Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
13

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (14/7)

En stryktipsomgång som har runt 6.5 miljoner i 13-rättspotten. Idel svenska matcher där det dessvärre är två stycken (match 12 och 13) som först avgörs om söndagen. Spelstopp som vanligt 15.59 och nedan går vi igenom de mest intressanta matcherna lite mer grundligt. Det blir en annorlunda genomgång även om den blev hyfsat lång, trots att jag fortfarande inte är uppe på benen. Kan bli liknande format även framöver dock. Nu vässar vi blyertspennorna alternativt klickar i de rätta raderna via nätet!

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Brommapojkarna
1. Brommapojkarna – Sirius
Brommapojkarna är ett lag hemma medan de på resande fot är ett helt annat lag. På bortaplan är det fortfarande noll inspelade poäng på sex matcher med en målskillnad på 3-17. På Grimsta IP är det lite bättre siffror med 3-1-2 (5-7). Bland lagen som fått resa hem utan poäng mot BP är det Djurgården, Kalmar och Häcken. Rätt imponerande segrar i mina ögon. Kommer förvisso med en tung förlust borta med 3-0 mot Dalkurd men Sirius är av helt annan kaliber.

Sirius har det tungt precis som förra säsongen som nykomlingar. Visserligen startade de bra och var med i toppen väldigt länge innan de i augusti gick in i en formsvacka med sju raka förluster och 6-22 i målskillnad. Den här säsongen är det inte längre nyhetens behag som de kan leva på utan det är verkligen lite av sista chansen nu om de ska kunna överleva till ännu en säsong i Allsvenskan. Efter de tre inledande matcherna hade de 1-1-1 men har nu på sina senaste tio matcher en enda poäng, hemma mot Trelleborg. Efter uppehållet i Allsvenskan har de inte hittat någon vidare energi och på sina två hemmamatcher har det blivit 1-7 i målskillnad mot Sundsvall och Malmö.

Enligt marknaden är det dock endast drygt 43% chans att det blir tre poäng till Brommapojkarna här. Jag tror det är aningens högre även om Sirius kommer göra vad de kan för att få med sig 0-0 i första hand. Då Brommapojkarna är streckade på höga 62% är det oftast ingen bra spik på ett Stryktips och då matchen ligger som nummer ett på kupongen så finns det även överspelade ettor på sömmersketipsen. Dvs svårare rader som kan ge underbetalt då tur-rader kan träffa mer än troligt.

Jag rekommenderar dock ändå spik här och det för att Sirius är helt under isen och så länge det finns lite syre kvar för Brommapojkarna så både bör och ska de ta tre poäng här om de inte vill göra Sirius sällskap i Superettan 2019.


Omgångens bästa tecken: Ängelholm
11. Ängelholm – Eskilsminne
Ängelholm har förvisso rätt dålig form ifall vi enbart tittar på antal poäng i fem senaste matcherna. Noll poäng har det blivit, men då ska vi komma ihåg att fyra av dessa har varit bortamatcher. Visserligen bedrövliga 2-15 i målskillnad på dessa men på hemmaplan ser det klart mer stabilt ut. Totalt 4-1-2 (9-6) jämfört med 1-0-7 (7-23) på bortaplan.

Eskilsminne har 2-1-2 (11-8) i sin formrad men har spelat bra på bortaplan där de har 3-2-2 (10-9) och de två förlusterna har varit mot de två topplagen i serien, Mjällby och Oskarshamn. Förlorade lite överraskande hemma i Helsingborg mot Grebbestad med 1-2 senast.

De här lagen möttes för två veckor sen i Helsingborg och då slutade det 4-1 till hemmalaget. Eskilsminne är knappa favoriter här och det är väl korrekt. Själv tror jag på en målsnål match där det kan räcka med ett mål för seger. Ängelholm måste gå ut med rätt inställning här och hämta den extra energi som hemmaplan kan ge.

Ettan är endast streckad på 29% vilket gör att det känns som ett riktigt bra tecken då segerchansen är runt 37%. Ett värde på nästan 30% är bra och det kan vara en lämplig spik på många konstruktioner. Framför allt på de mindre systemen som måste tvinga in de lite svårare raderna som ändå kan ge riktigt bra.


Omgångens bästa skräll: Häcken
13. Norrköping – Häcken
Norrköping gjorde det riktigt bra när de tog poäng borta mot Djurgården efter uppehållet. De är även ett lag med få förluster, en hemma och en borta bara. Imponerande 5-0-1 (12-6) men de har faktiskt inte mött något som helst utav värde där. Kalmar får väl ses som det tuffaste motståndet och då vet vi hus dåligt facit smålänningarna har på bortaplan. Den överraskande förlusten för ”Peking” kom mot Trelleborg där matchen slutade 1-2.

