Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
aug 2018
16

Allsvenskan, omgång 18!17 omgångar spelade, och 13 tillgodo. Vi är mer än halvvägs, och någonstans på vägen har säsongsinledningens skrällar hittat tillbaka till sin plats i ledet igen. Hammarby ser inte lika intressanta ut, Örebro och Kalmar har tappat totalt, IFK Göteborg har kollapsat fullständigt och AIK tuggar på som obesegrade. Trots det skiljer det bara två poäng mellan Hammarby och AIK. Lägg därtill Östersund som ligger i bakvattnet och närmar sig mer och mer så ser guldstriden oerhört spännande ut.

Omgång 18 ser ut som följande:

Fredag:
- Sirius v Dalkurd

Lördag:
- Malmö v Trelleborg

Söndag:
- Elfsborg v IFK Norrköping
- Sundsvall v Häcken
- Brommapojkarna v AIK
- Djurgården v Kalmar

Måndag:
- Hammarby v Örebro
- IFK Göteborg v Östersund

Det är en ganska svag omgång rent “tv-mässigt”, där ingen match gör att man höjer på ögonbrynen. Det är rätt uppdelat där lag på den övre tabellhalvan möter lagen på den nedre. Dock finns det några mer intressanta än andra sett till tabellsituationen:

Malmö - Trelleborg. Kan Malmö lägga i en växel till? Man har ryckt upp sig rejält efter uppehållet och under Rösler. Nu åkte man dock ur Champions League, och formen har verkligen planat ut. Ska man ge sig själva chansen inför slutspurten behöver man börja inkassera stadiga 3-poängare nu, men finns det inte en liten skrällrisk här? En vinst på de fyra senaste matcherna, och en blek 0-1 seger över Dalkurd senast.

Elfsborg - Norrköping är en annan intressant match, där Elfsborg har chans att skapa sig lite utrymme från Brommapojkar som säkerligen kommer förlora mot AIK. Ett skakigt Norrköping kommer ner till Borås, och jag ser definitivt en favorit i fara här. Den däremot mest spännande matchen hittar vi däremot utan tvekan längst ner i tabellen.

Sirius mot Dalkurd i sträckstriden. Mycket står på spel, och en 3-poängare skulle vara blytungt för endera lag.

Vi har plockat ut två stycken spel som vi anser är “omgångens bästa”. Läs och kommentera gärna vad ni spelar!


Sirius - Dalkurd

Derby på Studenternas, och det beräknas komma en del folk. 3100 biljetter sålda igår eftermiddag, och det väntas sluta på omkring 5000 - Något som inte har hänt sedan den 2:a maj då AIK var på besök.

Det är omgångens första match. Imorgon kväll kl 19.00 är det avspark, och det är också den enda matchen för dagen. 12:an Sirius mot 16:e placerade tabelljumbon Dalkurd. Det är en riktigt intressant match i bottenträsket där ett Allsvenskt kontrakt står på spel. Lagen möttes för drygt två veckor sedan, där Sirius på bortaplan kunde inkassera 3 poäng efter 1-3 på resultattavlan. Revanschsuget Dalkurd?

Det skiljer för tillfället 8 poäng mellan lagen, men den stora skillnaden just nu är formen - Fyra raka vinster mot Dalkurds fyra raka förluster. Sirius stod återigen för en makalös vändning på Gamla Ullevi i fredags. Precis på samma sätt som mötet innan drog man ned brallorna på Blåvitt. 2-0 blev till 2-3, och egentligen säger det nog mer om IFK än Sirius, men det är inget snack om att det sprutar självförtroende ur öronen på Kim Bergstrands gubbar just nu.

Det tycks inte spela någon roll vad Dalkurd gör. Man ligger toksist, och har hela 7 poäng upp till kvalplats där Brommapojkarna befinner sig. Det är nu 13 matcher kvar att försöka rädda kontraktet på, och om man ska ha någon som helst chans bör det väl trilla ner en trepoängare här? Såklart, men jag skulle förvåna mig mycket. Det finns ingenting i spelet som stämmer, och det gör inte saken bättre att man de senaste veckorna har förlorat sina två bästa spelare - Mohamed Buya Turay och japanen Yukiya Sugita, och det syns tydligt i det kreativa spelet. Är det någonstans Dalkurd skulle kunna skada Sirius i den här matchen är det i Uppsalagängets försvarsspel, men med dessa pjäser borta ser jag inte hur det ska gå till.

För Sirius del är offensiven det som just nu driver laget, och som också varit så framgångsrikt nu under denna formtopp man just nu befinner sig i. Omställningsspelet och fasta situationer har varit melodin, och i dagsläget finns det inget som tyder på att det skulle ta slut här mot seriens jumbo.

Bet365 är riktigt generösa och bjuder på hela 1.91 gånger smeten på en rak etta. Det är taget med 8 units!


Djurgården - Kalmar

Djurgården visar allt annat än form trots att de varit klara favoriter i vissa matcher på slutet. Senast blev det att de fick åka hem utan byxor då Häcken hade skickat in fem bollar bakom Isaksson. Visst, nu är det Kalmar och det är hemmaplan men jag vill se mer av Djurgården innan jag accepterar att de är så stora favoriter som de är. Först tänkte jag köra en rak tvåa här till över sex gånger pengarna men fegar lite och väljer de "säkra" alternativen till ändå fina 2.38 och 4.70 i odds. Alltså måste de klara oavgjort minst 42% av gångerna och det tror jag helt klart de fixar. Säkert spelvärde ner till 2.15-2.20 om inte ännu någon punkt. Väljer att inte värdera det andra oddset men de behöver vinna 22% av gångerna utav de som inte slutar oavgjort.

Kalmar visar förvisso inte upp någon storform de heller och målskyttet har varit knapert. Men spelet ser ändå helt okej ut och Rasmus Elm kommer alltmer i matchform. Kan vi få se honom 90 minuter redan på söndag? Kom annars ihåg att Kalmar hade 0-0 till 88e minuten borta mot Östersund som hittat vinnarformen. Annars slog Kalmar ett formlöst Göteborg med 2-0 hemma i omgången innan dess och för tre omgångar sen förlorade de med 1-0 borta mot AIK efter att ha fått en straff mot sig. Här i den här matchen är hela marknaden snedvriden. Är det "storstadslagssyndromet" eller Kalmars mer mediokra form som är avgörande här?

Djurgården spelade oavgjort i två matcher mot Ukrainska Mariupol som alla skrev ned fullständigt, samt endast 1-1 hemma mot Sundsvall där Djurgården inte heller imponerade speciellt enligt mig. Att de sen för fyra matcher sen vände hemma mot Häcken låter jag vara osagt för det här Djurgården har inte vunnit en enda match med fler än ett mål sen den 27 maj i år. De tre övriga segrarna har varit mot Sandviken och Göteborg i träningsmatcher samt mot Kalmar med 1-0 på bortaplan. Visst, en vinst för dem här är förlust för vårt spel men det sker åtminstone max drygt 50% av gångerna och inte alls i närheten av hur oddsen är uppsatta här.

Pga Kalmars klart sämre målform just nu väljer jag trots allt att rekommendera en medelinsats för att ha lite marginal i oddset också. Då vi får push på "DnB" tycker jag vi kan köra med en lägre medelinsats där.

Djurgården - Kalmar +0,5 @ 2.38 (Unibet), 6 units
Djurgården - Kalmar +0 @ 4.70 (Unibet), 4 units

Kommentera

promo
td