Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
07

Premier League start!

Betfair har ett erbjudande som gäller hela säsongen:



Premier League sparkas igång på fredag, och vi tänkte gå igenom lite vad som har hänt under sommaren, och vad som förväntas av säsongen. Det kommer inte bli någon djupdykning på något sätt, utan vi försöker hålla det på en ytlig och enkel nivå. Givetvis är intresset störst kring topplagen, där fokus också kommer att ligga. Vi går igenom några topplag, och kikar lite på vilka övergångar och rykten som går för tillfället.

Det går ju knappast att bortse från att Manchester City är storfavoriter till att vinna i år igen. Man har tagit det riktigt lugnt på transferfronten, och egentligen har man bara blivit mer sammansvetsat. Det man gjort i transferväg är att plocka in Riyad Mahrez på ett 5-årskontrakt från Leicester City. Vi har under de senaste säsongerna sett vad han åstadkommit i Leicester - Vad kan han då göra i ett Man City med diverse klasspelare runt omkring sig. Det ska bli oerhört intressant att se. Community Shield spelades i söndags på Wembley kl 16.00, och det var Chelsea man ställdes mot. Siffrorna skrevs 2-0, och starten på säsongen kunde knappast bli bättre. Det skickar givetvis signaler till konkurrenterna att de behöver kapprusta rejält. I fjol slog man diverse rekord, och det enda problemet till att City inte ska kunna rida vidare på fjolåret är att man skulle vara aningen mätta. Men.. Det låter inte som Pep Guardiola. Han blir ju aldrig nöjd, och med tanke på vilken besvikelse man tillslut blev ute i Europa bör det snarare vara hungern som kurrar?

Liverpool är laget som ses som Citys största utmanare. Man var i fjol det enda riktiga spöket City hade, och det bar tillslut hela vägen till en Champions League final. Mohamed Salah kom in i truppen och gjorde succé direkt. Med sina 32 fullträffar knöt han ihop säcken, och en skytteligatitel kunde läggas på CV:t. Nu har man inför denna säsong fått behålla samtliga spelare, och istället kunnat bredda och spetsa truppen ytterligare. Alisson, Fabinho och Shaqiri är spelarna som anlänt, och det bådar mycket gott för Liverpool i år.

Chelsea valde i somras att sparka Antonio Conte, trots att han fick inleda försäsongen. Maruizio Sarri blir ersättaren, och Chelsea ser helt plötsligt ganska intressanta ut. Så gör även Arsenal där Wenger nu lämnat över till Unai Emery. Givetvis är det ingen lätt uppgift, och chansen att det blir pannkaka likt Sir Alex ́s efterträdare finns såklart, men det känns ändå intressant. Liksom nytt på något sätt. Det finns stora kvalitéer i truppen - Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan, Lacazette osv, och det ska bli spännande att se vad Emery kan få ut av truppen.

Det har egentligen inte hänt speciellt mycket på transferfronten i Premier League. Det florerar som vanligt en del rykten, där b.la. Thibaut Cortouis försöker bråka sig iväg till Real Madrid genom att inte dyka upp på träningarna. Ersättaren skulle kunna bli Butland eller Jan Oblak. Toby Alderweireld är på väg bort och Mourinho sägs vara intresserad, men han vill även ha Leicester-försvararen Harry Maguire som gjorde ett riktigt framstående VM i somras. Barcelona rycker i Christian Eriksen, och Tottenham gör allt i sin makt för att förlänga. Kovavic är på väg till Chelsea på ett lån från Real Madrid osv osv. Ja, det burkar låta såhär inför säsongerna, men vad som sedan blir av återstår att se. Vi tänkte hursomhelst såhär några dagar innan att vi passar på att skicka ut några långtidsspel, och några till riktigt fina odds.



3 Units på att Liverpool vinner Premier League till 5.00 hos 888sport

Manchester City vann fjolårets Premier League löjligt enkelt. Pep Guardiola och hans mannar slog alla möjliga rekord, och egentligen var inget annat lag riktigt nära. Man var helt enkelt både en, två och ibland även tre nummer förstora än samtliga lag i ligan. Givetvis ses man som storfavoriter även denna säsong, då man i princip inte ändrat något i truppen, som egentligen bara blivit mer sammansvetsat.

Ska vi plocka ut en contender till att slåss om ligatiteln är det utan tvekan Liverpool. Som man har lyft sig de senaste åren. Sedan Jürgen Klopp tagit över har man tagit kliv varje år, och våren 2018 var alldeles makalös då man tog sig hela vägen till Champions League final.

