Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
14

La Liga start!

Betfair har ett erbjudande som gäller hela säsongen:Då var det dags för La Liga att dra igång. På fredag kl 20.15 inviger Girona och Valladolid säsong 18/19, och därefter Betis mot Levante kl 22.15. Riktigt rivstart (ironi). Överlag är det en ganska tråkiga omgång, där den enda matchen att höja på ögonbrynen över är kl 20.00 på måndagskvällen mellan Valencia och Atletico Madrid.

Frågan är om inte den “svaga inledande omgången” även präglar resten av säsongen. Är det inte La Ligas sämsta år på länge? Real Madrid är under en liten ombyggnation, där man tappat Zidane, Ronaldo och Kovacic, samtidigt som flera spelare har yttrat sig om en flytt - Modric och Marcelo. In har man fått stjärnmålvakten Thibaut Cortouis, tränaren Julen Lopetegui, och det ryktas även om att Bayern Münchens Thiago Alcantara är på väg till klubben. Det är såklart en hel del förändringar, och det ska bli spännande att följa Marängerna, som under så många år nu varit världens i särklass starkaste klubb.

Barcelona vann serien i fjol, men man är inte det man en gång var. Känslan är att storhetstiden är förbi. Åtminstone i europeiska sammanhang. Trots det är man alltså på förhand klara favoriter till ligan, och Atletico Madrid har även dem varit uppe och nosat på Champions League-bucklan några gånger, men de ser inte heller sådär intressanta ut längre. Ja, mycket känslor och tyckande, men faktum kvarstår att toppen i ligan är inte lika stark som de varit de senaste 5 åren.

Vad det gäller transfermarknaden har det skett en hel del, och än flödar spekulationer och rykten. Framförallt kring Real Madrid. Barcelona har släppt Paulinho och Iniesta, och fått in Arturo Vidal från Bayern München och Arthur Mela från Portugisiska Gremo som väntas ersätta Iniesta. Real Madrid har vi redan varit inne på, och Atletico Madrid har plockat in Nikola Kalinic från AC Milan, och Monacos Thomas Lemar. Sedan har man även förlängt med Antoine Greizmann och supermålvakten Jan Oblak. Helt klart intressant för Diego Simeone som i fjol förlängde till 2020.

Övriga övergångar värt att nämna är William Carvalho som gått från Sporting Lissbaon till Real Betis, Kevin Gameiro från Atletico till Valencia, Michy Batshuayi från Chelsea till Valencia och Aleix Vidal från Barcelona till Sevilla.

Det blir helt klart intressant att se vad säsongen kan erbjuda, och vart ligan står sig gentemot England, Italien och Tyskland. La Liga har länge varit världens överlägset bästa liga. Är så fortfarande fallet? Är vi på rätt spår när vi påstår att ligan är svagare än på länge, eller är vi ute på hal is? Hursomhelst har vi hittat ett par riktigt fina långtidsspel som vi råder alla att läsa igenom. Oavsett om man tänkt att spela eller inte.

Kommentera gärna och berätta vad ni spelar på!


Barcelona vinner ligan till 1.75 hos 888sport med 7 units

Säsong 2017/2018 joggades hem på ett skrattretande sätt likt Manchester City i Premier League. Mycket var nog tack vare Real Madrids tröga start och deras “mellanår” i ligan. De vann trots allt Champions League för 3:e året i rad, men ligan bortprioriterades fullständigt vilket gjorde att Barcelona kunde avgöra redan första kvartalet av säsongen.

Med 93 poäng inspelade hade man 14 poäng ner till tvåan Atletico Madrid, och ytterligare 3 till Real Madrid på en 3:e plats. Skytteligan bestod av Messi, Messi och återigen Messi. 34 mål mot Ronaldos 26, och det var egentligen aldrig ens nära. Vad är det som säger att detta ska upprepa sig i år igen? Jo. Man har knappast blivit svagare på spelarfronten. De man har tappat som är värda att nämna är Paulinho och Iniesta, men man har istället fått in Arturo Vidal, som jag ser som en klar, klar förstärkning.

För ett år sedan vid samma tidpunkt var läget helt annorlunda. Real Madrid hade fullkomligt pulveriserat Barcelona. Både i Champions League, Ligan men framförallt i Supercupen där vi minns krossen. Maktbalansen har nog aldrig varit tydligare under Barcelonas storhetstid som nu håller på att ta slut. Eller? Mycket kan hända och framförallt väldigt snabbt. Barca lekte hem ligan, och läget idag är klart mycket bättre än vad det var för ett år sedan.

Real Madrid är fortfarande såklart den största utmanaren om förstaplatsen, men det är ett lag som är lite under ombyggnation, där man b.la. tappat tränare och Ronaldo. Samtidigt som det är väldigt turbulent i övrigt med spelare som vill lämna. Jag tänker framförallt på Marcelo och Luka Modric. Atletico Madrid går såklart inte att räkna bort helt dem heller, men det ska väl ändå mycket till för att de under en hel säsong ska vara bättre än Barcelona? Jag tror stenhårt på att man plockar ligatiteln i år igen, även om det inte kommer gå lika lätt den här gången.


Antoine Greizmann att göra fler mål än Gareth Bale till 1.85 hos Betsson med 7 units

Diskussioner har flödat kring Atleticos- och Frankrikes stjärnspelare huruvida han kommer stanna eller inte. Barcelona är väl det lag som framförallt har visat sitt intresse. Strax innan VM, den 14e Juni, gick han själv ut och sa att han kommer stanna i Atletcio, och så blev även fallet. Det nya kontraktet sträcker sig till 2023, med en lön på 23 miljoner euro och en utköpsklausul på 200 euro. Han blir därmed en av Europas bäst betalda spelare.

