Logga in
jun 2018
27

VM Dag 14! (27/6)Dagen bjöd på ett offensivt och kul Peru som fick med sig tre tröstpoäng från VM där de annars var värda att gå vidare istället för Danmark. Detta Danmark som borde skickas ut ur VM då de står i egen backlinje och är nöjda med 0-0 mot Frankrike. Utbuade och det lag som är minst värd sin plats i åttondelsfinalen. Personligen hoppas jag de åker ut med buller och bång. Kanske får vi en repris från 1986 där Danmark fick en rejäl utskåpning av Spanien i åttondelsfinalen. Nu är det Kroatiens tur att göra om det.

Dag 14 i VM bjuder på kanske den mest spännande matchen hittills när Sverige och Mexiko drabbar samman och i stort gör upp om en plats till kommande åttondelsfinaler. Även om gruppen är öppen och samtliga fyra lag har chans att ta sig till slutspel. Jag tror dock det blir Tyskland som tar det tillsammans med Sverige. Vore extremt kul och sen får de gärna ta sig hela vägen till final och mötas igen! Fram med flaggorna så ses vi på matchen!Match: Mexiko - Sverige

Datum: 27 juni
Tid: 16.00
Arena: Jekaterinburg Arena, Jekaterinburg
Odds: 2.38 – 3.20 – 3.10

Kort info om Mexiko:
Ställer troligen upp med en 4-2-3-1 uppställning med följande spelare:

Ochoa – Gallardo, Moreno, Ayala, Alvarez – Guardado, Herrera – Lozano, Vela, Layun – Hernandez

Ändrar antagligen tillbaka till Ayala i den här matchen annars samma uppställning som senast mot Sydkorea. Ett lag som måste tänka mer disciplinerat i den här matchen och först och främst jobba för att få med sig det oavgjorda men likväl inte backa hem för mycket.

Kort info om Sverige:
Ställer troligen upp med en 4-4-2 uppställning med följande spelare:

Olsen – Augustinsson, Lindelöf, Granqvist, Lustig – Forsberg, Ekdal, Larsson, Claesson – Berg, Toivonen

Inga överraskning som vanligt när det gäller Janne. Här kommer Sverige fortsätta med sitt trygga försvarsspel även om de förr eller senare måste kliva högre upp i banan då de behöver en seger för avancemang.

Analys av matchen:
Oavsett vad det står i matchen kommer vi ha ett lag som kommer tänka klart mer defensivt och ett lag som måste framåt förr eller senare. Min matchbild är att det är avvaktande där Mexiko kommer vara mest bollförande men Sverige kommer försöka bygga sitt spel när de väl är i besittning. Det viktigaste för bägge lagen är att inte släppa till farliga kontringar. Ju längre matchen lider ju mer måste Sverige gå fram om det är mållöst. Tror det kan dröja upp mot 65-70 minuter innan Sverige trycker på ordentligt. Oerhört spännande match där det enda resultat som verkligen kommer förändra matchbilden radikalt är om Mexiko gör ett hyfsat tidigt mål. Det här lutar åt en målsnål match.

Spelförslag:
Troliga: Under 2.5 mål till rätt låga 1.68 i odds.

Roliga: Att matchen slutar 1-1 och Berg och Lozano gör målen till 51.00 i odds.Match: Sydkorea - Tyskland

Datum: 27 juni
Tid: 16.00
Arena: Kazan Arena, Kazan
Odds: 16.00 – 7.00 – 1.17

Kort info om Sydkorea:
Ställer troligen upp med en 4-2-3-1 uppställning med följande spelare:

Hyon-woo – Min-woo, Young-gwon, Hyon-soo, Yong – Se-jong, Jae-sung – Hee-chan, Heung-min, Seon-min – Shin-wook

Laget kommer med största sannolikhet ligga lågt och försvara sig och hoppas de likt Mexiko och Sverige kan få en kontring och på något mirakulöst sätt hålla nollan för att ha chans på vidare avancemang.

Kort info om Tyskland:
Ställer troligen upp med en 4-2-3-1 uppställning med följande spelare:

Neuer – Hector, Rudiger, Hummels, Kimmich – Khedira, Kroos – Brandt, Reus, Muller – Werner

Jag skiljer ut mig från väldigt många här i uppställningen. Jag tror Löw väljer Brandt som gjort det riktigt bra i sina inhopp och det på bekostnad av Draxler som får börja på bänken. Eftersom Werner enligt mig inte kommer ta platsen där Draxler spelat så väljer Löw att spela honom på topp även om Gomez gjorde det godkänt med sin styrka. Sverige är dock inte lika defensivt duktiga som Sydkorea och Löw prioriterar snabbheten här. Borde hålla kvar Rudiger i backlinjen då det såg ok ut, finns ingen anledning att chansa med Sule. Samt sticker jag ut hakan och tror han kommer låta Khedira få en ny chans här då Gundogan inte imponerade även om han inte gjorde bort sig.

