har vi Southampton och Stoke som de också måste passera och dessa lag har 32 respektive 30 poäng, med tre och två matcher kvar.

Två tuffa matcher dessutom, först hemma på The Hawthorns mot Tottenham och sen i den avslutande omgången borta mot formstarka Crystal Palace. Men vi ska inte glömma att de på slutet slagit United borta och Newcastle hemma och spelat oavgjort mot Liverpool. Starka kort och trots att det är Tottenham på andra sidan planen nu som slåss för att ta en direktplats till Champions League så kan de inte ens vara säkra att få kvalplatsen då Chelsea jagar bakom, endast fem poäng efter med tre omgångar kvar.

Men även här är streckspelarna med mig (och jag känner mig som en amatör då) men värdet ligger på tvåan och är man ute efter mindre slantar tror jag det kan vara en bra spik. Men trots klart överstreckade med totalt 19% av pengarna på sig nu så kan jag inte lämna de utanför med den fina raden de visat upp på slutet. Bara att strecka på eftersom vi jagar pengar i första hand – så klart med värde i kombination.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X är mycket tidiga här då det är maraton vi håller på med inte tipsens värld.


6. Blackburn - Oxford
70% - 19% - 11%
Sista omgången i League One och hemma på Ewood Park har Blackburn möjligheten att gå förbi Wigan vid vinst och ta seriesegern vilket alltid är lite extra även om uppflyttningen redan är säkrad. Men det krävs även att Wigan förlorar – om inte Blackburn tänkt vinna med 18 mål i den här matchen. Så motivationen kommer finnas hos hemmalaget men hur sugna blir de när titeln bleknar bort och Wigan gör sitt tredje mål?

Oxford har dock inget alls att spela för även om de formässigt går rätt bra med tre segrar på sina fyra senaste matcher där enda förlusten kom borta mot serieledarna Wigan, dock endast 1-0. Det borde inte vara så mycket svårare att gå ut och spela här. Visserligen var det nytt kontrakt i görningen då vilket säkrades senast med vinst över Rochdale med 2-1. Lättnaden kan få laget att både spela mer avslappnat eller omotiverat. Svårt att sia om men Blackburn är starka hemma med endast två förluster och hela 44 mål framåt – vilket de är bäst i ligan med.

Oxford ett par snäpp bättre hemma än borta vilket inte är till någon fördel här. Hemmalaget är överspelat om vi tror på marknaden och då brukar det finnas värde på det motsatta men icke. Det är krysset här som vi ska spela ifall vi letar värde i första hand. Dock dumt att lämna övriga tecken även om sannolikheten inte är så hög på tvåan och ettan saknar värde och är streckade på oattraktiva 77%.

Utgångstips: 1
Gardering: X i första hand men släng med 2 på systemen som jagar pengar då matchen kan bli betydelselös en bit in.


7. Doncaster - Wigan
20% - 24.5% -55.5%
Wigan som vi nämnde säkrar seriesegern vid en enda poäng och motståndet är inte det vassaste trots hemmaplan på The Keepmoat Stadium för Doncaster. Fyra raka matcher med noll gjorda mål varav tre varit hemma imponerar inte och det är endast Blackburn som hållit någon vidare klass av motståndet. Det positiva är att endast två bollar passerat in i eget mål under dessa matcher. Hemma är de snäppet bättre poängmässigt medan Wigan ligger marginellt bättre till borta.

Att Wigan endast är streckade på 57% gör att de kan vara en helt ok spik då tre andra lag på kupongen är mer streckade. Att de kommer med två raka oavgjorda får nog ses som positivt ifall vi koncentrerar oss på strecken och en av dessa matcher mötte de ett vilt kämpande Wimbledon som säkrade nytt kontrakt tack vare den poängen. Mötet mot Bristol Rovers var väl mest ett undantag som bekräftar regeln vad gäller Wigans fina form i övrigt.

