Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
maj 2018
26

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (27/5)

En omgång som vi tar med oss fem matcher från Stryktipset men tänk på att streckfördelningen är annorlunda och att systemet därför behöver byggas annorlunda. Omsättningen an nog bli rätt bra imorgon så ska vi gissa redan nu på drygt sex miljoner eller är jag för optimistisk nu under Elitloppet och så? Helsvensk omgång åtminstone.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under lördagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Kalmar - Hammarby
32% - 26.5% - 41.5%
Serieledarna Hammarby åker ner till Småland för att spela fotboll på Guldfågeln Arena där Kalmar står som motstånd och säkert vill få en poäng nu efter två raka nederlag borta med 2-1 mot inte de starkaste lagen i Allsvenskan.

Jag tror Kalmar kommer falla nedåt men nu är det åter hemma och det är skillnad på poängprocenten beroende på var de spelar. Förra säsongen blev det 72% av alla inspelade poäng som togs hemma och vi måste tillbaka ända till 2004 innan vi hittar en seger för bajen nere i Kalmar. Hammarby fick ihop 42% av sina poäng på bortaplan förra säsongen och har i år 3-1-0 (8-5) men det är med en hårsmån det faktiskt blir vinster. Det här blir en tuff match men det är ovisst om det bli 3-0 till Kalmar eller kanske t o m 0-3 i matchen.

Tvåan är knappt överstreckad precis som krysset i den här matchen. Värdet ligger på Kalmar och till skillnad från Stryktipset väljer jag här att ta plocka bort krysset beroende på hur det är streckat. Samma sannolikheter på tecknen idag som för en dag sen.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 så klart men kunde varit tvärtom här pga strecken men Hammarby är bättre laget.


2. Malmö FF - Dalkurd
72% - 18% - 9%
Malmö som äntligen bröt den hemska förlusttrenden hemma mot Häcken senast blir dessutom stora favoriter här och med all rätt anser jag. Min spontana tanke när Dalkurd (som nu kommer på besök till Swedbank Stadion) senast rasade ihop hemma och förlorade med 4-1 mot Elfsborg var att nu har raset börjat på allvar. Jag letade direkt odds på Malmö men det hade sjunkit som en sten och jag avstod men på tipset är de dock en stark favorit.

Dalkurd som är nykomlingar inledde friskt men det är så med en nykomling att när det sen börjar rasa så finns det ingen botten. Nu har de fem raka förluster och hela åtta i rad utan vinst. Så fallet hade börjat för längesen men då siffrorna hölls ihop hyfsat och de ledde mot Norrköping borta med 2-1 så vågade jag inte gå all in på det. Men antagligen gick luften helt ur när Norrköping vände till 4-2 och nu följdes det upp med storförlust mot Elfsborg och det här kan sluta 6-0 och Malmö är tillbaka där de hör hemma.

På Europatipset fungerar det fint att spika ett lag till 88% ifall vi bara tror att de vinner tillräckligt ofta, över 60% åtminstone och det har vi här med råge. För den som vill annat är det bara att plocka fantastiskt värde på övriga tecken men jag tror Malmö manglar på här och det blir en enkel etta.

Utgångstips: 1


3. GIF Sundsvall - IFK Göteborg
35.5% - 28.5% - 36.5%
Oroväckande med att Göteborg fick sådant ras hemma mot Djurgården senast vilket gör att när de nu gästar Sundsvall på Norrporten Arena tvekar jag åt alla möjliga håll. Ingen vidare form i något av lagen här nämligen och frågan är vilket lag som faller mest och snabbast.

Sundsvall har ju inlett friskt med bra fotboll men de har trots allt haft sex hemmamatcher och på bortaplan är de ännu utan seger efter tre försök. Det kan helt klart ge en liten snedvriden bild och de kommer till matchen med två raka förluster, 2-3 mot Östersund samt en 1-0 förlust borta mot Norrköping. Göteborg har dock än värre form med tre matcher i rad utan seger och endast en poäng som de lyckades ta nere i Borås. Senaste åren är det dock klar fördel Göteborg ifall vi ser på inbördes möten även om Sundsvall senast nere i Göteborg med 3-0 men före det hade Änglarna fyra raka.

Matchen streckad i paritet med marknadens värdering och det lilla värdet som eventuellt finns hittar vi i dagsläget på Göteborg på bekostnad av krysset och ettan. Detta är en pendel som fortfarande svänger fram och tillbaka i var strecken bör dras och jag kan inte bestämma mig. Vågar man tar man ställning här då det är en match som varken värdespelare eller vanliga streckspelare hamnat tungt på någon specifik sida.

