Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2018
22

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (22/7)

En omgång på Europatipset som blir färdig först om måndagskvällen. Förutom de sedvanliga svenska matcherna har det även smugit sig in två danska och två brasilianska matcher på kupongen. Det är spelstopp klockan 14.59 och omsättningen bör väl landa uppåt (eller på drygt) fyra miljoner då det är jackpottpengar från förra omgången. Runt två miljoner ska det delas ut till de som gör sitt jobb rätt och prickar in samtliga 13 matcher. Nu vässar vi pennorna och gör vårt bästa.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Syrianska (match 5, en etta)
Syrianska – Team Thorengruppen
I grunden tycker jag vi kan önska mer av Syrianska än vad de hittills visat upp. Samtidigt ligger de med strax under de två topplagen Carlstad och Västerås i serien. Utöver det har de värvat in en skyttekung i Sosseh som förhoppningsvis kan ge det där lilla extra som kan behövas för att orka hela vägen in i mål och nå en kvalplats åtminstone.

Hemma har de inte imponerat utan har 2-2-3 (10-12) medan de tagit klart fler poäng på bortaplan. Umeålaget Thorengruppen har 2-1-5 (9-13) på bortaplan vilket är i paritet med deras hemmapoäng. Just nu huserar de på nedflyttningsplats och är i behov av poäng men det borde bli svårt att åka till Södertälje och tro på det nu. I mitten av april vann Syrianska det här mötet på bortaplan med 1-0.

Tittar vi på odds och marknad så ska det bli en hemmaseger här i runt 73% av fallen och med tanke på att de är så lågt streckade som 66% är det bara att spika och tacka för värdet som blir drygt 10%. Tvåan är mest kall att spela här då den är streckad på 16% men de har endast runt 10% chans att segra enligt den bredare marknaden.


Omgångens bästa tecken: Gremio (match 11, en tvåa)
Vasco Da Gama – Gremio
Bortalaget här har ingen vidare imponerande inbördes statistik när de haft bortaplan. Endast en seger på 14 försök har det blivit, dock så sent som 2013. Efter det har de fått med sig 0-0 samt en 0-1 förlust. De har även haft tre hemmamatcher efter 2013 och samtliga har där slutat med seger och en total målskillnad på 5-0.

I serien ligger Gremio på en fjärde plats med 23 poäng där bortafacit når upp till 3-2-1 (5-2) vilket är starka kort, speciellt de få insläppta målen. Det har varit varierat motstånd även om tre av lagen legat i botten fyra i tabellen. Vasco Da Gama har på sin hemmaplan 4-1-2 (14-10) och ligger totalt på en elfteplats med 16 poäng. De är fortfarande segerlösa på bortaplan.

Streckspelarna gör Gremio till knappa favoriter med 37% av pengarna på tvåan. Jämför vi med odds och marknad så ska de ha drygt 43% chans att segra vilket gör att vi får bra värde på en favorit som faktiskt inte är streckad så högt. Rekommendation att spika på först och främst de mindre systemen men det fungerar även lika bra på de mer kostsamma.


Omgångens bästa skräll: Häcken (match 2, en tvåa)
Djurgården – Häcken
Göteborgslaget från Hisingen är mer kända för att vara ett starkt hemmalag. För på bortaplan har de hittills endast fått ihop 1-1-5 (5-10) vilket är drygt 22% av de totala poängen som är inspelade. De ligger på tiondeplats i tabellen med 18 poäng jämfört med Djurgården som huserar på en fjärdeplats med 24 poäng och ett hemmafacit som lyder 3-2-1 (9-4). I höstas slutade det här mötet 1-1 och varför ska inte Häcken kunna peta in ytterligare någon boll nu?

Efter Allsvenskans uppehåll blev det stabila 3-0 till Häcken mot Sundsvall vilket följdes upp med samma segersiffror i första kvalmatchen till Europa League. Därefter blev det förlust med 2-1 borta mot Norrköping vilket följdes av samma förlustsiffror i returen av kvalspelet till EL. Häcken har skytteligaledaren Guerreiro (8 mål) medan Djurgårdens bästa målgörare Kadewere (7 mål) är skadad och inte kommer till spel. Stockholmslaget segrade senast med 1-0 borta mot Kalmar vilket Sundsvall toppade under lördagen med en 2-0 seger nere i Småland.

Då Häcken endast är streckade på låga 14% men har nästan 25% segerchans får det bli bästa skrällen då värdet ligger på nästan 80% och de ändå vinner mötet var fjärde gång. Kan absolut vara en bra spik i kombination med övriga förslag ovan. Även krysset har knappt värde medan ettan blir iskall på tipset.


Snabb genomgång av övriga matcher.

(1) AIK – Brommapojkarna
Här är AIK flera klasser bättre och det skulle förvåna mig om BP har något att sätta emot då deras spel inte glänser speciellt mycket. Två raka förluster mot bottenkollegerna Dalkurd och Sirius har det blivit utan något mål framåt. AIK streckade på 86% men har dock en hög sannolikhet att vinna, runt 76%.

