Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
maj 2018
29

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (30/5)

Som tur har vi två miljoner i jackpott som kommer vara totalpotten för 13 rätt. Annars är det en relativt tråkig omgång tyvärr. Den är fördelad på två dagar och mer än hälften av matcherna är hämtade från Brasilien. Men oavsett så får vi försöka plocka det värdet som finns och ett tips är att inte göra en för svår rad även om det nu är jackpott. Lycka till oavsett hur du komponerar ihop ditt system.

Dessvärre finns inte marknadens värdering med idag då programmet inte kunde hämta dessa då jag var tvungen att skriva ihop det här lite tidigare än normalt.

Se aktuell streckfördelning här


1. Österrike - Ryssland
Österrike tar emot Ryssland i en vänskapsmatch veckorna före VM drar igång. Matchen spelas i Innsbruck på Tivoli Stadion Tirol.

Ryssland har haft riktigt tuffa motståndare i sina träningsmatcher inför VM medan Österrike inte hade den tuffaste gruppen i kvalet men likväl missade VM. Så trots att Ryssland inte har ett av de bättre lagen på pappret samt förlorat bägge matcher i år så ha med i beräkningarna att det varit mot Frankrike och Brasilien. Brasilien vann sitt kval enkelt medan Frankrike som bekant vann Sveriges grupp relativt enkelt.

Österrike som slutade fyra i sin grupp hade bara Georgien och Moldavien bakom sig och då de missade VM kan de rulla runt lite hur som i den här matchen. Så Ryssland borde ha den extra motivationen men det garanterar ju ingenting, speciellt inte i en vänskapsmatch på bortaplan. Ettan är överstreckad tycker jag vi kan ta ställning direkt. Inte för att Ryssland är bra men en halvgardering här har ändå runt 60% chans att inträffa och att inleda med en ”skrälltvåa” till 25% är helt ok!

Utgångstips: 2
Gardering: X tycker jag får räcka och hoppas utfallet blir korrekt.


2. Lilleström - Brann
Lilleström som ligger på 13e plats i ligan tar emot serieledarna Brann i Norska Cupen på Åråsen Stadion. De möttes på samma plats för drygt en vecka sedan inför 6078 åskådare i en match som slutade 1-1 i ligan.

De är framme i åttondelsfinal och hemmalaget som är regerande cupmästare vann även cupen två år i rad för exakt 40 år sedan. Tittar vi lite snabbt i ligan har de enbart en pinne på de tre senaste matcherna och den kom som nämnts ovan just mot Brann. I de två förlustmatcherna som bägge spelades borta var motståndet Rosenborg och Vålerenga. Så det har varit helt ok motstånd och tänk även på att Lilleström presterar klart bättre hemma än borta dessutom. Hittills i år i ligan har de 1-0-6 (7-15) medan de hemma tagit åtta poäng på endast fem matcher.

Brann stormar förvisso fram i ligan med nio segrar och endast tre oavgjorda hittills. Men även dessa visade förra året att de var klart starkare hemma och det här kan vara en match att ta ställning i. Tvåan relativt högt streckad på 50% kan så klart vara en spik, men en halva på hemmalaget känns intressant då värdet ligger här, främst på ettan då!

Utgångstips: X
Gardering: 1 måste med då värdet ligger här och även om halvan känns tung inleder vi tunt tycker jag.


3. Rosenborg - Odd
På Lerkendal Stadion hemma i Trondheim tar Rosenborg emot Odd i den andra norska cupmatchen på kupongen. Även de här har mötts tidigare i år i ligan men då hade Rosenborg bortaplan och matchen slutade 1-1.

Rosenborg som hade två raka cuptitlar fick se sig besegrade redan i kvartsfinalen på hemmaplan mot Vålerenga. Nu möter de faktiskt de som i Norge har flest cupsegrar, hela tolv stycken men ska vi vara ärliga kom hela 11 av dessa innan krigstiden och den senaste var år 2000. Rosenborg har startat ligan starkt och ligger på en andraplats. Förlusterna har kommit i premiären borta mot Sarpsborg som ligger fyra samt nu i senaste omgången hemma mot Brann. Däremellan har det blivit sju segrar och tre oavgjorda.

Odd ligger i mitten av tabellen men är ett lag som är starkt beroende av hemmaplan för att öka sina möjligheter till poäng. I år har de 1-0-4 (4-10) på bortaplan och förra säsongen slutade deras bortafacit med 2-4-9 (10-26) vilket var 24% av totalpoängen bara. Hemmalaget rätt kraftigt överstreckade får ändå gälla som ett intressant spikförslag även om de största favoriterna fallit väl ofta på Europatipset.

