Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
maj 2018
15

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (16/5)

Ett litet annorlunda Europatips mot hur vi vant oss att det brukar se ut nu under vinterhalvåret men likväl får vi bara bita i det halvsura äpplet som ligger undangömt i farstun. Tre inledande och hyfsat intressanta matcher byts sen ut mot tio norska matcher där jag mest kommer förlita mig på marknaden.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under tisdagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Mareille - Atletico Madrid
16.5% - 26% - 57.5%
Rakt ut i hetluften hoppar vi när vi inleder omgångens Europatips. Det är final i Europa League och Olympique Marseille tar sig an Atletico Madrid på Groupama Stadium i Lyon. Så det är lite hemmaplan för fransmännen här och spontant förstår jag inte varför spanjorerna då är så stora favoriter.

Madridlaget hade ju hur många matcher hemma i rad som helst utan ett insläppt mål innan de fick 0-2 mot Espanyol strax efter att de slagit ut Arsenal i semifinalen. Senast vann de med 1-0 borta mot Getafe och siktet är naturligtvis inställt på matchen här för att säkra en fin pokal. Men det krävs mer än att bara gå ut och tro det ska bli vinst.

Tittar vi på marknaden är matchen streckad i paritet med strecken hos Svenska Spel. Så även om ”bortalaget” från Madrid är starka defensivt så tycker jag vi ska hålla matchen helt öppen för 16% tänker då inte jag blunda för när det gäller en seger för fransmännen här som jag vill ranka upp lite utan att ha så mycket på fötterna mer än att det är en final.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 i valfri ordning då jag tycker det är en match att jaga skräll i.


2. Hammarby - Malmö FF
45% - 26% - 29%
En väldigt intressant match då Hammarby går som tåget och är obesegrade efter åtta matcher i årets Allsvenska. Detta medan det är kris i Malmö med en sparkad tränare och frågan är om det hjälper när de styr resan mot Stockholm och ska försöka återfå hedern.

Hammarby har inlett med 21 mål hittills vilket är ett snitt på över 2.6 per match, och då har de ändå ett snitt på över tre hemma på Tele 2 Arena. Malmö kommer med tre raka nederlag nu ifall vi räknar in Svenska Cupen dessutom. Men tittar vi på bortafacit är det efter vinsten mot Elfsborg i premiären av Allsvenskan endast en poäng inspelad och räknar vi återigen med cupmatchen så har de gjort noll mål i de fyra senaste matcherna med idel förluster.

Streckspelare och marknad är även här rätt överens och jag får i stort hålla med då jag svänger alldeles för mycket i min tanke var jag vill landa. Ena stunden känns det självklart att Hammarby kommer storma fram med 3-1 minst medan det lilla spöket på axeln säger att Malmö till 28% är en spik då de i grunden är bättre. Men vi minns Leicester och hur många lag som var bättre än de i grunden. Den sagan dog aldrig och Malmö måste bevisa att deras mardröm tar slut innan jag tror på seger där.

Utgångstips: 1


3. Rotherham - Scunthorpe
42.5% - 29% - 28.5%
Tredje matchen på kupongen hämtas från England där det är andra semifinalmatchen mellan lagen för att avgöra vem som ska få spela den viktiga matchen för uppflyttning till Championship. Första mötet slutade 2-2 och jag tycker vi ska ha ögonen öppna för att det kan bli ännu en målrik historia.

Under säsongen som gått vann Rotherham bägge mötena, 2-1 borta och 2-0 hemma. Så det känns rätt att de är favoriter. Annars skiljde det enbart fem poäng – till Rotherhams fördel - mellan dem efter 46 ligamatcher. På 23 matcher hemma för Rotherham fick de endast se sig besegrade fem gånger med en målskillnad på 45-23 medan Scunthorpe endast hade fyra förluster borta med en målskillnad på 37-27.

Ettan på kupongen är klart överstreckad på runt 50% medan mesta av värdet ligger på tvåan. Själv tror jag - trots att tanken på en målrik match till finns – att det blir ett oavgjort resultat här men med ettan som mest sannolikt så klart. Så jag tycker vi ska ta ställning här på ett eller annat sätt. Sannolikhet kontra värde, bara att välja!

Utgångstips: X
Gardering: 1 tycker jag borde räcka långt men det är lite hugget som stucket.


