Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
11

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (12/8)

Högklassiga matcher på Europatipset som inleds med Arsenal mot City och avslutas med tyska supercupen mellan Frankfurt och Munchen. Däremellan flera trevliga matcher från olika ligor. Sen kryddar vi det hela med tre miljoner i 13-rättspotten eftersom det är jackpott. Vad mer kan vi begära nu när hösten närmar sig?

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Paris Saint-Germain (match 11, en etta)
PSG - Caen
Ligastart hemma mot Caen när man kommer med en 4-0 seger i ryggen mot Monaco i franska supercupen ska bara sluta på ett sätt. Nu tror jag dock inte PSG har lika stora chanser om strecken pekar på, 93%, och jag är faktiskt lite tveksam om de ens lever upp till marknadens värdering på dryga 85% men över 75-80% är det och jag tycker därför sannolikheten får tala för sig själv när omgången stundtals känns svår och det är lika bra att spika några av de stora giganterna.

Inbördes mot Caen är det 7-3-1 när PSG spelat hemma men kom ihåg att bägge mötena i ligan under våren de två senaste säsongerna slutat oavgjort. I de övriga fem matcherna på slutet har PSG dock gjort hela 21 mål framåt. Jag är lite orolig men i hemmapremiären får de allt vara tillräckligt motiverade och de oavgjorda mot just Caen har kommit när PSG varit lite mätta efter en lång säsong. PSG har segrat i sina fyra senaste hemmapremiärer och samtidigt hållit nollan. Fortsätt så nu!


Omgångens bästa tecken: BK Häcken (match 5, en etta)
BK Häcken – Djurgårdens IF
Häcken är ett starkt hemmalag och har hittills behållit sin förlustnolla intakt med ett 4-3-0 (16-4) facit nere på Hisingen. Visserligen är inte resultaten bländande på slutet men den oavgjorda mot Örebro borde man ha avgjort och punkterat tidigt. Nu blev det en viktig seger borta mot Örebro istället och det tror jag laget kan fortsätta rida lite på medan det för Djurgårdens del bara går tungt just nu. Oavgjort mot Sundsvall där de var för stora favoriter och likaså i kvalspelet till Europa League mot Mariupol där det blev adjö. När lagen för tre veckor sen möttes i Stockholm ledde Häcken men det blev förlust i 90+2. Tycker det luktar en stark etta här.

Streckmässigt är den väldigt trevlig då endast 36% av pengarna ligger på hemmalaget här medan det enligt odds och marknad är över 39% chans att Häcken segrar. Själv vill jag höja upp den ytterligare till runt 45% chans åtminstone. Förra säsongen slutade bägge matcher inbördes oavgjort medan det historiskt är klar fördel Häcken, och från 2009 och framåt är det totalt 6-3-0 när dessa matcher avgjorts i Göteborg. Spika och få med ett riktigt fint tecken.


Omgångens bästa skräll: Norrby IF (match 8, en etta)
Norrby IF – GAIS
Det är två lag som inte imponerar speciellt mycket i serien. Norrby hemma har 3-0-5 (7-11) men då är det i stort sett endast mot Gefle som det varit ett dåligt resultat. Endast 0-1 mot Helsingborg t ex. På slutet har de haft Öster och Helsingborg i serien och det har slutat med två förluster och 0-4. Vad gäller GAIS så förlorade de i senaste bortamatchen mot Frej med 3-1 medan de fick 1-1 hemma mot Brage. Inbördes vann GAIS för drygt en månad sen med 4-1 men Norrby är inte så mycket sämre och det tror jag de visar nu i den här hemmamatchen där de endast är streckade på 26% vilket jag tycker är på tok för lågt. Marknaden bedömer chanserna till runt 29% men jag kan tänka mig att det ska upp mot 33% här vilket gör att det är ett mycket bra streck.


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Liverpool – West Ham 1
Inget att skryta med att ettan här är viktig att strecka. Den är så pass viktig dock att på alla mindre system bör den spikas. Ett Liverpool som på allvar ska utmana City om ligatiteln den här säsongen. Liverpool har stormat fram på försäsongen och har några riktigt trevliga nyförvärv i Alisson och Shaqiri bl a. Så trots att West Ham också värvat intressant så får de oerhört svårt här men framöver tycker jag helt klart de ska passas mot de flesta motstånd. Enda riskan för ettan i matchen är väl att det låser sig för hemmalaget nu eftersom det är på riktigt och ligan har startat.

(7) Frej – Falkenberg 1
Här ska bortalaget vara klara favoriter men jag vill verkligen höja ett varningens finger för hemmalaget här som ryckt upp sig på slutet och ligger fyra i formtabellen med samma poäng som Falkenberg. Bortalaget tappade sin ledning i förra matchen på hemmaplan mot ÖIS och det kommer inte bli enkelt att åka till Stockholm för att säkra några tre poäng här. Frej har gjort åtta mål i de två senaste matcherna och även om motståndet inte varit det bästa så ska prestationerna ändå inte negligeras. Streckade på 22% här medan vinstchansen är åtminstone fem procentenheter högre.