I denna match-up ställs han mot Gareth Bale i en duell om vem som kommer att göra flest mål i ligan. Bale beslutade sig för att stanna i Real Madrid då nye tränaren Julen Lopetegui uttryckt sin stora beundran för Walesaren. I och med Ronaldos flytt kommer givetvis mer utrymme att öppnas, och Lopetegui vill se Bale i en ny större roll i laget. Det köper jag till fullo, då jag tycker Bale är en riktigt duktig fotbollsspelare, som dessutom är lite av de stora matchernas man. Lite kontroversiellt kanske, men det är min uppfattning. Vi har sett i landslaget hur han haft en annan roll. En mer ledande kaptensroll. Kommer han få något liknande här?

Det som jag ser som det stora frågetecknet är om kroppen kommer hålla. Han har en enorm skadehistorik, och är trots allt 29 år gammal. Återhämtningen blir knappast bättre med åren, och jag ställer mig starkt frågande till hur han kommer klara en hel säsong, på ett sånt där “Ronaldovis”. För det är väl vad som krävs för att hamna där uppe i poängligan? Dessutom finns det en hel del andra riktigt giftiga spelare i truppen. Tänker b.la. på Asensio och Isco, men även Benzema som kanske får en annan roll och betydelse i laget även han?

Greizmann är en spelare som egentligen bara blir bättre och bättre. Han är ständigt där uppe i skytteligan och blir sällan skadad. Han har en enormt stor roll i laget, där han spelar otroligt många matcher och har i princip en fri roll. Han tar hand om både frisparkar och straffar, vilket Bale förvisso kanske också gör, men han på något sätt bevisat år ut och år in att han är att räkna med, till skillnad från Bale, och frågan är nog inte om jag håller honom som en bättre fotbollsspelare i alla väder.


Sevilla topp 6 till 2.00 hos 888sport med 10 units

Bakom den stora duon, och i viss mån även Atletico Madrid finns det en handfull lag som är med och ständigt fightas. Vissa vikarierar bara över någon säsong, och vissa är lite mer bofasta. Sevilla är ett sådant lag. Bilbao ett annat. Även Villareal, men lag som exempelvis Valencia och Celta Vigo är mer ojämna. Nu har visserligen Valencia varit bra de senaste åren, och Bilbao lite mindre bra, men sett ur ett femårsperspektiv har Sevilla klarat topp 6 placeringen 3 av 5 gånger. Det ger en 60-procentig hit rate, och redan där är oddset för högt, eller hur?

Nu kan man förstås inte bara gå på historik, då trupperna ändras och ibland även maktbalansen i ligan. Faktum kvarstår dock att Sevilla är ruskigt stabila, och de två säsongerna man inte klarat topp 6 har det blivit en 7:e placering. Inga såna där mellanår som andra klubbar kan ha. Hemma på Estadio Rámon Sánchez Pizjuán är man en riktig maktfaktor. Även ute i Europa. Det är få förunnat att plocka 3 poäng där, och det har man ständigt med sig. År ut och år in. Det som däremot varierar otroligt mycket är just bortaspelet, som också kan komma att bli avgörande i detta sammanhang.

Jag ser topp 3 trion som given och klar redan. Därefter återstår tre placeringar, och jag ser Valencia och Villareal som de största utmanarna. Men.. Det finns ju plats för alla tre där, så dem enda lagen utöver dessa jag kan se som faktiskt kan kliva in och fightas här är Athletic Bilbao, som ju hade ett enormt mellanår, alternativt Real Betis.

Det ska bli oerhört intressant att se vad Betis kan åstadkomma denna säsong med tanke på fjolåret. Hursomhelst är oddset totalt felsatt, och Sevillas chanser på en topp 6 placering bör ligga kring 1.60-1.70 oddsmässigt.


Vem gör flest assist i La Liga 18/19 - Pablo Fornals, Villarreal, 12.00 hos Unibet med 5 units

Trots att Villarreal har gjort sig av med sina två bästa målskyttar från förra säsongen kan vi inte blunda för att 22-åringen Fornals delade vinsten i assistligan med Messi och Suarez förra säsongen. Kom då ihåg att Barcelona gjorde 99 mål mot Villarreals 57 mål. Det skiljer alltså 42 mål men ändå lyckades ynglingen med att göra tolv assist när han spelade sin första säsong för Villarreal. En klar förbättring mot hur det gått tidigare i Malaga men det skiljer en del i kvalité mellan klubbarna samt utvecklas man mycket runt den här åldern också. Risken är väl att Barcelona går över 100 mål med marginal och hur långt kommer då Villarreal med sina förväntade 56 mål?

Men till 12.00 i odds är känslan trots allt att det är spelbart då jag tror att Fornals utvecklats till en än bättre spelare i år. Med nyförvärv på topp i Moreno som nu är tillbaka efter några säsonger i Barcelona, samt Toko Ekambi som hämtats från Angers i Frankrike så finns det tillräckligt med kvalité att producera det som krävs framåt för att Fornals ska ha en hyfsad chans att kunna ta hem assistligan den här säsongen. Dock krävs det en gnutta tur och det vore bra om Barcelona inte stormar fram som det finns risk för.

Tycker det här spelet är värt ca fem units trots att det kanske bara sitter var tionde gång. Svårt att sia om men det är mycket som talar för att han kommer vara med i toppen och sen får vi hoppas bollarna studsar rätt dessutom.Bra erbjudande på favoriten i La Ligas premiär:

Kommentera (2)

promo
td