Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jul 2018
28

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (28/7)

En helsvensk omgång på Stryktipset, som dock är uppdelat över två dagar där de första åtta matcherna avgörs under lördagen. Men vad gör det när vi har extra jackpottpengar som gör att de med 13 rätt delar på runt sju miljoner kronor. Det passar fint den här omgången där jag tycker det finns ett flertal spikförslag. Sen gäller det som vanligt att träffa rätt. Dock relativt ont om skrällar med kanonvärde i omgången, men vi har en åtminstone.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: BK Häcken (match 11, en etta)
Häcken – Örebro
Örebro har haft en tung start sen återupptakten av Allsvenskan där det blivit tre raka förluster. Var dock nära att få med sig 1-1 hemma mot Malmö senast men skåningarna visade sig vara starkast och avgjorde efter två mål av Strandberg. Att åka ner till Göteborg och ta sig an Häcken på Bravida Arena är inte enkelt. Det lilla hoppet örebroarna kan ha med sig är väl att Häcken nu har fyra raka tävlingsmatcher som slutat med förlust. Intensivt spelschema men borde ha gett upp returmötet mot Leipzig där de måste hämta in minst fyra mål.

Hemmastatistiken för Häcken i årets Allsvenska är dock 4-2-0 (15-3) och det får räcka helt enkelt även om Örebro har ett okej facit på bortaplan, 3-2-2 (8-7), men med deras nuvarande form tänker jag inte slösa streck på närkingarna. Dessutom vinner Häcken denna matchen runt 56% av gångerna och nuvarande streckprocent är enbart 52 vilket gör att det känns som en sund spik trots att det är Stryktipset. Senaste sex inbördes matcherna har dock Häcken ingen seger utan endast fyra oavgjorda. Målsnålt värre här med 2-5 i målskillnad på dessa sex matcher. Säsongerna innan dess bjöds det dock på galet fler mål och Häcken segrade i fyra hemmamatcher i rad med tio gjorda mål.


Omgångens bästa tecken: X mellan Brage och Värnamo (match 5, ett kryss)
Brage – Värnamo
Brage ska så klart vara favoriter här mot ett Värnamo som fått ihop fem ynka poäng på hela säsongen. Borta är det riktigt tufft då inte ens målen produceras och efter sju bortamatcher är det 0-1-6 (2-17) som är facit för Värnamo. Brage är dessutom starka hemma med 4-2-1 (16-11). Lagen möttes innan serien tog uppehåll och då blev det 3-2 till Brage, visserligen borta. Målet kom dock i 90+5 och trots att det är bortaplan för Värnamo nu känns chanserna bra nog för att kriga till sig ett oavgjort resultat.

Värnamo har t ex endast förlorat med 1-0 borta mot Helsingborg som ligger tvåa i serien. Den matchen spelades veckan innan de tog emot Brage hemma. För en vecka sen slog de även Falkenberg i en träningsmatch och det ska vi väl inte höja upp för mycket mot skyarna. Väger vi in vår egna analys samt tar hänsyn till att marknaden ger Värnamo 24% chans för att spela oavgjort här så är det ett givet tecken då streckspelarna endast lagt 16% av sina pengar där. Även tvåan här har ungefär lika stort värde men inträffar lite mer sällan. Ettan riktigt kall till 71% då de endast vinner runt 54% av matcherna.


Omgångens bästa skräll: GIF Sundsvall (match 10, en tvåa)
Djurgården – Sundsvall
Djurgården var klart överskattade på kupongen senast i Europa League kvalet. Då klarade de 1-1 på övertid mot Ukrainska Mariupol, vilket i sig inte behöver vara ett dåligt resultat då de Ukrainska lagen är bra. Sundsvall å sin sida förlorade på övertid mot AIK för två omgångar sen men åkte sen ner och slog Kalmar med 2-0 på bortaplan. Något Djurgården var först med den här säsongen men då blev det bara 1-0. Här är Sundsvall för lite streckade, endast 14%, vilket gör att jag tycker det är en toppenskräll. Visserligen tror marknaden enbart att de vinner drygt 15% men jag tycker det känns för lågt. Tänk på att Djurgården har ett mer intensivt spelschema nu och ska åka till Ukraina för returmöte på torsdag nästa vecka.


Tre viktiga streck på kupongen!

(4) Malmö – Norrköping 1
Malmö går riktigt bra just nu med nye tränaren Uwe Rösler. Samtidigt är det mycket matcher på kort tid nu och var fokus ligger mest är svårt att sia om men på onsdag är det returmöte hemma mot Cluj och det är en viktig match för vidare avancemang i kvalet mot Champions League. Sjätte matchen nu på 19 dagar bör visa sig, om inte fysiskt så mentalt var fokus ligger. Malmö har dock värde om vi får tro marknaden, de ska vinna runt 55% av dessa matcher men är enbart streckade på 49%. Ettan måste med även om det finns vissa frågetecken.


(9) AIK – Kalmar X
Det viktigaste med krysset här är just att det är fint värde på det. Endast streckat på 17% men inträffar nästan i 24% av fallen. Kalmar har dock två tuffa förluster i rad, bägge hemma, men se det inte som en total formsvacka ännu. Då AIK står för motståndet så ska vi räkna in att även om de prioriterar Allsvenskan så kvalar de samtidigt mot Europa League. Förlust borta mot Nordsjälland med 1-0 och det dröjde länge innan de slog ut Shamrock i omgången innan. En kvitteringen i förlängningen på hemmaplan krävdes och däremellan låg de under med 1-0 mot Brommapojkarna. Nej, här måste minst krysset med även om marknaden menar att AIK vinner 63% av dessa matcher. Tänk dock på att ettan är streckad på 72%.


