Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
12

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (12/7)

Det här blir en lite snabbare och annorlunda genomgång av Europatipset som avgörs senare under dagen med spelstopp klockan 17.59. Framöver kan det bli något liknande i genomgångarna men där det ändå behandlas på djupet. Idag blir det dock lite ytligare av två anledningar. Dels är det ett Europatips som är väldigt svårt att ta sig igenom då det är kval till Europa League, och den andra anledningen är att jag dragit på mig en enorm förkylning som fått mig sängliggande. Men det mest grundläggande ska vi allt ta oss igenom. Nu kör vi!

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Hibernian (match 13, en etta)
Att det skotska lite mer välkända laget är streckade på 85% må vara högt men de har enligt odds och marknad större chans att segra än så. Visserligen marginellt då det är 85.6% sannolikhet att det sker. Det är alltså väldigt stor chans att det blir en etta här och det finns klart trevligare lag att leta efter för att hitta skrällar som höjer upp utdelningen. Gör det enkelt.

Inget av de här lagen har haft någon vidare framgång i tidigare års försök att kvala in till Europa League. Men det känns ju som att det ska mycket till för att det färöiska laget NSI Runavik ska åka iväg och plocka med sig poäng även om fotbollen blir jämnare överlag. NSI har nio raka nederlag på bortaplan i sina kvalförsök och på 10-talet har det blivit sex förluster borta med 2-17 i total målskillnad. Då har bl a lag som Differdange 03 och Linfield stått för motståndet. Senaste året blev det dock endast 1-2 mot Dinamo Minsk. Det är dock inte mycket ljusare siffror för skottarna men 2016 blev det förlust på straffar mot Bröndby då bägge lagen vann sin bortamatch med 1-0.


Omgångens bästa tecken: Dinamo Minsk (match 11, en tvåa)
Det vitryska laget är streckade på relativt höga 55% men vinstchansen är bättre än så, nämligen 60%. Det gör att det känns som ett riktigt bra tecken och troligtvis en bra kompletterande spik. Hög vinstchans med värde får ses som ett fynd i en europatipsomgång där omsättningen kommer blir låg och vinstsumman begränsad i 13-rättspotten. Gör det enkelt här också.

Det nordirländska laget Derry City fick hela 2-10 totalt mot Midtjylland i kvalet till Europa League för ett år sen. Annars är det 2014 som är näst senaste året som de försökte kvala in men även då blev det respass i andra omgången, mot ett annat vitryskt lag, Shakhtyor. För Dinamo Minsk är siffrorna väldigt mycket bättre. 2015 kvalade de sig igenom sommaromgångarna och fick spela i Europa League, men väl där blev det för tufft och de fick nöja sig med en seger över Viktoria Plzen. De två senaste säsongerna har de nått tredje kvalomgången och nog känns det som de tar sig dit igen. Börjar borta men nog ska de avgöra det här direkt.


Omgångens bästa skräll: Ujpest (match 9, en tvåa)
Det här ungerska laget är endast streckade på 13% men har över 27% chans att vinna enligt marknad och odds. Det betyder att vi får ett värde på över 100% här och det är en match som faktiskt kan spikas på framför allt mindre system. Tvåan här passar dessutom väldigt bra med flera stora favoriter på dagens kupong. Baku (Neftci) är omgångens mest överstreckade lag och ska bort på alla system!

Hemmalaget som är från Azerbajdzjan har förut kvalat till Europa League klart oftare än Ujpest. 2012 kvalade Baku-laget även in till Europa League men övriga somrar har det blivit tidigt respass i kvalen. För Ujpest är det hela nio år sen de senaste kvalade.


Övriga saker att tänka på i dagens omgång.
Dels är det som nämnts tidigare en omgång där det blir en låg omsättning. Jag tror inte den når över tre och en halv miljon ens och då har vi drygt 800 000 att dela på till de med alla rätt. Det betyder att vi inte får göra raderna för svåra. Då äter vi upp vårt värde eftersom vi inte få tillräckligt betalt när vi väl träffar.

Det passar bra att spika flera stora favoriter men se till så att det finns några bra skrällar också och att raden inte blir för lätt. Rader som ska ge runt 40-50 000 kronor ger oftast under 10 000 kronor då det är enormt överspelat bland rader som är för enkla. Därför behöver vi ha med någon fin skräll och gärna några bra kryss dessutom.

Nordsjälland är streckade på 76% men har ungefär samma möjligheter att vinna och kan vara ännu en spik för att göra det enkelt för oss. En tvåa i match fem alltså.

Hafnarfjordur borta mot Lahti är ett annat lag med riktigt fint värde. Endast streckade på 23% men vinner var tredje match (33%) med dessa förutsättningar. Kan vara en bra spik i kombination med övrigt för att få till bra rader även på mindre system.

Flera storskrällar på omgången är streckade mer än vad deras chans att vinna är och det gör dessa lagen rätt kalla även om de i rätt kombinationer kan vara bra – men på mindre system är det inget att tänka på.Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 1296 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x2

4. 12
5. 2
6. x2

7. 2
8. 12
9. x2 (Omgångens bästa skräll, tvåan!)

10. 1
11. 2 (Omgångens bästa tecken)
12. 1x2
13. 1 (Omgångens bästa spik)


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 2
3. 1x

4. 12
5. 2
6. x2

7. 2
8. 12
9. 2 (Omgångens bästa skräll)

10. 1
11. 2 (Omgångens bästa tecken)
12. 1x
13. 1 (Omgångens bästa spik)

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td