Doncaster må vara målsnåla och de förlorade för en dryg vecka sen bara mot just Blackburn med 1-0 hemma men jag vill ha en ”lätt” spik här även om det tar emot att spika lag över 45% på Stryktipset men det fungerar även om jag inte tycker det är optimalt. Sannolikheten ökar ju dock för att sätta spikarna men ofta på bekostnad av att trilla av när det börjar skrälla rejält.

Utgångstips: 2


8. Fleetwood - Walsall
41.5% - 27.5% - 31%
Fleetwood hade sex raka förluster i ligan innan de fick tre raka oavgjorda. Därefter lyckades de vinna fyra i rad innan de nu åter har tre raka förluster och på denna sviten ska vi bara trycka in en vinst och förlust i omvänd ordning innan sista skiftet. Vidare är de faktiskt sämre hemma på Highbury Stadium vilket inte känns tryggt att luta sig mot – men samtidigt är Wallsall klart bättre på att vinna hemma så det här får väl sluta oavgjort då helt enkelt.

Wallsall har inget vidare målsinne just nu då de tio senaste matcherna endast samlat ihop sex mål framåt och då har vi en match som slutade 2-3. Trots 1-8 på de tre senaste för Fleetwood får de ju räknas som favoriter här så jag köper det marknaden menar. Däremot att ettan blir överstreckad dessutom köper jag inte någonstans. Visst motståndet har varit helt ok men känslan är mer att de säkrade nytt kontrakt och mest väntar på den nya säsongen.

Jag kommer utgå från det oavgjorda här då jag tror det kan bli en relativt avslagen historia med 0-0 eller 1-1 som troligt slutresultat. Men då även krysset lyckats bli överstreckat så garderar vi i första hand med tvåan som endast har 25% på sig just nu. Värde och utdelning är en bra kombination och vi behöver leta skrällar även om 25% är i högsta laget.

Utgångstips: X
Gardering: 2 först och främst och skulle man ha råd så kasta med 1 men det kan vara ett bra tecken att ta bort.


9. Gillingham - Plymouth
33.5% - 27% - 39.5%
Plymouth kommer på besök till MEMS Priestfield Stadium med ett litet halmstrå att kunna knipa sista kvalplatsen. Då krävs det seger med några bollars marginal samtidigt som Rochdale också vinner mot Charlton med några bollar. Inte speciellt troligt men det förvånar mig om det inte blir operation offensiv i den här matchen.

Dessvärre är Plymouth inget vidare bortalag då endast drygt 38% av sina inspelade poäng kommer från bortaplan. Det lilla positiva är att Gillingham har sitt kontrakt klart och har nio raka matcher utan seger. Men totalt är det sex mål som ska hämtas in – förutom de tre poängen. Plymouth har dock fem raka på bortaplan utan seger där det endast blivit två poäng. Då är det lag på nedflyttningsplats som stått för motståndet bl a. Men även en 2-0 förlust mot just Charlton som de ska försöka ta sig förbi.

Gillingham har under hela säsongen 4-11-7 (21-24) på hemmaplan vilket betyder drygt 43% av sina inspelade poäng. Så inget starkt hemmalag även om de oavgjorda matcherna är hela 50% men det är väl möjligen Plymouths hopp att de faktiskt inte möter en gigant idag. Bortalaget är dessvärre lite överstreckade men tycker nog vi kan höja upp de någon enstaka procentenhet själva. Plumouth vann i höstas med 2-1 men har annars inte tagit poäng borta i den här matchen på sju försök – men det är ett tag sen och i en division lägre, senaste mötet var 2013. Överlag lite som pekar åt samma riktning här men motivationen kommer garanterat finnas hos bortalaget så vi lutar oss dit först och främst.

Utgångstips: 2
Gardering: X först och främst då det känns logiskt mellan de här två lagen men 1 kan vi ta med om vi har bättre matcher att gå kort i.


