Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
aug 2018
04

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (4/8)

Engelska ligorna drar igång i helgen och det är en helt ny och outforskad värld vi ska kliva in i. Svårt att veta var lagen står sig och även marknaden borde ha det svårt med att tolka och hamna helt korrekt i sina värderingar. På tipset den här veckan är det Championship som väntar då det dröjer ytterligare en vecka innan Premier League drar igång och förgyller lördagskupongen. Men vi har även fyra intressanta matcher från Allsvenskan och Superettan som vi måste ta oss igenom innan vi kan pricka in 13 rätt den här lördagen.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Kalmar FF (match 2, en etta)
Kalmar – Göteborg
Göteborg har varit utskällda och fansen är i mindre uppror, speciellt efter att de tappade en 2-0 ledning borta bort Sirius och fick åka hem med noll poäng. Senast gick det dock bättre när de mötte Brommapojkarna som är under all kritik i årets Allsvenska, framför allt borta där de har noll poäng och 4-25 i målskillnad efter åtta matcher. Nu möter Göteborg ett Kalmar som har tre raka mållösa matcher och formen är verkligen ett frågetecken.

Spelarna i hemmalaget verkar dock försöka tänka positivt och blundar för att det ska vara något problem offensivt i laget. Hemma är de normalt starka och det är de de oftast tar sina flesta poäng. Så trots ett tungt nederlag i senaste hemmamatchen mot Sundsvall med 0-2 så tycker jag att det här känns som en klart lämpligare uppgift. När de möttes i omstarten av Allsvenskan i början av juli så vann Kalmar det här mötet borta med 3-1. Jag tror de tar och vinner även detta möte och spikar rakt ut. Streckade på 45% men enligt marknaden är chansen större än så att de vinner, drygt 46% och jag håller med att det ligger i närheten av 50%. Står sig detta så har vi värde på spiken och den är inte så mycket streckad trots allt.


Omgångens bästa tecken: X mellan West Bromwich och Bolton (match 12, ett kryss)
West Bromwich – Bolton
Premiäromgång där fd Premier League laget WBA (som trillade ner i våras) ska ta emot ett Bolton som för två säsonger sen snabbt tog tig tillbaka till näst högsta divisionen efter att ha varit nere och vänt i League One. WBA avslutade PL i strålande form med fem raka matcher mot lag som bl a United, Liverpool och Tottenham där de segrade och spelade oavgjort innan de i sista omgången åter fick se sig besegrade av ett lag som Crystal Palace.

De har säkert bra chanser att ta sig tillbaka till högsta ligan igen men det är en 46 matcher lång serie först som ska avverkas och ligan kommer vara klart jämnare än vad man lätt kan tro. Bolton är dock tippade att ramla ur serien och att då börja mot ett lag som är andrahandstippade är så klart tufft. Ett defensivt Bolton som ska försöka försvara 0-0 i 90 minuter får ändå ses som bästa tecknet just eftersom hemmalaget är streckade på sanslösa 75%, men enligt marknaden är det likväl hyfsade möjligheter att de segrar, nämligen knappa 65%. På de mindre systemen är det bara att spika krysset medan de större gott kan ha med alla tecken på ramen.


Omgångens bästa skräll: Dalkurd FF (match 1, en tvåa)
Brommapojkarna – Dalkurd
Två usla lag med bedrövlig form ska mötas här och turligt nog för bägge ska det minst delas ut två poäng här och förhoppningsvis tre. Normalt känns det som en bra etta då BP trots allt har tagit tio poäng på hemmaplan och slagit lag som Djurgården, Häcken och Kalmar. Bollen är rund och ibland kan även blinda hönor picka korn. Lägg där till att mot Häcken så var det mycket som gick rätt väg och de hade även ett par spelare mer på planen. Samtidigt var det i början på säsongen. Nu är läget allt annat än bra i BP även om deras spel stundtals ser bra ut. Men att åka till Göteborg och bli utskåpade mot ett av seriens formsvagaste lag är inte bra.

