Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
02

VM Dag 19! (3/7)

75% av åttondelsfinalerna är spelade, och den här gången var det Brasilien och Belgien som stod näst på tur att plocka biljetter till kvartsfinalerna. Båda favortierna höll tillslut, även om Belgiens seger över Japan satt oerhört långt inne. Japan tog ledningen med 2-0 och det som såg så otroligt mörkt ut för Belgien kom att blir en hysterisk vändning. Roberto Martinez gjorde två genidrag genom att sätta in Fellaini och Chadli, som båda står för varsitt mål och skjuter Belgien till en kvartsfinal. Det var onekligen åter en häftig match, och vi har nog blivit rätt bortskämda med dessa åttondelsfinaler. Mycket mål och framförallt snygga sådana har vi fått se, samtidigt som vi har fått skåda många skrällar, och Sveriges väg mot en drömfinal blir allt mer rimlig.

I den andra matchen var det Brasilien som tillslut kunde dra det längsta stråt. Första halvleken var ganska jämn spelmässigt, och Mexiko var absolut inte ofarliga. När sedan firma Neymar - Willian - Jesus skruvar upp tempot, och går upp i en ledning var Mexiko egentligen aldrig riktigt nära att kvittera, och segern blev tillslut ganska komfortabel. Anmärkningsvärt är det att man återigen står för en stabil defensiv insats i Brasilien. Tite har verkligen präntat in sin spelidé i detta “nya” Brasilianska landslag.

En dag återstår av kvartsfinalerna, och det är vårt kära blågult som ska göra avtryck kl 16.00. De flesta ser optimistiskt på Sveriges chanser, och med två startbackar borta i Schweiz blir det ännu mer påtagligt. Senare på kvällen är det toppmöte mellan Colombia och England, vilket är upplagt för en riktig rysare. Frågan är om England kan växla upp nu när det gäller som mest. Speciellt med tanke på den ruskigt avslagna matchen senast mot Belgien. Det blir hur som helst en otroligt spännande fotbollsdag.Match: Sverige - Schweiz

Datum: 3/7
Tid: 16:00
Arena: St: Petersburg-stadion
Odds: 3.05 - 2.88 - 2.65

Kort info om Sverige
Förväntas ställa upp med en 4-4-2 uppställning enligt följande:

Olsen - Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Lustig - Forsberg, Ekdal, Svensson, Claesson - Toivonen, Berg.

Janne Andersson ser ut att fortsätta med den 4-4-2 uppställningen man haft hela turneringen. I krossen senast mot Mexiko var det givetvis tråkiga scener när Sebastian Larsson fick lämna planen på bår. Med största sannolikhet är hans VM-spel över, även om han hade missat den här matchen vilket fall som helst p.g.a att han ådrog sig ännu en varning innan skadan kom. I övrigt är det inga ändringar alls i truppen. Gustav Svensson blir Larssons ersättare, och Albin Ekdal, Viktor Claesson och Mikael Lustig är alla en varning från avstängning.

Den blågula resan till åttondelen har varit helt fantastiskt. Det var hela 12 år sedan Sverige deltog i ett VM-mästerskap, och ända sen Janne Andersson tog över Hamréns uppdrag som förbundskapten har egentligen formkurvan bara gått i en riktning, d.v.s nordost. Man tog denna tuffa kvalgruppen med storm, och man är faktiskt i VM på Holland och Italiens bekostnad. Väl framme i Ryssland började man mot Sydkorea, där Granqvist löste vinsten på straff. Ännu inget spelmål från Sverige, som inför VM var hårt kritiserade i det offensiva spelet. När Tyskland och Mexiko stod på andra sidan hände det helt plötsligt något. Intentionerna som inte funnits där tidigare flödade, och Sverige spelade faktiskt riktigt bra, och i kombination med det solida försvarsspelet är man nu alltså i VM-slutpspel för första gången sedan VM-94.

Kort info om Schweiz
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Sommer - Rodriguez, Akanji, Djourou, Lang - Xhaka, Behrami - Embolo, Dzemali, Shaqiri - Gavranovic.

