Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
maj 2018
25

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (26/5)

En omgång fördelad över två dagar är ju oftast inget kul men spelteoretiskt spelar det ingen roll. Möjligen att några avstår från att spela men vi kör på som vanligt och jag tycker mig ha fyra riktigt fina spikar på kupongen. Det är även jackpott och hela 13 miljoner i 13-rättspotten. Nu kör vi och visar vilka som är bäst på det här med Stryktips.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under fredagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Real Madrid - Liverpool
44.5% - 25% - 30.5%
Dags för final i Champions League och det är Real Madrid mot Liverpool och matchen spelas på NSK Olimpijs’kyj. Ska Real verkligen kunna vinna för tredje året i rad? Det är även deras fjärde final på de fem senaste åren. Imponerande även om de fick en gratisplats hit av domaren mot Juventus. De hade säkert avancerat ändå men låt de göra det för att de är bäst i sådana fall.

Det här är en match som är svår att sia något om tycker jag och det enklaste är att bara luta sig mot marknaden och sen ta beslut utifrån det. För när två offensiva lag möte där bägge dessutom är giftiga i sina omställningar och i regel inte brukar mötas så blir det omöjligt att försöka hitta en edge mot marknaden.

Liverpool har det lilla värdet här och det kan vara så enkelt som att spika där och få in en 26%-are direkt och sen hoppas på att resterande tolv matcher också löser sig. Lite märkligt enligt mig dock att streckspelarna inte har samlats kring krysset då de också borde tycka det är en svårlöst match. Helgardera eller ta ställning och chansa är mitt råd i den här matchen.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X är lika självklara för mig om man gör ett litet större system.


2. AIK - Norrköping
51% - 27.5% - 21.5%
Toppmöte i Allsvenskan mellan tvåan och trean där hemmalaget AIK fortfarande inte vet hur det är att förlora. Nu kommer Norrköping på besök till Friends Arena där AIK endast släppt in ett mål och det senast mot Östersund sent i matchen. AIK är väl rätta favoriter men Norrköping med fyra raka segrar tycker jag känns heta för att även här kunna chansspika.

Norrköping går förvisso klart bättre hemma än borta men vi ska komma ihåg att motståndet inte varit det starkaste när de segrat på hemmaplan och de fick dessutom en snöplig förlust mot Trelleborg. Annars är lagen de slagit hemma följande, Brommapojkarna, Kalmar, Sirius, Dalkurd och nu senast Sundsvall. Så det är möjligt att det är glädjepoäng de springer runt med just nu och när de ska syna lag med kvalité så blir det streckspelarna som slår marknaden här.

Krysset är streckat i paritet med chans om vi tror marknaden medan vi hittar allt värde på tvåan som enbart är streckade på 15%. Den känns attraktiv värre men vi får inte lura oss enbart på placering och poäng på ”peking”. Lagen de slagit borta är dock Östersund som inte hade någon vidare form då samt Göteborg som även blev avklädda rejält av Djurgården senast. Ta ställning för spik på tvåan eller gå på det mest logiska, AIK vinner och håller nollan och spika dem därför.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 får det ju bli men det kan vara en spik istället på endera.


3. Östersund - Häcken
47% - 27% - 26%
På Jämtkraft Arena verkar hemmalaget Östersund ha hittat spelform och målglädje. Fem mål senast – visserligen mot Sirius men de gjorde tre mål på bortaplan matchen innan när de slog Sundsvall. Nu kommer ett Häcken på besök som jag normalt skulle vilja varna för.

Dock skiljer det sig mycket mellan hemma och borta för laget från Hisingen. Förra säsongen var det relativt jämnt fördelat men i år har det 3-20 (12-3) hemma mot 1-1-3 (4-6) borta och mitt spel på dem nere i Malmö var allt annat än bra efteråt då Häcken fick åka hem med en förlust på 2-0 mot formsvagaste laget i Allsvenskan. Kan de ens repa nytt mod och vinna nu eller har jag hamnat helt i otakt med samtliga resultat? Östersund tog förra säsongen 60% av poängen på hemmaplan med 8-6-1 (24-12) så det tycker jag vi ska ha i åtanke nu när det börjat gå bättre för laget även om det bara var Sirius som var motståndet senast.

