Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
03

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (4/7)

Ett rätt tråkigt Europatips nu när vi vant oss med toppmatcher från VM-tipset. Omgången hade inte varit så upphetsande ändå men det är åtminstone tolv svenska matcher och det får vi glädjas över. Känns som en omgång med låg utdelning och få kryss dessvärre men vi får göra ett försök ändå. Finns dock några riktigt fina spikar att utgå från!

OBS! Finns inga sannolikheter att presentera då programmet inte kunde räkna om det automatiskt av diverse omständigheter.

Se aktuell streckfördelning här


1. Karlslund - Carlstad
Inleder med en match från Svenska Cupen där formen är bra på bägge lag men i tabellen har de valt varsin halva. Karlslund har på sina sju senaste endast en förlust medan Carlstad United har noll förluster på sina åtta senaste. Dock blev det vinst med 4-0 senast och det kunde slutat med större siffror, men de spelade med en man mer – imponerande oavsett. Jag måste luta mig mot tvåan här.

Bortalaget streckade på 59% och de bör vinna. Dock har de än högre chans än vad strecken hamnat på och vi får kanonvärde på en favorit även om det är långt till spelstopp. Som det ser ut nu är det bara att börja med spik och göra den enkelt för sig.

Utgångstips: 2


2. Syrianska - Västerås
Även andra matchen är en cupmatch och nu är det två topplag i samma division som möts. Västerås startade serien imponerande men har de senaste matcherna haft klart större problem samtidigt som övriga lag växt in i serien. Den sviktande formen på bortalaget är något vi måste ta i beaktande. Syrianska har dock endast en vinst på hemmaplan i serien. Svårlöst match och det är nog motivationen som kommer avgöra.

Matchen är helt jämnt streckad med 37% på både hemma- och bortalag. Syrianska har runt 40% chans att vinna matchen och jag tycker vi börjar där men även tar med tvåan på det mesta.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 och det totalt borde ha hyfsat hög sannolikhet att inträffa.


3. Täfteå - Gottne
Tufft möte mellan Tefteå och Gottne som lite parkerat i mitten av tabellen. Hemmalaget vann mötet i våras med 1-0 och jag tror det åter blir en målsnål match med hemmalaget som som de med störst chans att vinna. Har nu tre raka utan förlust och då har de mött både Timrå och Boden på bortaplan. Gottnes form är inte lika bra och de två matcher på de fyra senaste de tagit poäng i har varit mot mediokert motstånd. Ettan känns rätt stabil.

Streckade på nästan 60% men har inte riktigt lika stor chans att segra. Dock inte mycket värdetapp då de vinner drygt 56% av matcherna. Lika bra att fortsätta spika och Europatipset tål dessa favoriter klart bättre än Stryktipset.

Utgångstips: 1


4. Stenungsund - Torslanda
Stenungsund samlar ihop ungefär samma poängskörd hemma som borta medan är aningen bättre hemma ifall vi fokuserar på målskillnaden främst. Torslanda har dock fyra raka utan förlust även om tre av dessa varit hemma och det inte varit de starkaste motståndarna. Hemmalaget imponerar dock inte men blandar och ger. Svårbedömd match där det kan gå lite hur som helst.

Hemmalaget bör dock vinna nästan 50% av dessa matcher och värdet kommer hamna på tvåan. Krysset är lite för högt streckat för att vi ska få något värde där. Ettan streckad på 57%. Utgå från den men kör minst en halva här.

Utgångstips: 1
Gardering: 2 så får vi med skräll och värde om hemmalaget nu inte tar det.


5. FBK Karlstad - Uddevalla
FBK Karlstad skiljer sig enormt hemma från borta. Hemma har de 1-2-3 (4-6) medan de har sju raka förluster borta med minus tolv i målskillnad. Slagit nästjumbon men spelat oavgjort mot Stenungsund och de kommer få svårt här också även om de insläppta målen hålls ner. Uddevalla tog en fin seger borta senast mot mittenlaget Vänersborg IF. Förlorade dock mot det andra vänersborgslaget med samma siffror gången innan dess. Det här ska Uddevalla ta men den fege streckar på rakt över.

