Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
maj 2018
21

Analys för Elitloppet 2018!

Vår travexpert robfri har skrivit ihop en analys kring Elitloppet 2018 som vi delar med oss av här:

Kommande helg är det dags för årets största travhelg i Sverige med Elitloppet som russinet i kakan. Kommer göra en kort genomgång av de 16 hästar som startar fördelat på 2 heat där de 4 bästa i vardera försök tar sig vidare till finalen.Heat 1

1. Dreammoko (Frankrike)
Tränare: Richard Westerlink
Körsven: Björn Goop

Son till förra årets elitloppsvinnare Timoko. 5 år och tillhör de yngsta i loppet, matchats tufft i hela karriären och visade senast med sin andraplats i Lotteria-löpningen att formen är i antågande.


2. Rajesh Face (Sverige)
Tränare: Lutfi Kolgjini
Körsven: Lutfi Kolgjini

Sist in av alla deltagare i årets elitlopp. Kolgjini har stuckit ut hakan att hästen kan springa 08,5, återstår att se om hästen mäktar med det på Söndag. Tar här klivet in i den högsta klassen, att kapacitet finns har den visat men samtidigt tillhör hästen en av de minst betrodda detta år.


3. Lionel (Norge)
Tränare: Daniel Redèn
Körsven: Göran Antonsen

Norges bästa häst under flertalet år. Tävlat mestadels i Frankrike i den yppersta eliten. Hästen har varit 3a i PDA, segrade under Olympiatravet förra året och detta år slutade den 4a. Hästen är relativt oprövad över kort distans, men med hästens spurtegenskaper ligger en framskjuten placering inom räckhåll.


4. Volstead (Sverige)
Tränare: Stefan Melander
Körsven: Stefan Melander

Startade i Elitloppet för två år sedan utan att räcka till. Förra året blev det istället start i Sweden Cup där hästen segrade. Hästen blev inbjuden till detta lopp efter att ha segrat på V75 i Örebro där hästen gick starka 10,0 efter ett stentufft lopp och helt klart har hästen höjt sig ett snäpp. Gör här en mycket intressant start och skulle körsven Melander få till sin styrning kan detta vara en aktuell skräll.


5. Bold Eagle (Frankrike)
Tränare: Sebastian Guarato
Körsven: Franck Nivard

Här har vi en av de stora favoriterna till slutsegern av årets elitlopp. Hästen startade redan förra året i elitloppet, var fullständigt lysande i försöket för att sedan floppa rejält i finalen. Här vänder man åter till Sverige för att jaga revansch och med de meriter hästen besitter kan man absolut lyckas.


6. Maori Time (Australien)
Tränare: Brent Lilley
Körsven: Todd McCarty

Här har vi en häst från Australien vilket inte är vanligt. Helt klart ett kul inslag till årets lopp, sedan att jämföra hästen mot detta motstånd är givetvis svårt. Hästen har i år segrat på hemmaplan på 09,3 och står inför detta lopp uppstallad hos Stig H Johansson för att få de bästa förberedelserna.


7. Takethem (Danmark)
Tränare: Steen Juul
Körsven: Steen Juul

Danmarks bästa häst tar plats i årets elitlopp. Hästen startade redan förra året men slutade då 5a i sitt försök och kvalade således inte in. Ny chans i år, hästen kommer från en andraplats i Copenhagen Cup där hästen levererade en fin slutspurt. Formen är antågande men här får man helt klart vara nöjda om man lyckas kvala in till finalen.