Man hade i fjol en löjligt hög högstanivå. Kanske till och med högre än Manchester City, men det som gjort att resultaten inte gått hela vägen har länge varit stabiliteten. Man har haft svårt att hålla en jämn nivå, och det mesta har kretsat kring den offensiva kreativiteten, där firma Mané - Salah har dragit lasset tillsammans med en hårt jobbande Firmino. När Virgil van Dijk kom in fjol såg vi tydligt vilken skillnad det blev. Försvaret blev klart bättre och han blev även en viktig pjäs i uppbyggnadsspelet. Nu har man alltså både spetsat laget, men även breddat ytterligare. Sherdan Shaqiri har plockats in från Stoke, och kommer säkerligen bli som en joker som kan avgöra vilken match som helst i sina bästa stunder, men som troligtvis kommer vara en bra back-up till någon av de andra stjärnanfallarna. Sedan har man äntligen plockat in en klassmålvakt. Alisson har anlänt från Roma, där han gjorde succé den gågna året. Helt klart en pusselbit som tidigare fattats. I tillägg har även Fabinho från Monaco klivit in i truppen, och kommer stabilisera upp mittfältet som tidigare varit lite väl framtungt.

Dessa tre värvningar tror jag kommer göra susen för Liverpool, som i övrigt fått behålla samtliga spelare, och kan bara fortsätta på inslagen väg. Så länge truppen är relativt frisk ser jag ingen som helst anledning till att man inte ska kunna sno åt sig sin första Premier League titel i historien. 5.00 gånger såsen är lite väl högt.

9 Units på att Tottenham kommer topp 4 till 1.80 hos Betsson

Eftersom vi nu första och andraplatserna klara - Manchester City och Liverpool (utan inbördes ordning), kan vi nu börja räkna in vilka som har chans på resterande europaplatser. Där tycker vi att Tottenham borde vara givna. Man har förlängt med Harry Kane till 2024 med en lön kring £200,000 i veckan. Samtidigt som även Son Heung-min och Erik Lamela har kritat på för förlängning.

Man har gjort väldigt få förändringar under sommaren. Om ens några. Man var på jakt efter Anthony Martial, men Mourinho är ingen lätt affärsman, och intresset verkar ha svalnat i och med förlängningarna med Son och Lamela. Det ryktas om att Toby Alderweireld är påväg bort, och likaså Mousa Dembélé och Moussa Sissoko. Det är väl inga riktiga nyckelspelare som inte är ersättbara iallafall. Däremot gör man allt i sin makt för att försöka förlänga med succédansken Christian Eriksen, som sägs vara påväg söderut. Barcelona har visat intresse, och och man inte får Greizmann står Eriksen högst upp på listan.

Hursomhelst. Att man inte förändrat något i truppen. Utan bara egentligen förlängt med de spelare man har visar på att man är nöjd med vart det barkar. Tottenham har verkligen etablerat sig uppe i toppen, och har de senaste säsongerna tagit över Arsenals plats som storebror i London. För varje säsong ökar förväntningarna, och likaså målen. Man strävar såklart alltid framåt, och med de tre senaste säsonger på en topp 4 placering ser jag inga hinder för att man inte ska kunna upprepa det. Minst. 1.80 ser jag som ett riktigt bjudodds, då Tottenham prenumererat på en topp 4 plats sedan 2016.

6 Units på att Leicester City hamnar bland de 10 sista till 2.00 hos Bethard

Efter att man chockade hela fotbollsvärlden med en sensationell ligatitel säsongen 2015/2016 har det gått allt trögare för Leicester. Man tappade N ́Golo Kanté till Chelsea, och guldtränaren Claudio Ranieri fick ett år senare lämna. Ersättaren blev Craig Shakespeare som började jobbet bra, men resultaten var allt annat än önskvärt, och sparken fick även han. Näste man att axla truppen blev Claude Puel, som nu även sitter kvar.

Det Leicester gjorde den säsongen är något vi kanske aldrig kommer få uppleva igen under vår livstid, och visst hade man förhoppningar om att man skulle kunna etablera sig i toppen. Även om det egentligen innerst inne aldrig fanns på kartan. Lag bortom “the big 6” har som vanligt otroligt svårt att etablera sig,, då man lätt blir sönderköpta, och ekonomin är inte ens nära toppklubbarna i ligan.