(3) Sirius – Göteborg
Två lag som verkligen inte presterar hittills i Allsvenskan även om jag håller Göteborg som det bättre laget men möjligen fick Sirius den lilla gnista de behövde senast när de segrade borta mot BP med 1-0. Svårlöst match men värdet ligger hos uppsalalaget som är streckade på 24% men segrar runt 30% av dessa matcher.

(4) Umeå – Akropolis
Akropolis har en tung period i Division 1 Norra med fyra raka förluster nu och en målskillnad i dessa på 2-11. Att det ska vända borta mot Umeå som hade tio raka i serien utan förlust innan det blev 2-4 senast har jag svårt att tro. Akropolis vann det här mötet i maj med 1-0 hemma. Bra värde på både kryss och tvåan eftersom ettan blir överstreckad med tio procentenheter.

(6) Linköping – Carlstad United
Linköping ångar på som nykomlingar och innehar en fjärdeplats i tabellen med 27 poäng. Hemma är de fortfarande obesegrade då de har 4-4-0 (7-3) där Västerås senast kom på besök men fick åka hem med en 1-0 förlust. Lite oroväckande att de endast fick 2-2 borta mot bottenlaget Thorengruppen senast. Carlstad United gör det klart över förväntan då de har en stabil topplacering, just nu tvåa, med hela åtta poäng ner till tredjeplatsen. Krysset är iskallt här med 30% streck där det enbart inträffar 22% av gångerna. Ettan har kanonvärde, streckade på 31% men segrar drygt 42% av dessa möten. Kör en halvgardering på det mesta här då Carlstad inte kan underskattas då de endast har en förlust i serien och den kom på hemmaplan. Starka 7-1-0 (25-6) på bortaplan för värmlänningarna.

(7) Husqvarna – Tvååker
Husqvarna har det kämpigt i botten av tabellen med sina 14 poäng och det går inte mycket bättre hemma (2-2-4) än borta (2-0-6) heller. Tvååker jagar med 32 poäng bakom toppduon i tabellen. På bortaplan har de spelat ihop 5-0-3 (12-9) och får gälla som favoriter. Dock kraftigt överstreckade enligt marknaden som ger dem 40% chans att vinna medan streckspelarna drar upp laget till höga 53%. Bäst värde på ettan även om krysset också har ett trevligt värde i 20%.

(8) Århus – Nordsjälland
Århus klarade överraskande 0-0 borta mot Midtjylland i premiäromgången och får gälla som favoriter här trots att Nordsjälland också startade med ett oavgjort resultat samt har haft två tävlingsmatcher när de kvalat mot Europa League. Värde på ettan som inträffar knappt 44% av gångerna medan de endast är streckade på 41%.

(9) Bröndby – Vejle
Topplaget Bröndby levde upp till förväntningarna i premiären genom att vinna med 2-0 borta mot Randers. Här blir det tre nya poäng för köpenhamnsklubben som lever upp till sin status till skillnad från FCK just nu. Streckade på höga 82% men vinner över 70% av dessa möten. Gör det enkelt!

(10) Palmeiras – Atletico Mineiro
Sjuan mot trean i tabellen där de endast har en förlust på de sammanlagt tio senaste matcherna och det var för bortalaget som fick en 2-0 i baken mot Gremio i senaste omgången. Fördel hemmalaget här som är streckade på 52% men segrar närmare 60% av mötena.

(12) Hammarby – Dalkurd
Dalkurd har fått lite blodad tand med ny tränare samt fyra poäng efter uppehållet i Allsvenskan. Visserligen har motståndarna varit Brommapojkarna och Trelleborg men självförtroende och energi är viktiga aspekter. För Hammarby har det varit tvärtom efter uppehållet där de fått ihop en poäng bara även om motståndet varit av bättre slaget, Östersund och Elfsborg. Ettan på tok för högt streckad med sina 75% då de segrar runt 60% bara. Mer än 100% värde på tvåan medan krysset innehar 30% i värde.

(13) Norrköping – Elfsborg
Norrköping är starka hemma med 6-0-1 (14-7) medan Elfsborg av sina totalt 16 poäng tagit nio av dessa borta. Inbördes har dock Norrköping haft det tufft på slutet med sju raka utan vinst. Senaste segern var 2014 (4-2). Bägge lagen har tagit fyra poäng efter uppehållet. Tycker ändå sannolikheten för ettan är bra här men på större system kan vi strecka på. Allt värde på tvåan här dock som segrar runt 22% av gångerna men endast är streckade på 15%. Krysset är streckat i paritet med chansen.Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 1458 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1x2

4. 1
5. 1
6. 12

7. 1x2
8. 1
9. 1

10. 1x2
11. 2
12. 1x2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 36 rader på Liverättning

1. 1
2. 2
3. 12

4. 1
5. 1
6. 12

7. 1x2
8. 1
9. 1

10. 1
11. 2
12. 1x2
13. 1

Kommentera (5)

promo
td