4. Bodö/Glimt - Tromsö
47.5% - 27% - 25.5%
På Aspmyra Stadion tar nykomlingen Bodö/Glimt emot Tromsö. I division 1 blev det en överlägsen seger med hela 16 poäng ner till tvåan Start. Det blev 12-2-1 (47-15) medan Tromsö hade det klart tuffare i Eliteserien med 4-3-8 (15-28) borta.

Efter nio matcher i år så har vi hemmalaget på 13e plats nio poäng och specifikt på hemmaplan har de 1-1-2 (5-7) vilket inte imponerar så mycket. Dock har Tromsö en än sämre start borta med 0-1-3 (3-10) men med en totalpoäng på elva pinnar och en elfteplats.

Streckspelarna har hamnar exakt på marknadens värdering och jag får ju bara hålla med då norsk fotboll inte är det jag följer mest i livet och en eller två matcher är hyfsat enkla att bena ut medan tio känns som en omöjlighet. Ettan känns ju mest logisk men det finns trevligare spikar på kupongen och strecka på så ni känner er nöjda – för det måste väl vända för bortalaget någon dag?

Utgångstips: X
Gardering: 1 i första hand men för att få upp utdelningen tar vi även med 2.


5. Brann - Haugesund
58.5% - 23.5% - 18%
Toppmöte mellan Brann och Haugesund där hemmalaget har spelat in 25 poäng av 27 möjliga hittills på sina nio matcher. Starkt värre men motståndet nu har gjort det bra som ligger trea på 17 poäng och jag tycker väl nästan de haft lite tuffare motstånd totalt även om et skiljer väldigt lite.

Brann har hållit nollan i fem raka matcher i ligan och har hela 9-0 på hemmaplan i de fyra seriematcherna där än så länge i ligan. Haugesund har på sin bortaplan 3-1-1 (10-7). Förra säsongen hade Haugesund det tufft borta med 5-1-9 (14-21) medan Brann redan då visade hemmastyrka med 8-4-3 (30-15).

Hemmalaget streckade på 66% i nuläget vilket gör att jag tycker att värdet på tvåan känns väldigt intressant. Men likväl så är Brann i toppform och förlustnollan är intakt. Det kan nog vara som så att de tar tre nya poäng här. För den som litar på marknaden är ju ettan ett spikalternativ till nästan 60% chans att vinna.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 måste med på värdet och jag tycker väl X kan kännas lite smått intressant till knappa 24%.


6. Kristiansund - Ranheim
47% - 28% - 25%
Kristiansunds hemmaplan med det idérika namnet Kristiansund Arena tar emot nykomlingen Ranheim som gjort det bra så här långt i serien. De ligger fyra med 17 poäng och har bl a spelat 1-1 borta mot Rosenborg för en dryg vecka sen.

Förra säsongen i division 1 spelade Ranheim 5-5-5 (20-23) borta medan Kristiansund hemma hade 6-7-2 (25-19). Ett lag som sällan förlorar ska med rätta vara favoriter här och den här säsongen har hemmalaget 2-1-1 (4-3) på hemmaplan medan Ranheim har 2-1-1 men endast 4-6 i målskillnad trots allt på bortaplan.

Enligt marknaden så finns det ett fint värde på både ettan och krysset och det gör att jag tycker valet känns enkelt. Bortalaget verkar överprestera och då hemmalaget levererar helt okej resultat så behöver vi inte vara speciellt oroliga. Det kanske t o m kan vara en trevlig spik till 43% även om jag tror strecken kommer gå upp under matchdagen.

Utgångstips: 1
Gardering: X kan få komma med på en del konstruktioner även om det kan kännas som överflöd.


7. Molde - Strömsgodset
49% - 25.5% - 25.5%
Hemmalaget Molde på Aker Stadion inledde väldigt bra i Eliteserien den här säsongen med tre raka segrar men det har vänt nu och i de fyra senaste har det enbart blivit två poäng totalt. Nu kommer Strömsgodset på besök som inte heller de går mycket bättre, de har nämligen rent av endast en poäng på de fyra senaste.

Förra säsongen kom Molde tvåa i serien medan Strömsgodset nådde en fjärdeplats. Men framför allt bortalaget var klart gynnade av hemmaplan då de endast fick ihop 34% av totalpoängen borta med en målskillnad på 15-21. Molde med 9-2-4 (26-14) hemma vilket betyder drygt 53% av totalpoängen. I år har Molde 3-0-2 med 10-5 hemma medan bortalaget har det tungt med 1-1-2 (7-7) även om det inte ser bättre ut hemma.