10. Portsmouth - Peterborough
47% - 25.5% - 27%
Två lag på Fratton Park som inte haft den bästa formen på slutet och därmed försatt sin chans till kval upp mot Championship. Slår vi ihop deras fem senaste matcher var så har vi alltså en vinst på tio matcher och det var Peterborough som senast slog Fleetwood med 2-0 på hemmaplan. Hemmalaget Portsmouth har både förlorat en sexpoängsmatch mot Charlton näst senast samt senast mot jumbon Bury, båda dessa med 1-0.

Portsmouth har få oavgjorda totalt med 19-6-20, varav hemma är de 11-3-8 (31-21) vilket så klart är både intressant och hyfsat starkt. Peterborough kommer endast upp i drygt 37% av sina poäng borta med totalt nio oavgjorda vilket är näst flest i ligan på bortaplan. Jag tycker det ska vara fördel hemmalaget i en betydelselös match här men notera att det är ligans två skyttekungar som ställs mot varandra, Pitman i hemmalaget som ligger tvåa på 22 mål medan Peterborough kommer med ettan Marriott på 27 strutar.

Portsmouth hade två raka hemma mot bl a Wigan innan de senast förlorade mot Charlton som nämnts ovan. Peterborough har gjort mål i nio raka ligamatcher på bortaplan, men det är endast jumbon Bury som besegrats, då med 1-0. Tre raka nederlag där med åtta insläppta mål. Hemmalaget knappt överstreckade och det värdet hamnar helt på tvåan och jag tror det kan bli en match som det görs en del mål i. Vi har skyttekungarna på plats i en sista betydelselös match så varför inte 4-2 om vi är optimistiska?

Utgångstips: 1
Gardering: 2 tycker jag vi kommer långt på då krysschansen är låg enligt marknaden också.


11. Rochdale - Charlton
44.5% - 28.5% - 27%
Matchen på Crown Oil Arena är enda matchen där bägge lag är inblandade i en streckstrid. Rochdale har fortfarande chansen att ta sig förbi Oldham som ligger en poäng före i bottenträsket men de kan inte helt förlita sig att en poäng räcker. Oldham möter nämligen Northampton på bortaplan som ligger tre poäng efter och hade haft chansen att ta sig förbi om inte målskillnaden varit bedrövlig med minus 34 mål. Detta medan Oldham ”endast” har minus 17 mål och det gör att Rochdale kan klara sig med en poäng i matchen med sina minus nio mål. Då skulle samtliga tre hamna på 49 poäng, vilken dramatik det kunde varit.

Oavsett så måste Rochdale gå in för att försöka vinna det här men ha andra chansen via ett oavgjort resultat. Detta samtidigt som bortalaget Charlton med största sannolikhet fixar kvalplatsen även vid en förlust men helst ska hålla ner siffrorna som jag skrivit om ovan. Formmässigt mellan lagen är det dock klar fördel bortalaget vilket gör att jag tvivlar på att spika Rochdale. Charlton har nämligen tre raka matcher utan ett enda insläppt mål. De sex matcherna tidigare än de så har de 3-1-2 och då har förlusterna bara varit med 1-0. Totalt på dessa nio matcher är målskillnaden 14-4 vilket jag tycker är starkt. Rochdale kom med tre raka oavgjorda (samtliga hemma) innan det blev en förlust senast. Dags att vända det nu om hoppet ska leva.

Hemmalaget endast streckade på 37% och det här är normalt en kanonspik då procenten ligger i rätt intervall när vi letar spikar på Stryktipset. Samtidigt har de nästan 45% chans att segra i matchen – inte ofta vi får sådana möjligheter till att skaffa oss ett försprång mot de andra miljonsökarna. Det känns jobbigt att förlita sig helt på marknaden här men det är ett måste när omgången i övrigt ser ut som den gör. Så motivation före klass får gälla här och gör bara Northampton sitt jobb så kommer vi ha ett Rochdale som inte ger upp i första taget. Den lite fegare spelaren tar även med ett kryss i den här matchen men jag tar ställning även om känslan inte är på topp totalt sett.

