Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
17

AmaerildeRimfrost analyserar Stryktipset (18/8)

En väldigt svår omgång på Stryktipset för att få ihop rader som känns bra och där utdelningen även kan bli väl så bra. Mängder med stora favoriter och samtliga på hemmaplan. Enda favoriten är Aston Villa på bortaplan. Vinner Tottenham, Leeds, WBA och Everton så blir det väldigt svårt att få värde i kupongen samtidigt som utdelningen springer iväg till några hundra tusen.

Det positiva är dock att det finns hela 14 miljoner i 13-rättspotten och det kan göra att utdelningen ändå klarar sig upp i tillräckligt höga belopp för att det ska vara lönsamt att spela efter värde. Men skräller det inte den här veckan så finns det ju 36 omgångar kvar av Premier League innan det blir ett nytt sommaruppehåll av det klassiska Stryktipset med engelska matcher.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Tottenham (match 4, en etta)
Tottenham - Fulham
Det är skillnad på Londonderby och Londonderby. Det här känns inte som ett klassiskt sådant och hemmalaget är stora favoriter med all rätt. Det blev seger i premiären borta mot Newcastle och där kom de faktiskt undan med blotta förskräckelsen men uppe i norr är det tufft att spela som bortalag. Spurs har ett väldigt starkt hemmafacit oavsett om de spelat på White hart Line eller Wembley. Fulham som felaktigt var favoriter mot Crystal Palace i premiäromgången vek ner sig och fick se sig slagna med 0-2 på hemmaplan. Jag ser inte hur de ska kunna rå på Tottenham i det här mötet.

Väldigt tråkig spik på Stryktipset och jag vill verkligen inte rekommendera lag som är streckade på 78% men det finns inte så mycket annat som känns roligare dessvärre. Tottenham vinner dessa matcher över 75% av gångerna enligt odds och marknad så det är det vi lutar oss mot här. Väldigt lite värdetapp och med tanke på jackpottpengarna kan det ändå vara en sund spik för att öka chanserna mot 13 rätt!


Omgångens bästa tecken: Bristol City (match 6, en etta)
Bristol City – Middlesbrough
I grunden är det nog inte så mycket att snacka om vilket lag som är bäst av dessa två. Middlesbrough så klart men det är dock bortamatch och Championship är en jämn liga där det inte finns några enkla matcher man bara åker och hämtar tre poäng i. Middlesbrough har inlett serien med en oavgjord borta och sen två segrar på hemmaplan. Bristol har enbart spelat två matcher och bägge dessa slutade oavgjort. Motståndet var Bolton borta och Nottingham på hemmaplan där det sistnämnda laget är likvärdigt med Middlesbrough. Inbördes är det klar fördel hemmalaget på sistone trots att det blev förlust borta i våras med 2-1.

Då Bristol endast är streckade på 30% men har över 35% vinstchans blir det här en väldigt bra spik på de mindre systemen och omgångens bästa tecken. Värde på nästan 20% är helt ok en jackpottomgång. Matchen i sig är så spelvänlig att jag rekommenderar att plocka bort tvåan helt och hållet och köra en halvgardering på de lite större systemen. En bra början för att få bort en 41%-are på bortaplan som inte ens har störst chans att vinna.


Omgångens bästa skräll: Arsenal (match 1, en tvåa)
Chelsea – Arsenal
Ett klassiskt Londonderby där hemmalaget är stora favoriter och ser vi till hur de presterade i premiäromgången så är det inte mycket att säga om. Arsenal håller på att bygga om hela laget med ny tränare i spetsen och man är väl långt från nöjda än så länge men det finns tillräckligt med kvalité för att kunna störa Chelsea. Inbördes så har faktiskt Chelsea enbart vunnit en av åtta tävlingsmatcher sen 2016. Ett offensivt hemmalag kan säkert göra som City och köra över Arsenal men City känns lite mer omänskliga är vad Hazard och co gör.