I matchen finns det dock bra värde både på krysset och tvåan då hemmalaget är streckade på 56% och det känns väl inte så intressant även om Allsvenskan mer och mer börjar sätta sig nu. Men lag över 50% är oftast inte så intressanta som spikförslag på Stryktipset även om det ibland måste bli så.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 ska med på många konstruktioner då vi hittar rätt bra värde här.


4. Brage - Örgryte
31% - 26% - 42.5%
Nu åker Örgryte till Borlänge för att möta Brage på Domnarvsvallen och jag kommer fortsätta stånga mig blodig för att fälla serieledarna som dock inte är lika groteskt överstreckade nu som i de två senaste omgångarna.

Nykomlingen Brage fortsätter imponera och ta poäng mot de flesta och efter nio spelade matcher har de faktiskt 2-6-1 (13-11) vilket ändå får anse klart godkänt med tanke på motståndet de haft. Örgryte som med nöd och näppe klarade sig kvar i Superettan förra säsongen vann endast en bortamatch då. I år har de 3-1-1 (8-5) och även om formen känns vara på topp är det här en ypperlig match att återigen försöka fälla Örgryte. Bara hoppas att Brage fortfarande har modet uppe så deras ras inte börjar just i den här matchen.

Krysset är överstreckat och det kan man förstå ifall vi åter tittar på Brages inledande matcher. Så tvåan blir inte så överstreckad pga detta, endast med drygt fyra procentenheter och för de som inte tänker stånga sig blodiga så tycker jag ni kan välja spik på serieledarna. Men ta ställning här för antingen ettan eller tvåan. Jag kommer ta hem värdet på ettan här som bara är streckade på 25%.

Utgångstips: 1


5. Forward - Akropolis
32.5% - 25% - 42.5%
En intressant match på Trängens IP i Örebro där två lag som endast förlorat en match tillsammans i de inledande sju omgångarna möts. För den uppmärksamme är den här matchen den överlägset bästa på hela kupongen.

Forwards som åkte ur division ett för två säsonger sen var bara nere och studsade i division två som man vann rätt överlägset – åtminstone ner till tredjeplats. Hemma var de helt oövervinnerliga med 13 raka segrar och hela 44-5 i målskillnad men nu är de åter i division ett och det är inte lika enkelt nu även om laget ligger i toppen. Akropolis vann faktiskt med 4-2 borta senast mot Carlstad som ligger tvåa och enda förlusten för ”grekerna” kom mot serieledarna Västerås som inledde med sex raka vinster.

Men nu tänker jag inte ens försöka skilja mig från marknaden utan anser att de är rätt på det. Hemmalaget är nämlmigen sjukt överstreckade så det är tjänstefel för alla som spelar på tips för att vinna pengar i långa loppet att ens strecka Forward här trots att de är obesegrade. Några 51% lever de inte upp till och de kommer säkert falla ner till 46-48% men det kvittar. Valet är enkelt här, spika tvåan enbart för att krysset är tråkigt och kallt då även det blivit överstreckat – dock enbart med en procentenhet. Spika!

Utgångstips: 2


6. Nyköping - Syrianska
35.5% - 24.5% - 40.5%
På Rosvalla IP i Nyköping kommer Syrianska på besök i ännu en division ett match. Tian mot åttan i tabellen och vi har ju inlett med några trevliga spikar redan så valet blir enkelt här.

Börjar vi med bortalaget är det lite komiskt att de hemma på fyra matcher inte har någon seger ännu samt har de på sina tre inledande borta ingen förlust ännu. Dock har de mött stentuffa gäng hemma medan de på bortaplan mött de snäppet under men det är bara ett riktigt bottenlag de stött på än så länge. Hemmalaget Nyköping har på hemmaplan 1-1-1 (3-5) än så länge och det är niondeplacerade Umeå som är laget högst upp i tabellen som varit på besök. Inte så imponerande och senast blev det hela 0-4 mot Arameiska/Syrianska som ligger trea från slutet med endast fyra poäng i nuläget.