Utgångstips: 1


4. Cruzeiro - Palmeiras
Över till brasilianska Serie A där nästa match spelas på Estádio Governador Magalhães Pinto mellan Cruzeiro på tiondeplats med tio poäng och Palmeiras på sjundeplats med elva poäng.

De här två lagen springer på varandra en del och sen 2009 har det bara blivit seger en gång på bortaplan för Palmeiras och då var det med 3-2 i cupen 2015. Bägge lagen slutade i topp sex och avancerade till Copa Libertadores förra säsongen. Palmeiras med en andraplats och Cruzeiro på en femteplats. 2016 vann Palmeiras ligan för niondegången medan Cruzeiro vunnit ligan fyra gånger, senaste åren var 2013 och 2014.

Även här har hemmaplan en betydelse då Cruzeiro inlett med 2-0-1 (3-1) medan de förra säsongen hade 9-7-3 (26-17) vilket var nästan 60% av totalpoängen – men lägg märke till de relativt få förlusterna. På bortaplan hade Palmeiras förra säsongen 7-3-9 (26-29) vilket endast var 38% av totalpoängen och den här säsongen har de inlett med 1-1-1 (4-3). Cruzeiro ser dock ut att bli klart överstreckat då deras streck i nuläget hamnar på 50%. Värdet fördelat på övriga två tecken och den som måste kan ju spika ettan, annars ta med allt!

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 känns som sunda tecken på många konstruktioner.


5. Gremio - Fluminense
Stabila Grêmio som släppte in näst minst mål på hemmaplan förra säsongen och slutade på fjärdeplats totalt i ligan tar nu emot Fluminense som hamnade på 14e plats förra säsongen.

Serien är jämn men trots allt har Fluminense i år lyckats lägga sig på en andraplats efter sju omgångar. Dock med nio av sina 13 poäng inspelade på hemmaplan då de inlett med 1-0-2 (4-5) borta. Grêmio ligger femma och är ännu obesegrade hemma med 1-2-0 (5-1). Vad gäller inbördes har hemmalaget nu fyra raka segrar varav två varit cupmatcher men vi ska tillbaka till 2010 innan vi hittar Fluminenses andra seger på bortaplan då deras senaste kom 2016 med 1-0.

Jag säger att det är klar fördel hemmalaget här även om den här serien inte är något jag normalt följer. De gånger jag springer på den är just när Europatipset behöver matcher för att få ihop en hel omgång. Då hemmalaget dessutom är streckade i paritet med vinstchans tycker jag det kan vara en hyfsat sund spik även om jag väljer att ta med krysset då hela brasilianska ligan känns defensiv.

Utgångstips: 1
Gardering: X då tvåan är överspelad som skräll.


6. Sao Paolo - Botafogo
På Estádio Cícero Pompeu de Toledo kommer ett starkt försvarande Botafogo på besök för att ge hemmalaget São Paolo en match. Botafogo på tolfteplats med sju poäng hittills medan hemmalaget ligger på en fin fjärde med 13 poäng.

Förra säsongen slutade Botafogo på en tiondeplats totalt. Det kanske mer intressanta är att på bortaplan var det endast ligavinnarna Corinthians som släppte in färre mål. Botafogo fick nämligen ihop 5-8-6 (15-17) borta vilket totalt var knappt 44% av totalpoängen så de följer ett snitt vad gäller poängen. Hittills i år har de 0-1-2 (1-3) på bortaplan vilket inte är katastrof men poängen behöver spelas in. São Paolo å sin sida hade det tufft förra säsongen men det berodde mest på deras svaga bortaspel. Hemma blev det 9-8-2 (29-18) vilket var exakt 70% av samtliga poäng. I år är de ännu obesegrade totalt och med siffrorna 2-1-0 (4-2) hemma.

Hemmalaget streckade på snudd på groteska 76% här och det köper varken jag eller marknaden. En match som går att bygga in på flera olika sätt. Spika hemmalaget, kör en halva på bortaplaget eller ta med samtliga tecken. Allt beror på övriga konstruktionen. Jag kan tänka mig att spikas Gremio så kör på x2 här.

Utgångstips: X
Gardering: Främst 2 tycker jag för att plocka in värdet och halvan sitter 40% av gångerna. 1 kan vara intressant om det öppnas upp med fler skrällar.


7. Sport Recife - Atlitico Mineiro
Nästa match i Brasilien spelas mellan Sport Recife på niondeplats och Atlético Mineiro på tredjeplats. Matcharena är Estádio Adelmar da Costa Carvalho.

Bortalaget är ett av få i brasilianska Serie A som faktiskt hade ett bättre poängsnitt borta än hemma förra säsongen med en total på 7-8-4 (25-22) och det var nästan 54% av samtliga poäng. Det gav totalt en niondeplats det året och de var näst bästa bortalaget i ligan samt fjärde bästa laget på bortaplan vad gäller att släppa in minst mål. Sport Recife slutade på en 15e plats med 7-7-5 (27-21) specifikt på hemmaplan vilket var drygt 62% av totalpoängen. I år har de 1-2-0 (4-2) hemma hittills medan bortalaget har 1-1-1 (5-5). På de senaste sju inbördes mötena har Sport Recife endast vunnit ett.

