Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
maj 2018
12

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (13/5)

Flera överstreckade storfavoriter på kupongen gör att det finns mycket värde att hämta. Men tänk på att kupongen tål flera av favoriterna så kan vara dumt att gå mot samtliga. Runt tre miljoner i 13-rättspotten så gå efter de stora pengarna för det är en omgång som flera favoriter kommer falla. Vilka återstår att se.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under fredagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Djurgården - Dalkurd
54.5% - 25.5% - 20%
Djurgården kommer med en vinst och bra spel dessutom över Malmö i Svenska Cupen och jag tror inte de är kvar i firandet där utan här ställer de snabbt om och jag hoppas de inte underskattar Dalkurd utan spelar på som de kan. Då får ett Dalkurd som jag numera tror åker ur Allsvenskan det riktigt tufft. Nykomlingarna faller snabbt nu då de inte lyckades lika bra i början som deras spel stundtals bjöd upp till.

Förra säsongen hade Djurgården 8-4-3 (28-14) hemma vilket var knappa 53% av totalpoängen medan Dalkurd i Superettan på bortaplan samlade ihop 7-3-5 (23-15) men motståndet den här säsongen är starkare. Dalkurds inledning resultatmässigt är fyra förluster på bortaplan på lika många matcher med 2-9 i målskillnad. Djurgården har förvisso endast åtta poäng (mot Dalkurds fyra) i årets serie men har haft snäppet vassare motstånd även om tre raka förluster i serien inte imponerar, speciellt inte förlusten senast med 1-0 borta mot Brommapojkarna.

Streckspelarna flockas verkligen kring hemmalaget här och i skrivande stund har Djurgården hela 78% på sig men det tycker jag vi kan ta med ro så länge vi bara hittar kryss och skrällar på kupongen i övrigt! Tror även det är ett bra singelspel till nästan dubbla pengarna. Litar man på marknaden och bygger systemet annorlunda så bör samtliga tecken med om man inte är djärv och väljer bort ettan. Jag spikar!

Utgångstips: 1


2. IFK Göteborg - Norrköping
39.5% - 27.5% - 33%
På Gamla Ullevi förväntar jag mig en målrik match mellan - ett Göteborg som har två viktiga segrar i rad med 2-1, mot Häcken och Malmö - samt ett Norrköping som starkt besegrade Östersund borta senast. Sen är det enligt mig svårbedömt vem som gör flest mål och krysset värderar jag själv ner något mot snittet i Allsvenskan.

Norrköping har från förra säsongen 6-4-5 (24-25) på bortaplan vilket är nästan 46% av de totala poängen som är inspelade. Göteborg på sin hemmaarena placerade sig längre ner i tabellen och hemma fick de ihop 4-8-3 (23-18) vilket kanske inte imponerar men det var relativt få förluster. 54% av sina poäng vanns där. I år har de hemma två segrar och en förlust (mot Hammarby trots ledning) medan Norrköping borta har 1-1-1 (4-3) så matchen känns lika öppen som marknaden värderar den.

Streckspelarna hamnar i större utsträckning på ettan här med 46% och det känns spontant lite för mycket men någon procentenhet över 40 tror jag mycket väl de kan ha. Men det känns dumt att utelämna tecken här men krysset är det som faller först om vi måste plocka bort.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 i första hand men X kan vara tänkbart på vissa konstruktioner.


3. Trelleborg - Malmö
13% - 21.5% - 66%
Malmö spelar inte bra och har mest huvudet under armen. Vid några tillfällen tror jag det har vänt men så kommer en ny kalldusch. Det är något som inte stämmer och jag tycker det känns lite som hugget och stucket vilka som egentligen ska vinna derbyt här på Vångavallen även om förnuftet innerst inne förstår att Malmö är det klart bättre laget någonstans långt nere i avgrunden.