Utgångstips: X
Gardering: 2 i första hand då det lilla värdet ligger här men även 1 ska med då Sundsvall spelar hemma.


4. Brommapojkarna - Örebro
28.5% - 27% - 44.5%
Stockholmslaget Brommapojkarna har åter hemmamatch på Grimsta IP och gästerna heter Örebro som inlett bra poängmässigt. Örebro kommer med en 2-1 seger hemma mot bortasvaga Kalmar medan BP åkte till Skåne och förlorade med samma siffror mot Trelleborg som också är ett förväntat bottenlag.

BP som är nykomlingar har nio poäng och samtliga tre vinster har tagits på hemmaplan vilket jag tycker vi ska notera lite extra. Borta är det dock ras och 0-0-5 (3-14). Örebro har haft det lite tuffare på slutet då de fick sin första förlust mot serieledarna Hammarby och det följdes sen upp med ännu en förlust mot Djurgården innan de som sagt vann senast mot Kalmar. Förra säsongen i Allsvenskan tog Örebro drygt 36% av totalpoängen på bortaplan.

På Europatipset ligger allt värde på ettan och det kan vara en kul spik ifall man nu samtidigt vill ha en rensare. Men precis som i många matcher så går det även att ta ställning för favoriten då BP inte ska värderas upp för högt men bollen är rund.

Utgångstips: X
Gardering: 1 i första hand pga värdet men 2 ska med då sannolikheten är helt ok.


5. Elfsborg - Trelleborg
63% - 22% - 15%
Elfsborg vann senast och det är ju så klart ett steg i rätt riktning men jag tror mest det är för att Dalkurd är i fritt fall nu efter att mest ha studsat nedför bergväggen tidigare. Nu har de dock hemma och möter ett Trelleborg som gör det ok även om jag tycker det saknas lite där. Matchen spelas på Borås Arena och förra säsongen tog de 64% av totalpoängen där. I år är de segerlösa hemma men det kan nog vända nu eller studsar det tillbaka snabbt.

Nykomlingarna från Skåne var i Superettan klart starkare hemma med endast en förlust medan det på bortaplan blev 5-5-5 (17-18) vilket var 38% av totalpoängen. Dock har de hittills i år stängt igen så gott de kan och har 1-2-1 (4-4) och lagen de mött är av det hårdare slaget antingen i kvalité eller form. Elfsborg har tre raka oavgjorda hemma och mot lag som AIK, Djurgården samt Göteborg. Borde inte bli förlust här men det blir enligt mig antingen en positiv eller negativ effekt efter segern senast med 4-1 mot Dalkurd.

I den här matchen ligger värdet på Trelleborg medan krysset är streckat ungefär vad chansen är. Jag tycker vi ska tänka i max två steg och det är att antingen sopar Elfsborg hem detta enkelt eller faller de tillbaka i gamla synder och då ska även Trelleborg med. Jag hoppar det oavgjorda.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 tycker jag kan vara intressant ifall det finns andra trevliga spikar.


6. Sirius - Djurgården
18.5% - 24% - 57%
Det tråkiga är väl nu att ännu en given vinnare är rätt hårt streckad och det är Djurgården som ska gästa Sirius på Studenternas IP i Uppsala. Sirius får nog ses som ett av de två sämsta lagen i Allsvenskan just nu och Djurgården visar briljerande form med en stark seger i Göteborg senast med 3-1 och har nu tre raka segrar i Allsvenskan.

Sirius vann tidigt borta mot Elfsborg med 1-0 men efter det har det varit tungt och nu är det åtta raka med endast två ihopsamlade poäng. Storförlust senast mot Östersund med 5-2 och Djurgården är inte sämre än Östersund och det enda som skiljer nu är ju att de har hemmaplan. Sirius vann dock bägge mötena mot Djurgården förra året och har fyra raka segrar och aldrig förlorat hemma (på fyra matcher).

Som vanligt på Europatipset så överstreckas favoriterna klart mer och det gör att det skiljer sig enormt från Stryktipset. Djurgården till 70% fungerar dock att spika men med ett helt annat tänk än det normala vad gäller värde. Men faller en av dessa så kommer det rusa iväg om det bara händer lite i övriga matcher också. Jag står dock fast vid Djurgården även om det är en trevligare spik på Stryktipset.

Utgångstips: 2


7. Halmstad - Öster
45.5% - 26.5% - 27.5%
Öster med elva poäng kommer på besök till Örjans Vall och ska försöka ta sig förbi Halmstad som just nu har 14 poäng. Halmstad ser ut att ha ryckt upp sig lite men jag tycker skenet kan bedra här.