Målskillnaden på de fyra senaste matcherna är 1-12 och då har Dalkurd och Sirius stått för motståndet förutom AIK och Göteborg. Nej, här tycker jag det känns väldigt bra med så lågt som 23% på bortalaget som faktiskt spelat bra fotboll stundtals och såg ut att ha fått en nytändning efter uppehållet då man slog BP hemma med klara 3-0 och var nära att besegra Trelleborg efter ledning med både 1-0 och 2-1. Självförtroendet att de slog BP senast och att de spelar ett lite förnuftigare spel tror jag gör att de borde ha bra chanser att segra här och marknaden håller med. Hela 32% chans och det gör att vi får ett toppenvärde här och spikar rakt ut på allting då det är en match i en serie som är pågående.


Tre viktiga streck att ha med på kupongen!

(3) Degerfors – Jönköping 2
Efter uppehållet i Superettan fick Jönköping tuffast möjliga start då de sprang på ett Helsingborg med två starka nyförvärv och när Helsingborg spelade ut så var det klasskillnad mellan lagen och Jönköping förlorade rättvist med 3-1. Men jag vill ändå lyfta fram att det i andra halvlek såg riktigt bra ut offensivt under stora perioder när Helsingborg drag sig hemåt lite (eller blev tillbakapressade?) och drog ner på tempot. Men det finns bra kvalitéer i Jönköping som hade en positiv period innan de gick på det korta sommaruppehållet och jag tror helt klart de kan utmana Degerfors även om matchen avgörs på Stora Valla där Degerfors brukar vara starka även om de hittills inte visat av det i serien. Rekommendationer att plocka bort hemmalaget på mycket här då ettan är streckad på höga 45% men endast inträffar runt 39% medan båda de övriga tecknen har värde, framför allt tvåan som är streckad på 28% men inträffar mer än 32% av gångerna.

(4) Öster – Varberg X
Det är lätt att spika Öster rakt ut om man tittar på både den inbördes statistiken samt hur det ser ut i tabellen i år. Öster levde ju upp till sin förkrossande inbördes i förra matchen mot Norrby och det är möjligt att det blir en enkel etta här också. Men vi måste ta hänsyn till streckfördelningen här och då ettan är streckad på otroligt höga 78% så måste först och främst krysset med här. Det är endast streckat på 13% men inträffar över 23% av gångerna så är vi ute efter rader som ger bra och dessutom lönar sig att spela i längden är det en halvgardering på bortalaget som gäller då Öster enbart ska vinna det här runt 59% av mötena.

(8) Ipswich – Blackburn 2
En match mellan två förmodade lag som ska slåss för att undvika nedflyttning. Blackburn är faktiskt knappa favoriter inbördes för att få en bättre tabellplacering och i den här matchen är det enligt marknaden ytterst jämnt i favoritskapet. Det gör att tvåan blir högintressant eftersom streckspelarna lutar sig helt och hållet på ettan med höga 51% medan endast 23% hamnar på tvåan här trots att det ska inträffa runt 34% av gångerna. Jag litar fullt ut på marknaden här och spikar så klart på de små systemen medan de större även får ha med krysset då ettan är helt iskall. Det enda lilla oroande är väl statistiken inbördes där det är 6-6-1 till Ipswich fördel på hemmaplan men den är än starkare för Blackburns del på deras hemmaplan och det är ju just historia och inte morgondag.


Korta kommentarer om övriga matcher.

(5) Birmingham – Norwich
Två lag som är tippade att hamna i mitten av tabellen och där de bägge är streckade i paritet med hur marknaden värderar den här matchen. Norwich har tre raka segrar inbördes med en målskillnad på 5-0 och har endast en förlust på de senaste tolv mötena inbördes i ligan. Jag börjar på det oavgjorda och fyller på med Norwich i första hand.

(6) Brentford – Rotherham
Bortalaget Rotherham som var nere och vände en säsong i League One är tippade att komma sist i serien och att då springa på Brentford borta är ingen lätt uppgift. Brentford är ett rätt öppet och offensivt lag som gjorde 37 mål hemma på sina 23 matcher förra säsongen och förlorade endast tre av dessa medan hela elva slutade oavgjort. Klar fördel hemmalaget här men är också streckade högt. Hela 70% men enligt marknaden lever de endast upp till seger här runt 63% av gångerna. Kan eventuellt vara spik på mindre system.

