Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jun 2018
22

VM Dag 9! (22/6)

Det var en trevlig fotbollsdag när vi fick se ett Australien som återigen imponerade, ett Frankrike som snubblade till sig ännu en vinst och ett Kroatien som fullkomligt pulveriserade Messi och hans Argentina. Kroatien är klara för åttondelsfinal i och med överkörningen, samtidigt som det också mycket väl kan ha varit Argentinas uttåg ur VM 2018. Ett fiasko ligger nära nu för de regerande VM finalisterna.

Midsommarvädret har nu kommit och allt är i sin “ordning”. D.v.s regn på midsommar vilket vi är vana vid. I och med det fortsätter såklart fotbolls-vm, och vi har tre nya matcher på menyn. Ska man välja en att verkligen följa är det utan tvekan Serbien - Schweiz. Det är inte bara seriefinal, utan även två grymt jämna och nästintill identiska lag, och det mesta tyder på en tuff och jämn batalj.



Match: Brasilien - Costa Rica

Datum: 22/6
Tid: 14:00
Arena: St:Petersburg-stadion
Odds: 1.21 - 6.00 - 16.00

Kort info om Brasilien
Förväntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning enligt följande:

Alisson - Marcelo, Miranda, Silva, Danilo - Coutinho, Casemiro, Paulinho - Neymar, Jesus, Willian.

Det finns frågetecken kring både Fred och Neymar, och om den sistnämde inte kan medverka verkar det som att Tite kommer ge Coutinho en ännu större roll i offensiven, och sätta in Renato Augusto på mittfältet. Som sagt, lite frågetecken finns det.

Kort info om Costa Rica
Förväntas ställa upp med en 3-4-2-1 uppställning enligt följande:

Navas - Duarte, Gonzalez, Acosta - Calvo, Guzman, Borges, Gamboa - Bolanos, Ruiz - Urena.

Det ser ut som att Oscar Ramirez endast kommer att göra en ändring till denna match. Christian Bolanos kan komma att ersätta Johan Vanegas i offensiven efter ett starkt inhopp senast. Mot Serbien ställde man upp med en 5-backslinje i förhoppningar om att en statisk buss skulle vara vägen till poäng. Nu verkar man köra med en 3-backslinje tillsammans med ett tungt mittfält vilket i praktiken blir en lite mer dynamisk 5-backslinje när yttrarna faller ner vilket ger möjligheten till ett lite högre försvarsspel.

Analys av matchen:
Det är helt klart två lag som hade hoppats på mer i sina inledande matcher. Brasilien tappade matchen mot Schweiz, men man såg stundtals livsfarliga ut, samtidigt som man långa stunder hade väldiga problem. Vad det gäller Costa Rica gjorde man en bra match och pressade ett lågt stående Serbien i den andra halvleken. I den här matchen råder det inga tvivel om vilka som kommer vara spelförande, och någonstans tror jag benhårt på att Brasilien löser det här.

Spelförslag:
Det kan bli knepigt att få hål på Costa Rica till en början, men jag tror det kommer att lossna i andra halvlek. Jag tror därför på tre spel här:

HT/FT → X/1

Flest mål i andra halvlek.

Brasilien -2 mål.



Match: Nigeria - Island

Datum: 22/6
Tid: 17:00
Arena: Volgograd Arena
Odds: 2.70 - 3.10 - 2.75

Kort info om Nigeria
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Uzoho - Idowu, Balogun, Troost-Ekong, Shehu - Etebo, Ndidi - Moses, Mikel, Iwobi - Ighalo.

Inga konstigheter alls. Den tyska förbundskapten Gernot Rohr presenterar precis samma trupp och uppställning som senast mot Kroatien.

Kort info om Island
Förväntas ställa upp med en 4-4-1-1 uppställning enligt följande:

Halldorsson - Magnusson, Sigurdsson, Arnason, Saevarsson - Bjarnason, Hallfredsson, Gunnarsson, Gislasson - Sigurdsson - Finnbogasson.

Johan Berg Gudmundsson medverkar inte p.g.a vadproblem. Ersättaren blir Rurik Gislasson. I övrigt är det precis samma trupp och uppställning som mot den imponerande 1-1 matchen mot Argentina.

Analys av matchen:
Nigeria förlorade senast mot Kroatien, och måste plocka poäng här. Helst 3 sådana. Island har det något mer på det torra då man snodde poäng från Argentina. Oddsbolagen presenterar lagen som nästan exakt likvärdiga, medan jag är mer inne på Island här. Jag tror det kommer bli en ganska jämn match där de fasta situationerna kan komma att bli avgörande i Islands favör.

Spelförslag:
Känslan är att Nigeria är ett klart bättre lag på pappret, men kommer få det svårt att ta sig igenom den Isländska hårt drillade muren. Spelet blir därför - Island vinner, rak tvåa.



Match: Serbien - Schweiz

Datum: 22/6
Tid: 20:00
Arena: Kaliningrad-stadion
Odds: 2.63 - 2.95 - 2.95

Kort info om Serbien
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Stojkovic - Kolarov, Tosic, Milenkovic, Ivanovic - Matic, Milivojevic - Ljalic, Milinkovic-Savic, Tadic - Mitrovic.

Inte konstigheter. Exakt samma trupp och uppställning som senast.

Kort info om Schweiz
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Sommer - Rodriguez, Akanji, Schär, Lichtsteiner - Xhaka, Behrami - Zuber, Dzemaili, Shaqiri - Seferovic.

Precis samma som senast mot Brasilien. Valon Behrami fick sig en smäll förra matchen men väntas ändå kunna starta här.

Analys av matchen:
Serbien sitter i förarsätet efter vinsten senast, samtidigt som Schweiz har skapat sig ett bra läge efter 1-1 mot Brasilien. Båda lagen har egentligen allt i sina egna händer, och vinnaren här kan mycket väl bli den som plockar hem gruppen. Det är två riktigt bra lag som är ganska lika varandra. Starka mittfält och en tydlig defensiv som sätter grunden.

Spelförslag:
Inget av lagen vill förlora, och med det sagt menar jag att man har mer att förlora på att gå för 3 poäng och misslyckas och istället få 0, än vad man har med att nöja sig med 1 poäng. Spelet som då känns riktigt bra är - Oavgjort i matchen.


Passa på att ta 888sports erbjudande för VM:

Kommentera

promo
td