Vladimir Petkovic står inför en tuff utmaning då han saknar två av sina startbackar i Stephan Lichsteiner och Fabian Schär p.g.a för många varningar. Ersättarna blir Michael Lang och Johan Djourou. Stephan Zuber är osäker om han kommer till spel då han dras med sjukdom. Breel Embolo, som gjorde en bra insats mot Costa Rica, är mannen som väntas spela istället för Zuber på vänsterkanten. I övrigt är Denis Zakaria, Valon Behrami och Xherdan Shaqiri alla en varning från avstängning.

Precis som så många tidigare år är det många som underskattat detta Schweiz. Man har fått fram en enormt stark generation, och givetvis är det en otroligt tuff utmaning som väntar när dessa pensioneras. Schweiz är ett riktigt stabilt lag som har visat sig vara väldigt tuffa att slå. Brasilien lyckades t.ex. inte i premiärmatchen, och efter det har man vänt 1-0 till 2-1 mot Serbien, samt kryssat mot Costa Rica i den sista omgången. Det som präglar detta Schweiz är att man ofta bara gör jobbet, lite på ett “Juventus-vis”. Det är inte alltid lika självklart att man vinner mot de riktigt bra lagen, men det är väldigt sällan man inte lyckas slå de lag man “ska” slå. Schweiz är ett lag man kan lita på med andra ord.

Analys av matchen:
Detta är en match som hela landet ser fram emot något otroligt mycket. Det var som sagt länge sedan Sverige ens deltog i ett VM, och VM-94 var senast man gick till slutspel. Den nyare generationen i Sverige har alltså inte fått uppleva något liknande tidigare, och detta är näst intill religiöst för många. Sverige hade nästan inte kunnat få en lämpligare motståndare än Schweiz, som förvisso är ett riktigt bra lag, men man slapp ändå någon av de stora drakarna. Schweiz presenteras som aningen favoriter, vilket ändå får erkännas någorlunda korrekt om man kan vara opartiskt.

Hur matchbilden kommer att se ut är ganska svårt att säga. Känslan är väl att Schweiz, som med sitt starka mittfält, kommer att vara spelförande så länge det är likaläge eller svensk ledning. Sverige har ju garanterat ett av VM´s bästa försvar, och har tidigare förlitat sig på det. Att då ändra game plan väl framme i en åttondelsfinal vore nästan tjänstefel. Sedan är det givetvis lite upp till Schweiz också hurvida de ger bort initiativet eller ångar på från start. Känslan är ändå att vi kommer få se en jämn match, och en ganska tempofattig sådan. Sverige har hur som helst ett enormt själförtroende som vi får hoppas kan hjälpa till att bära dem till en kvartsfinal.

Spelförslag:
Jag kan se den här matchen gå åt endera håll, vilket gör att vi hamnar i något av ett 50-50 läge. Oddsen ligger i min värld lite högt på Sverige, samtidigt som jag är övertygad om att vi kommer få se en tillknäppt historia då Sverige med sitt försvarsspel kommer försöka stänga ner det bolltrillande Schweiz. Jag finner därför 2 spel som är passande:

Sverige att avancera.

Rätt resultat, 0-0.

Grymt erbjudande på att Sverige går vidare hos 888sport:


Match: Colombia - England

Datum: 3/7
Tid: 20:00
Arena: Spartak Stadion
Odds: 3.95 - 3.10 - 2.10

Kort info om Colombia
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Ospina - Mojica, Sanchez, Mina, Arias - Uribe, Sanchez - Muriel, Quintero, Cuadrado - Falcao.

Jose Pekerman ser ut att köra vidare på sin 4-2-3-1 uppställning. Det är ytterst tveksamt om lagets stjärna, James Rodriguez, kan komma till spel då han tvingades av planen redan efter 30 minuter i förra matchen mot Senegal. Luis Muriel är mannen som då ersatte James, och kommer troligtvis göra det här igen. Aguilar är fortsatt borta, och Pekerman kommer troligtvis åter ställa upp med Mateus Uribe och Carlos Sanchez på mittfältet, och då får Wilmar Barrios kliva åt sidan. I övrigt är Rodriguez, Barrios och Johan Mojica är alla en varning från avstängning.

