Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jun 2018
02

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (3/6)

Tipsen fortsätter med omgångar likt skadeskjutna kråkor och jag måste medge att just nu är det inte så spännande omgångar. Det blir mer spelteori i sin renaste form, så värdet kommer vi så klart inte tappa men nöjet att följa tipset blir inte som vanligt. VM närmar sig dock och det borde bli klart mer intressant även om utdelningarna där brukar kunna halta en del. Det finns åtminstone mängder med värde på en italiensk kvalmatch som nästan är lika intressant som Akropolis för någon vecka sen.

Dessvärre finns inte marknadens värdering med idag då programmet inte kunde hämta dessa då oddsen inte var uppdaterade från stället de hämtas.

Se aktuell streckfördelning här


1. Kroatien - Brasilien
Det viktigaste att säga om första matchen på kupongen är att den spelas i Liverpool på Anfield och det är neutral plan alltså. Det är två lag som bägge ska ladda upp på bästa sätt inför VM och det är inte så enkelt att veta vad matchen i sig betyder. Svårt att sia om och det mest viktiga förutom att som vanligt utgå från marknaden är väl att studera lite resultat rent allmänt för de bägge länderna.

Brasilien vinner de flesta matcher oavsett om det är vänskaps- eller tävlingsmatcher. Inför VM 2014 så kom de med nio raka segrar och Serbien som besegrades med 1-0 var sista motståndet innan festen på hemmaplan drog igång. Kroatien vinner och förlorar om vartannat. Inför senaste VM slog de Australien med 1-0. Jag rekommenderar att spika Brasilien då de dels är ett bättre lag men även har runt 65% chans att vinna enligt marknaden.

Utgångstips: 2


2. Costa Rica - Nordirland
Nordirland har åkt till Centralamerika för att spela lite träningsmatcher och möter här Costa Rica som laddar inför VM. Nordirland fick endast 0-0 i sin senaste träningsmatch där de mötte Panama – som också laddar inför VM. Costa Rica i sin tur förlorade mot Tunisien med 1-0.

Det är ju även här helt omöjligt att sia om aggressivitet på planen. Klart bägge lagen vill vinna men matchen betyder inget och för hemmalaget är det mest viktigt att ha en så fräsch trupp som möjligt när de sen åker till Ryssland. Costa Rica har enligt marknaden runt 50% chans att segra vilket jag tycker känns lite väl högt. Att den sen är streckad på över 60% just nu gör att jag tycker valet är enkelt. Det är att luta sin halva på Nordirland.

Utgångstips: X
Gardering: 2 får det bli eftersom vi har på halvan här även om krysset är det mest intressanta.


3. Saudiarabien - Peru
Matchen mellan Saudiarabien och Peru spelas även den på neutral plan och den här gången i Schweiz. Och det blir inte lättare för mig att sia om det ena eller andra. Saudiarabien förlorade åtminstone bara med 2-1 senast mot Italien. Detta medan Peru ”stormar” fram och bl a slog ett väldigt nytt Skottland senast med 2-0 men vinner sina träningsmatcher mot relativt kvalificerat motstånd.

Peru har runt 60% chans att vinna matchen enligt marknaden men är även de överstreckade och når nästan 70%. Jag tycker dock inte vi ska utelämna några tecken här. Det är framför allt krysset som har det mesta av värdet. Bara måla på och se glad ut och hoppas på turen – det är ungefär så det känns inför dessa matcher.

Utgångstips: 2
Gardering: X i första hand men självklart även 1 till endast 12%.


4. Spanien - Schweiz
Spanien är ett klart bättre lag och slog Argentina med 6-1 i en träningsmatch för några månader sen. Även Schweiz vinner sina matcher inför VM men mot betydligt klenare motstånd – senast 6-0 mot Panama.

Finns väl inte så mycket att säga mer än att Schweiz faktiskt var enda laget som slog Spanien när de sistnämnda vann VM-guld 2010 men det är ju en match av mindre betydelse här. Marknaden menar på att det är 74% chans att ettan inträffar här och när strecken visar 78% bara är det enligt mig bara att spika. Det måste nämligen förr eller senare vända så att favoriterna lever upp till sina procent.

Utgångstips: 1


5. Landskrona - GAIS
Äntligen lite matcher som vi vet att lagen kommer prioritera för att försöka ta minst en poäng i. Landskrona möter GAIS nere i Skåne på Landskrona IP och det är stor skillnad mellan hemma och borta för boisarna.

Landskrona som är nykomlingar hade förra säsongen i ettan 10-3-0 (29-6) på hemmaplan vilket var 57% av totalpoängen. I år har de förvisso inte fler inspelade poäng hemma, men de har endast förlorat mot Falkenberg där. Lägg då till att de mött Halmstad, Helsingborg och Örgryte dessutom. Borta har Landskrona förlorat tre matcher. GAIS är lite på gång med två raka segrar men det har varit mot Öster och Frej vilka inte presterar så bra hittills. Totalt har GAIS fyra förluster på sitt konto den här säsongen men det har idel varit mot topp-fem-lagen.