(10) Bordeaux – Strasbourg 2
Bortalaget här klarade sig med nöd och näppe från att undvika ett dramatiskt kval för att stanna kvar i högsta ligan i Frankrike. Det skilde en poäng och några mål bara och nu är det andra säsongen i högsta ligan för Strasbourg och det kommer antagligen bli lika kämpigt nu. Men förra säsongen skrällde de rejält med en 3-0 seger borta mot just Bordeaux och hemmalaget här har haft kval till Europa League så sent som i torsdags men har fått tävlingsspela på slutet vilket kan hjälpa till. 12% på bortalaget här är för bra för att stå över då de åtminstone vinner 18% av dessa matcher. Hemmalaget är dock favoriter med all rätt och vinner över 55% av dessa matcher.


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) Arsenal – Manchester City
En fantastisk premiärmatch där City med rätta är favoriter. Men jag vidhåller att Arsenal är ett av de mer spännande byggena och även om det inte är helt sammansvetsat tror jag chanserna här är hyfsat goda att segra. Så för mig blir det en halvgardering där ett enormt överstreckat kryss plockas bort. Det här känns målrikt lång väg och krysset är streckat på hela 30% medan det enbart inträffar runt 24% så vi får värde på bägge övriga tecken.

(3) Southampton – Burnley
Hemmalaget är klara favoriter här men jag köper inte det fullt ut. Burnley gjorde det bra förra säsongen men har hittills under försäsongen inte fått till det riktigt. Man slog ut Aberdeen efter förlängning på hemmaplan i kvalet till Europa League och spelade sen 0-0 borta mot Istanbul Basaksehir. Det defensiva var lagets styrka förra säsongen och här går de så klart in för att stänga matchen direkt. Jag tror de har bra chanser för det och håller inte med marknaden att hemmalaget vinner 52% här. Chansspika krysset kan vara intressant här trots 32% streck.

(4) AIK – Elfsborg
Att spika i Allsvenskan är oftast inte att rekommendera men här har jag länge vilat på hanen för att innerst inne vilja trycka av. Elfsborg har nämligen fyra raka matcher i Allsvenskan utan ett enda mål framåt, och enda poängen i dessa kom hemma mot Hammarby. Men de har bara släppt in fyra mål och jag tycker de flesta stirrar lite för mycket på både tabell och form här. AIK streckade på 77% och det kan de inte bära vare sig på hemmaplan generellt mot mittentippade lag eller inbördes. Oftast målrikt mellan dessa två och snittet ligger på fyra mål på de sju matcherna sen 2015 och då ska vi nämna att mötet mellan dem i maj slutade 0-0. På små system skadar det inte att spika ettan trots allt men gardera tidigt är min rekommendation här. Fem procent på Elfsborg är guld!

(6) Östersund – Kalmar
Ett hemmalag som hittat formen och vinner sina matcher efter uppehållet i Allsvenskan. Visserligen mot relativt formsvaga lag men även Kalmar tillhör den kategorin. Att besegra Göteborg hemma på en tveksam straffspark håller jag inte högt. Spika Östersund. Frågan är bara när första målet kommer här. Kalmar har visserligen Rasmus Elm men frågan är om han redan är redo för 90 minuter!

(9) Köpenhamn – Bröndby
Ett Derby i Danmark där de två giganterna nu har satt sig i förarsätet genom första- och andraplatsen i Superligan. Lagen möts ofta och sen 2015 har de spelat 17 matcher mot varandra och endast tre av dessa har slutat med över 2.5 mål i matchen. Så det är att räkna med en målsnål match även här, om vi enbart lutar oss mot det statistiska. Oavsett är det en svårlöst match där Köpenhamn i grunden borde vara klara favoriter men har haft det lite kämpigt senaste tiden. Fyra segrar till Bröndby i de fem senaste inbördes och ingen seger till FCK. Trots att krysset är överstreckat i matchen tycker jag inte det är värt att utelämna och på de mindre systemen är väl tvåan mest intressant här då den endast är streckad på 24% men inträffar nästan 32% av gångerna.

(12) Barcelona – Sevilla
Tänk på att den här matchen spelas på neutral plan. Barcelona lite för stora favoriter med 71% streck men de lever upp till en seger runt 63%. Vill man hålla ner systemet så spika Barcelona då de är klart bättre men hur mycket prioriterar dem den här matchen? Är det brist på skrällar i övrigt på systemet kan det här vara en bra x2 istället. Överlägset bäst värde på Sevilla som vinner runt 17% av matcherna men är streckade på under tio procent.

(13) Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen
I våras när de möttes i cupfinalen så blev det överraskande 3-1 till skrällaget. Normalt ska man ju vara lite uppmärksam på det, framför allt eftersom det var på neutral plan och nu är det hemmafavör för Frankfurt. Men Rebic som då gjorde två mål för Frankfurt ser ej ut att komma till spel nu. Samtidigt ställer Bayern upp med en riktigt stark uppställning och jag tror vi har ett hungrigt och revanschsuget bortalag här som åtminstone vill ta hem supercupen. Bra värde på ettan dock medan det är knappt på krysset. Jag lutar mig först åt tvåan oavsett.Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 5832 rader på liverättning

1. 12
2. 1x2
3. x2

4. 1x2
5. 1
6. 1

7. 1x2
8. 1x
9. 1x2

10. 1x2
11. 1
12. 1x2
13. 2


För den som vill komma billigare undan. 54 rader på Liverättning

1. 12
2. 1
3. X

4. 1
5. 1
6. 1

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 1x2
11. 1
12. 1x2
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (3)

promo
td