Inför säsongen 2018/2019 har man tappat sin stjärna i Riyad Mahrez. Den Algeriska spelaren blev Manchester Citys dyraste värvning, och han blir givetvis ett oerhört stort hål att fylla för Claude Puel. Frågan är om det inte är till och med omöjligt att fylla i Leicester skor. Även om Jamie Vardy är mannen som främst står för produktionen är han väl aningen söndersågad nu, och vad kan han göra helt själv egentligen? Det finns helt klart enorma frågetecken här, och Utöver Mahrez är även Harry Maguire på väg bort. Det ryktas om att Mourinho vill ha in honom i sin backlinje, och han kan komma att bli den dyraste försvarsspelaren någonsin.

Puel gjorde ett bra jobb förra året, och man slutade på en 9:e plats i tabellen. Nu har man alltså tappat sin bästa spelare, och med sin försvarsklippa på väg bort bådar det inte gott. Det finns gott om andra lag som kan knipa top 10 placeringarna framför Leicester, och 2.00 gånger pengarna känns riktigt bra.

3 Units på att José Mourinho är nästa manager att få sparken till 6.00 hos Betsson

På fredag sparkar det igång. Manchester United mot Leicester City inviger säsongen, och såklart har Mourinho lyft sin åsikt kring fredagsmatcherna. Det härliga drama som ständigt kretsar kring honom är inget undantag, och det spekuleras i huruvida Mourinho sitter kvar efter jul. “The Magic Man” verkar ha tappat magin, och Pep Guardiola har vunnit slaget om Manchester totalt överlägset.

När Mourinho tog över United hade både David Moyes och Luis Van Gaal sagt sitt. Att efterträda Sir Alex Ferguson kanske kan vara den svåraste uppgiften en fotbollsmanager kan ha. Storhetstiden som Man United hade var som bortblåst, och det var fullständigt kaos.. Mourinho var då mannen som skulle lyfta klubben, vilket han också har gjorde. Det är lätt att förblindas av vad United en gång var, men med tanke på vart man stod när Portugisen tog över får man väl ändå konstatera Mourinhos tid som ganska lyckad iallafall. Ganska? Resultaten går ju faktiskt helt okej, och en andraplats i Premier League är ju flera kliv framåt mot föregående managers. Däremot spelar Manchester United en oerhört tråkig fotboll, och det är många som frågar sig hur man kan få med sig resultaten egentligen. Det ser ju verkligen inte bra ut när de spelar sin destruktiva fotboll, och i kombination med alla utlåtanden och konstiga agerande Mourinho för med sig är frågan hur mycket tålamod som finns kvar i klubben.

Det har snackats en del om diverse intriger med olika spelare. Däribland Anthony Martial som för tillfället är det färskaste, men vi minns även t.ex. Paul Pogba i fjol. Mourinho har alltid något lurt i luven, och den egentligen mest avgörande faktorn för huruvida han sitter kvar är om han fortfarande äger omklädningsrummet. Gör han inte det, ja då finns det egentligen ingen annan utväg. En riktigt stark höst är nog Mourinhos enda räddning, annars är sannolikheten att han ryker klart större än vad 6.00 gånger pengarna antyder.

10 Units på att Harry Kane blir Tottenhams bäste målgörare till 1.14 hos 888sport

Det är inte ofta jag rekar något så lågt odds som 1.14. Det har nog aldrig hänt och jag spelar väldigt sällan sådant här. Men att Harry Kane inte ska bli bäste målgörare i Tottenham är så otroligt att det är bara en långtidsskada efter fyra veckor på säsongen som kommer hindra honom från detta. Ett rent bjudodds med 14% ränta rakt av om man orkar vänta på pengarna i så många månader som krävs. Hans statistik talar för sig själv och är stor favorit till runt tre i odds att vinna hela skytteligan i England. Så vem ska kunna hota honom i Spurs då? Nej, det är bara att spela så mycket spelbolaget tillåter. De senaste fyra säsongerna har han gjort 30, 29, 25 och 21 mål med den senaste säsongen först. Det finns inte mycket mer att säga. Son har gjort 12 och 14 mål senaste säsongerna samt så har Eriksen gjort 10 och 8 mål. Den sistnämnde ryktas ju även på att vara på väg bort från Spurs. All in säger jag här!

