Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
maj 2018
08

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (9/5)

En omgång där omsättningen kanske når runt 4.5 miljoner om vi har tur. Det brukar inte locka speciellt med nattmatcher och det finns dessutom tre matcher från Schweiz utöver de brasilianska cupmatcherna. Men det finns några riktiga godbitar som gör att omgången trots allt känns trevlig. Hittills så hamnar jag snett på spikarna och på systemet som lämnas in straffas man dubbelt oftast när det sker eftersom favoritspiken på Europatipset faller så vinner den andre där programmet plockar "tvingar" in skrällen pga värde och utdelningar. Men det är bara att tugga vidare så brukar kycklingskinnet ge med sig förr eller senare.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under tisdagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Juventus - Milan
52% - 28% - 20%
Cupfinal i Italien och matchen spelas i Rom på Stadio Olimpico mellan Juventus och Milan. Juventus är ju giganten i Italien i år och ligasegern är redan i hamn i stort sett och nu är det dubbeln som jagas. Hade inte ettan varit åtta procentenheter överspelad så hade jag tyckt det här kunde varit en bra spik på Juventus men nu finns det bättre spikar tycker jag eftersom det är Europatipset.

Inbördes mellan lagen är det fyra raka till Juventus men tre av dessa har de haft hemmaplan. När Milan i ligan haft bortaplan mot lagen över dem i ligan så har de förlorat mot fyra av dessa och endast vunnit mot Roma – dock på Stadio Olimpico.

I ligan har Juventus 14-3-1 (41-16) borta medan Milan har 8-4-6 (30-25). Så det mesta lutar åt att det ska bli en hemmaseger och på mindre system som mest jagar 13 rätt kan det vara en bra spik likväl då de ska vinna drygt hälften av dessa matcher men jag tror de har lite högre chans dessutom även om Milan vunnit två raka i ligan. Det har dock varit mot klart sämre lag och de förlorade för tre omgångar sen hemma mot Benevento.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 även om det tar emot och inte känns speciellt hett.


2. Chelsea - Huddersfield
81% - 14% - 5.5%
Efter en tuff period med endast en seger efter full tid för Chelsea på åtta matcher så har de fått ordning på laget och spelet. Till deras försvar ska dock sägas att det var tuffa matcher i både ligan - där de mötte tre av de fyra topplagen - samt i Champions League där de hade ett dubbelmöte mot Barcelona.

Nu är det åtminstone fem raka segrar, dock endast en med mer än uddamålet och motståndet har inte varit i närheten av några topplag förutom 1-0 segern hemma mot Liverpool. Chelsea har 11-3-4 (29-15) hemma vilket är drygt 52% av totalpoängen medan Huddersfield har 3-4-11 (11-32) på sina bortamatcher vilket är drygt 36% av totalpoängen. Chelsea vann bortamötet med 3-1 i höstas och det är väl det enda intressanta vad gäller inbördes.

I skrivande stund är dock Chelsea streckade på 89% och visst borde de vinna då de har mycket att spela för. Champions League står för dörren om de tar sig förbi antingen Liverpool eller Tottenham där de enbart ligger några poäng efter men samtidigt ska det mycket till då bägge antagonisterna har det i egna händer och motståndet är inte så skrämmande där. Tycker även vi ska se upp för Huddersfield som lyckades få med sig 0-0 som det överlägsna Manchester City. Det är starkt och Huddersfield spelar för sin överlevnad. Rätt favorit men gardera ifall ni jagar pengar.

Utgångstips: 1
Gardering: X framför allt då Huddersfield spelar för överlevnad och fick 0-0 senast i ligan. Ta med 2 också.


3. Leicester - Arsenal
26% - 25.5% - 48.5%
Senaste trodde jag Burnley skulle kunna utmana Arsenal på bortaplan men tji fick jag. 5-0 till Arsenal som fortsatt går starkt hemma. Borta är det dock värre och inför slutomgångarna så har de 3-4-10 (18-28) vilket betyder att endast tre lag i ligan är sämre borta och i procent har de alltså tagit knappt 22% på bortaplan. Riktigt dåligt!

Leicester är dock inget lag att lita på heller då de har fem raka nu utan seger och endast poäng, 0-0 mot Southampton som ligger precis över nedflyttningsstrecket. Senast 0-2 hemma mot West Ham som dock säkrade nytt kontrakt i den matchen. Det har varit lagen i de nedre regionerna som varit motstånd på sistone men nu kommer Arsenal på besök till King Power Stadium. Två lag som inte har något alls att spela för och jag lutar mig mot tvåan först här då Arsenal ändå är det bättre laget och formen ser bättre ut där.

