Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jul 2018
28

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (29/7)

En omgång med matcher blandat från sex olika ligor där de fem första är svenska matcher som även ingick på Stryktipset. Ingen jackpott och det blir mycket att förlita sig på marknaden här när det gäller de nystartade ligorna i Belgien och Schweiz. Vi kämpar dock på och försöker ta fram det mest matnyttiga som vi kan luta oss mot.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: BK Häcken (match 2, en etta)
Häcken – Örebro
Örebro har haft en tung start sen återupptakten av Allsvenskan där det blivit tre raka förluster. Var dock nära att få med sig 1-1 hemma mot Malmö senast men skåningarna visade sig vara starkast och avgjorde efter två mål av Strandberg. Att åka ner till Göteborg och ta sig an Häcken på Bravida Arena är inte enkelt. Det lilla hoppet örebroarna kan ha med sig är väl att Häcken nu har fyra raka tävlingsmatcher som slutat med förlust. Intensivt spelschema men borde ha gett upp returmötet mot Leipzig där de måste hämta in minst fyra mål.

Hemmastatistiken för Häcken i årets Allsvenska är dock 4-2-0 (15-3) och det får räcka helt enkelt även om Örebro har ett okej facit på bortaplan, 3-2-2 (8-7), men med deras nuvarande form tänker jag inte slösa streck på närkingarna. Dessutom vinner Häcken denna matchen runt 56% av gångerna och nuvarande streckprocent är enbart 55 vilket gör att det känns som en sund spik. Senaste sex inbördes matcherna har dock Häcken ingen seger utan endast fyra oavgjorda. Målsnålt värre här med 2-5 i målskillnad på dessa sex matcher. Säsongerna innan dess bjöds det dock på galet fler mål och Häcken segrade i fyra hemmamatcher i rad med tio gjorda mål.


Omgångens bästa tecken: X mellan AIK och Kalmar FF (match 1, ett kryss)
AIK - Kalmar
Det är riktigt fint värde på krysset här som inträffar runt 24% av matcherna men i nuläget enbart är streckade på 16% vilket gör att vi får ett värde på 50% vilket är mycket bra. Jag är helt enig med marknad och odds här trots att Kalmar har två raka förluster, dessutom bägge på hemmaplan och utan ett enda mål framåt. Men om vi inte bara fokuserar på Kalmars svagheter just nu så har även AIK mycket som talar för att det här kan sluta 0-0 eller 1-1.

AIK är mitt uppe i kvalspel till Europa League där de senast förlorade med 1-0 borta mot Nordsjälland och returen spelas på torsdag. För fyra matcher sen lyckades de få in segermålet i fjärde övertidsminuten borta mot Sundsvall och i de två matcher däremellan har det heller inte varit enbart uppåt. Förlust med 1-0 hemma mot Shamrock i kvalspelet vilket tog matchen till förlängning där AIK lyckades kvittera och avancera vidare. Även hemma mot BP såg det tufft ut till BP som vanligt tappar allting. I halvtid var det t ex 1-1 efter att BP haft ledningen. Intensivt spelschema för gnaget gör att värdet här är toppen och får bli omgångens bästa tecken.


Omgångens bästa skräll: GIF Sundsvall (match 3, en tvåa)
Djurgården – Sundsvall
Djurgården var klart överskattade på kupongen senast i Europa League kvalet. Då klarade de 1-1 på övertid mot Ukrainska Mariupol, vilket i sig inte behöver vara ett dåligt resultat då de Ukrainska lagen är bra. Sundsvall å sin sida förlorade på övertid mot AIK för två omgångar sen men åkte sen ner och slog Kalmar med 2-0 på bortaplan. Något Djurgården var först med den här säsongen men då blev det bara 1-0. Här är Sundsvall för lite streckade, endast 11%, vilket gör att jag tycker det är en toppenskräll. Visserligen tror marknaden enbart att de vinner runt 15% men jag tycker det känns för lågt. Tänk på att Djurgården har ett mer intensivt spelschema nu och ska åka till Ukraina för returmöte på torsdag nästa vecka.


Tre viktiga streck på kupongen!

(5) Jönköping – Helsingborg 2
Helsingborg med sina nyförvärv borde få sig en enorm moralhöjare. Nu är det dags för Helsingborg att ta steget upp i Allsvenskan igen och första matchen efter vårsäsongen blir borta mot Jönköping. Normalt en tuff match men nu med ”Granen” och övriga gänget tror jag det här kan bli en komfortabel seger. Bara hoppas det inte låser sig. Det är klasskillnad mellan lagen. 53% på Helsingborg får vi ta helt enkelt även om marknaden menar att segerchansen enbart ligger runt 46%. Spika tvåan innan alla förstår att nu har HIF börjat ta kliven på allvar.

(6) Hobro – Bröndby 2
När t o m FC Köpenhamn vinner med 3-0 mot Hobro så är det illa med tanke på Köpenhamns lite knackiga form som kanske fått sig ett litet uppsving nu. För Hobro går det tungt i ligan med noll poäng efter två matcher med 1-6 i målskillnad. Bröndby är ett storlag och även ligatvåan från förra säsongen. Hobro kommer få slita tufft för att hänga med här. Fyra raka inbördes till Bröndby men samtliga med uddamålet. Bröndbys spel senast när det enbart blev 1-1 hemma mot Veile såg bra ut och detta Veile besegrade Hobro i premiäromgången. Tycker det kan vara en sund spik trots 78% streck eftersom det är Europatipset. Segerchansen enligt marknaden på runt 63%.

