Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jun 2018
30

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (1/7)

Ett Europatips som inleder med två åttondelsfinaler i VM vilket kryddar omgången lite tycker jag. Flera trevliga matcher överlag där det bara är att hämta värde på valfri match nästan. Otroligt intressant omgång och frågan är om alla favoriterna står eller inte. Svårt sia var omsättningen kommer landa men gissar på drygt fyra miljoner bara.

OBS! Strecken i fet skrift är marknadens ungefärliga värdering för de olika tecknen under lördagen.

Se aktuell streckfördelning här


1. Kroatien - Danmark
51.5% - 30% - 18.5%
Vi inleder med två VM-åttondelsfinaler på Europatipset. Kroatien är ett så mycket bättre lag än Danmark och det har de även visat hittills i VM. Tog sig enkelt vidare från en tuff grupp medan Danmark lyckades komma vidare obesegrade på något märkligt vis. Nu blir det respass direkt och jag är tacksam med en enkel spik som inledning. Modric kommer äta upp Eriksen om det skulle behövas.

Jag är inte ensam om att tycka att marknaden är snett ute här utan streckspelarna förstår det här bättre även om 70% börjar bli i högsta laget. Litar ni på marknaden är bästa värdet på tvåan men även ett fint värde på krysset. Jag menar att mellan 60-65% borde Kroatien ta det här.

Utgångstips: 1


2. Spanien - Ryssland
60% - 25% - 15%
Spanien är favoriter att ta hem guldet i VM och jag ställer mig lite frågande till det. Nu springer de på ett Ryssland som ingen riktigt vet var de befinner sig. Hemmaplan kommer hjälpa till så klart men även om Spanien inte imponerat hittills borde de ta hem den här matchen men kanske inte redan efter 90 minuter. Ryssland gjorde det bra i gruppspelet med ordinarie lag och det måste vi ta med oss här för Spanien har haft det kämpigt i sin grupp även om motståndet var bättre där.

Spanien streckade på 71% och det är enligt mig ungefär likvärdigt med värdetapp som Kroatien. Ungefär 35% värde på både det oavgjorda och tvåan. Tänker man på Ryssland innan VM startade å blir det ju en enkel seger Spanien här men jag håller den helt öppen och hoppas på låga 15% på Ryssland med Dzyuma på topp.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 och tar ingen vidare ställning.


3. Landskrona - Öster
40.5% - 28% - 31.5%
Två lag som är på väg åt helt olika håll i tabellen just nu. Hemmalaget Bois har noll poäng och 1-5 i målskillnad på sina tre senaste mot inte alltför märkvärdigt motstånd. Bortalaget Öster har sju poäng och 7-2 i målskillnad mot lite enklare motstånd men fick ändå med sig 0-0 hemma i senaste matchen som var mot Eskilstuna. Det krysset var väldigt spelvärt då. Tycker det är en något jämnare match än vad marknaden vill ha det till.

Streckspelarna håller med här och enligt mig finns här inte så mycket värde vad vi än streckar. Men litar vi på marknaden så är det värde på både favoriten och krysset här medan Öster är överstreckade med fem procentenheter. Nej, jag köper det inte men svårt hitta en vinnare här. Strecka på!

Utgångstips: X
Gardering: 1 i första hand men självklart även 2 ska med.


4. Falkenberg - Helsingborg
39.5% - 27% - 33.5%
Två lag som på totalt 28 matcher tillsammans endast har tre förluster. Falkenberg har på sin hemmaplan 4-1-1 (11-5) medan HIF har 2-4-1 (13-9) på bortaplan. Spontant så är det knackigare för helsingborgarna formmässigt då det bara blivit en seger på senaste tre och det hemma mot jumbon Värnamo med 1-0. Falkenberg kommer med tre raka segrar i sitt bagage. Värdemätare för bägge lagen inför nästa års Allsvenska – om de nu tar steget upp.

Helsingborg endast streckade på 28% och det har vi runt 20% värde på. Båda övriga tecken är överstreckade. Jag tycker vi utgår från skåningarna här och på vissa konstruktioner är det en bra spik till hyfsat låga procent.

Utgångstips: 2
Gardering: X och 1 känns bra för att överleva.