Häcken dundrade in efter uppehållet i Allsvenskan genom att besegra Sundsvall med 3-0 hemma. Sen har de haft en kvalmatch till Europa League där de till sist vann med 3-0 borta mot lettiska Liepaja. Kan både vara en för- och nackdel med en extra match så tätt inpå. Detta just eftersom Allsvenskan haft uppehåll och Häcken har två tävlingsmatcher mot Norrköpings enda. Bägge lagen spelade annars två träningsmatcher inför omstarten.

Vi ska dock komma ihåg att Häcken är ett klart mycket bättre lag på Bravida Arena hemma på Hisingen. Där har de 4-2-0 (15-3) medan de borta endast fått ihop 1-1-4 (4-8).

Men med tanke på hur lågt streckade Häcken är så får det bli bästa spiken på omgången. Endast 16% av pengarna på sig medan de enligt marknad och odds ska vinna över 30% av dessa matcher. Givet streck och på mindre system rekommenderas även att spika göteborgarna. Ett värde på nästan 100% är det bara att tacka och ta emot.


Övriga saker att tänka på i dagens omgång.
2. Dalkurd - Trelleborg
Dalkurd har hög vinstchans (runt 58.5%) mot Trelleborg och då de endast är streckade på 62% kan det vara en bra spik även om flera högt streckade lag ser ut att kunna segra i omgången.

3. Malmö - Östersund
Malmö är likt Dalkurd också en sannolik segrare då de vinner ungefär 57.5% av dessa matcher mot Östersund. Med den nye tränaren Uwe Rösler kan Malmö ha fått exakt det som krävs för att även leverera på plan och inte bara vara bästa laget på pappret. Endast streckade på 59% så det kan vara en tänkbar spik ifall marknadens värdering stämmer.

6. Ljungskile - Mjällby
Ljungskile fick se sig besegrade med 1-0 borta mot Mjällby för en vecka sen men har nu revanschläge på hemmaplan. Mjällby har vacklat lite rent allmänt på slutet men är det bättre laget i grunden. Ljungskile dock endast streckade på 21% när de har runt 27% chans att segra vilket gör att värdet blir fint här på en skräll.

9. Västerås - Syrianska
Västerås är kraftigt överstreckade då de har 62% av pengarna på sig men endast vinner runt 47% av dessa matcher mot Syrianska. Ett bortalag som satsar fullt på serien och jag är inte förvånad om de får med sig ett oavgjort resultat här till fint värde. 25% chans och endast streckat på 18% medan tvåan är streckad på 20% bara, och har runt 28% chans att inträffa. Den modige kör ju så klart x2 här som inträffar mer än hälften av gångerna.


Snabb genomgång av övriga matcher som ej nämnts ovan.
4. Göteborg – Örebro
Två lag som bägge förlorade när Allsvenskan åter startade. Utgå fån det oavgjorda och följ sen upp med Örebro först och främst.

5. Karlskrona – Husqvarna
Hemmalaget har endast en förlust på sina fem senaste samt endast en förlust på hemmaplan på sju försök. Har svårt att vinna överlag då sju av 15 matcher varit oavgjorda. Men här ser ettan överkomlig ut även om den är överstreckad.

7. Tvååker – Oskarshamn
Toppmöte i Division 1 Södra som känns svårt att bena ut. Värdet ska ligga på x2 här men ta med allt om det finns pengar till det.

8. Karlslund – Rynninge
Hemmalaget har endast en förlust på sina åtta senaste matcher och är väldigt svårslagna just nu trots att de fortfarande parkerar i botten av tabellen. Krysset extremt överstreckat och allt det värdet ligger på bortalaget här. Hemmalaget streckade i paritet med vinstchans.

10. Assyriska – Forward
Två lag med usel form och där de tillsammans endast har lyckats få med sig en seger på sina totalt tio senaste matcher. Forward som slog Nyköping hemma då. Här vill jag se en trend innan jag lutar mig mot något lag. Ettan kan vara en bra spik då de ska vinna 52% enligt marknaden och den är inte streckad mer än så heller.

12. Kalmar – Djurgården
Kalmar överraskade med en 3-1 seger borta mot Göteborg senast och är starka hemma så det får bli utgångstipset här. Djurgården med endast 1-1 hemma mot Norrköping senast. Ettan dock överstreckad här och bäst värde ligger på det oavgjorda.


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 2916 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1

4. 1x2
5. 1
6. 1x2

7. 1x2
8. 1
9. 1x2

10. 12
11. 1x
12. 1
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1
2. 1
3. 1

4. x2
5. 1
6. 1x2

7. x2
8. 1
9. x2

10. 1
11. 1x
12. 1
13. x2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td