Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
maj 2018
18

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (19/5)

En omgång där det är ont om trevliga spikar även om det finns många sannolika lag, men lutar vi oss helt på dem så har vi varken värde eller utdelning att tala om. Det finns dock några riktigt fina tecken att både spika och gardera tycker jag. Krydda det med att vi har sju miljoner i 13-rättspotten vilket gör omgången extra intressant. Nu jobbar vi in rätt utfall!

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under fredagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Chelsea - Manchester United
33% - 30.5% - 36%
Dags för FA-cupfinal på Wembley mellan Chelsea och Manchester United. Två lag som inte visat upp bästa formen i de tre avslutande ligamatcherna ska nu gå in och försöka bärga en titel den här säsongen.

Chelsea kommer senast från en 3-0 förlust i sista omgången av ligan borta mot Newcastle men resultatmässigt så brukar de ha svårt uppe i kolstaden. Matchen innan blev det bara 1-1 hemma mot Huddersfield - som dock avslutade rätt bra. De fick t ex även med sig ett oavgjort borta mot City. Manchester United avslutade med en seger i ligan, 1-0 hemma mot Watford medan de i de två matcherna dessförinnan endast fick mig sig en poäng och då skrevs motståndet till Brighton och West Ham.

Om vi litar på marknaden så finns det ett litet värde både på det oavgjorda resultatet samt med en seger för United. I ligan är det ju annars ofta en lägre krysschans när topplag möts då deras offensiv brukar öka chanserna till fler mål samt spelar hemmaplan in på ett annat sätt då. Jag läser själv matchen att defensiven nu kommer prioriteras och titeln är så åtråvärd – speciellt för Chelsea som missar Champions League. Då kan en FA-cupseger åtminstone rädda säsongen delvis. En jämn match där jag inte kan få fram en vinnare.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 så klart eftersom det finns trevligare spikförslag.


2. Bayern Munchen - Eintracht Frankfurt
77.5% - 14.5% - 8%
Från den engelska cupfinalen tar vi oss in i Tyskland för att avgöra deras cupfinal på Olympiastadion i Berlin. Frankfurt har fyra segrar i cupen och utöver det även två finaler, bl a förra säsongen då det blev förlust mot Dortmund med 2-1. För giganterna från södra Tyskland har det blivit 18 guld och tre finaler utöver det och det tycker jag talar sitt tydliga språk.

Sen 2005 har Bayern Munchen vunnit cupfinalen sju gånger men tre av dessa (samtliga mot Dortmund) har inte avgjorts under full tid. Tre av matcherna har vunnits med uddamålet och det är endast Werder Bremen som fått lämna planen med svansen mellan benen 2010 efter en 4-0 förlust. Kan då Frankfurt bjuda upp till dans? Senast de vann var 1988 medan de har två finalförluster efteråt, dels 2006 mot just BM med 1-0.

Det är i det oavgjorda resultatet som vi kan hitta lite värde här och i normalfallet skulle jag väl rekommendera att hålla matchen öppen då det är Stryktipset det gäller. Men ettan inträffar så ofta att det likväl får bli en rekommenderas spik och så hoppas vi på skrällar i övriga matcher. Möjligen kommer jag få med lite oavgjorda resultat på ett reducerat system.

Utgångstips: 1


3. Norrköping - Dalkurd
60.5% - 22.5% - 16.5%
Till Östgötaporten i Norrköping kommer Dalkurd på besök och frågan är om det kan bli en poäng snart igen för laget som ser ut att åka fritt fall på Gröna Lund. För min känsla säger mig att antingen fortsätter raset och då ser vi snart större förlustsiffror eller så kommer de lyckas knipa de där viktiga poängen och komma på rätt köl igen och undvika de röda platserna i Allsvenskan.

Norrköping fick ju en förarglig förlust hemma mot Trelleborg för tre omgångar sen och efter det trodde jag ju att Östersund skulle tvåla till östgötarna. Men de reste sig direkt och tog en seger med 2-0 på bortaplan vilket följdes upp med en ny 2-0 seger nere i Göteborg. Laget ligger trea och det känns som att Dalkurd inte ska kunna stå emot här. Men sen är det ju det här med spelteori som ska blandas in.

Norrköping är streckade på hela 75% i skrivande stund och det passar uruselt tillsammans med Bayern Munchen på samma system. Men för de som helst jagar 13 rätt och inte bryr sig ifall raderna är överspelade är ju ettan en spik. Vi andra får dock be till högre makter att Dalkurd lyckas ta poäng här – hur det nu ska gå till! Speciellt inte med fem raka bortaförluster för Dalkurd och en målskillnad på 2-10.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 även om jag inte ser hur det ska gå till.