Dessvärre har jag samtliga streckspelare med mig på den sidan och några 58% är inte så lockande att singelstrecka. Samtidigt kommer jag bara skaka på huvudet när matchen slutar 0-3 men det är väl lite så med tipset. Bara vänta in rätt skräll för det sker oavsett om man tror det eller ej.

Utgångstips: 2
Gardering: Framför allt 1 då värdet ligger där.


4. Manchester City - Brighton
85% - 10.5% - 4.5%
Manchester City som var på väg mot 102 poäng gick snöpligt endast med sig 0-0 hemma mot bottenlaget Huddersfield senast. Nu kan de nå 100 poäng och jag tror inte de fått någon klapp på axeln sen senast och det var inte någon kalkonelva de ställde upp med heller. Det kommer bara finnas en sak för City nu – upprättelse!

Att då som Brighton åka till Etihad Stadium efter en sådan match kan inte kännas bra. Samtidigt har de inget att spela för då även dessa säkrade nytt kontrakt tack vare 1-0 hemma mot United senast. Det här är bara att spika rakt upp och ner. City har nämligen 15-2-1 (58-13) hemma vilket talar sitt tydliga språk. Brighton borta har den här säsongen 2-5-10 (9-22). Ni ser själva. Visst sker skrällar men inte varje dag.

Trots 84% streck är de inte överstreckade och det är bara att hoppas att de inte blir det heller även om jag tror på närmare 90%. Oavsett är det bara att spika och gå vidare. Europatipset tål dessutom spikar som denna om det bara händer lite på kupongen i övrigt.

Utgångstips: 1


5. Tottenham - Newcastle
80% - 13.5% - 6.5%
Mitt kära Newcastle åker till Wembley Stadium för att möta ett heltaggat Tottenham som spelar sina två sista matcher för säsongen hemma och har en Champions League plats i egna händer. Det kommer inte skrälla något här då även Newcastle verkar vara nöjda med att ha säkrat nytt kontrakt och åkt på tre rätt lätta förluster på slutet. Det blir en fjärde här då motståndet nu är klart starkare.

Tottenham har 11-4-2 (34-12) hemma vilket är drygt 52% av sina poäng medan Newcastle gjort det godkänt borta den här säsongen med 4-4-10 (18-29) som betyder drygt 36% av totalpoängen. Inbördes brukar Newcastle även ha svårt för Tottenhams spel. Förra säsongen de möttes (2015/2016) vann dock skatorna bägge matcher överraskande nog. Så Newcastle har några segrar inbördes på slutet, bl a två stycken 2-1 segrar där de på bortaplan faktiskt legat under med 1-0. Nu kommer inte Tottenham bjuda upp till dans utan står för den själv.

Värdet ligger också i skrivande stund på ettan märkligt nog men inte till spelstopp tror jag. Oavsett är det bara att spika den här matchen då kupongen ser ut som den gör. I normalfallet skulle jag nog vilja gardera men gör det enkelt och gå vidare här.

Utgångstips: 1


6. Barcelona - Villarreal
74% - 15% - 10.5%
Barcelona hemma på Camp Nou med 14-3-0 (47-10) har ju redan avgjort ligan och fick bara med sig 2-2 från planen senast mot Real Madrid. Motståndet nu är Villarreal som mest ska spela av säsongen och hämta sin biljett till Europa League. De borde få det svårt borta mot Barcelona där de inte lyckats ta en enda poäng i sina sju senaste matcher.

Deras bortafacit den här säsongen imponerar inte heller med 6-4-7 (17-21) i ligan och bara tagit drygt 38% av totalpoängen. Ska dock nämna att Villarreal har tre raka segrar i ligan men det har också varit på hemmaplan rakt av. Det här är mest upp till Barcelona och hur motiverade de är nu när de redan avgjort guldet samt hade ”El Classico” i senaste matchen.

De har dock endast ligan att koncentrera sig på och förhoppningsvis blir det nöjda hemmafans här. Endast streckade på 75% vilket gör att det inte känns så farligt ifall vi jämför med vad marknaden anser. Gör det enkelt igen och spika ettan här och gå vidare.