Både ettan och krysset här är överspelat även om tvåan inte har så mycket värde då den är streckad på 22%. Jag följer marknaden här och kommer utgå från tvåan trots endast vinst i var fjärde match här. Dock ser jag inget avvikande och streckar på vad gäller de större systemen.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 i första hand och X känns rätt kallt även om jag kanske inte plockar bort det överallt.


8. Rosenborg - Lilleström
66.5% - 20% - 13.5%
Så har vi storlaget Rosenborg som möter ett meriterat Lilleström hemma på Lerkendal Stadion i Trondheim. Rosenborg är dock inte lika bra som de har varit och deras statistik hemma tunnas ut mer och mer för varje match som spelas.

Förra säsongen spelade Rosenborg 9-4-2 (30-10) hemma och det var i paritet med deras bortaresultat vad gäller både poäng och mål. Det räckte till att bli norska mästare på 61 poäng, sju poäng före Molde på andraplats. Lilleström ett klart bättre hemmalag fick endast ihop 3-5-7 (21-27) borta vilket är knappt 38% av totalpoängen. Den här säsongen är det liknande siffror för bägge lag där Rosenborg har 2-2-0 (9-3) hemma mot Lilleströms 1-0-4 (7-11) borta.

Streckspelare smittas nog av både tabeller och storhetstider eftersom hemmalaget överstreckats med runt tio procentenheter vilket gör att värdet hamnar mestadels på tvåan som har 100% värde nästan. Dock tycker jag vi måste in och hitta spikar här och jag väljer sannolikheten här för att i första hand få in spikarna och sen får skrällarna helt enkelt komma i övriga matcher.

Utgångstips: 1


9. Odds BK - Sandefjord
66% - 22% - 12%
Lite udda med ett starkt hemmalag som likväl gör så få mål som Odd gör hemma på Skagerak Arena. Förra säsongen blev det 17-13 i målskillnad på 15 matchen men likväl blev det 10-2-3 och hela 32 poäng. Nu kommer ett Sandefjord på besök som har fyra raka förluster där de tre senaste dock endast förlorats med 1-0.

Snackade vi om ett starkt hemmalag som tog över 76% av samtliga poäng hemma så har vi raka motsatsen till hur bra Sandefjord är på bortaplan. Förra säsongen blev det 3-1-11 (15-35) vilket betyder att endast knappa 28% av poängen spelades in på bortaplan. Hur ska detta kunna sluta annorlunda än vad statistiken pekar mot?

Marknaden säger att Odd vinner två tredjedelar av matcherna medan streckspelarna vill göra det enkelt för sig och streckar upp laget till 75% men likväl tycker jag det är en bra spik i ett annars för dagen svårt tips. För hittills den här säsongen har Sandefjord släppt in elva mål borta på fyra matcher. Jag hoppas det fortsätter så.

Utgångstips: 1


10. Sarpsborg - Start
62% - 22% - 15.5%
Hemmafavoriterna i Norge radar upp sig och nu ska vi till Sarpsborg Stadion där Start som är nykomlingar i Eliteserien ligger sist med fyra inspelade poäng och har minus 13 i målskillnad. Inte ens i division 1 var de speciellt bra borta med 7-3-5 (25-18) även om det inte är lika uselt som Arsenal i år t ex.

Förra säsongen var Sarpsborg riktigt starka hemma med 9-5-1 (32-13) vilket var nästan 63% av totalpoängen. I år har de inlett lite svagare med 2-2-1 (7-4) men nog ska de reda ut den här matchen och förbättra statistiken. Start har på fyra bortamatcher en poäng och 1-7 i målskillnad. Poängen togs mot Stabaek som ligger trea från slutet med sju poäng.

Den här matchen är inte lika överstreckad som övriga och jag tycker det är ännu ett bra spikförslag då jag behöver göra det enkelt för mig och Europatipset tål sådana här spikar i stor utsträckning bara rätt lag sen skräller. Gör det enkelt och ”bläddra vidare”.