8. Up And Quick (Frankrike)
Tränare: Antoine Lerete
Körsven: Jorma Kontio

En 10-åring med stor meritlista tar plats från det yttersta spåret i första försöket. Hästen vann PDA 2015, har startat i elitloppet tidigare och alltid visat att man tillhör den yppersta eliten. Här hoppar Jorma Kontio upp i sulkyn och i första hand får man inrikta sig på finalplats från detta trista startspår.Heat 2

1. Ringostar Treb (Italien)
Tränare: Jerry Riordan
Körsven: Wilhelm Paal

En av de stora favoriterna till vinst i årets upplaga. Har vunnit Sweden Cup tidigare men var egentligen förra året som hästen tog sig in i den yppersta eliten. Efter lite vila återkom hästen senast i Olympiatravet där hästen såg fullständigt lysande ut och segrade på fina 10,0. Från perfekt startspår för denna startsnabba häst ligger vägen öppen för en vinst i försöket och med ett bra startspår i finalen blir hästen att räkna med.


2. Cokstile (Norge)
Tränare: Jan Kristian Waaler
Körsven: Lars Anvar Kolle

Ytterligare en 5-åring tar plats i årets upplaga. Fick den näst sista biljetten av Solvalla. Vann det norska derbyt ifjol och är nu reda att ta plats i de stora loppen. Här får man dock vara helnöjda om man lyckas ta sig till final och känslan är att man här är med för att se och lära.


3. Orlando Jet (Tyskland)
Tränare: Rudolf Haller
Körsven: Rudolf Haller

Från Tyskland har man bjudit in Orlando Jet vilket får ses som en chansning. Hästen har bara startat 14 ggr i sin karriär med 11 segrar på kontot. Aldrig mött motstånd likt detta med från tränarhåll har man meddelat att hästen redan nu är redo att möta yttersta eliten. Personligen tror jag denna häst är en av de svagaste deltagarna i årets elitlopp, men osvuret är bäst.


4. Propulsion (Sverige)
Tränare: Daniel Reden
Körsven: Örjan Kihlström

Min vinnare av årets elitlopp stavas Propulsion. Hästen var tvåa förra året men här tror jag man tar klivet upp i vinnarcirkeln. Travade 08,1 i segern i Hugo Åbergs föregående år och stall Reden har hela tiden meddelat att inför i år finns ett stort mål och det är elitloppet. Man har matchat hästen snällt men såg lysande ut i sin comeback senast. Jag tror man prickat formen till årets viktigaste lopp.


5. Nadal Broline (Sverige)
Tränare: Reijo Liljendahl
Körsven: Ulf Ohlsson

Gjorde årsdebut senast och med segern blev hästen inbjuden till årets lopp. Har klättrat genom klasserna och blommade ut rejält förra året med flertalet fina placeringar i de stora loppen. Här slår man helt klart ur underläge men en plats till final finns inom räckhåll.


6. Pastore Bob (Sverige)
Tränare: Johan Untersteiner
Körsven: Johan Untersteiner

Årets stora snackhäst som visade en enorm utveckling och tagit klivet in i den stora eliten. Senast segrade man i Finland stora lopp, och innan dessa var hästen bländade fin mot tufft motstånd på Färjestad. Hästen kommer till detta lopp med formen i zenit och från Halmstad håller man alla tummar på Johan Untersteiner.


7. Uza Josselyn (Schwiez)
Tränare: Rene Aebischer
Körsven: Erik Adielsson

En av årets första inbjudningar. Härdats i tuffa sällskap under en längre tid och visade gryende form efter en toppspurt senast i Finlandia Ajo. Man har länge matchat för detta lopp och jag tror vi kommer får se en topptrimmad Uza Josselyn till denna start.


8. Amiral Sacha (Frankrike)
Tränare: Florent Lamare
Körsven: Gabriele Gelormini

En spännande häst har vi i Amiral Sacha. Inte tillhört de bästa franska hästarna, men samtidigt förmodligen denna häst mest av den korta distansen. Har slutat tvåa i Europaderbyt som 4-åring och här gör man ett försök att slå sig in i den absoluta eliten genom en start i årets elitlopp.

Där har vi alla hästar som kommer till start. Nu är det bara att börja studera för att få fram de bästa dragen inför helgen.

Kommentera

promo
td