Utgångstips: 1


7. Sevilla - Real Madrid
38.5% - 24% - 37.5%
På Estadio Ramón Sánchez Pizjuán har vi en drabbning mellan två lag som faktiskt har lite att spela för när det återstår tre omgångar. Dels krigar Sevilla om sjundeplatsen som de tar över vid seger medan Real tänker visa vilka som är bäst i huvudstaden och tar sig förbi Atletico Madrid vid seger här. Så nog kommer det vara två motiverade lag allt.

Sevilla har annars 9-5-3 (27-20) hemma vilket är knappt 63% av totalpoängen samtidigt som Real Madrid har fina 10-5-2 (36-19) borta vilket är knappt 49% av sin totalpoäng. Inbördes är det klar fördel Real men faktum är så vinner Sevilla relativt ofta hemma i det här mötet. Det mest uppseendeväckande är dock att endast fyra matcher av 51 har slutat oavgjort när de här lagen mötts. På Sevillas hemmaplan är det tre av 24 matcher.

Det är fint värde på ettan medan krysset är överstreckat och det följer det jag själv ser. Kör halvgarderingen här och hoppas Sevilla håller sig runt 30% men jag tror de landar närmare 35% innan spelstopp dessvärre. De är dock knappa favoriter att vinna men det vet jag inte om det är korrekt.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 för värde så klart.


8. Grasshoppers - Sion
31.5% - 26.5% - 42%
Efter de stora ligorna drar vi vidare på kupongen till Schweiz där vi har Grasshoppers mot Sion först ut på Stadion Letzigrund. Den här säsongen står det 2-1 inbördes till Gräshopporna men i matchen nu är det dock Sion som är klara favoriter och det förstår jag inte riktigt.

Visserligen är jag ingen expert på Super League i alplandet men jag förstår streckspelarna fullt ut här då de streckat upp hemmalaget till 44% vilket så klart måste vara fel – även om jag inte begriper det. Sion kommer med fyra raka matcher utan seger och då har de mött blandade lag men både Basel och Young Boys. Grasshoppers hade två raka segrar mot bottenlagen innan de senast fick se sig besegrade med 2-1 borta mot Thun som numera ligger precis för i tabellen.

Vi kan inte blunda för marknaden som har bättre koll här men rent matematiskt borde det finnas värde tycker jag på ettan i singelspelet. Här får vi strecka hela rader och hoppas marknaden har rätt för strecken ser ut att vara helt felvända om vi har vår tillit till stora massan. Normalt tar jag bort ettan här men jag tycker det känns helt fel så nu återstår det att se vem som fick rätt den här gången.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X är givet trots att värdet ligger på tvåan.


9. St Gallen - Luzern
39% - 26% - 34.5%
På Kybunpark har vi två lag med helt olika form inför den här drabbningen. Hemmalaget och tillika favoriterna kommer med en seger på de sju senaste matcherna medan bortalaget Luzern kommer med fyra segrar på sina sju senaste. Dessförinnan hade de dock även sju raka utan förlust. Jag tycker det känns lite som att kasta tärning här och det tycker jag också att vi gör.

Inbördes har Luzern fyra raka segrar och det är sju matcher sen som St Gallen tog en seger. Jag litar inte alls på marknaden här heller (dumt och märkligt nog) och hemma den här säsongen har Gallen 7-1-8 (26-29) vilket är under 49% av totalpoängen. Luzern är dock inte det starkare bortalaget då de via sina 5-4-7 (17-23) då de fått ihop knappt 39% av sina poäng borta. Hemmalaget har även fått en dags mindre vila inför drabbningen då de spelade i söndags.

Även här faller streckspelarna med mig antagligen som höjer upp tvåan. Jag böjer mig ödmjukast och får lita på marknaden även om jag kanske inte gör det fullt ut men hemmalaget är bara streckade på 32% vilket gör att de kunde varit en bra spik men jag gör som matchen ovan, streckar på rakt över. Den som vill kan ta bort det oavgjorda då det är överstreckat.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 men för den som har råd och inte vet vad pengarna ska användas till tar med X också.


10. Thun - Zürich
40.5% - 26% - 33.5%
Thun kommer med fyra raka utan förlust på hemmaplanen Stockhorn Arena medan de bara har en förlust på de åtta senaste i ligan. Zurich kommer dock med fem raka borta utan vinst medan de endast har en seger på sina nio senaste i ligan.