5. Team Thorengruppen - Carlstad United
33.5% - 25.5% - 41%
Hemmalaget Team Thorengruppen fick endast med sig 1-1 hemma mot bottenlaget Sandviken senast i serien och dessförinnan var det två tunga 1-0 förluster borta. Detta medan Carlstad stormar fram i serien även om det blivit lite många oavgjorda, framför allt hemma, nu på slutet och det mot lag i bottenskiktet. Carlstad har annars 6-1-0 (21-6) som bortafacit vilket är starkt medan Thorengruppen har 2-2-2 (9-10) hemma. Bortalaget måste gälla som klara favoriter här tycker jag.

Hemmalaget har ökat ordentligt i sannolikhet på någon dag ifall vi litar på marknaden. Det gör att vi har ett kanonvärde på ettan här med runt 50%. Även krysset har lite värde medan tvåan är enormt överstreckad, just nu på höga 55%.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 får vi ta med då känslan är mer korrekt där men värdet är viktigare på utgångstipset.


6. Assyriska - Linköping
41.5% - 25.5% - 33%
Hemmalaget Assyriska är favoriter här men de har en bedrövlig form då det endast blivit en poäng på senaste fem matcherna. Poängen togs mot jumbon Skellefteå som totalt har sex poäng. På besök kommer Linköping som tvärt emot hittat en del segrar på slutet och har tio poäng på sina fem senaste matcher.

Streckspelarna drar än längre åt andra hållet då Assyriska har hela 48% av pengarna på sig och i stort sett allt värde hamnar på bortalaget. Solklar halvgarderingen och sen är det bara att välja hemma/borta eller om man ska luta sig mot Linköping rakt av.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 då det känns lite som att antingen är hemmalaget bättre eller viker de åter ner sig.


7. Karlskrona - Utsikten
39.5% - 25% - 35.5%
En oerhört intressant match då Karlskrona totalt bara tagit 14 poäng men på hemmaplan har de endast en förlust då deras facit där är 1-4-1 (8-9). Utsikten är dock inget bortalag med 1-0-5 (8-15) och jag tror Karlskrona kliver om i tabellen efter den här matchen då det nu skiljer två poäng. Förra säsongen blev det hemmasegrar för bägge dessa lagen när de möttes.

Matchen är streckad i paritet med hur marknaden bedömer chanserna. Letar man värde och förlitar sig på marknaden är det tvåan vi ska strecka då endast 33% ligger där. Jag tror dock på hemmalaget här och kör en kall halvgardering.

Utgångstips: 1
Gardering: X och det tror jag räcker väldigt länge.


8. Kristianstad - Mjällby
25.5% - 24% - 50.5%
Efter en lite knackig period för Mjällby med en förlust och två oavgjorda blev det äntligen seger senast med hela 4-0 borta mot Lund. Samtidigt hade Kristianstad fem raka utan förlust med två raka segrar på slutet innan de borta mot Grebbestad fick se sig besegrade med 3-1. Frågan är om det var en ny formtrend för lagen eller om det kan vända tillbaka snabbt. Bäst i grunden är dock Mjällby utan tvekan och vid seger tar de åter tillbaka serieledningen som Tors IF tillfälligt lånar.

Mer än dubbla värdet på ettan medan krysset har runt 40% värde. Mjällby kraftigt överstreckade och når hela 72% vilket gör att om marknaden har rätt här är tvåan iskall. Jag kommer följa marknaden här även om jag tror att trendbrott skett men jag vill se mer för att lägga mig på den mest sannolika sidan här. Men allt beror som vanligt på uppbyggnaden.

Utgångstips: X
Gardering: 1 och så hoppas vi att det är rätt vecka för den här skrällen.


9. Ljungskile - Lund
56% - 23.5% - 20.5%
Lund blandar och ger men håller ihop det på ett helt annat sätt borta jämfört med hemma. Borta har de nämligen 3-1-2 (6-5) medan de hemma har 3-1-3 (20-20). Nu möter de Ljungskile som visar klart bättre spel på hemmaplan och har hittills 3-1-3 (11-5) där och då har de mött väldigt kvalificerat motstånd. Lund kommer försöka stänga ner matchen och det kanske är dumt att luta sig mot ettan här men Lund kommer få stora problem här och till sist tror jag hemmalaget får in minst en boll.

Ljungskile överstreckade men det värdetappet tog vi igen ordentligt i föregående match så vi klarar de 67% som de är streckade på. Bättre värde på krysset för ovanlighetens skull men en skräll till 16% är alltid bra att jaga in. Jag nöjer mig dock med ettan här och spikar.