På bortaplan började ju Malmö med en seger mot Elfsborg men fick endast 2-2 mot Sundsvall innan det blev två tunga 3-0 förluster mot Djurgården och Kalmar. Utöver det blev det en favorit i repris på Tele 2 Arena i cupfinalen för Djurgården. Förra säsongen tog Malmö 31 poäng borta, endast två färre än på hemmaplan. Trelleborg var dock klart stabila i Superettan på hemmaplan med 9-5-1 (37-14) vilket är nästan 62% av totalpoängen. Den här säsongen har det tuffare motståndet gjort sig gällande med fyra raka hemmaförluster och 2-9 i målskillnad för Trelleborg.

Malmö är klart överstreckade då de i nuläget har 75% vilket jag kan förstå även om jag tycker det känns så högt just för att det inte fungerar i Malmö och frågan är hur länge tålamodet finns kvar för tränaren i laget. Energin i laget är skadat och det här är verkligen en måstematch ifall de ska kunna vara med i toppen, men bäst i Skåne borde de ju åtminstone bli även vid förlust här, eller?

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X känns som fina skrällar då de sker relativt ofta i Allsvenskan och värdet ligger ju här.


4. Örebro - Hammarby
30.5% - 28.5% - 41.5%
Två av de tre ”nollorna” i årets Allsvenska möts här på Behrn Arena och frågan är om vi kommer ha två lag från den här matchen med en intakt nolla i sista kolumnen även efter 90 minuter. Det känns som de bägge har mött ungefär samma klass hittills i Allsvenskan. Fördelen hemmaplan ger ska inte negligeras. Samtidigt har Hammarby gjort det bra men släpper nästan in Sundsvall senast som hämtade upp 4-0 till Hammarby men fick kvitteringen bortdömt för den (felaktig?) offside.

Örebro fick förra säsongen ihop 23 av sina 36 poäng på hemmaplan medan de i år har två oavgjorda och en seger (endast 3-2 mot Dalkurd) på samma arena. Hammarby har i år gjort sina två ”obligatoriska” mål i samtliga tre bortamatcher, där två har räckt till seger men en endast oavgjort. Nollan har de inte lyckats hålla mer än i en match totalt, hemma mot BP. Förra säsongen hade Hammarby 4-4-7 (16-22) på bortaplan och totalt under säsongen spelade de ihop 38 poäng.

Matchen är streckad i paritet med marknadens värdering även om det är lite plusvärde på ettan på bekostnad av krysset. Jag kan nog hålla med om det och jag ser fram emot att se om Hammarby kan fortsätta sin fina målproduktion i år totalt sett, 19 mål på sju matcher är bra! Är det något tecken som ska bort så tycker jag det är krysset av flera anledningar eftersom det är de två lag som gjort flest mål hittills i Allsvenskan.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 då det känns som en oviss match och X är så klart aktuellt det också.


5. Öster - Värnamo
55% - 25% - 20%
För mig är det här en svårlöst match i Superettan där Öster hemma på Myresjöhus Arena tar emot Värnamo. Hittills har de två lagen lyckats få ihop elva poäng av 36 möjliga vilket får ses lite som underkänt ändå. Öster får anses vara det laget som haft lite tuffare motstånd och dragit ihop sju poäng ensamma.

Förra säsongen spelade Öster ihop 23 poäng hemma, 6-5-4 (22-15) vilket var två poäng färre än de fick ihop borta och mönstret syns redan den här säsongen med en pinne hemma av nio möjliga medan de borta tagit sex av nio möjliga. Värnamo vägrade spela oavgjort borta förra säsongen med 7-0-8 (26-28) och det är snart dags för en seger den här säsongen då de har 0-0-3 (1-8) vilket får ses som en klar besvikelse.

Här lägger marknaden hela sparkapitalet på Öster och visst ska de vara favoriter men det här är en match jag aldrig skulle spika ettan i hur jag än bygger systemet. Värdet är alldeles för bra på tvåan då jag lutar mig i första hand mot marknadens värdering. Förra säsongen vann Värnamo bägge möten med 2-1.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 utan att tveka och X måste så klart med även om statistiken inte är med oss helt där.