(7) Bristol City – Nottingham
Fjärdehandsfavoriterna i ligan Nottingham möter Bristol på bortaplan. Ett Bristol City som är tippade i mitten av tabellen. Men förra säsongen var det hemmalaget som drog längsta strået i tabellen och placerade sig på en elfteplats i jämförelse med Nottingham som slutade på en 17e plats. Vi måste tillbaka ända till 2011 innan Nottingham vann det här bortamötet och jag lägger mina första slantar på hemmalaget här som är knappa favoriter och ska segra runt 36% av mötena. Streckade på 40% så eventuellt värde hamnar först och främst på det oavgjorda även om det finns lite på tvåan också.

(9) Millwall – Middlesbrough
Millwall ska den här säsongen slåss för att undvika nedflyttning medan bortalaget är tippade i topp tre. Middlesbrough som ramlade ur Premier League för två säsonger sen nådde en femteplats i Championship förra säsongen men misslyckades att besegra Aston Villa i kvalet, vilka i sin tur sen förlorade mot Fulham. Det känns lite som att det är nu eller aldrig de ska ta steget upp igen annars kan det bli kämpigt framöver. Matchen streckad i paritet med marknadens värdering och det känns svårt, öppet och helgarderat här.

(10) Preston – Queens Park Rangers
Intressanta inbördes siffror här där hemmalaget på hemmaplan har 5-6-0 mot QPR i sina elva möten från säsongen 2001. Endast en seger har varit med mer än uddamålet (5-0) och det var just 2001 annars har det varit jämnt och endast i fyra matcher har hemmalaget lyckats göra två mål, annars är det målsnålt över lag. Jag säger fördel hemmalaget här också men det oavgjorda är väldigt lockande med endast 21% streck mot knappa 28% chans. Även bra värde på tvåan, men hemmalaget vinner trots allt 49% enligt marknaden men streckade på höga 60%.

(11) Sheffield United – Swansea
Bortalaget trillade ur Premier League i våras och är tippade på först åttondeplats den här säsongen och det ser alltså på förhand tufft ut att ta sig tillbaka direkt. Hemmalaget är tippade några placeringar nedanför men får ändå ses som favoriter här dels pga hemmaplan men lika intressant är att Swansea förlorade de fem sista ligamatcherna i PL och inte vann någon av de tio sista. Dessutom har de förlorat alla sina tre träningsmatcher mot Yeovil, Eibar och Freiburg. De har alltså mycket att bevisa för att vara med och kriga om kvalplatserna uppåt. Jag tar ställning då Sheffield U vann mer än hälften av hemmamatcherna förra säsongen. Enligt marknaden är det enbart värde på krysset här.

(13) Wigan – Sheffield Wednesday
Två lag som på förhand är placerade i det undre skiktet av mittenlagen. Wigan som är nere i League One då och då vände snabbt där nere senaste säsongen då de vann serien klart med hela 98 poäng på sina 46 matcher. Hemmaplan i det här mötet men jag är skeptisk till att de är favoriter här och tycker de övriga tecknen är klart mer intressanta. Speciellt då streckspelarna drar upp Wigan i 49% medan de enbart enligt marknaden vinner drygt 42% av dessa möten. Tredje mest sannolika krysset på kupongen till knappa 31% medan tvåan inträffar runt 27%. Bort med ettan och jobba in 13 rätt som ensamma vinnare.Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 2
2. 1
3. x2

4. 1x2
5. 1x2
6. 1x2

7. 1x
8. x2
9. 1x2

10. X
11. 1
12. 1x2
13. x2


För den som vill komma billigare undan. 48 rader på Liverättning

1. 2
2. 1
3. 2

4. x2
5. x2
6. 1

7. 1x
8. 2
9. 1x2

10. X
11. 1
12. X
13. x2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td