Som det ser ut nu är tvåan knappt överspelad tillsammans med krysset och allt värde ligger på ettan. För mig måste dock en jumbo visa klart mer resultatmässigt innan jag litar på dem. Singelstrecka och hoppas!

Utgångstips: 2


6. Sundbyberg - Valbo
Svårlöst match där lagen tillsammans på sina tio senaste matcher har fått ihop tre segrar och resten förluster. Valbo lyckades senast vända sin dåliga trend och slog Gute med 1-0. Kan ha gett den energin som kan krävas här för att vinna. Sundbyberg hade även de tre raka förluster inför senast då de vann med 3-0 borta mot Gamla Upsala. Svårlöst men måste jag välja så går jag på ettan här. Sundbyberg vann det här mötet borta med 3-2 i våras. Valbo har tagit fler poäng hemma än borta där de har 1-2-3 (6-9).

Ettan ser ut att bli väldigt överstreckad här medan allt värde hamnar på tvåan. Det gör att vi börjar strecka värdet och skrällen här då vi hamnat på en del favoriter hittills. Krysset överstreckat och känns kallt.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 då vi vill ha med hyfsad sannolikhet här på lite större system.


7. Sleipner - Aspudden
Ett Sleipner som inledde serien bedrövligt med mycket insläppta men har lyckats få ner antalet insläppta och även plockat fyra av sina fem poäng på sina fem senaste matcher. För två matcher sen fick de 1-1 mot Enskede som ligger med i toppen och slåss om seriesegern. Men matcherna före och efter blev det uddamålsförluster mot jumbon och laget som är näst-nästjumbo och alltså ligger precis över i tabellen. Aspudden-Tellus har haft problem med målskyttet på slutet och förlorade lite överraskande borta mot Huddinge för två omgångar sen men fick med sig 1-1 senast i hemmamatchen mot serieledarna Haninge.

I skrivande stund har vi även knappt värde på favoriten här, Aspudden, som vinner runt 70% av sina matcher. Det är bara att spika och gå vidare. Var glad när storfavoriter som dessa har värde.

Utgångstips: 2


8. Olympic - Vinberg
Vinberg har två raka förluster på bortaplan men det har varit mot ettan Lindome och trean Halmia. Totalt har de fyra förluster i serien men samtliga är mot de fyra topplagen. Deras bortafacit är annars bra med 4-1-1 (15-5) och det känns som Olympic är ett överkomligt lag då de har 2-2-3 (7-12) på hemmaplan. Mötet slutade 0-0 i våras. Enda laget över Vinberg som Olympic tagit poäng mot är annars IFK Malmö som ligger tvåa, det slutade 1-1 med bortaplan för Olympic. Utgå från tvåan här.

Vinberg vinner runt 50% av dessa matcher och de är streckade runt det. Krysset är lite överstreckat medan ettan har det värdet. Jag tycker vi kör en halva här rakt av och plockat åter bort krysset.

Utgångstips: 2
Gardering: 1 och hoppas det räcker även om vi har få kryss på kupongen.


9. Rosengård - Varberg
Rosengård hade två raka segrar och 11-1 i målskillnad inför mötet borta mot Kvarnby senast när de fick en överraskande 2-0 förlust. Har annars 23 poäng i serien med 3-2-1 (12-5) hemma. Varberg ligger sist med åtta poäng totalt och lite överraskande har de 2-1-3 (9-11) på bortaplan. Borde ändå vara chanslösa här mot ett Rosengård som jag tror direkt studsar tillbaka till den målglada fotbollen.

Hemmalaget är streckade på nästan 85% och de vinner ungefär lika ofta. Solklar spik då den sitter så pass ofta och vi dessutom inte tappar något värde. Övriga tecken också streckade runt sannolikheten.