Utgångstips: 1


12. Scunthorpe - Bradford
52% - 25.5% - 22.5%
Scunthorpe har säkrat sin kvalplats tack vare fyra raka segrar där de hållit nollan i samtliga. Det är starkt och det verkar inte som tränaren kommer ändra så mycket inför den här matchen. De tuggar alltså på och vilar inte spelare inför ett kval och det är väl rätt taktik när de nu hittat det rätta spåret. Bradford som besöker Glanford Park blandar och ger rätt mycket men har endast en förlust likväl på sina sex senaste matcher.

Scunthorpe tar faktiskt fler poäng på bortaplan men en vinst här jämnar ut differensen till endast två poängs skillnad. Bradford har exakt 50/50 i sin poängfördelning och jag tror det stannar så faktiskt. Det lilla som skiljer där är endast två fler insläppta på bortaplan och låt oss säga att det slutar på fyra istället så har vi en 2-0 seger här att se fram mot. Två raka inbördes för hemmalaget dessutom men det är de enda två segrarna sen de återförenades i League One säsongen 2014/2015.

Det tråkiga ur spelteorisynpunkt är att ettan har hela 66% streck på sig. Det var spiken senaste veckan för mig och jag måste följa upp den hur tråkig den än kan verka. Chansen är åtminstone god för en seger även om värdet på kupongen får inhämtas i övriga matcher. Bortalaget har nämligen endast spelat ihop två poäng på sina tio senaste borta. Fyra gjorda mål och hela 21 insläppta. Låt det inte brytas nu utan vi singelstreckar väl här?

Utgångstips: 1


13. Östersund - Norrköping
51.5% - 25.5% - 23%
Till Jämtkraft Arenas batalj kommer Östersund med en stabil 4-0 seger över Brommapojkarna borta medan Norrköping som superklara favoriter fick se sig besegrade hemma mot Trelleborg med 2-1. Tabellplaceringarna visar dock inte på att så skulle varit fallet, men kanske har vändningen för Östersund kommit nu? Lite som man trodde med Malmö efter deras 3-1 mot Brommapojkarna men där de sen likväl fick en ny förlust, 3-0 mot Kalmar. Oviss match i grunden där här då Allsvenskan visar sig vara en liga där det finns än mindre logik än i övriga lite större europeiska.

Förra säsongen hade Östersund 8-6-1 (24-12) hemma vilket är exakt 60% av totalpoängen. Norrköping som slutade på platsen under (sexa) hade nästan samma facit vilket gör att det lutar över för hemmalaget här och det är dags för Potters grabbar att vakna till liv. Norrköping innehar dock en stabil fjärdeplats i år men endast tre poäng före så Östersund kan kliva förbi här.

Streckspelarna håller med och överstreckar med runt fem procent på hemmalaget. Inte mycket i värdetapp här och jag följer efter då känslan säger att ettan är en korrekt spik här. Östersund vann bägge matcher inbördes förra säsongen samt vann med 4-1 i Svenska Cupen på väg ut i Europa. Jag hoppas inte den trenden bryts här utan går kort med ettan.

Utgångstips: 1Omgångens bästa spik: Rochdale (match 11, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Blackburn och Oxford (match 6, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Newcastle (match 4, en tvåa)


Systemförslag för den halvfeta plånboken. 1728 rader på Liverättning

1. 1x
2. 1x
3. 1x

4. x2
5. 1x2
6. 1x2

7. 2
8. x2
9. 1x2

10. 12
11. 1
12. 1
13. 1


För den som vill komma lite billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 1x
2. 1
3. X

4. x2
5. 2
6. 1X2

7. 2
8. X
9. 1x2

10. 12
11. 1
12. 1
13. 1


Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td