Utgångstips: 1


11. Vålerenga - Stabaek
56.5% - 22.5% - 20.5%
Förra säsongen fick bägge de här lagen 39 poäng i serien och på bortaplan förlorade Stabaek endast fem av sina 15 matcher. Nu ska de åka till Intility Arena som de lyckades spela 1-1 på förra säsongen och de vann sin hemmamatch med 4-2.

Vålerenga spelade förra säsongen 8-4-3 (26-12) på hemmaplan och får anses vara rätt starka där, de tog ändå nästan 72% av totalpoängen där. Stabaek helt okej borta med över 46% av totalpoängen förra säsongen. I år har det dock gått tyngre med 0-2-3 (4-11) medan hemmalaget har 1-2-1 (5-7).

Matchen är inte så mycket ”felstreckad” men likväl väljer jag att jobba in en skräll här då vi inte kan ha idel favoriter om vi ska vinna pengar dessutom och inte enbart ha 13 rätt. Och även om norsk elitfotboll inte är min kaffekopp så tycker jag krysset känns bra här till 25%.

Utgångstips: X
Gardering: 2 i första hand men tål systemet det får ju 1 också komma med så klart.


12. Aalesund - Strömmen
63% - 21% - 16%
Aalesund är laget som fick ta hissen ner från Eliteserien förra säsongen och det var inget uselt hemmalag på Color Line Stadion där de trots allt spelade 6-4-5 (26-22) men borta var det värre. Nu kommer Strömmen på besök som förra säsongen spelade 5-4-6 (19-19) på bortaplan i division 1, vilket är snäppet bättre än hemmastatistiken.

Hemmalaget har sex raka segrar och endast poängtapp i premiären där det blev 1-1 mot Sogndal. Hemma har de 10-1 i målskillnad på sina fyra matcher vilket får anses vara bra. Strömmen jagar sin första poäng på bortaplan där de inlett med tre raka nederlag och en målskillnad på 4-7 så förlusterna har inte varit stora och mål har de gjort i samtliga matcher.

Streckspelarna har dock helt snöat in på hemmalaget och i nuläget är det streckade på 79% vilket jag tycker vi gör vad vi kan för att fälla. Värdet på tvåan är över 100% medan det är 50% på krysset och varför ska det inte kunna skrälla här? Oavsett har vi spikat klart med större favoriter och håller tummarna för Strömmen här.

Utgångstips: X
Gardering: 1 är självklart och även 2 då vi som sagt måste jaga värde och pengar.


13. Viking - Sandnes Ulf
57.5% - 23% - 19.5%
Toppmöte i division 1 mellan Viking och Sandnes Ulf på Viking Stadion. Senast de här spelade i samma serie var 2014 då bägge tillhörde högsta serien. Nu är det åter dags att mötas men i division 1. Bortalaget är obesegrade medan hemmalaget fick 0-2 i baken i hemmapremiären mot Mjöndalen som ligger sexa.

Viking som kom sist på 24 poäng förra säsongen i Eliteserien hade på hemmaplan 4-3-8 (20-28) vilket var drygt 62% av totalpoängen. Nu möter de ett Sandnes Ulf som förra säsongen var ungefär lika bra hemma som borta. Den här säsongen har bortalaget inlett med 1-2-0 (5-4) medan hemmalaget har 2-0-1 (7-3). Viking fick endast med sig 0-0 borta mot bottenlaget Levanger i söndags medan Sandnes Ulf slog ett annat bottenlag med 4-0 hemma.

Värde enligt marknaden både på hemma- och bortalaget med krysset är klart överstreckat. Hade jag inte vetat bättre skulle jag också lagt mer än 23% på krysset men nu är det streckat på 28% vilket gör det rätt kallt och ointressant. För den som måste bör följa marknaden och spika ettan men på de större systemen hoppas jag på ännu en skräll för att få upp värdet.

Utgångstips: 1
Gardering: X i första hand men 2 måste ju med till låga 18% då det finns värde här också.Omgångens bästa spik: Rosenborg (match 8, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Aalesund och Strömmen (match 12, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Stabaek (match 11, en tvåa)


Systemförslaget för den halvtjocke plånboken. 2916 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1x

4. 1x2
5. 1x2
6. 1

7. 12
8. 1
9. 1

10. 1
11. 1x2
12. 1x2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. X

4. 1x
5. 12
6. 1

7. 2
8. 1
9. 1

10. 1
11. x2
12. X
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td