Utgångstips: 1


10. IFK Hässleholm - Nässjö
IFK Hässleholm trodde jag kunde skrälla borta mot storfavoriten Bromölla senast men det blev förlust med 1-0. Nu är det trots tre raka nederlag en bra uppgift för att fixa tre poäng. Av totalt 14 poäng är tolv av dessa tagna hemma via 4-0-2 (10-3) samtidigt som Nässjö har det tufft på bortaplan med 1-1-4 (7-13) men ligger likväl fyra med totalt 21 poäng. Det här tar hemmalaget och jag tycker vi spikar vidare. Matchen i våras slutade 1-0 till Nässjö.

Ettan är knappt överstreckad som det ser ut och värdet hamnar främst på krysset även om det finns en gnutta på tvåan också. Vi fortsätter på inslagna vägen här och går kort och utan några kryss dessutom.

Utgångstips: 1


11. Sölvesborg - Räppe
Sölvesborg inledde med sju poäng på de fyra första matcherna i våras. På de efterkommande nio matcherna har det endast blivit två poäng till och målen bakåt ramlar in titt som tätt. Hela 15 insläppta på de senaste fem matcherna. Förlorade bl a näst senast hemma mot jumbon med 3-0. Räppe förlorar sällan men spelar en del oavgjort och av den anledningen har de inte lyckats placera sig högre upp i serien. De har nu fyra raka utan förlust med en fin 4-2 seger hemma över serieledarna senast. Det här är en match de bör vinna relativt enkelt även om det oavgjorda kunde varit lockande men gör det åter enkelt.

Bortalaget är streckade ungefär runt de 50% som de också kommer segra här. Jag är inte helt säker på att marknaden är rätt här men division två är inte min favoritserie så får väl halvt om halvt lita på det. Inget större värde på övriga tecken heller.

Utgångstips: 2


12. Berga - Nosaby
Nosaby inledde serien på strålande sätt med endast en förlust på de första nio omgångarna men nu på senare har det gått lite grus i maskineriet. Tre förluster på senast fem matcherna och de har dessutom kommit mot mitten- och bottenlag. För Berga inleddes serien klart sämre med en poäng på de fyra första matcherna innan det nu har vänt och det endast blivit två förluster på de senaste nio. Tycker det känns som en match hemmalaget borde gå segrande ur.

Hemmalaget knappt överstreckade och det värdet finner vi mest av på tvåan. Jag väljer att strecka på rakt över här då jag ser det som en tuff match och 26% på Nosaby får väl ses som helt okej.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 ska så klart med här även om det inte är enormt värde.


13. Coritiba - Paysandu
Vi avslutar i brasilianska Serie B och förhoppningsvis sitter vi med 12 rätt här för en spännande avslutning. Ett starkt hemmalag i Coritiba med 5-1-0 (8-2) tar emot Paysandu som på bortaplan har 1-3-3 (7-12). Dock ingen vidare form på något av lagen där de på sina åtta senaste tillsammans endast lyckats få ihop fem oavgjorda. Visst, få förluster men det är ju ändå vinna fotboll går ut på.

Hemmalaget rätt kraftigt överstreckade som det ser ut. Streckade på nästan 65% vilket gör att det är en given gardering här när hemmalaget inte imponerat mer på slutet. Hyfsat värde på både kryss och tvåa här.

Utgångstips: 1
Gardering: X och 2 då vi måste ha med lite låga streck också.Omgångens bästa spik: Rosengård (match 9, en etta)
Omgångens bästa tecken: Aspudden (match 7, en tvåa)
Omgångens bästa skräll: Paysandu (match 13, en tvåa)


Systemförslag för den med halvtjock plånbok. 972 rader på Liverättning
(tvingar in extra kryss på flera matcher här)

1. 2
2. 1x2
3. 1

4. 1x2
5. x2
6. 1x2

7. 2
8. 12
9. 1

10. 1
11. 2
12. 1x2
13. 1x2


För den som vill komma undan lite billigare. 72 rader på Liverättning

1. 2
2. 12
3. 1

4. 12
5. 2
6. 2

7. 2
8. 12
9. 1

10. 1
11. 2
12. 1x2
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td