Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
10

VM Dag 22! (10/7)

Nu är det äntligen dags för semifinalerna och ytterligare två vilodagar är till ända. Första uppgörelsen spelas mellan Frankrike och Belgien klockan 20.00 om tisdagskvällen medan Kroatien och England gör upp samma tidpunkt ett dygn senare. I kvartsfinalerna försvann dessvärre bl a Sverige, och det kändes lite som VM dog när man försökte känna av temperaturen och stämningen bland alla människor i Folkets Park, Malmö. Tråkigt att det just mot England blev en sådan flopp av landslaget, som annars gjort det oväntade så många gånger tidigare på sin resa hit. Men jag kan tänka mig att det kändes lite av detsamma för värdnationen när Ryssland tog sig ända till straffar mot Kroatien men likväl fick lämna VM. Känslosamma matcher rakt igenom där även Brasilien och Uruguay fick boka sin hemresa.

Vi blickar dock framåt och försöker hämta nya krafter för att åter ladda upp inför slutspurten som ska avgöra vilka som ska spela final i Moskva på söndag. Matchen mellan Frankrike och Belgien är enligt många den moraliska finalen och det är lätt att förstå. Det är från den tuffa övre halvan som de har fått ta sig fram och lag som Argentina och Brasilien har skickats hem. Hazard mot Mbappe - vem kommer vara den som skickar sitt lag vidare för match på Luzjnikistadion den 15 juli när guldet ska erövras?Match: Frankrike - Belgien

Datum: 10 juli
Tid: 20.00
Arena: Sankt Petersburg Stadion, Sankt Petersburg
Odds: 2.43 – 3.15 – 3.05

Kort info om Frankrike:
Ställer troligen upp med en 4-2-3-1 uppställning med följande spelare:

Lloris – Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard – Pogba, Kante – Matuidi, Griezmann, Mbappe – Giroud

Lär inte bli några överraskningar i varken i startelvan eller i formeringen. Ett Frankrike som inte behövt förta sig allt för mycket på sin väg fram till semifinalen även om 4-3 mot Argentina känns relativt jämnt och de hade faktiskt ett underläge med 2-1 dessutom i andra halvlek. Tittar vi tillbaka mot invigningsmatchen så blev det endast 2-1 mot Australien, men de har gjort det som behövts hela vägen. Mot Danmark som sagts tidigare så spelade de av en tråkig 0-0 match med de flesta reserver på planen. Det är en klar fördel för att kunna avancera långt att man fått ett ”enkelt” spelschema på sin väg för att slita mindre på spelarna.

En viktig spelare är Mbappe här. Har han en bra dag så är det lite upp till Frankrike själva om de ska spela på söndag eller lördag i sin nästa match. Med den fart och övriga spelskicklighet denna 19-åring besitter så kommer motståndarna få slita hårt. Laget som helhet fick förra matchen halvt om halvt gratis pga en målvaktstavla samt att Suarez utan sin Cavani på topp inte gjorde mycket oreda framför Lloris. Vi såg långt ifrån max av Frankrike i den matchen men nu är det upp till normal nivå för Mbappe och Griezmann. Ska även Giroud vakna till eller enbart fortsätta arbeta för att skapa åt övriga framåt? Ett komplett lag både framåt och bakåt.

Kort info om Belgien:
Ställer troligen upp med en 3-4-1-2 uppställning med följande spelare:

Courtois – Vertonghen, Kompany, Alderweirald – Carrasco, Witsel, Fellaini, Chadli – De Bruyne – Hazard, Lukaku

Ovan kan även bli en 3-4-3 uppställning med Hazard på högerkanten offensivt men som det ser ut kommer han få en fri roll på det offensiva mittfältet mot Frankrike. Lite den rollen som han fick mot Brasilien i förra matchen. Finns även vissa meningar om att det blir ett 4-3-3 och för att vara helt säkra får vi vänta till runt sjutiden på kvällen, en timme innan avspark. Ett osäkert försvar måste prestera på topp i matchen tillsammans med kreatören De Bruyne. Det är väl mest här coach Martinez funderar om det behövs en fyrbackslinje istället då de kommer få slita hårt mot Frankrikes anfallare.