Bortalaget är knappa favoriter men streckspelarna vänder på det och gör Sport Recife till rätt klara favoriter med 40% på strecken. Jag följer marknaden här och streckar tvåan i första hand pga värde och lite större sannolikhet än krysset men tar även med det oavgjorda då det känns logiskt.

Utgångstips: 2
Gardering: X ska med för att öka sannolikheten att överleva matchen.


8. Vitoria - Internacional
Vitória som var ett av de tre lag som presterade bättre borta än hemma förra säsongen tar nu emot Internacional på Estádio Manoel Barradas. Vitória på 14e plats medan Internacional befinner sig på en åttondeplats. Men ligan är jämn och några poäng mer eller mindre skulle göra enorma omkastningar.

Förra säsongen blev det 3-5-11 (22-31) på hemmaplan för Vitória vilket endast var drygt 32% av totalpoängen. Väldigt svagt faktiskt. Den här säsongen har de inlett med 1-1-1 (5-5) medan bortalaget ännu är mållösa när de är ute och reser. Internacional har nämligen 0-1-2 (0-3) hittills men kom ihåg att de är nykomlingar och startat helt okej. Dock åker de väldigt mycket jojo mellan Serie A och B på senare. Inbördes möttes de här två lagen i cupen så sent som i april och då vann de sina hemmamatcher med uddamålet varpå Vitória sen gick vidare på straffar efter 1-0 ordinarie tid, efter ett straffmål i 81a minuten. Annars har de historiskt bara förlorat en match på hemmaplan mot Internacional (åtminstone de 13 senaste).

Även i den här matchen är ettan överstreckad då marknaden ser matchen som väldigt jämn. Jag väljer dock att strecka på samtliga tecken här och hoppas det räcker (i know) – för jag kan då inte se vem som ska vinna här. Den modige som dessutom fegat tidigare genom att spika en överstreckad favorit kan ju nöja sig med en halva på bortalaget.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och 2 i valfri ordning och jag valde mitt utgångstecken av ren lättja.


9. Chapecoense - Ceara
Bottenmöte i Serie A där endast Paraná ligger på en sämre ligaplacering. För på Arena Condá spelar Chapecoense på 18e plats match mot Ceará på 19e plats. Hemmalaget har åtminstone vunnit en match och de är dessutom obesegrade på hemmaplan med 1-2-0 (5-4) hittills. Förra året slutade de på åttoneplats med 9-3-7 (24-21) vilket var drygt 55% av totalpoängen vilket är det normala. Ceará som är nykomlingar har på bortaplan hittills inlett med 0-1-2 (2-5). Intressant att inbördes har de mötts fyra gånger och då har Ceará vunnit två och två har slutat oavgjort men det var säsongerna 2013 och 2014.

Hemmalaget vinner runt 50% av dessa matcher och det kan väl vara en sund spik tycker jag om man inte är sugen på ett kryss som delar det hyfsade värdet med tvåan. Men allt beror som vanligtvis på hur övriga matcher är komponerade. Jag kör nog en fegishalva med favoriten inblandad.

Utgångstips: 1
Gardering: X får väl räcka även om jag i grunden avskyr sådana halvor men brasilianska ligan är inte min starkaste.


10. Vasco da Gama - Parana
Sista brasilianska matchen på kupongen hämtar vi från Estádio Club de Regatas Vasco da Gama där just Vasco da Gama tar emot jumbon Paraná. Bortalaget som är nykomlingar tog fjärde och sista platsen i Serie B för avancemang upp en serie.

Vasco da Gama spelade förra säsongen 8-7-4 (21-21) på hemmaplan vilket var enligt snittet drygt 55% av totalpoängen. Totalt slutade de sjua och missade Copa Libertadores på inbördes möten med sina 56 poäng. Redan i Serie B hade Paraná svårt borta där det endast blev 4-7-8 (16-19) vilket endast var knappt 30% av totalpoängen. Det har inte börjat bättre i år i den något tuffare ligan där de hittills har 0-1-2 (2-5). För två år sen möttes de i Serie B och då vann de som hade bortaplan med uddamålet i bägge matcher.

Hemmalaget är nästan överstreckade med 20 procentenheter vilket så klart går att spika ifall man nu tycker att det finns roligare skrällag på kupongen. Krysset har bäst värde och är ett av de mest intressanta tecknen på kupongen tycker jag. Men vi behöver även spikar och det gäller att ta ställning i en del matcher var vi lutar oss mot favoriterna och inte. Jag fegar igen – dessvärre – men har en del skrällar likväl på kupongen under 20%.