Thun tar ungefär samma antal poäng hemma som borta medan Zurich endast får ihop drygt 40% av sina poäng på bortaplan. En svårtippad match enligt mig även om det inbördes visar att Zurich är det laget som dominerar totalt sett. Men på senare säsonger är det lite som att singla en slant och jag tror vi kan hålla oss där. Senast i ligan vann Thun med 4-2 borta men Zurich har vunnit de två andra ligamatcherna samt när de möttes i cupen.

Även här överstreckar spelarna krysset med två procentenheter medan tvåan är i paritet med marknaden och det lilla värdet hittar vi på ettan. Jag gör även här som så att jag streckar allt men kanske tar bort det oavgjorda även om det känns mer aktuellt här än förra matchen. En rätt målrik liga överlag vilket minimerar krysschansen så klart.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 i valfri ordning tycker jag.


11. América MG - Palmeiras
23.5% - 27.5% - 49%
Mitt i natten drar vi till Brasilien för tre cupmatcher vilket inte heller gör det enklare och jag försöker i första hand lita på marknaden här även om jag försöker se vad som kan tala för och emot.

Matchen på Estádio Raimundo Sampaio där América Mineiro tar emot Palmeiras är det två segerglada lag som möts. Det brasilianska seriesystemet är ju tvådelat per säsong och hemmalaget är nykomlingar i Serie A nu då de före nyår spelade i Serie B medan bortalaget är stabila i Serie A.

Matchen är streckad i paritet med marknadens värdering och det kan betyda att tvåan är en bra spik till 50%. Det är dock jobbigt att ”spela i blindo” när det gäller ligor jag inte följer alls. Så spikar ni inte här så tycker jag det går att göra med en av de andra favoriterna i Brasilien. Det är första mötet av två och returen spelas den 24 maj.

Utgångstips: 2
Gardering: Möjligen kan vi ta med 1 och X men försök hitta en spik här nere.


12. Bahia - Vasco Da Gama
52% - 27% - 21%
De här två lagen brukar hålla till i samma serie och det känns lite enklare då. Det är lite som att ha en pinne med sig i mörkret så man kan känna av var stigen går. Förra säsongen inbördes vann hemmalagen bägge möten, Bahia med 3-0 medan Vasco Da Gama vann sin med 2-1.

Nu är det cupmatch och returen spelas den 17 juli(?!). Tydligen ska det ha varit lite turbulent i bortalaget som dock ändå vann med 4-1 senast. Om det var en effekt av det hela återstår att se.

Jag litar på marknaden här i första hand och då jag får ett värde med ca 10% tycker jag det kan vara läge att spika ettan. Men som i de andra två matcherna så kanske det kan vara klokt att strecka på. Men inte vill hemmalaget åka till en retur för att jobba ifatt. Den fege tar med krysset också.

Utgångstips: 1
Gardering: X i första hand men finns det plats så varför inte en tråkig 2?


13. Gremio - Goias
72% - 18% - 10%
Sista matchen på kupongen spelas på Arena do Grêmio där Goiás kommer på besök i cupmatchreturen där Grêmio vann borta med 2-0. Det gör det alltid lite osäkert om de går för vinst eller bara nöjer sig med att ta sig vidare på 1-1.

Hemmalaget spelar i Serie A medan bortalaget håller till i Serie B den här säsongen. Det är så klart inte mycket som talar för något annat än ettan men jag tycker vi kan försöka jobba in en skräll här, främst krysset då. Ser vi på de senaste matcherna så är det klara vinster för hemmalaget (10-1 på två hemmamatcher) medan bortalaget kommer med 2-8 på sina fyra senaste.

Matchen är knappt överstreckad på ettan medan pengarna i första hand ligger på kryss och två även om värdet inte är enormt. Jag spikar hellre i förra matchen och garderar här pga det. Men det logiska är väl 4-0 här men då kommer vi antagligen ha en omgång med under 10 000 i utdelning. Och det spelar vi inte för att vinna så då kan vi lika gärna chansa här.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 behöver komma med pga sannolikhet och utdelningshöjare.Omgångens bästa spik: Manchester City (match 4, en etta)
Omgångens bästa tecken: Sion (match 8, en tvåa)
Omgångens bästa skräll: Leicester (match 3, en etta)


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x2

4. 1
5. 1
6. 1

7. 12
8. 1x2
9. 12

10. 12
11. x2
12. 1
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 108 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1x2

4. 1
5. 1
6. 1

7. 12
8. 2
9. 1

10. 12
11. 2
12. 1
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td