Matchen är streckad i paritet med hur marknaden värderar den. Landskrona knappa favoriter och jag tror ju att de kommer fortsätta visa sig starka hemma. Med sig i bagaget har de ju 5-1 på bortaplan mot Gefle dessutom så utgå från hemmalaget och strecka så mycket det finns pengar till.

Utgångstips: 1
Gardering: X tar jag med även om det kan kännas lite bortkastat.


6. Örgryte - Falkenberg
Det är seriefinal i Göteborg på Gamla Ullevi mellan Örgryte och Falkenberg. En intressant match då Örgryte är ett mycket bättre lag hemma än borta medan Falkenberg är bättre borta än snittet i ligan.

Örgryte har fyra raka på hemmaplan med 11-2 i målskillnad men det har varit idel bottenlag de mött bortsett från Halmstad som besegrades med 2-0. Falkenberg fortfarande obesegrade borta med 4-1-0 (14-7). Förra säsongen hade Falkenberg 5-8-2 (28-19) vilket betydde nästan 50% av samtliga poäng.

Matchen sannolikhetsmässigt liknade den ovan mellan Landskrona och GAIS, men även strecken hamnar väldigt lika. Jag påstår dock att Falkenberg vinner det här mötet oftare än vad marknaden vill ha det till. Men utgå från det oavgjorda och sen strecka på. Falkenberg gör mycket mål generellt och det är alltid viktigt med sådan förmåga.

Utgångstips: X
Gardering: 2 i första hand men 1 får komma med trots dålig feeling.


7. Assyriska - Sandviken
Assyriska som är i toppform öser in mål och slår de flesta lag just nu. Nu kommer Sandviken på besök till Södertälje Fotbollsarena och det kommer inte bli lätt för bortalaget.

Västerås som leder serien har endast förlorat en match och det var just Assyriska som gick segrande med 1-0 från den bortamatchen. Senast blev det 4-1 hemma mot Sollentuna och totalt har Assyriska den här säsongen 3-1-0 (11-5) medan de förra säsongen endast nådde 8-1-4 (26-23) men likväl var klart bättre hemma då över 71% av totalpoängen spelades in där. Sandviken har 1-2-1 (4-5) borta i år medan de förra säsongen hade 3-1-9 (16-25) vilket var 31% av totalpoängen.

Marknaden bedömer dock matchen som mycket jämnare än vad både streckspelare och jag själv gör. Drygt 66% chans på ettan men streckad på höga 82%. Jag går dock mot marknaden och spikar ettan trots allt. Chansen är hög och jag jagar värdet i övriga matcher istället.

Utgångstips: 1


8. Husqvarna - Åtvidaberg
Från söderettan hämtar vi matchen mellan bottenlagen Husqvarna och Åtvidaberg. De två lagen har på sina 16 matcher tillsammans endast fått ihop sju poäng av 48 möjliga.

Husqvarna som inledde med en överraskande poäng i serien hemma mot Mjällby inkasserade därefter sex raka förluster innan det verkligen lossnade senast. Skövde som också är inblandad i bottenstriden kläddes av ordentligt och Husqvarna vann till sist med hela 5-0 borta. Även Åtvidaberg inledde med poäng i serien, faktiskt två raka dessutom innan de fick vänta till senaste omgången innan den tredje poängen infann sig.

Den här matchen tror jag Husqvarna är laget som kommer leva mest på sitt momentum och jag är inte förvånad om det blir en ny storseger. Stor risk för att Åtvidaberg åker rakt ner ytterligare en serie om det inte vänder snart. Hemmalaget överstreckade knappt då segerchansen är runt 44%. Jag väljer att spika för att ha mycket streck kvar till de brasilianska matcherna.

Utgångstips: 1


9. Cittadella - Bari
På Stadio Pier Cesare Tombolato är det kvalmatch mellan Cittadella och Bari. Två lag som gått riktigt bra en längre tid ska nu efter två veckors vila in och fajtas om platserna upp mot Serie A.

De har mötts två gånger den här säsongen och då vann Bari på hemmaplan med 4-2 medan det andra mötet slutade 0-0. Cittadella var laget i hela serien som avslutade formstarkast med 4-2-0 (13-5) men var relativt dåliga på hemmaplan med endast 7-7-7 (30-25) vilket var så lågt som 42% av totalpoängen. Bari är dock ett starkt hemmalag då de borta endast mäktade med att samla in 35% av sin totalpoäng med 5-8-8 (26-30).