Utgångstips: X
Gardering: 1 måste med här trots att de är streckade på tok för mycket.


11. Skellefteå - Umeå
Nykomlingen Skellefteå har endast fått ihop tre poäng efter åtta matcher och ligger sist i tabellen men känns likväl inte som en strykpojke resultatmässigt. Efter de fyra inledande förlusterna tog de poäng i tre raka innan de senast fick kapitulera hemma mot Arameiska med 2-3. Nu är det match hemma på Electrolux Home Arena mot Umeå FC.

I division två rusade Skellefteå rakt igenom serien med endast en förlust – dock kom den på hemmaplan där det totalt blev 8-4-1 (35-12) vilket endast var drygt 44% av totalpoängen men möjligen betyder hemmaplan lite mer i division ett. Umeå slutade på en fin femteplats förra säsongen men i år är det något som kruxar då de på bortaplan är utan vinst (0-2-2) medan de hemma är obesegrade (2-2-0). Till Umeås försvar borta är väl att de faktiskt mött rätt bra motstånd i de flesta matcher. Skellefteå behöver kriga på hemma för att försöka sno åt sig en poäng och de har ju lyckats ta poäng mot tre lag som placerar sig hyfsat högt i tabellen.

Det bästa värdet ligger på krysset här medan ettan också känsn intressant så klart. Tvåan inte så överstreckad och enligt marknaden ska de vinna runt 50% av matcherna men jag tycker det är för högt utan att vara expert på de norrländska lagen. Jag kommer gå på en halva här och jobba in en total 50%-are.

Utgångstips: X
Gardering: 1 då jag behöver få med dessa lag som ligger på 20% eller under.


12. Linköping - Forward
En riktigt intressant match på Arena Linköping mellan Linköping och Forward. Två nykomlingar som inlett på ett positivt sätt där det fortfarande finns förlustnollor kvar i tabellen.

Åtminstone finns den kvar för Linköping på hemmaplan där de har 1-3-0 (3-2) men lagen har generellt inte varit de starkaste som de stött på hittills. Forward som senast fick sin första förlust totalt mot Akropolis, laget som jag hade utnämnt till århundradets bästa spik på alla möjliga sätt senast på kupongen. Forward har åtminstone på bortaplan 1-3-0 (6-4) den här säsongen. Bägge lag vann sin division två på strålande sätt med 67 respektive 68 poäng. Men nog är Forward det bättre laget här men bortaplan ska vi ändå ha med lite i beräkningarna.

Streckspelarna skiljer sig från marknaden här och värdet hamnar på favoriten Linköping lite märkligt nog. Jag gick som sagt mot Forward senast men nu tycker jag nästan att marknaden överskattar Linköping lite för mycket och personligen känns krysset inte så intressant även om där också finns lite värde ifall man tror på marknaden. Jag kör på halvan på Forward och så får vi se om marknaden slog mig stort den här gången eller om jag kan sträcka på mig efteråt.

Utgångstips: 2


13. Kristianstad - Torns IF
Nykomlingen Torns som ligger på en femteplats åker till Kristianstads Fotbollsarena för ett möte mot just Kristianstad. En oviss match enligt mig då jag inte riktigt kan sätta in något av lagen vad de egentligen har för grundkapacitet.

Torns har åtminstone inlett starkt, speciellt borta där de endast har förlorat mot Mjällby som leder serien. I övriga tre matcher har det dock blivit full pott mot Lund, Ängelholm och Utsikten som ligger på åttonde till tionde plats. Kristianstad har endast en förlust hemma och den kom mot Lund med 2-1. Samtidigt har de endast slagit Ängelholm och det också med 2-1 medan de spelat oavgjort mot topplaget Oddevold men även mot bottenlaget Skövde.

Knappt värde på ettan medan krysset har det bästa värdet. Jag tycker dock matchen är så svår och vi har redan spikar och halvor i mängder så här tänker jag luta mig tillbaka och veta att vi har rätt tecken.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 för X tycker jag och då mest pga sannolikhet även om krysset är värdemässigt trevligast.Omgångens bästa spik: Rosenborg (match 3, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Vasco da Gama och Paraná (match 10, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Botafogo (match 5, en tvåa)


Systemförslag med den lite halvtjocka plånboken. 3456 rader på Liverättning

1. x2
2. 1x
3. 1

4. 1
5. 1x
6. 1x2

7. x2
8.1x2
9. 1x

10. 1x
11. 1x
12. 2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 108 rader på Liverättning

1. x2
2. X
3. 1

4. 1
5. 1
6. 1x2

7. 2
8. 1x2
9. 1

10. X
11. 1x
12. 2
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td