6. Halmstad - GAIS
41% - 28% - 31.5%
På Örjans vall är det dags för Halmstad att välkomna GAIS från Göteborg. Två lag som i nuläget befinner sig i mitten av tabellen och en vinst krävs ifall de ska hänga på täten för att ha möjlighet att avancera upp en division men även en förlust kan dra in de i bottenstriden trots att det återstår mängder med matcher.

GAIS hade det tufft på bortaplan förra säsongen med 2-2-11 (11-28) medan de i år har 1-1-1 (4-4) och då har de ändå haft tuffa motståndare som Helsingborg och Brage medan de vann mot Värnamo med 2-1. Tycker inte vi ska glömma bort det då Halmstad är lite tveksamma av sig. Förra säsongen hemma i Allsvenskan fick Halmstad ihop 14 av sina 24 totalpoäng som dock innebar näst sista plats hela sex poäng upp till kvalstrecket.

Streckspelarna älskar hemmalaget här och streckar de över 50% vilket jag tycker är på tok för högt och det skulle marknaden också anse vilket gör att det finns utrymme här att chansa med att plocka bort ettan på flera mindre system. Varför strecka ett lag med 40% chans när vi får så bra värde tvåan? Chansspika är inte heller fel för ett 96-raders här. Krysset har ett knappt minusvärde.

Utgångstips: 2
Gardering: På större system är väl X givet och även 1 i de flesta fall.


7. Rosengård - Linköping
57.5% - 23.5% - 19%
Dagens enda dammatch hämtar vi från Malmö IP där Rosengård tar emot Linköping i Svenska Cupens final. De tre senaste finalerna har de här lagen mötts på Linköping Arena och Malmö IP om vartannat och nu är det dags för hemmaplan igen för Rosengård. För Linköping är detta fjärde finalen i följd då de slog Kristianstad för fyra säsonger sen med 2-1. Sen vann de igen medan Rosengård nu har tagit hem guldet i cupen två säsonger i rad. Så jämnt på förhand även om hemmaplan borde ge lite extra energi mentalt.

Värt att notera är att Linköping endast har en seger borta mot Rosengård sen 2008, det var år 2014 och resultatet skrevs till 3-2. Men final är final som vi lite klyschigt säger men jag kan inte blunda för hur det är streckat här.

Ettan är enligt marknadens värdering hela 20 procentenheter för mycket streckad och det är fantastiskt värde på 8%-aren Linköping medan även krysset har helt ok värde. Normalt är det ju bara att spika favoriten i Damallsvenskan men nu är det cupfinal och jag tänker ha med alla tecken så det kan bli riktigt bra utdelning här. Kan väl tänka mig att just det här matchen kommer jämnas ut en aning vad gäller strecken men det påverkar inte spelteorin här.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 i första hand även om jag tycker X ska med på nästan allt!


8. Atalanta - Milan
50% - 26.5% - 23.5%
Från Sverige tar vi snabbaste flyg rakt ner i Italien och landar i Bergamo där Milan också kommer på besök för att ta sig an Atalanta. Två omgångar återstår och det här är en sexpoängsmatch vilka som kommer ta kommandot om sjätteplatsen som ger en Europa League plats i höst. Då Juventus vann italienska cupen så får även sjundeplacerade laget en europaplats men förloraren här jagas av Fiorentina som gärna lägger sig i striden och är idag endast två respektive tre poäng bakom.

Atalanta har 9-5-4 (29-17) hemma vilket får anses som helt ok och totalt är det drygt 54% av totalpoängen. Milan på bortaplan har det halvkämpigt, men godkänt får det ändå ses som med 8-4-6 (30-25) och över 47% av totalpoängen inspelade. Atalanta har bra form med sex raka nu utan förlust och senast fick de med sig 1-1 borta mot Lazio. Milan kommer närmast från en förnedring i cupfinalen mot självaste Juventus som vann med 4-0. Milan missade alltså Europa genom cupen och nu är det ”second chance” i ligan.

