Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jul 2018
13

VM Dag 24! (14/7)

Då var vi framme vid de två sista matcherna i detta VM, som för övrigt har varit helt fantastiskt. Det är många som tycker det är det bästa VM på länge. Speciellt vi som är den yngre generationen. Det har bjudits på en hel del mål, vilket man annars inte är speciellt bortskämd med i sådana sammanhag. Många snygga strutar, och en drös med riktiga klassräddningar. Det som varit lite anmärkningsvärt är även hur många frisparksmål det varit. Det pratas lite om VM-bollen, som är gjord för att kunna få riktigt bra bett i skruven, vilket har gjort att spelarna har fått såna kalasträffar och därmed fått till den där osannolika överskruven vi så många gånger har sett nu.

Det har inte alls varit sydamerikas VM. Lag som Argentina, Brasilien, Colombia osv har alla åkt med huvet före egentligen. Den europeiska totalfotbollen som blandar teknik, fart, försvarsspel och närkampsspel verkar vara vägen att gå nu för tiden, även om den tyska maskinen som är ett praktexempel på detta fick bjuda på ett riktigt fiasko. Joachim Löv kan dock skatta sig lycklig att han signat ett nytt kontrakt, och därmed inte kommer att få sparken efter detta.

Nu återstår det alltså två matcher, och vi ska här fokusera på bronsmatchen, den mellan Belgien och England. Båda två åkte i semifinalen efter två jämna matcher, och den viktiga frågan här är lite hur motivationen är. Vilka har förlusten tagit hårdast på - Både mentalt, men också fysiskt? Det är lite vad vi kommer att fokusera på i den här genomgången, som vi dyker rätt ner i.Match: Belgien - England

Datum: 14/7
Tid: 16:00
Arena: S:t Petersburg stadion
Odds: 2.14 - 3.65 - 3.20

Kort info om Belgien
Förväntas ställa upp med en 3-4-3 uppställning enligt följande:

Cortouis

Vertonghen - Kompany - Alderweireld

Chadli - Fellaini - Witsel - Meunier

Hazard - Lukaku - De Bruyne

Trebackslinjen rubbar man inte på, medan man kan komma att ändra om lite på mittfältet, då man istället flyttar upp De Bruyne på toppen tillsammans med Lukaku och Hazard. Thomas Meunier var avstängd senast mot Frankrike, och kommer vara tillgänglig här vilket gör att Mousa Dembele och Dries Mertens får stå över. I övrigt gör inte Roberto Martinez några större förändringar i elvan. Man spelade “bara” 90 minuter och ingen övertid, och Martinez verkar inte känna något behov av att få in fräscha ben till matchen.

Det här har ändå varit ett kliv framåt för Belgisk fotboll. Man har under ett par år varit i den absoluta toppen. Speciellt om man tittar på FIFA´s världsranking, där man i VM 2014 var rankad 1a, men föll då mot Argentina i kvartsfinalen. I EM 2016, som spelades i Frankrike, åkte man åter i kvartsfinal. Mot Wales av alla lag. Detta har lite gjort att förväntningarna var något lägre inför 2018 än tidigare mästerskap, trots samma trupp i stort sett. Roberto Martinez har verkligen gjort ett bra jobb med detta landslag, som med alla dessa storstjärnor och tidigare “floppar”, ändå har chans på medalj nu, och man var sånär en biljett till VM-finalen.

Kort info om England
Förväntas ställa upp med en 3-5-2 uppställning enligt följande:

Pickford

Maguire - Stones - Walker

Rose - Delph - Dier - Lingard - Alexander-Arnold

Vardy - Kane

Gareth Southgate ser ut att göra en del ändringar inför bronsmatchen. Jordan Henderson, Kieran Trippier och Kyle Walker är alla ett frågetecken, där endast den sistnämnda möjligtvis kommer att starta. Sedan verkar inte en del andra av Englands tongivande spelare, som Dele Alli och Raheem Sterling, att starta efter de långa 120 minutrarna mot Kroatien. Medan Dier, Rose, Delph, Alexander-Arnold och Jamie Vardy istället får chansen.

Oj så nära man var att nå den där finalen. De Engelska fansen, som så länge höjt sitt lag till skyarna, fick verkligen svart på vitt att de har något på gång nu. Det var länge sedan man gick såhär bra, och känslan av att man var ett mål ifrån en VM-final måste ta kol på dem. Man tog tidigt ledningen, och det blev lite som att man spelade på resultatet resten av matchen, och Kroatien fick mer och mer initiativ och kunde flytta upp pressen och tillslut blev man för tunga helt enkelt. Hur som helst tror jag att man på sikt i England kommer uppskatta prestationen i detta mästerskap, även om det kan ta ett tag med tanke på hur bittert det är just nu efter uttåget. Nu är det en match kvar, och Southgate, som redan tagit stormkliv åt den Engelska fotbollen, har chans att ro hem en medalj åt folket.

Analys av matchen:
Då var vi tillbaka till den match i gruppspelet, som bara spelades av. Där inget av lagen ville vinna p.g.a bättre placering. Det visade sig dock att det spelade ingen roll, för båda två blev utslagna i semifinalen, och möts alltså här i en bronsmatch. England hade redan inför matchen mot Sverige en hel del spelare med småskavanker, och som var osäkra till spel. Man har ändå spelat dessa spelare, då jag b.la. tänker på Dele Alli och Kyle Walker, och nu kommer allt på samma gång. Flertalet spelare är borta, och om det beror på skador eller rotation från Southgate lämnar jag öppet. En kombination av båda kanske? Nåja, känslan är ändå att luften gick ur England rejält, och man kommer alltså här med flera nya spelare in i elvan, och då bör det bli svårare va?

Det är alltid svårt med bronsmatcher. Frågor som motivation, skador, besvikelse osv är alla faktorer som säkerligen spelar in, men som är ack så svåra att kvantifiera. Med tanke på rotationen i England får iallafall jag signalerna att man inte riktigt går för det till 100%. Med de bästa spelarna på planen i båda lagen håller jag ändå Belgien som favoriter, och då med detta lite “B-betonade” Engelska laget gör ju att favoritskapet ökar ytterligare.

Spelförslag:
Med tanke på alla småskavanker som säkerligen finns hos de flesta spelarna, kan det tänkas ske en del byten, som kan dra ner tempot i matchen. Frågan är om spelarna verkligen går in för det lika mycket som en kvarts- eller semifinal. Troligtvis inte. Därför är känslan även att det blir en relativt avslagen match, där det lag som tar tag i taktpinnen också kommer ha det mesta vunnet, och jag tror inte att något av lagen har det mentala fokus och styrkan att vända ett underläge i den här situationen. Vi kör därför på två spel som känns riktigt bra.

Belgien att vinna inklusive övertid och straffar.

Under 2 mål.


Kommentera

promo
td