Hade vi inte redan hittat så fina spikar så skulle jag rekommendera tvåan även här men vi får sansa oss lite och jag tycker vi kan måla på här men spelar ni med utgångar etc så kan Syrianska vara en väldigt trevlig sådan. Endast streckade på 33% men är laget med störst chans att vinna och möjligen ska de ha än mer än 40% som marknaden vill ha det till.

Utgångstips: 2
Gardering: X och 1 får vi ha med om det finns pengar och bättre idéer annars är spiken inte fel här på bortalaget.


7. Oskarshamn - Utsikten
51.5% - 24% - 24.5%
Ännu en hyfsat svår match att lösa mellan Oskarshamn och Utsikten på Arena Oskarshamn. Hemmalaget åkte dock ut ur Svenska Cupen senast mot Sylvia i division två. Matchen innan ledde de dock med 4-0 efter en timme borta mot Lund men vann enbart med 5-4 till min bitterhet då Lund var singelspelet där.

Det snackas mycket om att Oskarshamn har ett lag som slåss om placeringarna för kval och uppflyttning. Jag vet inte om jag håller med fullt ut men motståndet nu är dock inte det vassaste. Hittills i år har hemmalaget 2-0-1 (8-5) på hemmaplan och de var starka där även förra säsongen med 9-2-2 (30-19). Utsikten har i år hittills på bortaplan 1-0-2 (4-8) och senast blev det ju helt ridå ner med 0-4 mot Skövde. Segern kom mot jumbon Husqvarna som endast har en pinne den här säsongen. Jag tror ju hemmalaget ska ta detta men det är en tråkig spik och marknaden säger följande.

När Oskarshamn har drygt 50% chans att vinna och är streckade på 61% så får den komma med pga tidigare spikar då det är dumt att åka på 13 rätt då vinstchansen är stor och vi redan har garanterat oss värde och utdelning. Bra värde på både kryss och en tvåa där bortalaget har lite bättre värde. Behöver ni fler spikar är det bara att luta er mot hemmalaget för det mesta talar trots allt för det.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 är väl dumt att hoppa över på större system men beror på uppbyggnad.


8. Tvååker - Ängelholm
50% - 26.5% - 23.5%
Skånelaget Ängelholm åker upp till Halland för att möta Tvååker på Övrevi. En match mellan fyran och sjuan i tabellen som passar jättebra på Stryktipset faktiskt. Hemmalaget som är nykomlingar har inlett friskt men är väl lite för stora favoriter tycker jag.

Förra säsongen spelade Tvååker 9-1-3 (23-10) på hemmaplan i en division lägre och den här säsongen har de inlett med 1-1-1 (4-6) medan de har fyra raka vinster på bortaplan och det har varit varierande kvalité på motståndet så de har inget att skämmas för. Ängelholm hade 5-1-7 (16-21) på bortaplan förra säsongen vilket betydde drygt 44% av totalpoängen medan de den här säsongen har 1-0-2 (4-4) på bortaplan och då har de mött lagen som ligger på 12e till 14e plats vilket inte imponerar.

Tvååker är streckade på 60% och tyckte jag att 50% var mycket så är det än större favoriter enligt streckspelarna. Given match att gardera även om Ängelholm inte mött några topplag ännu och de vinner knappt mot de som ligger i botten. Åter igen spika ettan om det är panik och raderna måste ner men för värde och utdelning och större system är det bara att strecka på.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 som delar på värdet och sen är det mest att hålla tummarna.


9. Brommapojkarna - Örebro
29.5% - 27% - 43.5%
Stockholmslaget Brommapojkarna har åter hemmamatch på Grimsta IP och gästerna heter Örebro som inlett bra poängmässigt. Örebro kommer med en 2-1 seger hemma mot bortasvaga Kalmar medan BP åkte till Skåne och förlorade med samma siffror mot Trelleborg som också är ett förväntat bottenlag.