4. GIF Sundsvall - Östersund
29.5% - 27.5% - 43%
GIF Sundsvall som startat årets Allsvenska på strålande sätt tar emot Östersund hemma på Norrporten Arena. Det är ett Östersund som jag börjat ge upp på nu faktiskt – även om de fick med sig 1-1 borta mot AIK efter en sen kvittering senast (som självklart saboterade för mitt singelspel).

Förra säsongen var Östersund inget fantastiskt bortalag då de spelade 5-5-5 (24-20) vilket betydde 40% av totalpoängen, men kom ihåg att de endast hade en förlust hemma då. Sundsvall var dock sämre resultatmässigt hemma än borta 2017 men har i år verkligen ångat på. Nu är siffrorna efter fem hemmamatcher 3-2-0 (8-3) medan Östersund har 1-2-1 (6-5) på sina fyra bortamatcher och då fick de med sig 4-0 mot Brommapojkarna som vi vet hur de presterar.

Jag börjar ge upp på Östersund faktiskt och håller inte med marknaden här. Normalt hade jag rekommenderat tvåan som spik (då ett fint värde ligger där om ni litar på marknaden) men nu säger jag att marknaden och alla spelbolag vaknat på fel sida. Jag väljer att gå emot och sällar mig till streckspelarna.

Utgångstips: 1
Gardering: X och det tycker jag räcker långt även om jag känner mig ensam på den sidan.


5. Sirius - Trelleborg
44.5% - 28.5% - 27.5%
I Uppsala ska vi ha ett jumbomöte på Studenternas IP mellan Sirius och Trelleborg. Jag får be om ursäkt Trelleborg – ni har faktiskt slagit både Norrköping borta och Malmö hemma. Det är således inget riktigt jumbomöte och det kommer delas ut minst två poäng i matchen.

Hemmalaget har det tungt just nu med fem raka förluster och deras fina vårform från 2017 är som bortblåst. Nu är det överlevnad som siktet är inställt på och faktum är så var hela höstsäsongen en stor besvikelse för Sirius och det känns mest som den förlängts in på 2018. För från den 27 augusti och de tio sista matcherna fram till den 5 november blev det enbart två segrar och en oavgjord och lägg därtill hela 29 insläppta mål. Jag tror inte detta Sirius skulle skakat om Malmö likt Trelleborg lyckades med.

Strecken är i paritet med marknadens värdering och jag är väl inte helt enig men tänker inte bråka för mycket här. Jag låter det hela vara osagt men tycker inte det är en match där någon bör spika hemmalaget. Trelleborg till 28% känns väl hyfsat trevligt men en poäng kommer skåningarna vara nöjda med i den här ”sexpoängsmatchen”. För den djärva rekommenderar jag att ta bort ettan då det framför allt kommer höja utdelningen.

Utgångstips: X
Gardering: 2 i första hand men finns det tillräckligt med spikförslag och halvor i övriga matcher så ta med 1 också.


6. Degerfors - Brage
46% - 27% - 27%
Nykomlingen Brage som fick sin första förlust senast mot topplaget Falkenberg gästar nu Stora Valla där Degerfors spelar. Frågan är hur mycket den förlusten påverkar borlängelaget eftersom det kan vara början på ett fall när den första luften gått ur.

Vi ska även tänka på att Degerfors är ett relativt starkt hemmalag som förra säsongen spelade 9-3-3 med hela 28-15 i målskillnad. Summerat betyder de 30 hemmapoängen över 68% av totalpoängen den säsongen. Brage som vann sin division 1 i överlägsen stil hade förlustnollan intakt hemma men på bortaplan blev det tre nederlag – mot Sollentuna, Akropolis och Carlstad (den sistnämnde som klara seriesegrare).

Enligt marknaden har vi här ett litet negativt värde både på ettan och krysset vilket gör att tvåan borde vara det mest aktuella att spela då den enbart har 23% på sig just nu. Men jag vill väga in förlusten senast samt att Degerfors är starka på hemmaplan och i min bok är streckspelarna mer rätt på det och jag lutar mig i första hand på ettan både pga sannolikhet och ”mitt egna värde”.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 bör komma med även om det kan vara en tänkbar spik på de ”rödvita”.


7. Falkenberg - Norrby
63.5% - 21% - 15.5%
På Falcon Alkoholfri Arena har vi nästa storfavorit som bör vinna tycker jag. Norrby kommer på besök och de har nu fyra raka i serien utan vinst och då har det varit tre hemmamatcher mot lag som ligger på 13e och 14e plats samt en bortamatch mot 15e placerade laget.

Falkenberg som efter fyra raka inledande vinster åter vann senast i sjunde omgången mot topplaget och nykomlingen Brage bör ju ta en ny trepoängare här. Tänk dock på att 2017 var Falkenberg inte mycket mer effektiva hemma än borta vad gäller att samla ihop poäng. Norrby på bortaplan förra säsongen spelade 5-0-10 (22-34) vilket var drygt 40% av totalpoängen.

