Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
10

VM Dag 23! (11/7)

Den första semifinalen bjöd inte alls på det den där “finalfotbollen” vi hade hoppats på. Visserligen är inte direkt finaler kända för att vara en skönhet för fotbollsögat, men inramningen och stämningen runt omkring var tyvärr ganska avslagen. Det var mycket andra fans på läktaren, och framförallt Brasilianare, som trodde sitt land skulle nå längre. Kanske kan det har varit en bidragande faktor. Hur som helst, fick vi se en målfattig match, där Frankrike tillsist kunde vinna rättvist i mina ögon. Man är ett mer komplett lag och kan hota på flera håll. Vi får tacka Belgien för ett väl genomfört mästerskap, och framtiden ser onekligen väldigt ljus ut för Belgien.

Nästa semifinalmatch är mellan Kroatien och England, där det är lagen från den “sämre” slutspelshalvan som gör upp. Om England vinner den här matchen och går till final, kan man inte annat än lyfta på hatten för Southgate, som utförde den taktiska “läggmatchen” mot Belgien som skulle placera dem på den lättare sidan. Nåja, i slutändan blev det ändå de två bästa lagen från den delen av slutspelsträdet som gör upp i en semifinal. Vägen har varit något rakare för England i slutspelet, medan Kroatien pulveriserade samtliga lag i gruppselet för att sedan ebba ut något rent formässigt när det skulle vankas slutspel. Det är hur som helst upplagt för en riktigt spännande semifinal mellan två riktigt bra lag, och oavsett resultat kan vi vara säkra på att både finalen och bronsmatchen blir av riktigt hög kvalitet.Match: Kroatien - England

Datum: 11/7
Tid: 20:00
Arena: Luzjniki-stadion
Odds: 3.50 - 3.05 - 2.28

Kort info om Kroatien
Förväntas ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning enligt följande:

Subasic

Strinic - Vida - Lovren - Corluka

Brozovic - Rakitic

Perisic - Modric - Rebic

Mandzukic

Andrej Kramaric fick, till allas förvånan, chansen från start senast mot Ryssland, och man flyttade då alltså på Marcelo Brozovic. Nu tyder det mesta dock på att Brozovic kliver tillbaka in i startelvan, vilket också gör att Luka Modric kan spela längre fram i banan. I övrigt finns det frågetecken kring Dejan Lovren och Danijel Subasic, som båda missade träningar i början av veckan, men det verkar ändå som att bägge kommer att medverka. Däremot får man klara sig helt utan Sime Vrsaljko som dras med skada, och man får istället förlita sig på den förra Tottenhamförsvararen Verdan Corluka.

Detta Kroatien fortsätter att rada upp resultat. Tidigare år har jag tyckt det varit lite tvärt om. Att man spelat väldigt bra, men att resultaten uteblivit. Nu får man med sig resultaten, utan att spelet egentligen övertygar. Efter den första halvleken mot Danmark i åttondelsfinalen går det inte att känna igen det Kroatien som vi såg tidigare i turneringen. Man har avancerat två gånger i slutspelet, och båda efter strafflägggning, där Subasic varit nästintill omänsklig i målet, tillsammans med Ivan Rakitic som alltid kliver in som nummer 5 och lägger säkra straffar och inger självförtroende. Det finns fortsatt frågetecken kring Kroatiens andra fixstjärna, Luka Modric, som efter straffmissen i den 117e minuten mot Danmark inte kommit upp i den standarden Kroatien behöver honom i. För det lär vara en nyckel om man ska ha chans att gå hela vägen.

Kort info om England
Förväntas ställa upp med en 3-5-2 uppställning enligt följande:

Pickford

Maguire - Stones - Walker

Young - Lingard - Henderson - Alli - Trippier

Sterling - Kane

Kyle Walker, Dele Alli och Ashley Young lyckades alla återhämta sig från småskavankerna och kunde slåedes medverka mot Sverige. I den här matchen har Gareth Southgate inga anledningar att mixtra med startelvan, eller formationen för den helen. Man kör vidare på samma som i kvartsfinalen, men det är dock värt att nämna att Jordan Henderson dras med känningar i baksida lår, även om han väntas starta. Om det inte skulle funka för Henderson har Southgate fullgoda ersättare i Eric Dier eller Fabian Delph.

Det är någonting med detta England under Southgate. Man är som pånyttfött, och ramsan som de Engelska fansen sjunger att “VM-bucklan kommer hem i år” närmar sig verkligheten med stormsteg. Man är endast två matcher bort, men först och främst ska man ta sig förbi Kroatien i denna semifinal. Möjligheter till det får ändå ses som goda. Man ser väldigt stabila ut, både bakåt och framåt. Southgate ser ut att ha hittat rätt i sin formation och startelva, samtidigt som spelarna har gått samman som ett lag. Kan England bara fortsätta på inslagen väg har man alla möjligheter att gå hela vägen.

Analys av matchen:
Som jag var inne på tidigare går det inte riktigt att känna igen Kroatien i slutspelet. Givetvis spelar man bra, och är faktiskt ändå välförtjänta att vara i semifinal. Däremot finns det mer att önska, med tanke på de lovord detta fantastiska mittfält fick inför turneringen. Man har otroliga toppar och dalar under själva matcherna, vilket gör dem svåra att förutspå. Nu när England står på andra sidan, får man egentligen den första riktiga värdemätaren sedan Argentina i gruppspelet, som ju sedan visade sig inte vara någon jätteskalp med tanke på det uttåget Messi´s lag stod för.

Känslan är att det kommer vara en jämn fördelat matchbild, där Kroatien kommer rulla något mer boll längre ner på egen planhalva, medan England kommer anfalla mer snabbt och rakt, och undvika en massa bolltrillande. Man har i England en enorm fördel i närkampsspelet, där nästan samtliga spelare är nickstarka. Vi har sett så många gånger i turneringen, och tyvärr också senast mot Sverige, hur farliga man är på fasta situationer, vilket blir en nöt att knäcka för Kroatien.

Några spelare som för tillfället sticker ut rent formässigt är ju helt klart backen Harry Maguire, men även målvakten Jordan Pickford. Som dessa herrar har vuxit ju längre turneringen gått. Maguire är ursäker i defensiven, samtidigt som han är supergiftig när de vankas hörnor exempelvis. Målvakten Pickford, har stått för en drös med riktiga klassräddningar, och ser nu sådär stor och skräckinjagande ut som vissa målvakter kan göra när de är i omänsklig form. Skulle denna match gå till straffavgörande är det iallafall två målvakter i storform på bägge sidor, vilket skulle göra det hela ännu mer spännande.

Spelförslag:
I slutändan håller jag däremot detta England som det bättre laget för tillfället. Man har kommit hit på ett mer komfortabelt sätt, och Southgate har verkligen något på gång här. Det är upp till firma Modric - Rakitic att sätta stopp för det.

England att avancera.


Kommentera

promo
td