Colombia inledde mästerskapet lite oväntat, där man förlorade mot Japan i en match man var stora favoriter inför. Carlos Sanchez tog ett rött kort efter 3 minuter och då kunde Shinji Kagawa göra 1-0 på straff. Hoten från hemmaplan i Colombia kom krypandes, och man fick en lite otäck känsla då och minnena från 94 då Andres Escobar blev mördad började smyga sig på näthinnan. Nåja, skönt för Sanchez att man tillslut lyckades avancera till en åttondelsfinal efter att ha spöat Polen med 3-0, och sedan det tuffa Senegal med 1-0 i den sista omgången. Efter premiärförlusten mot Japan med 2-1 fanns givetvis frågetecken, men känslan är att de suddats ut ganska kraftig nu, och jag ser faktiskt Colombia som en liten outsider tillsammans med Kroatien och Uruguay som ligger strax efter de stora drakarna.

Kort info om England
Förväntas ställa upp med en 3-4-2-1 uppställning enligt följande:

Pickford - Maguire, Stones, Walker - Young, Henderson, Loftus-Cheek, Trippier - Lingard, Sterling - Kane.

Gareth Southgate ställer här upp sitt bästa lag igen, efter att ha roterat mot Belgien. Trebackslinjen blir åter intakt med Maguire - Stones - Walker, och på mitten kliver Jordan Henderson in igen, samtidigt som Loftus-Cheek hoppas kunna behålla sin position. Kyle Walker och Ruben Loftus-Cheek är en varning från avstängning, och i övrigt är John Stones osäker, men väntas starta trots att han klev av i halvtid i förra matchen mot Belgien p.g.a känningar i vaden.

Det är lite svårt att säga vart man har England. Man ligger ständigt i bakvattnet av de allra största, även om man själva i England tycker att man är “dem största”. På senare år har man inte alls fått till det, trots ett mäktigt spelarmaterial, men årets England ser ändå rätt intressant ut. Tyvärr spelade man VM´s i särklass tråkigaste match senast mot Belgien i ett möte som ingen ville vinna, men som på förhand inför VM hypades upp som en av de största matcherna. England förlorade tillslut, och fick Colombia i åttondelen, som är ett klart tuffare motstånd än Japan som Belgien fick, men skulle man ta sig förbi åttondelen har man en klart lättare väg till finalen än vad Belgien har.

Analys av matchen:
England har ändå en hel del världsspelare på bänken som ex Vardy, Rashford, Dier, Alli osv, som skulle kunna vara avgörande för att bryta en låst match, vilket måste kännas bra för förbundskapten Gareth Southgate. Colombia har en bra elva, men inte alls samma bredd som det Engelska laget, vilket givetvis kan spela en avgörande roll. Känslan är dock att England står lite väl lågt här. Colombia är verkligen att räkna med, och vi vet hur England brukar bli när det börjar gälla något i matcherna. Finns psyket där, eller ska man fortsätta svika fansen som har skyhöga förväntningar.

Jag tror det kommer bli en jämn match där de turas om att vara spelförande. England är något mer rejäla i sitt spel medan Colombia säkerligen är lite mer tekniska. England har dock en förmåga att börja starkt för att sedan tappa matcherna, och om Colombia kan hålla sig till minst ett kryss så länge som möjligt tror jag bägaren väger över till sydamerikanerna ju längre matchen lider. Skulle England däremot få in en boll hyfsat tidigt tror jag det kan bli svårt att komma tillbaka. Det kommer självklart bli en nyckel för Colombia att hitta ett sätt att sätta stopp för Englands närkampsspel, och framförallt i fasta situationer och inläggsspel där man är väldigt starka med Harry Kane i spetsen. Jag tror som sagt på en jämn match, där det finns lite olika faktorer, som nämnts ovan, som kan spela stor roll för hur matchen kommer att utveckla sig.

Spelförslag:
Det är ändå två väldigt starka lag, som båda har stor kapacitet för att ta sig vidare till nästa runda. Oddsen bör i mitt tycke ligga lite närmre varann, och den som känner sig manad kan spela rak på Colombia, men jag tycker krysset känns nära till hands.

Oavgjort i matchen.


Vi har fått fram grymma erbjudanden från 888sport inför slutspelet, passa på att bli medlem nu:

Kommentera (3)

promo
td