8 Units på att Manchester City tar UNDER 84.5 poäng till 2.49 hos pinnacle

Manchester City att ta under 84.5 poäng på hela säsongen till 2.49 i odds känns riktigt bra. Visst, de har bästa laget och ska så klart kunna springa genom serien. Men kommer motivationen att finnas där? Mätta spelare som inte kommer ha den extra energi som kommer krävas när lunken är igång. Samt så kommer laget inte satsa fullt ut på att vinna ligan överlägset och det finns även risk att de inte ens kommer vinna den. Största fokuset den här säsongen kommer vara Champions League och spelare kommer vilas i ligan när spelschemat blir intensivt, även om det sistnämnda kan ge hungriga spelare så klart. Ska City verkligen inte få en negativ reaktion i ligan det här året? Jag är mycket tveksam och därför tycker jag det här oddset är mycket spelbart då det behöver inträffa över 40% av gångerna. Om sen City vinner ligan eller inte, ja det är en annan femma. Vinnarna av ligan brukar dock springa över 84 poäng men när Leicester vann ligan nådde de endast 81 poäng medan tvåan Arsenal landade på 71 poäng bara. Så det finns flera scenario att Manchester City inte springer över 84 poäng även om de så klart ska vara favoriter att vinna ligan.

6 Units på att Newcastle gör ÖVER 40.5 mål till 1.85 hos Unibet

När Newcastle åter var tillbaka i Premier League efter sitt traditionella ettårskontrakt i Championship så slutade det med en tionde plats och 44 inspelade poäng. Dock hade Newcastle problem med målskyttet, framför allt på sin hemmaplan där de är erkänt starka. Det blev endast 21 mål på 19 matcher vilket inte får ses som godkänt. Nu blir det att Gayle försvinner till Wolverhampton på lån och in istället för honom kommer Salomon Rondon istället som förhoppningsvis ska ha lättare att hitta målet. Benitez vet vad han gör och har faktiskt fått tillräckligt bra ordning på dessa skator som snarare sett ut som olyckskorpar på slutet. Förra säsongen gick samtliga lag ner till och med plats 14 i ligan över 41 mål, förutom just Newcastle samt Burnley som gnetade sig till en sjundeplats med målsnåla matcher överlag. Newcastle har ett spännande lagbygge på gång med okända namn som kan överraska i det offensiva. Eller vad sägs om Rondon, Muto och Perez i samma startelva? Klart Newcastle fixar över 40.5 mål. Hemma borde de kunna snitta nästan 1.5 mål per match och då är runt 28 mål redan hemma. 1.85 känns bra även om Newcastle måste klara det över 55% av gångerna. Inget supervärde men en medelinsats tål spelobjektet helt klart.

4 Units på att Henrikh Mkhitaryan vinner assistligan till 21 hos Unibet

Då jag mest rekat lågoddsare som känns väldigt sannolikt så var jag bara tvungen att hitta ett trevligare odds också. Här är det klart svårare att sia om värde eller inte och jag låter därför bli utan konstaterar att oddset 21.00 får tala för sig själv när det gäller vilken spelare som slår flest assist i ligan i år. Mitt val faller på en spelare i Arsenal då jag ser flera anledningar till att bevaka dem lite hårdare nu innan de verkligen bevisat att de kan prestera den här säsongen. Alltid en risk för pannkaka så klart men med så mycket offensiva kvalitéer med bl.a. Aubameyang, Welback och Lacazette för att nämna några så finns det bra möjligheter för Özil, Mkhitaryan och Xhaka att leverera assist på löpande band. Jag väljer därför armeniern att vara den som sopar hem titeln i hela ligan. Hittills har han gjort sju mål men tio assist i Premier League. Inga imponerande siffror på 50 matcher men nu kommer han förhoppningsvis få en startplats och jag tror Arsenals spel kommer passa honom för att vara inblandad i mycket framåt. Betänk även att Arsenal gjorde tredje flest mål förra säsongen och har ett klart bättre lag i år. Hemma var de näst bäst med 54 mål framåt medan de borta hade en katastrofsäsong med endast 20 mål framåt. Sämre än lag som West Ham på 13:e plats. Får de till spelet så känns det här riktigt hett men det är inte borta även om Arsenal inte lyckas fullt ut. Det är ju trots allt 21 gånger pengarna så det sker mer sällan.



Finns det någon av er som har några intressanta spel inför säsongen? Dela med er här i tråden!


Unibet erbjuder hela 10 ggr pengarna på valfri favorit i premiäromgången till nya kunder:

Kommentera (5)

promo
td