BP som är nykomlingar har nio poäng och samtliga tre vinster har tagits på hemmaplan vilket jag tycker vi ska notera lite extra. Borta är det dock ras och 0-0-5 (3-14). Örebro har haft det lite tuffare på slutet då de fick sin första förlust mot serieledarna Hammarby och det följdes sen upp med ännu en förlust mot Djurgården innan de som sagt vann senast mot Kalmar. Förra säsongen i Allsvenskan tog Örebro drygt 36% av totalpoängen på bortaplan.

I skrivande stund är det knappt värde både på ettan och krysset och för den som behöver tycker jag en halvgardering kan vara intressant här genom att välja bort Örebro. Men det går även att spika bortalaget som inlett över förväntan om man inte helt håller med marknaden här för de har trots allt förlorat med 0-2 mot Elfsborg och 0-4 mot Östersund och vinsten mot Häcken med 2-0 hade de några spelare fler kvar på planen.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 men allt beror på hur uppbyggnaden av systemet är i övrigt också.


10. GIF Sundsvall - IFK Göteborg
38.5% - 27.5% - 34.5%
Oroväckande med att Göteborg fick sådant ras hemma mot Djurgården senast vilket gör att när de nu gästar Sundsvall på Norrporten Arena tvekar jag åt alla möjliga håll. Ingen vidare form i något av lagen här nämligen och frågan är vilket lag som faller mest och snabbast.

Sundsvall har ju inlett friskt med bra fotboll men de har trots allt haft sex hemmamatcher och på bortaplan är de ännu utan seger efter tre försök. Det kan helt klart ge en liten snedvriden bild och de kommer till matchen med två raka förluster, 2-3 mot Östersund samt en 1-0 förlust borta mot Norrköping. Göteborg har dock än värre form med tre matcher i rad utan seger och endast en poäng som de lyckades ta nere i Borås. Senaste åren är det dock klar fördel Göteborg ifall vi ser på inbördes möten även om Sundsvall senast nere i Göteborg med 3-0 men före det hade Änglarna fyra raka.

Matchen streckad i paritet med marknadens värdering och det lilla värdet som eventuellt finns hittar vi på ettan på bekostnad av krysset. Detta är en pendel som svänger fram och tillbaka i var strecken bör dras och jag kan inte bestämma mig men klart en match som känns som en där man kan ta ställning för efter matchen är det enkelt och alla förstår.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 i valfri ordning då det är omöjligt för mig att ta ställning här.


11. Kalmar - Hammarby
28% - 26% - 46%
Serieledarna Hammarby åker ner till Småland för att spela fotboll på Guldfågeln Arena där Kalmar står som motstånd och säkert vill få en poäng nu efter två raka nederlag borta med 2-1 mot inte de starkaste lagen i Allsvenskan.

Jag tror Kalmar kommer falla nedåt men nu är det åter hemma och det är skillnad på poängprocenten beroende på var de spelar. Förra säsongen blev det 72% av alla inspelade poäng som togs hemma och vi måste tillbaka ända till 2004 innan vi hittar en seger för bajen nere i Kalmar. Hammarby fick ihop 42% av sina poäng på bortaplan förra säsongen och har i år 3-1-0 (8-5) men det är med en hårsmån det faktiskt blir vinster. Det här blir en tuff match men det är ovisst om det bli 3-0 till Kalmar eller kanske t o m 0-3 i matchen.

Marknaden skiljer sig faktiskt från streckspelarna och möjligt att de fastnat i att Kalmar är klart bättre hemma och att de inte förlorat mot Hammarby hemma på många år. Men värdet ligger på tvåan här som enbart är streckad på 41% och litar vi fullt ut så är det en bra spik även om min känsla säger att det är svårt. Jag är inte synsk även om jag kan tro det ibland. Utgå från tvåan och räcker pengarna så strecka på.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 i första hand men X känns dumt att plocka bort även om det är det sista tecknet jag streckar.