(8) Lugano – Young Boys 1
Det mest intressanta här är att marknaden bedömer segerchansen till 24% för hemmalaget medan streckspelarna endast plitar dit 18% av sina pengar. Det betyder att vi har ett fint värde på runt 33%. Bägge lagen vann premiäromgången i Schweiz så självförtroende kommer inte saknas. Inbördes har dock regerande mästarna Young Boys fyra raka segrar men över längre tid är det klart jämnare mellan lagen. Bortalaget rätta favoriter så klart men också streckade på 57% mot deras mer reella chans på runt 50%. Bra värde på ettan som måste med så.


Snabba kommentarer om övriga matcher.

(4) Landskrona – Gefle
Två lag som har det tufft just nu där det ser lite ljusare ut för bortalaget Gefle. De har åtminstone tre oavgjorda på de fem senaste mot en enda pinne för Landskrona på samma antal matcher. Landskrona genrepade under uppehållet borta mot Lyngby i Danmark och det blev hela 4-1 till danskarna. Men hemmaplan nere i Skåne bör göra det lilla som krävs för en trepoängare här. Streckade på 53% och det är också vad deras vinstchans är. Det här blir svart-vitt-randigt!

(7) Köpenhamn – Aalborg
Köpenhamn inledde tungt med en förlust hemma mot Horsens. Följde upp det med endast 1-1 hemma mot HJK i kvalspelet till Europa League, trots mängder med skapade chanser där de borde gått segrande ur striden. De avancerade vidare åtminstone och nu har de även lyckats få utdelning på sina skapade chanser. Först 3-0 borta mot Hobro i ligan vilket följdes upp med 2-0 borta mot isländska Stjarnan. Jag tror de fortsätter på den inslagna vägen nu och tar tre nya poäng trots att det är AaB som kommer på besök som inlett med två raka segrar i ligan. Streckade på 68% men har enligt odds och marknad enbart runt 58% chans att vinna.

(9) St Gallen – Sion
Trots 52% på hemmalaget här så ska det sluta med tre poäng. Tre poäng i premiären mot storlaget Basel och här ska före detta Sion-tränaren Ziedler lotsa sina nya mannar till ännu en seger. Sion startade blekt hemma mot Lugano i premiären som förlorades med 1-2. Senare in på säsongen hade den här matchen kunnat vara streckad på runt 65% tror jag. Lika bra att plocka den tidigt trots att marknaden enbart bedömer chansen till runt 43%. Jag tror den ligger runt 50%. Spikförslag.

(10) Thun – Luzern
Två lag som inledde säsongen med noll poäng i ligan. Luzern ska dock ha spelat rätt bra trots sin förlust men jag tycker Thuns 1-2 mot starka Zurich känns som att ettan måste vara given här också. Krysset här är även knappt överstreckat så jag plockar bort det. Värdet på tvåan här men ettan inträffar 43% och endast streckad på 47%.

(11) Charleroi – Antwerpen
Ligapremiär i belgiska ligan och bortalagets tränare är irriterad av att inte ha fått ihop laget ännu och att ligapremiären är för tidig. Om det är ett psykologiskt spel vet jag inte och tycker vi kan ta det med en nya salt. I våras slutade det här mötet 1-1 men flertalet spelare har bytts ut. Svårbedömd match där marknaden ger följande värdering, 43% - 30% - 27% och det är bara på hemmasegern som vi har ett litet värdetapp. Strecka på här då mycket är osäkert.

(12) PS Kemi – KuPS
PS Kemi har det tungt i finska ligan och abonnerar just nu på jumboplatsen med sina tolv inspelade poäng. Har endast en vinst på hemmaplan men även tre oavgjorda och en målskillnad på 9-16 på sina tio spelade matcher. KuPS gör det bra borta med 5-1-4 (14-10) men har haft två extra matcher i mötet mot Köpenhamn i Europa League kvalet. Ska ändå vara det starkaste laget här. Kups hade sju raka inbördes segrar inför matchen i maj mellan lagen där KuPS överraskande förlorade med 2-3. Nu tar de revansch. Spikförslag trots 70% streck och vinstchansen enbart ska ligga runt 63%.

(13) Mariehamn – SJK
Bottenmöte i finska ligan där hemmalaget placerar sig näst sist på en elfte plats medan SJK ligga nia med sina 19 poäng, fyra bättre alltså. Målsnålt mellan lagen i de senaste sju mötena där det endast producerats tio mål totalt. De som haft bortaplan har haft det tuffast inbördes och i de sex senaste har inget av de lyckats vinna. Fördel hemmalaget här men tycker det är en öppen match och krysset är lika intressant då det åter luktar målsnålt och defensivt för att i första hand inte förlora. Ta endast med tvåan om det finns gott om pengar kvar att spela för.


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 1944 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1x2

4. 1x
5. 2
6. 2

7. 1x2
8. 12
9. 1

10. 12
11. 1x2
12. 2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 2

4. 1
5. 2
6. 2

7. 1
8. 12
9. 1

10. 12
11. 1x2
12. 2
13. 1x

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td