Så även om ettan kunde vara en trevlig spik så fungerar det ju inte att åter luta sig mot en 73%-are då raden dels inte kommer ge något och dessutom kommer vi ha ett stort negativt värde. Här måste vi hur tråkigt det än är ha med både det oavgjorda och tvåan. Egentligen kunde vi skippat ettan men jag har svårt att se hur det ska bli något annat.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 hur tråkigt det än må kännas, bara bit i äpplet och hoppas på rätt utfall.


8. Varberg - Öster
34% - 28.5% - 37.5%
En intressant match på Påskbergsvallen mellan Varberg och Öster där streckspelarna lutar sig mot hemmalaget medan marknaden vilar på tvåan. Själv ser jag alla möjliga utfall här beroende på vilket ben jag ställer mig på.

Förra säsongen tog nämligen Varberg 31 av sina totala 36 poäng på hemmaplan vilket betyder över 86%. För 9-4-2 (34-16) på hemmaplan är lite snyggare än 0-5-10 (8-26) som de lyckades med borta. Den här säsongen har det dock börjat lite bättre borta men en förlust är redan inskriven på hemmaplan. Öster var rent statistiskt väldigt likvärdiga borta som hemma under 2017.

Allt värde ligger på bortaseger här och även här skulle jag i normalfallet rekommendera tvåan som spik men jag kan inte blunda för det statistiska här även om det är historia. Jag kommer här ta bort krysset och luta mig mot egna tanken samt marknadens värde. Men jag tycker inte krysset är ointressant i sig utan det är mest för att få ner ”ramen” här.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 måste ju med då jag inte kan slå marknaden i parti och minut och inget av tecknen har för många procent på sig.


9. IK Frej - Landskrona
32% - 25.5% - 42.5%
Ett Frej som inkasserar förlust efter förlust just nu i serien har hemmaplan på Vikingavallen mot nykomlingen Landskrona som startat säsongen rätt optimistiskt. Hemma i Skåne presterar ”boisarna” klart bättre om vi ser till inspelade poäng.

Förra säsongen i division 1 hölls förlustnollan intakt på hemmaplan medan de borta fick ihop 8-1-4 (22-12) vilket var 43% av totalpoängen. För Frej som lyckades hålla sig kvar via kval är det också fördel på hemmaplan, 5-4-6 (23-19) vilket var över 65% av totalpoängen. I år har det börjat allt annat än bra och enda poängen togs i premiären. Hemma efter fyra matcher har de nu 0-1-3 (5-12) vilket inte är bra. Kan det passa ett hårt pressande Landskrona?

Det oavgjorda är streckat i paritet med marknadens värdering medan ettan har det positiva förväntade värdet medan Landskrona på bortaplan är överstreckade. Det är alltid jobbigt att strecka lag som ”aldrig” vinner men 27% på hemmalaget måste vi likväl ha med även om jag tycker tvåan är mer intressant rent sannolikhetsmässigt.

Utgångstips: 2
Gardering: Både 1 och X i valfri ordning egentligen då matchen är mer öppen än den känns.


10. Linköping - Sandviken
52.5% - 24.5% - 23%
Nykomlingen Linköping ägde i tvåan förra säsongen tar nu emot Sandviken hemma på Arena Linköping. Ett Sandviken som precis lyckades undvika kval förra säsongen för att riskera åka ur. Är nykomlingarna lika starka som marknaden gör gällande?

Förra säsongen hade Linköping totalt 21-4-1 (63-18) varav de hemma fick ett facit likt 9-3-1 (32-13) vilket kan kännas lite märkligt då det enbart är knappa 45% av totalpoängen. Men de har startat starkt även i år med 2-3-1 (8-6) totalt varav hemma är det 1-2-0 (2-1). Jag tycker dock inte att Sandvikens 1-2-3 (7-11) varav 1-1-1 (3-4) på bortaplan är så hemskt även om poängen inte tagits mot några topplag och de har ett tufft spelschema framför sig.

Streckspelarna observerar detta likt mig och gör hemmalaget till klart större favoriter än marknaden. Och på Europatipset hade ettan nog varit en bra spik men på Stryktipset är det bara att strecka med övriga tecken och sen hoppas på bra utfall. Tvåan endast streckad på 15% kan vara en chansspik på mindre system som jagar de stora pengarna.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 i första hand men det beror lite på systemkonstruktioner där även X kan vara aktuellt.


11. Sollentuna - Forward
43.5% - 25% - 31.5%
På Sollentunavallen har vi veckans mest eftertraktade spik då streckspelarna är helt i en egen värld jämfört med den större marknaden. Sen återstår att se om det svänger något fram till matchstart som det ibland gör – på gott och ont.