12. Malmö FF - Dalkurd
72% - 18% - 10%
Malmö som äntligen bröt den hemska förlusttrenden senast hemma mot Häcken dessutom blir stora stora favoriter här och med all rätt antar jag. Min spontana tanke när Dalkurd (som nu kommer på besök till Swedbank Stadion) senast rasade ihop hemma och förlorade med 4-1 mot Elfsborg var att nu har raset börjat på allvar. Jag letade direkt odds på Malmö men det hade sjunkit som en sten och jag avstod men på tipset är de dock en stark favorit.

Dalkurd som är nykomlingar inledde friskt men det är så med en nykomling att när det sen börjar rasa så finns det ingen botten. Nu har de fem raka förluster och hela åtta i rad utan vinst. Så fallet hade börjat för längesen men då siffrorna hölls ihop hyfsat och de ledde mot Norrköping borta med 2-1 så vågade jag inte gå all in på det. Men antagligen gick luften helt ur när Norrköping vände till 4-2 och nu följdes det upp med storförlust mot Elfsborg och det här kan sluta 6-0 och Malmö är tillbaka där de hör hemma.

Jag avskyr att spika så här stora favoriter på tipset och än värre är det att rekommendera andra att spika. För det är extra jobbigt när de inte vinner och vi vet att inom sportens värld kommer det skrällar på löpande band. Det lilla som likväl kan motivera spik här är att det är jackpott med 13 miljoner i 13-rättspotten. Vi har även bra spikar i övrigt och jag tycker ettan känns riktigt bra trots att de är streckade på sanslösa 82%. Det har nämligen varit tungt med dessa spikar på sistone men även detta jämnar ju ut sig någon gång. Vi minns ju alla City och Munchen och fler därtill.

Utgångstips: 1


13. Sirius - Djurgården
18% - 24% - 57.5%
Det tråkiga är väl nu att ännu en given vinnare är rätt hårt streckad och det är Djurgården som ska gästa Sirius på Studenternas IP i Uppsala. Sirius får nog ses som ett av de två sämsta lagen i Allsvenskan just nu och Djurgården visar briljerande form med en stark seger i Göteborg senast med 3-1 och har nu tre raka segrar i Allsvenskan.

Sirius vann tidigt borta mot Elfsborg med 1-0 men efter det har det varit tungt och nu är det åtta raka med endast två ihopsamlade poäng. Storförlust senast mot Östersund med 5-2 och Djurgården är inte sämre än Östersund och det enda som skiljer nu är ju att de har hemmaplan. Sirius vann dock bägge mötena mot Djurgården förra året och har fyra raka segrar och aldrig förlorat hemma (på fyra matcher).

Det är bara att tacka egentligen då stockholmarna inte är streckade på mer än 61% så värdetappet är inte så stort och jag tänker göra det enkelt för mig här även om de två sista spikarna är hemska mätt i förhållande till Stryktipset. De hade dock varit givna på Europatipset. Ingen idé att göra det svårare än det är ibland och slutar det 0-0 sen så får jag köpa en dumstrut helt enkelt. Värdet ligger på krysset för den som letar efter det och tror stenhårt på marknaden.

Utgångstips: 2Omgångens bästa spik: Akropolis (match 5, en tvåa)
Omgångens bästa tecken: Akropolis (match 5, en tvåa)
Omgångens bästa skräll: Akropolis (match 5, en tvåa)

Jag väljer samma lag då det är bästa tecknet på länge vad gäller Stryktipset. Annars är ju Malmö bästa spiken för det kan nog sluta 5-0 eller mer. Brage kunde vara bästa skräll/tecken annars.


Systemförslag för den med en halvtjock plånbok. 3888 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 12
3. 1x2

4. 1
5. 2
6. x2

7. 1x
8. 1x2
9. 1x

10. 1x2
11. 1x2
12. 1
13. 2


För den som vill komma lite billigare undan. 108 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 12
3. 1

4. 1
5. 2
6. 2

7. 1x
8. 1x2
9. X

10. X
11. 1x2
12. 1
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td