Streckspelarna ser Milan fortfarande som något storlag och där de kommer vinna nu när de ”måste”. Men värdet finns på ettan och behöver vi hitta en spik tycker jag ettan här känns fin till 47%. Men krysset ligger också nära till hand och 24% på Milan är ju inte varje dag heller. Men håll er till ettan om ni måste.

Utgångstips: 1
Gardering: X kan komma med trots att det är överstreckat.


9. Bologna - Chievo
30.5% - 31% - 38.5%
Bologna har i det stora hela säkrat kontrakt inför nästa säsong medan gästerna Chievo verkligen är indragna i bottenstriden där varje poäng kan vara viktig för att få förnyat kontrakt. Inför näst sista omgången har Chievo 34 poäng medan hemmalaget Bologna på Stadio Renato Dall’Ara har 39 poäng. Första laget på nedflyttningsplats är Cagliari med 33 poäng och det är totalt fem poäng mellan 33 och 35 poäng med två omgångar kvar. Viktiga matcher alltså.

Bologna med 6-4-8 (24-24) hemma är klart målgladare där än på resa där endast 15 mål producerats även om vinsterna är nästintill desamma. Chievo borta är en klart dystrare historia med 2-4-12 (12-34) vilket betyder att under 30% av deras poäng kommer från bortamatcher. Chievo vann ett viktigt bottenmöte mot Crotone i senaste omgången men har annars samma usla form som hemmalaget. Totalt har de två vinster på sina senaste 14 matcher tillsammans.

Tvåan här hade varit en bra spik på ett Stryktips men när det gäller Europatipset blir upplägget annorlunda av flera faktorer men främst att omsättningen är klart lägre och favoriterna spelas än hårdare men oftast bara på den sidan utan att få med skrällarna. Då ettan är kraftigt överstreckad och det ser ut som siffrorna vänts om mellan marknaden och streckspelarna så börjar vi med tvåan men utelämnar oftast inget här.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X känns ju dumt att åka på om vi har råd med flera tecken här.


10. Crotone - Lazio
23.5% - 26.5% - 50%
Crotone hemma på Stadio Ezio Scida mot ett Lazio som kommer kriga för att behålla sin fjärdeplats och få spela Play Off till Champions League i höst. För Crotone är det helt tvärt emot. Här är det överlevnad som gäller och efter två fina segrar blev det förlust senast mot ovan nämnda Chievo. NU ligger laget på 34 poäng och behöver alla poäng de kan få.

6-5-7 (21-23) är Crotones hemmafacit vilket visar att de är klart starkare där då nästan 68% av samtliga poäng inhämtas där. För Lazio är det omvänt då de har sina flesta poäng inhämtade borta, hela 55% nämligen med fina 12-3-3 (42-26). Huvudstadslaget har nu hela nio raka i ligan dessutom utan förlust och med skyttekungen Immobile är de helt rätt favoriter här. Två lag med full motivation.

Jag kan tycka det är en spik som passar in på ett Europatips trots sina 66% på strecken och nästan allt värde ligger på ettan. Det bättre laget vinner detta och de har varit stabila borta som skrev ovan. Rädslan finns hos hemmalaget här att inte förlora mer än i Lazio. Spika tvåan om ni letar för att få ner systemkostnaden.

Utgångstips: 2


11. Fiorentina - Cagliari
63% - 22% - 15%
Som om det inte vore nog med dramatiska streckmatcher så kommer här ännu en, nu från Florens där Fiorentina ska ta emot Cagliari hemma på Stadio Artemio Franchi. Fiorentina jagar ju Europa League plats strax efter Milan och Atalanta och vid en seger är de är de minst på samma poäng och allt avgörs i sista omgången. Så mycket motivation här och detsamma gäller Cagliari som nu ligger på nedflyttning och måste vinna i stort sett. Fyra lag inom två poäng ovan är det som jagas.