Halmstad med fem raka matcher utan förlust nu har förvisso mött hyfsat motstånd och gjort det godkänt. Dock endast en seger hemma och det med 1-0 mot medelmåttorna GAIS. Borta har de slagit klart sämre lag även om de tog en trepoängare mot Degerfors. Enda förlusten borta kom mot serieledarna Örgryte. Öster hade förra säsongen borta 7-4-4 vilket var snäppet bättre än på hemmaplan. Den här säsongen räds de heller inget motstånd där och har 3-01 och enda förlusten har kommit i Skåne mot Helsingborg.

Hemmalaget överstreckade även om de ska vara rätt favoriter men personligen tycker jag även att marknaden håller hallänningarna lite för högt. Jag tycker det är en jämnare match och rekommenderar framför allt tvåan till riktigt bra värde då krysset är streckat jämnt med chansvärderingen.

Utgångstips: 2
Gardering: X tycker jag vi bör ta med trots allt och tveksamt om ettan bör utlämnas men jag gör det.


8. GAIS - IK Frej
64% - 21% - 15%
Två lag som är på väg åt varsitt håll i tabellen just nu gör upp på Gamla Ullevi i Göteborg. Eller har hemmalaget GAIS fått stopp på sin blödning nu genom segern senast borta mot Öster?

Frej har åtminstone två fina matcher på hemmaplan där de först slog Landskrona med 1-0 varpå de spelade 0-0 mot Brage som i stort vägrar förlora och så sent som under lördagen slog serieledarna med 3-1. Frej har dock tre raka förluster borta och väntar fortfarande på första poängen när bussen är ute och kör. GAIS endast två mål på fyra hemmamatcher känns inte så förtroendegivande men de insläppta är endast fyra. GAIS klart starkare hemma förra säsongen med 8-5-2 (17-9) vilket var över 78% av totalpoängen. Nästan samma hemmafacit i år då de förra säsongen släppte in minst mål hemma men även gjorde näst minst. Frej på gång och ska vi gissa på en målsnål historia?

Ettan streckad på höga 76% vilket jag inte köper men det kan vara dumt att plocka bort det samtidigt men det bör inte vara förstastrecket då värde och hög utdelning ligger på övriga tecken.

Utgångstips: X
Gardering: 2 och 1 i den ordningen tycker jag då vi har spikat storfräsarna redan i omgången.


9. Carlstad - Linköping
55% - 22.5% - 22%
Carlstad United hemma på Tingvalla IP gör det bra och har endast en förlust efter sju spelade omgångar och det var mot Akropolis vilket ingen bör skämmas över. Nu möter man nykomlingen Linköping som kommer få det oerhört tufft trots att de också endast har en förlust, borta mot Umeå men motståndet de haft i övrigt är inte det skarpaste.

Linköping har plockat de flesta av sina poäng hemma medan det är tvärtemot hos Carlstad men i kvalité ska det här bli en enkel match för hemmalaget. Förra säsongen spelade Carlstad 7-3-3 (15-13) hemma vilket var nio poäng mer än på bortaplan. För Linköpings del blir det här den tuffaste matchen den här säsongen och då kommer de får bekänna färg.

Både ettan och krysset är överspelat här men inte så farligt som normalt på hemmalaget i en sådan här match – endast 61% streck just nu. Normalt borde jag rekommendera en spik på tvåan här men jag tycker det sker för sällan och det finns bättre matcher att leta skrällar. Spika ettan och var nöjda!

Utgångstips: 1


10. Team Thorengruppen - Rynninge
59% - 22% - 19%
På Umeå Energi Arena SOL tar Team Thorengruppen emot Rynninge. Hemmalaget inledde med två raka förluster mot Akropolis och Syrianska (bägge med 1-0) men har efter det fem raka utan förlust men förutom Forward (som precis som Rynninge är nykomlingar) som ligger i toppen är det idel bottenlag de mött här.

Nu är det tolfteplacerade Rynninge med sju poäng som ställs på andra sidan. Ett Rynninge som faktiskt stött på rätt bra motstånd stundtals, t ex endast förlust med 1-0 borta mot Västerås eller segern hemma mot Assyriska med 2-1. Förra säsongen hade Rynninge endast en oavgjord i division två och det är endast en sådan den här säsongen i division ett också efter sju matcher. Hemmalaget spelade 7-3-3 (26-15) på hemmaplan förra säsongen och har inlett med 1-1-1 (5-5) under 2018.

Stor vinstchans för umeålaget enligt marknaden men de är samtidigt klart överstreckade. 71% är normalt inte för mycket om vinstchansen stämmer och man själv tycker det känns bra men här vill jag hugga värdet istället och hoppas på en skräll till endast 9%.