(13) Jönköping – Helsingborg 2
Helsingborg med sina nyförvärv borde få sig en enorm moralhöjare. Nu är det dags för Helsingborg att ta steget upp i Allsvenskan igen och första matchen efter vårsäsongen blir borta mot Jönköping. Normalt en tuff match men nu med ”Granen” och övriga gänget tror jag det här kan bli en komfortabel seger. Bara hoppas det inte låser sig. Det är klasskillnad mellan lagen. 52% på Helsingborg får vi ta helt enkelt även om marknaden menar att segerchansen enbart ligger runt 45%. Spika tvåan innan alla förstår att nu har HIF börjat ta kliven på allvar.


Snabba kommentarer om övriga matcher.

(1) Göteborg – Brommapojkarna
Två lag som är helt under ytan även om det känns som hemmaplan kan bli avgörande. Brommapojkarna spelade bra i en halvlek borta mot AIK men sen klappade de igenom fullständigt. Men misstagen och nonchalansen syntes dock klart redan under första 45 minuterna. Nu blir det för svårt borta mot Göteborg som ändå slog Örebro med 2-0 på hemmaplan för två veckor sen. Brommapojkarna fortfarande med noll poäng borta efter sju matcher och med en målskillnad på 4-22. IFK streckade på 69% men har hela 64% chans att vinna.

(2) Östersund – Elfsborg
Östersund gör det bra trots tränarbyte och spelartapp. Ska vara favoriter på hemmaplan men tycker inte vi ska skåla alltför högt ännu trots att de ledde med 4-0 efter en kvart mot Trelleborg för en vecka sen. Elfsborg har gjort det bra efter uppehållet och fixade 0-0 hemma mot nuvarande serietvåan Hammarby. Det följdes upp med en 1-0 förlust borta mot Norrköping vilket inte är något dåligt då Norrköping har sju segrar på åtta hemmamatcher den här säsongen. Svårläst match där värdet hamnar på tvåan, men hemmalaget vinner drygt 52% av dessa matcher.

(3) Dalkurd – Sirius
Efter Dalkurds 3-0 seger efter uppehållet höjde jag upp dem högt med ny tränare och allt. Men det var nog nyhetens behag och problemen är större än jag anar i klubben. 2-2 hemma mot Trelleborg följdes upp med en utskåpning av Hammarby där förlustsiffrorna skrevs till 1-4. Nej, trots att Sirius målvakt fick rött kort senast så tänker jag utgå från en bortaseger här. Segern borta mot BP var väl bara startskottet men vändningen senast mot Göteborg till 3-2 seger är exakt det som behövs för att de ska fortsätta tro på sig själva. Streckad mer än vad marknaden bedömer chanserna till men jag är tveksam till om marknaden är rätt här. Garderar upp med ettan på större system trots allt då den är streckad på 41% men ska (enligt marknaden) ha 46% chans att inträffa.

(6) Norrby – Öster
Oerhört intressant att Öster har tio raka segrar inbördes på tio försök. Och sju av dem är i nutid från 2015 och framåt. 16-1 i målskillnad dessutom. Frågan är om det ska brytas nu eller inte. Vi ska inte lägga för mycket vikt vid det här med inbördes men nog känns det intressant. Då Öster vann med 3-0 i förra mötet på hemmaplan i juni så lutar jag mig åt det hållet först. Öster ska vinna över 40% av dessa matcher åtminstone enligt marknaden. Enda värdet i matchen hamnar på ettan men det är rätt knappt.

(7) Varberg – Falkenberg
Bortalaget har fin inbördes statistik här. Många matcher blir målrika mellan lagen och Falkenberg drar längsta strået allt som oftast. I vårmötet mellan lagen segrade FFF med 3-2 efter att ha legat under med 1-2. Runt 20% värde på ettan i matchen dock och även ett knappt värde på det oavgjorda medan tvåan som är streckad på 56% endast segrar exakt hälften av dessa matcher enligt marknaden.

(8) Frej – GAIS
Svårlöst match där strecken ligger i paritet med vinstchansen. Det lilla värdet här finns på ettan medan samma värde försvunnit på krysset. GAIS är favoriter och ska segra runt 45%. Inbördes har GAIS fem raka segrar men det har varit målsnåla matcher. De fyra senaste med uddamålet dessutom. Helgardera eller gå på Frej är det rätta här.


(12) Landskrona – Gefle
Två lag som har det tufft just nu där det ser lite ljusare ut för bortalaget Gefle. De har åtminstone tre oavgjorda på de fem senaste mot en enda pinne för Landskrona på samma antal matcher. Landskrona genrepade under uppehållet borta mot Lyngby i Danmark och det blev hela 4-1 till danskarna. Men hemmaplan nere i Skåne bör göra det lilla som krävs för en trepoängare här. Streckade på 53% och det är också vad deras vinstchans är. Det här blir svart-vitt-randigt!Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 5832 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 12

4. 1x2
5. 1x2
6. x2

7. 12
8. 1x2
9. 1x2

10. 1x2
11. 1
12. 1
13. 2


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 1
2. 1
3. 2

4. 1x
5. X
6. 2

7. 12
8. 1x2
9. 1x2

10. x2
11. 1
12. 1
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td