Utgångstips: 1


10. Brann - Molde
53.5% - 26% - 20%
Serieledarna Brann har efter 14 matcher fortfarande en intakt förlustnolla och på hemmaplan har de 4-2-0 (10-1). Starka kort och nu möter de ett Molde som har det tufft borta (1-2-3) medan de hemma briljerar klart mer. Fyra senaste inbördes har alla slutat med en hemmaseger och vi ska t ex tillbaka ända till 2006 innan Brann vann på bortaplan mot Molde men hemma ser det mycket ljusare ut och det är ju faktiskt där de spelar nu. Singelstrecka!

Vi är inte ensamma om detta utan streckspelarna uppmärksammar samma saker här. Hela 72% lägger sina ägg på den här sidan. Här klarar vi av det och det skulle även kunnat fungerat tillsammans med Mjällby. Logiskt är det dock bättre att ta ställning i lägre divisioner med fler mål i snitt men jag gillar hemmaplan mer och vill se formbesked även i resultaten i senaste matcherna. Runt 65% i värde på både kryss och tvåan här.

Utgångstips: 1


11. Kristiansund - Sarpsborg
33% - 28% - 39%
Oerhört svårlöst match där Sarpsborg kommer med två raka förluster, dock mot bättre lag. Kristiansund föll senast mot nästjumbon Start, dock på bortaplan. Kristiansund klart starkare hemma vilket även gäller Sarpsborg. Förra säsongen slutade detta möte 2-2 medan Sarpsborg vann hemmamatchen med 5-1.

Streckspelarna hamnar lite för tungt på hemmalaget och streckar upp dessa till 37%. Behöver man kräma ur lite mer värde får man lägga sig på en halva eller spika bortalaget här som är streckade på 36% bara. Alltså en favorit med värde vilket aldrig är fel. Jag tycker dock inte det är fel att strecka på här dock om man har en sådan uppbyggnad.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X i valfri ordning.


12. Tromsö - Odd
48% - 26.5% - 26%
Hemmastarka Tromsö tar emot bortasvaga Odd i den här matchen. Tromsö briljerar med 5-1-1 (17-5) på sin hemmaplan medan Odd har 1-1-4 (4-10) på bortaplan. Hyfsat jämnt inbördes möten några år tillbaka medan omvänt är det klar fördel Odd. Bortalaget har det tufft i serien nu med endast en pinne på senaste fyra matcherna, visserligen mot relativt tufft motstånd och siffrorna har hållits nere med en målskillnad på 2-5. Tromsö har formmässigt fyra segrar på sina fem senaste matcher. Känns som en bra spik ifall man måste hitta ytterligare en som är sannolik och vi har bra med värde i övrigt.

Streckspelarna övervärderar dock matchen och hemmalaget då hela 69% av pengarna hamnar på den sidan. Fantastiskt värde på bortalaget här som är streckade på hälften mot hur ofta de vinner, alltså 13% streck bara. Krysset har också bra värde med drygt 40%.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och X på större systemen.


13. Stabaek - Haugesund
27.5% - 27% - 35%
Bottenlaget Stabaek har samlat ihop nio av sina totalt elva poäng på hemmaplan och möter nu ett Haugesund som har 25 poäng totalt med endast en förlust på bortaplan, 4-2-1 (13-8). Senast Stabaek vann något inbördes möte i serien var 2011 och det är över elva matcher sen. Känns rätt stabilt att luta sig mot Haugesund här, speciellt som hemmalaget endast har en seger på sina senaste sju matcher.

Det finns enligt marknaden ett litet värde på ettan här medan krysset mer är marginellt. Tvåan är streckad på 40% men tycker likväl det tecknet känns mest intressant. Vi ska dock inte negligera marknaden helt tycker jag då det är en liga jag inte följer speciellt mycket.

Utgångstips: 2
Gardering: X får räcka då Stabaek måste visa mycket mer för att imponera på mig.Omgångens bästa spik: Kroatien (match 1, en etta)
Omgångens bästa tecken: X mellan Kristianstad och Mjällby (match 8, ett kryss)
Omgångens bästa skräll: Odd (match 12, en tvåa)


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1x2

4. 1x2
5. 12
6. 12

7. 1x
8. 1x
9. 1

10. 1
11. 2
12. 1x2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1x

4. 2
5. 1
6. 2

7. 1x
8. 1x
9. 1

10. 1
11. 2
12. x2
13. x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (5)

promo
td