Belgien har även de haft en väldigt enkel resa fram till sin semifinal då de mest joggade igenom gruppspelet som avslutades med en 1-0 seger mot England i en ”läggmatch”. Japan höll dock på att skicka hem belgarna redan i åttondelen och joggingen fick upphöra medan de vände 0-2 till seger i absolut sista sekunderna. Belgien kom då in i VM på riktigt, och sen skickade de hem Brasilien trots en förväntad 1-3 förlust ifall vi tittar på hur matchbild och målchanser såg ut – men det här ”överskattade” Belgien var effektiva och avancerade vidare till den här semifinalen. Att ha slagit ut Brasilien borde ge dem hopp om att nu är det dags för den här generationen att äntligen få prestera på riktigt och inte bara vara favoriter på pappret. Det kan lika gärna slå bakut att de har slagit ut det bästa laget redan. Det är helt upp till belgarna hur de kan hantera det mentalt mot en ny förhandsfavorit. Kvalité finns det gott om – åtminstone framåt – och det är försvaret som måste fungera tillsammans med det mentala om det ska få bli spel på söndag!

Analys av matchen:
Frankrike har ett komplett lag i stort sett och förväntas vara det bollförande laget här mot ett Belgien som i första hand borde rikta in sig på sylvassa kontringar. Men bjuder Belgien upp till match här som inte heller är en omöjlig tanke så tror jag vi kan få se ett snabbt omställningsspel åt bägge hållen där mängder med målchanser kommer skapas. Är de verkligen redo att bjuda sig själva och publiken på detta i en så viktig match som en semifinal trots allt är? Möjligheten är ju att de förlitar sig på det offensiva och blockerar rädslan och vi får väl nästan hoppas på det så att vi får ännu en underbar match att se på.

Känslan och förnuftet säger annars att Frankrike kommer köra ett mer traditionellt försvar när de tappar bollen genom att i första hand komma hem i rätt positioner. Belgien å sin tur kommer ha en mer avancerad press i sitt försvar. Till skillnad mot Uruguay för Frankrikes del så kommer framför allt Mbappe få klart mer utrymme mot ett belgiskt försvar som är den svaga länken. Så det är lite den unge talangen på ena sidan mot den redan färdiga världsspelaren Hazard i Belgien som är den stora uppgörelsen i vem som kan vara mest bollskicklig i motståndarnas straffområde. Vem vinner den interna matchen återstår att se men nog kommer det avgöras till stor del mellan dessa.

Annars är det av intresse ifall Hazard kommer klara av att ta gliringar eller annan skit huruvida att han varit en större fransk supporter som barn än en belgisk? Förhoppningsvis och även troligtvis kommer han klara av det fint, för han har trots allt haft den mentala styrkan att ta sig ända hit i sin karriär. Men det kan nog bli ett litet psykkrig här likväl men kanske inte på samma nivå som när Zinedine Zidane tappade sitt humör.

Två bollskickliga lag ska oavsett vad som händer i övrigt kunna bjuda upp till bra prestationer här med fin publikvänlig fotboll och nog ska de nå över 2.5 mål i en sådan här match där det defensiva inte är det de är mest kända för även om Frankrike kommer spela mer disciplinerat här än mot Argentina. Åtminstone borde Frankrike vara det lag som kommer klara av fysiken bäst här ju längre matchen lider, då det känns som deras vilodagar samt senaste match kan bli en bidragande orsak. När får vi se tröttheten hos belgarna?

Extra information:
Frankrike har tillgång till samtliga spelare även om framför allt Benjamin Mendy och Djibril Sidibe ligger på gränsen då Mendy bl a stått över en träning i helgen. Umtiti har haft lite knäproblem men det ska inte vara någon större fara.

Belgien har en helt skadefri trupp.

Belgien har Thomas Meunier avstängd då han dragit på sig två kula kort.

Alla varningar i övrigt är bortplockade så att ingen spelare ska riskera att missa en final – ifall de inte blir utvisade i sin semifinal.

Båda lagen har haft tre hela vilodagar sen sin kvartsfinal. Känslan säger att Frankrike inte behövde slita lika hårt i sin. Vidare så hade Frankrike två extra vilodagar efter sin åttondelsfinal.

De har mötts tre gånger sen 2011 i vänskapsmatcher där de två senaste slutade 0-0 och år 2015 blev det hela 4-3 till Belgien.

Spelförslag:
Troliga: Jag säger över 2.5 mål till sköna 2.07 i odds.

Roliga: Mbappe gör mål, De Bruyne och Hazard slår varsin målgivande passning till 36.00 i odds.

Snöbollen: Då samtliga av mina chansartade snöbollar smälte senast börjar jag om med en ny. Frankrike vinner på straffar till 10.00 i odds.

Askfaten: Matchen slutar oavgjort till 3.15 i odds – Mbappe får ett kort för filmning till 12.00 i odds.


Kommentera

promo
td