Analys av matchen:
Det kommer bli liknande siffror här i bollinnehav för Tyskland som mot Sverige. Från start kommer det vara en konstant press för att hitta luckor och komma runt på kanterna med fina instick. Sydkorea helt uppställda för att gå på kontringar men där kan också faran ligga då de inte är lika organiserade defensivt som Sverige som kan ställa om snabbt och bra även vid bolltapp. Tyskarna kommer inte släppa till kontringar på samma sätt heller som i tidigare matcher utan det här kommer spelas på ett sätt som får folk att älska det dem ser. Då Tyskland vill visa vad de kan här i VM tror jag det kommer bli ett konstant tryck oavsett om det står 1-0 eller 2-0. Risken är för Sydkorea att de dels ger upp eller bara börjar spela offensivt och inte bryr sig om siffrorna. Det här kan rinna iväg rejält. Tyskland kommer inte bevaka 2-0 för ett säkert avancemang.

Spelförslag:
Troliga: Ett kanonspel -1.5 ah på Tyskland till fina 1.60 i odds.

Roliga: Marco Reus gör mål och slår en målgivande passning till 8.00 i odds.Match: Serbien - Brasilien

Datum: 27 juni
Tid: 20.00
Arena: Spartak Stadion, Moskva
Odds: 6.50 – 4.35 – 1.49

Kort info om Serbien:
Ställer troligen upp med en 4-2-3-1 uppställning med följande spelare:

Stojkovic – Kolarov, Tosic, Milenkovic, Ivanovic – Matic, Milivojevic – Ljajic, Milinkovic-Savic, Tadic – Mitrovic

Ljajic verkar komma in istället för Kostic. Ett lag som helt klart kan utmana Brasilien då de har kvalitéer över hela plan även om mittfältaren Milinkovic-Savic får ta ett stort ansvar för att se till att Serbien kan få med sig minst en poäng här.

Kort info om Brasilien:
Ställer troligen upp med en 4-1-2-3 uppställning med följande spelare:

Alisson – Marcelo, Miranda, Silva, Fagner – Casemiro – Coutinho, Paulinho – Neymar, Jesus, Willian

Casemiro kommer få en tuff match genom att vinna matchen mot Milinkovic-Savic. Det ser ut som brasilianaren går lite lägre i ett annars rakt tremannamittfält. Mängder med kvalitéer i laget och det blir lite upp till bevis nu om det klarar av att spela med den press som vilar på deras axlar.

Analys av matchen:
En match där den som vill, vågar och kan mest kommer stå som segrare. Serbien kommer dock försöka stå upp bra och satsa på lite fasta situationer framför allt i början av matchen. De kan dock inte förlita sig på att Costa Rica ska slå Schweiz så Serbien går in för att vinna den här matchen men kommer slita för att få Brasilien att känna att ett mål bak skickar hem dem. Borde bli en målsnål match jämfört med vad gemene man tror.

Spelförslag:
Troliga: Under 2.5 mål till 1.93 i odds

Roliga: Bägge lag gör mål, över 11.5 hörnor samt blir Casemiro varnad till 21.00 i odds.Match: Schweiz – Costa Rica

Datum: 27 juni
Tid: 20.00
Arena: Samara Arena, Samara
Odds: 1.67 – 3.40 – 6.25

Kort info om Schweiz:
Ställer troligen upp med en 4-2-3-1 uppställning med följande spelare:

Sommer – Rodriguez, Akanjji, Schär, Lichsteiner – Xhaka, Behrami – Zuber, Dzemaili, Shaqiri – Gavranovic

Ett Schweiz som har en Shaqiri i toppform. Är vid seger klar för avancemang, annars får man förlita sig på Brasilien som måste plocka minst en poäng mot Serbien. Starka spelare med bra teknik framåt. Känns lite som en ångvält och fasta situationer är ett bra vapen för laget.

Kort info om Costa Rica:
Ställer troligen upp med en 3-4-2-1 uppställning med följande spelare:

Navas – Duarte, Gonzalez, Acosta – Calvo, Guzman, Borges, Gamboa – Campbell, Ruiz – Urena

Ändrar om i formationen mot förra matchen och ser även ut att byta vänsterbacken Ovieda mot Campbell som ska komplettera Ruiz snabbhet framåt i det offensiva tvåmannamittfältet.

Analys av matchen:
Ett Costa Rica som kämpat och gjort det bra hittills trots två förluster och respass hem efter gruppspelet. Kommer gå in här för att försöka leverera framåt som både Marocko och Peru gjort. Vinst eller förlust spelar mindre roll här och i första hand är det målproduktion framåt som ska lyfta Costa Rica så det åtminstone kan komma hem och bli applåderade. Schweiz kommer jobba för att i första hand plocka med sig en poäng. Känns målsnålt men blir inte förvånad om det slutar 4-2 till Schweiz det här.

Spelförslag:
Troliga: Båda lagen gör mål till 2.02 i odds.

Roliga: Matchen över 4.5 mål, över 10.5 hörnor samt över 4.5 kort till 56.00 i odds även om korten här känns minst troliga.

Kommentera (5)