Logga in
jun 2018
24

VM Dag 12! (25/6)Söndagen bjöd på en hel del mål. Hela 14 stycken. Det tackar vi såklart för! England pulveriserade Panama, Japan lyckades “skrälla” igen och Colombia tog revansch när de skickade ut Polen ur turneringen. Riktigt fin fotbollsdag, och vi hoppas på en fortsättning i liknande stil.

Det är nu dags för den sista omgången i gruppspelet, där några grupper redan är i princip klara, medan andra står vidöppna. Det är fyra matcher på tapeten, och det vi ska dyka ner i är:

- Saudiarabien v Egypten.

- Uruguay v Ryssland.

- Spanien v Marocko.

- Iran v Portugal.

Vi sätter igång direkt!Match: Saudiarabien - Egypten

Datum: 25/6
Tid: 16:00
Arena: Volgograd Arena
Odds: 4.50 - 3.50 - 1.83

Kort info om Saudiarabien
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Al-Mayoof - Shahrani, Albulayhi, Hawsawi, Al-Burayk - Otayf, Al-Mogahwi - Dawsari, Faraj, Bahebri - Muwallad.

Man gör inga större förändringar mot förra matchen mer än att man går från 4-5-1 till 4-2-3-1. Al Jassim är skadad och ersättaren blir Al-Mogahwi. I övrigt är det samma trupp, även om det är lite oklart om vem som väntas få chansen i målet då ingen imponerat ännu.

Kort info om Egypten
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

El-Shenawy - Shafy, Hegazi, Gabr, Fathy - Eleny, Hamed - Trezeguet, Said, Salah - Mohsen.

Hector Cuper väljer precis samma trupp och formation som senast mot Ryssland.

Analys av matchen:
Det är två lag som redan är utslagna. 0 poäng står det på båda lagen i tabellen, och det var lite förvånande att Egypten inte kunde stå upp bättre mot Ryssland. Nåja, Saudiarabien gjorde en fin match, och pressade Uruguay rejält. Känslan är att Egypten är riktigt besvikna på sig själva då man hade klart mer press på sig än Saudiarabien. Därför tror jag på en ganska avslagen match, framförallt från Egyptens sida. Mohamed Salah är knappast 100% och lär inte vilja riskera något på en sådan här match som inte betyder något annat än ära.

Spelförslag:
Det mesta tyder på en avslagen match där Saudiarabien kommer vara något mer spelförande. Spelen blir därför:

- 0-0 i halvtid.

- Under 2 mål.Match: Uruguay - Ryssland

Datum: 25/6
Tid: 16:00
Arena: Samara Arena
Odds: 2.55 - 3.05 - 3.00

Kort info om Uruguay
Förväntas ställa upp med en 4-4-2 uppställning enligt följande:

Muslera - Caceres, Godin, Gimenez, Varela - Rodriguez, Vecino, Bentancur, Sanchez - Cavani, Suarez.

Uruguay har vunnit båda sina matcher utan att övertyga. Det är ännu oklart om Oscar Tabarez kommer att göra några förändringar, vilket inte ser ut att vara fallet än så länge.

Kort info om Ryssland
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Akinfeev - Zhirkov, Ignashevich, Kutepov, Fernandes - Zobnin, Gazinskiy - Cheryshev, Golovin, Samedov - Smolov.

Inga konstigheter. Samma uppställning som senast, och Alan Dzagoev dras fortfarande med sin hamstringskada han ådrog sig i öppningsmatchen.

Analys av matchen:
Det är två lag som är klara, och ska slåss om gruppvinsten och därmed en bättre placering inför åttondelen. Sydamerikanerna har allt annat än övertygat, medan fallet är helt tvärtom hos värdnationen. Ryssland har sett otroligt starka ut, och det mesta kommer nog handla om Rysslands huvudspel inne i boxen mot det stabila mittbacksparet Godin-Gimenez.