Utgångstips: 2
Gardering: X och 1 känns väl givet om det finns utrymme på kupongen men skrällen smakar fint till under tio procent.


11. Sandviken - Västerås
17.5% - 22.5% - 60%
Efter sex raka segrar för Västerås gick de så klart på en nit för en vecka sen när det var min spik hemma på tipset. Nu möter de Sandviken på bortaplan och matchen spelas på Arena Jernvallen.

Sandviken undvek precis kvalplats nedåt förra säsongen genom att de på hemmaplan ändå tog en del poäng. Drygt 68% av totalpoängen blev det hemma med siffrorna 6-4-3 (19-16). ”Gurkorna” slutade trea förra säsongen och var ett klart bättre lag hemma än borta där de ute på resa endast fick ihop 5-2-6 (20-15) vilket var knappt 38% av totalpoängen. Frågan är dock om Västerås kan återupprätta sitt vinnande spår eller inte. Jag skulle ju vilja tro det men tycker mig se faror där och ett oavgjort ligger väl i tiden nu?

Favoriterna inte så överstreckade utan hittills endast 64% vilket gör att det kan vara en tänkbar spik beroende på övriga uppbyggnaden. Jag väljer att helgardera här men se till att få med rätt mycket tvåor på systemet bara om ni inte spelar ett matematiskt.

Utgångstips: X
Gardering: 2 måste solklart med då sannolikheten är hög men även 1 tycker jag blir intressant till hyfsat låga 14%.


12. Oddevold - Lunds BK
52.5% - 24.5% - 23.5%
Målglada Lund som på sina två senaste matcher har 10-8 i målskillnad åker nu till Uddevalla för match på Rimnersvallen mot Oddevold.

Från matchen 0-0 för Lund blev det alltså klang och jubelföreställning samt publikshow. Frågan är nu om det prioriteras ett försvarsspel eller fortsatt anfallsglad boll. Borta mot Oddevold borde de försöka i första hand få ner antalet insläppta och som nykomling kan de inte dundra vidare då det nu är bortamatch istället för som de två senaste hemma i Skåne. Hittills har Lund 2-1-0 (3-0) borta och jag tror det jobbar vidare på det även om Tvååker är enda topplaget de mött hittills när de varit iväg. Även Oddevold imponerar hemma med 3-0-0 (7-1) men har idel mött bottenlag här.

Inte så värst överstreckade som hemmalag ifall vi får tro på marknaden, endast 58% totalt. Krysset också överstreckat vilket gör att tvåan är där vi hittar det lilla värdet. Streckade 17% och det är inte fel att både köra en halvgardering på bortalaget eller singelstrecka Lund. Allt beror på om det spikas favoriter i andra mer tveksamma matcher med liknande streckning. Jag tar själv ställning här då de vet hur man gör mål framåt ifall det behövs.

Utgångstips: 2
Gardering: X då de trots allt är nykomlingar och de satsar nog defensivt som tidigare.


13. Åtvidaberg - Kristianstad
39.5% - 25.5% - 34.5%
Till Kopparvallen styr vi i sista matchen där skånelaget Kristianstad ska möta Åtvidaberg som har hemmaplan. En kul match i bottenstriden och frågan är hur många mål det egentligen blir.

Åtvidaberg inledde med två raka poäng men sedan har det inte varit mycket roligt för det laget – åtminstone inte på plan. 14 insläppta mål och noll poäng när de nu får en fin chans att vända det mot ett Kristianstad som nästan går lika illa. Inget av lagen har haft ett enkelt matchschema fram till nu heller men bortalaget har likväl samlat ihop åtta poäng och chansen är att kunna rycka bort från den direkta bottenstriden nu. Ska det bli vinst nu efter fyra raka utan en trepoängare?

Ovanligt nog är krysset rejält överstreckat och vi hittar värde på bägge de övriga tecknen. Jag väljer att följa marknaden här även om jag tror jag vill luta mig mest mot Kristianstad men det är väldigt hugget som stucket. Gå på känslan om du måste spika, annars kör en stabil halvgardering.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 men det kunde varit tvärtom här.Omgångens bästa spik: Malmö FF (match 2, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan GAIS och IK Frej (match 8, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Öster (match 7, en tvåa)


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 2592 rader på Liverättning

1. 12
2. 1
3. 1x2

4. 1x2
5. 12
6. 2

7. 2
8. x2
9. 1

10. 1x2
11. 1x2
12. x2
13. 12


För den som vill komma lite billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 12
2. 1
3. 1x2

4. 1x2
5. 1
6. 2

7. 2
8. X
9. 1

10. 2
11. x2
12. x2
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td