Sollentuna kvalade sig kvar i division 1 förra säsongen efter att i serien varit starkare hemma med över 65% av totalpoängen inspelade där. Detta medan Forward lekte hem tvåan och tog steget upp igen efter 13-0-0 (44-5) hemma medan det borta ”endast” blev 9-2-2 (32-13). Forward är obesegrade så här långt med 3-3-0 (12-6) där de borta spelat 1-2-0 (5-3). Sollentuna har 1-0-2 (5-5) hemma hittills men har samtidigt mött hyfsat starka lag.

Det är enormt värde på ettan (om vi litar på marknaden) som enbart är streckade på 30% och oavsett hur jag vänder, vrider, tänker eller på annat sätt försöker se tvåan som det mest sannolika får jag böja mig för marknaden här. Det är veckans överlägset bästa spik vad gäller värde!

Utgångstips: 1


12. Lunds BK - Oskarshamn
32% - 25.5% - 43%
Blir det åter gladfotboll på Klostergårdens IP där Lund senast vann med 6-3 mot Åtvidaberg? Jag är inte så säker på det nu när det istället för ett bottenlag är Oskarshamn som kommer på besök och faktiskt har två poäng mer inspelade under de sex första seriematcherna.

Intressant är att bägge lagen har ett bättre facit borta hittills i år än hemma även om marginellt och det är få matcher som avgjorts. Lund har för övrigt enbart mött lag på nedre halvan hittills om vi bortser från Tvååker som ligger femma (där det blev 0-0 borta) och Torns som ligger tvåa och det blev förlust hemma i premiären. Detsamma gäller Oskarshamn – idel ”bottenlag” förutom Tvååker där det blev förlust hemma med 3-2. Lund som är nykomlingar hade förra säsongen i division två 10-2-1 (25-11) på hemmaplan medan Oskarshamn hade 2-4-7 (12-25) på bortaplan vilket endast var drygt 25% av totalpoängen.

Det intressanta här är att matchen är likvärdig den förra om vi tror marknaden. Tvåan är då en kanonspik då den i nuläget enbart har 29% streck på sig men jag vill inte tro lika mycket på marknaden här. För att göra det lätt för mig väljer jag en halvgardering där krysset får stryka på foten och det har inget värde likväl om vi tror på marknaden. Jag tror Lund kan ta det här och tycker det är en halvintressant tanke på singelspelet. Jag streckar de även på tipset trots 45% i nuläget.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 är givet då marknaden inte kan vara så felaktigt på det men nog är de lite fel ute.


13. Utsikten - Mjällby
23.5% - 24% - 52.5%
Den avslutande matchen på Stryktipset hämtar vi från Ruddalens IP där Mjällby som kommer på besök har fem raka segrar och endast tappade lite ”onödiga” poäng borta i premiären mot Husqvarna som efter det ej tagit fler poäng och abonnerar på jumboplatsen. Men nu är det Utsikten som har hemmaplan och de har sju poäng och en mittenplats.

Mjällby slog senast Torns hemma med 2-1 vilket var Torns första förlust för säsongen. Tidigare har Mjällby även slagit Tvååker med 5-2 och även detta motstånd har enbart en förlust i serien så här långt. Det har alltså varit helt ok motstånd tabellmässigt för blekingelaget som är på väg upp till finrummet igen som de fick lämna 2015. Förra säsongen missade de mot Örgryte i andra kvalmatchen som avgjordes efter förlängning. För Utsikten har säsongen börjat sådär och frågan är om deras fina hemmafacit från 2017 kan upprepas då de spelade 10-2-1 (34-18) vilket betydde drygt 68% av deras totalpoäng vilket gjorde att de slutade på en tredjeplats. Vann detta mötet med 2-1 förra säsongen men fick 6-0 i baken när de reste till Blekinge.

Då Mjällby bara är knappt överstreckade tycker jag det kan vara en bra spik på Stryktipsen även om de är streckade på 54% men mycket står och faller på övriga storfavoriter på kupongen där några måste falla. Jag tycker sannolikheten här är bra nog för att serieledarna ska fortsätta den fina segersviten de nu har på fem raka och jag ser gärna en sjätte i rad också.

Utgångstips: 2Omgångens bästa spik: Bayern Munchen (match 2, en etta)
Omgångens bästa tecken: Sollentuna (match 11, en etta)
Omgångens bästa skräll: Sandviken (match 10, en tvåa)


Systemförslaget för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1x2

4. 1x
5. X
6. 1x2

7. 1x2
8. 12
9. 1x2

10. 12
11. 1
12. 12
13. 2


För den som vill komma billigare undan. 144 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1

4. 1x
5. X
6. 1

7. 1x2
8. 12
9. 12

10. 2
11. 1
12. 12
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td