Spelförslag:
Det finns egentligen inte så mkt som talar för Uruguay här. Givetvis har man ett bättre lag på pappret, men med Rysslands form och den 12e spelaren på läktaren är det en super chans att bli gruppetta. Spelet blir därför - Ryssland vinner, rak tvåa.Match: Spanien - Marocko

Datum: 25/6
Tid: 20:00
Arena: Kaliningrad-stadion
Odds: 1.32 - 4.90 - 11.00

Kort info om Spanien
Förväntas ställa upp med en 4-3-3 uppställning enligt följande:

De Gea - Alba, Ramos, Pique, Carvajal - Iniesta, Busquets, Alcantara - Silva, Costa, Isco.

Hierro går troligtvis över från 4-2-3-1 till en 4-3-3 uppställning där Lucas Vazquez, som fick chansen senast mot Iran, ser ut att ersättas av Alcantara då prestation var allt annat än önskvärd.

Kort info om Marockol
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Mohamedi - Hakimi, Costa, Benatia, Dirar - Ahmadi, Boussoufa, Ziyech, Belhand, Amrabat - Kaabi.

Inga större förändringar. Boutalib och Kaabi slåss om strikerpositionen. Annars är allt som senast.

Analys av matchen:
Marcoko har varit ett av VM´s succélag i mångas ögon. Man har spelat otroligt fin fotboll och pressade Portugal rejält. Trots det har man 0 poäng och är borträknat från avancemang. Det är därför svårt att veta vilken approach man kommer ut med här mot ett stjärnspäckat Spanien som slåss om gruppvinsten tillsammans med Portugal. Givetvis är Spanien spelförande mot i princip alla lag i världen, men att underskatta Marocko borde vi nog ha lärt oss vid det här laget är en dålig idé. Det känns väldigt öppet, och det hänger mycket på vilken motivation nordafrikanerna kommer ut med.

Spelförslag:
Spanien är ruskigt starka, och bör såklart vara favoriter. Däremot är Marocko, med Amrabat i spetsen, verkligen att räkna med. Man har gjort 0 mål såhär långt, men frågan är om man inte släpper på bromsen nu när man inte har något att spela för. Vi kör på två spel:

Båda lagen gör mål.

Över 2.5 mål.Match: Iran - Portugal

Datum: 25/6
Tid: 20:00
Arena: Mordovia Arena
Odds: 5.80 - 3.60 - 1.66

Kort info om Iran
Förväntas ställa upp med en 4-5-1 uppställning enligt följande:

Beiranvand - Safi, Pouraliganji, Hosseini, Rezaeian - Ansarifard, Amiri, Ezatolahi, Ebrahimi, Jahanbakhsh - Azmoun.

Inte större förändringar. Jahanbakhsh är redo att starta på bekostnad av Taremi. I övrigt väntas man komma ut med en något mer defensiv approach där man troligtvis kommer försvara lägre i banan.

Kort info om Portugal
Förväntas ställa upp med en 4-4-2 uppställning enligt följande:

Patricio - Guerreiro, Fonte, Pepe, Soares - Fernandes, Carvalho, Moutinho, Silva - Guedes, Ronaldo.

Precis samma formation som senast, där Bruno Fernandes väntas starta istället för Joao Mario. I övrigt inga konstigheter.

Analys av matchen:
Spännande match där vinnaren kommer knipa en åttondelsfinal. Vid eventuellt kryss går Portugal vidare, vilket gör att Iran kan komma att behöva forcera mer offensivt. Vid vet hur het Cr7 är och att lägen kommer att uppstå kan vi vara ganska så säkra på - Där det kan räcka med ett enda så är det game-over. Hur som helst, Portugal är det bättre laget och kommer troligtvis vara spelförande så länge det står 0-0. Skulle något av lagen ta ledningen kan vi nog räkna med en buss oavsett planhalva.

Spelförslag:
Nyckeln är givetvis första halvlek. Vid 0-0 i halvtid kommer Iran behöva gå framåt, och Portugal kommer backa hem. Kontringar kommer uppstå, och det mesta kan komma att hänga på Ronaldo. Vi kör på tre spel här:

0-0 i halvtid.

Under 2 mål.

Ronaldo att göra första målet.


Grymt erbjudande från Betfair för en av kvällens matcher:

Kommentera (3)