Fiorentina kommer med två raka segrar där framför allt 3-0 mot Napoli får ses som en riktigt stark insats. Cagliari å sin sida kommer med endast en seger, en oavgjord och hela sex förluster på sina åtta senaste med en målskillnad på 4-17 och vi ser var problemen finns i nuläget. Hemma har Fiorentina 8-5-5 (27-21) medan Cagliari har 4-3-11 (14-31) borta.

Även här är det en favorit som är enormt överstreckad och just nu i hela 85% men det kan likväl vara en bra spik – allt beror på omgången i övrigt. Värdet är som bäst på krysset tycker jag även om tvåan också har ett fint värde då endast 6% av insatserna hamnat där.

Utgångstips: 1


12. Roma - Juventus
41% - 31.5% - 27%
Roma tar emot giganterna Juventus och vid förlust kan de bli passerade av Lazio vad gäller kampen om direktplatsen till Champions League. Så räkna med ett hemmalag som är motiverade medan Juventus tar hem ligasegern med en pinne i matchen.

Det ser ut att vara ett formstarkt Roma men de fyra raka segrarna i ligan har kommit mot bottenlag i det stora hela, även om vi även minns matcherna mot Barcelona och Liverpool så klart. Ett lag som vet hur man gör mål och har 11-1-6 (31-19) hemma vilket faktiskt bara är knappa 47% av totalpoängen. Juventus ångar på hemma som borta där de i det senaste har 14-3-1 (41-16) vilket är över 49% av totalpoängen och en seger idag gör att även de presterar bättre borta.

Matchen överlag streckad i paritet med marknadens värdering där framför allt krysset blir överstreckat då streckspelarna tycker det är enklast när två bra lag möts – märkligt nog. Men du Juventus klarar sin serieseger på oavgjort värderar även marknaden upp tecknet. Jag personligen svänger oerhört och tänker – när får man 28% på Juventus?

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X då det kan blir lite hur som helst här, målsnålt eller 4-4?


13. Shrewsbury - Charlton
41% - 30.5% - 29%
Omgångens sista match hämtar vi från kvalet i England där Shrewsbury kommer med en 1-0 seger i första semifinalmatchen över Charlton Athletic. Rättvist då de efter 46 omgångars slit hamnade på 87 respektive 71 poäng. Nu är det hemmaplan för bästa laget på Montgomery Waters Meadow och även om det kan skrälla så håller jag halvgardering 1x högt här.

Shrewsbury har 14-4-5 (32-17) hemma i ligaspelet medan Charlton fick ihop 9-5-9 (27-27) på bortaplan. Bägge lagen vann sina bortamatcher i ligan och överlag är det knapp fördel hemmalaget här inbördes. Normalt en etta tycker jag för trenden borde brytas nu men krysset räcker för avancemang till finalen om vilket lag som får ta steget upp i Championship.

Även streckspelarna är med mig här på ettan medan de helt tappar krysset varpå 25% får bli det vi lutar oss mot och sen kan vi ta lite olika ställningar på en halva eller helgardering beroende på hur övriga kupongen ser ut.

Utgångstips: X
Gardering: 1 i första hand sannolikhetsmässigt men 2 har fint värde och ska med på en del.Omgångens bästa spik: Djurgården (match 1, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Fiorentina och Cagliari (match 11, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Värnamo (match 5, en tvåa)


Systemförslag för den halvtjocke plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 12
3. 1x2

4. 12
5. 1x2
6. 2

7. 1x2
8. 1
9. 1x2

10. 2
11. 1x2
12. 12
13. 1X


För den som vill komma billigare undan. 144 rader på Liverättning

1. 1
2. 12
3. 1x2

4. 12
5. 12
6. 2

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 2
11. 1x
12. 2
13. X

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td