Tror vi på marknaden här och letar värde så ska vi hoppa över det oavgjorda resultatet som är överstreckat rätt mycket – hela 35% streck just nu. Både ettan och tvåan har värde dock även om det ligger lite mer på tvåan. Jag helgarderar här oavsett då det pekar åt alla möjliga håll här.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 i första hand men tänker även ta med X.


10. Venezia - Perugia
Nästa italienska kvalmatch spelas på Stadio Pierluigi Penzo mellan Venezia och Perugia. Säkerligen två lag som dessutom är glada med det två veckor långa uppehållet.

Detta för att bortalaget Perugia avslutade ligaspelet horribelt med en seger på de nio sista matcherna. Även Venezia tror jag har kunnat ladda om batterierna då de var på väg in i en svacka med en 5-1 förlust samt en 0-0 match i avslutningen. Venezia oerhört hemmastarka och var det laget som släppte in minst mål på hemmaplan. Totalt blev det hemma 12-6-3 (28-13) vilket var nästan 63% av totalpoängen. Perugia är likvärdiga vilket betyder 38% av sin totalpoäng är inspelad på bortaplan.

Sammanlagt förstår jag att 70% av strecken hamnat på ettan då dels formen på Perugia är vad den är samt att hemmastarka Venezia endast har tre förluster där. Men marknaden värderar matchen mycket mer korrekt och endast drygt 40% borde hemmalaget ha här vilket gör att jag tar värdet och tackar för kaffet och njuter vidare i solen.

Utgångstips: 2
Gardering: X och sen är det klart och att strecka något annat är fullständig idioti här.


11. Bahia - Gremio
Över till Serie A i brasilianska ligan och jag är glad att det mesta på tipset redan är spikat och klart. På Arena Fonte Nova tar Bahia emot Grêmio.

Bahia är starka hemma och vann hela tio matcher där förra säsongen till skillnad mot tre på bortaplan. Även i år har de inlett starkt med 2-2-0 (6-2) medan de ännu har noll poäng borta utan ett enda mål framåt. Nu möter de Grêmio som slutade fyra i tabellen förra säsongen samt inlett på ett bra sätt även nu under 2018 med 3-4-1 (8-3). Extremt målsnålt och det har varit blandad kvalité på motståndet.

Svårlöst match tycker jag och vad gäller streckspelarna är de inte överens med marknaden. Det lilla värdet vi hittar här ligger på Grêmio och det får tillskrivas deras starka försvar. Jag helgarderar matchen men måste man spika är det tvåan som gäller.

Utgångstips: 2
Gardering: X och 1 men inte drömligan att spela på bortalagen i första hand.


12. Flamengo - Corinthians
Toppmöte mellan ettan Flamengo och trean Corinthians på Estádio Luso-Brasileiro. Förra säsongen slutade de sexa respektive blev seriesegrare.

Flamengo också ett starkt hemmalag med 10-6-3 (32-13) från förra säsongen medan de hittills samlat ihop 3-1-0 (7-1). Corinthians var förra säsongen laget med minst insläppta mål borta genom 9-4-6 (18-15) medan de inte inlett lika starkt i år, 1-1-2 (6-4) och då var det jumbolaget Parana som besegrades med 4-0.

Även här ligger det mycket streck på ettan men mer befogat än i flera övriga matcher. Segerchansen är ca 58% medan strecken når upp till 67%. Bäst värde på tvåan även om den känns långsökt men jag får och blir halvt tvingad att leta värde här nere.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 är givet på kupongen så som vi byggt upp det hittills.


13. Santos - Vitoria
Sista matchen på kupongen spelas mellan Santos och Vitória som bägge är indragna i bottenstriden även om det så klart finns många omgångar på sig att reparera den lite sämre inledningen.

Santos som slutade trea förra säsongen är starkt beroende av sin hemmaplan. I år har de 2-0-1 (5-2) medan de förra året nådde 12-4-3 (25-12) vilket var bäst rent defensivt vad gäller insläppta mål. Vitória har i år tagit lika många poäng hemma som borta men var faktiskt bättre på resande fot förra säsongen, med 8-5-6 (28-27) vilket var över 67% av totalpoängen. Santos förlorade sin förra hemmamatch och lär väl ta revansch mot ett klart sämre lag nu.

Intressant att matchen är streckad i paritet med hur marknaden värderar den. Så behövs det så spika ettan. Jag kommer öppna upp den helt som det ser ut nu då det mesta talar för ettan och jag har marknaden vid min sida.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 ifall det finns pengar till det.Omgångens bästa spik: Spanien (match 4, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Costa Rica och Nordirland (match 2, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Perugia (match 10, en tvåa)


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 2
2. x2
3. 1x2

4. 1
5. 1x
6. 1x2

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. x2
11. 1x2
12. 1x2
13. 1x


För den som vill komma billigare undan. 108 rader på Liverättning

1. 2
2. x2
3. 1x2

4. 1
5. 1
6. x2

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 2
11. 1x2
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (1)

promo
td