Självklart tror jag mest på ettan här men tycker att 19% på Arsenal är väl lågt och ett tecken som är intressant att ha med. Jag rekommenderar halvgardering här där krysset plockas bort trots att det är relativt vanligt mellan dessa klubbar. Både streck och vinstchans på Chelsea ligger kring 53%.


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Everton – Southampton X
Everton var dogs borta mot Wolves i premiären vilket jag inte riktigt kunde köpa. Nu blev det bara 2-2 efter att Jagielka blivit utvisad i första halvlek. Här ska så klart Everton vara favoriter på hemmaplan men strecken har dragit iväg lite för högt för att det ska kännas som en bra spik. 63% i nuläget är inte så lockande mot att marknaden enbart bedömer chansen till runt 50% medan jag kan höja upp den några knäpp till. Så därför blir det oavgjorda här ett viktigt tecken att ha med på kupongen och det skulle gå att spika dessutom även om känslan säger att Everton vinner här. Det oavgjorda är endast streckat på 23% men inträffar över 28% av dessa matcher. Bra värde och ett tecken som höjer utdelningen måste med för visst luktar det 1-1 som det här mötet slutade i våras?

(9) Leeds – Rotherham X
Leeds inleder i stort sett alltid säsongerna bra och det snackas om att nu äntligen är det dags att ta steget upp i finrummet igen. Sen kommer våren och laget faller igenom och slutar på någon mittenplacering i grova drag. Så mycket talar för en seger här mot nykomlingen som tog steget upp till Championship via kval. Men det finns få klara matcher i ligan, och i den här matchen så streckas ettan på lite väl mycket. I nuläget 78% medan de enbart vinner runt två tredjedelar av dessa matcher gör att vi i första hand finner väldigt fint värde i krysset som inträffar var femte gång men strecken är så låga som tolv procent. Rotherham fick sig en utskåpning borta mot Brentford med 5-1 i premiären men repade sig och segrade med 1-0 över Ipswich veckan efter. Leeds har 7-2 i mål och full pott efter två matcher men förr eller senare kommer de falla. Risken är dock att det blir senare.

(10) Millwall – Derby 1
I premiären tappade Millwall en stabil 2-0 ledning i slutet av matchen hemma mot Middlesbrough och fick nöja sig med en poäng. Det följdes upp med 0-0 borta mot Blackburn Rovers och nu har man åter chansen att plocka sin första trepoängare för säsongen. Hemma var de starka förra säsongen med 12-7-4 (33-21) och de förlorar sällan. Om det räcker till vinst här vet jag inte men 40% streck är åtminstone inte för mycket och det kan vara läge att spika tycker jag. Derby har mycket att bevisa efter att ha segrat borta med 2-1 över tippade bottenlaget Reading och sen fått hela 1-4 på hemmaplan av Leeds som förväntas vinna serien. Endast en gång på elva försök sen -00 har man lyckats besegra Millwall borta och känslan säger att det inte blir en andra gång nu.


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Leicester – Wolverhampton
Att Wolves är tippade högre upp i tabellen än Leicester köper jag inte och likt förra veckan så kommer jag gå emot. Bägge lagen har plockat in bra med nyförvärv och trots att Mahrez lämnat har inte Leicester ett sämre lag på pappret enligt mig. Nu är förvisso Leicester favoriter i den enskilda matchen men jag tror t o m de kan ha några procentenheter bättre segerchans än de 47% som marknaden gett dem. Eftersom strecken enbart ligger på 53% kan det vara en alternativ spik i omgången som annars är svår och smärtgränsen generellt går på spikar som ligger över 50%.

(5) West Ham – Bournemouth
Hemmalaget hade ingen rolig dag i premiären när de besökte Liverpool som hade ett rasande tempo matchen igenom. 4-0 blev det till sist och det kunde varit det dubbla om Liverpool haft en bra dag på jobbet. Hur mycket den matchen sitter i nu är svårt att sia om men visst kommer man i första hand snacka igenom om att först och främst se till att man får försvarsspelet att fungera och hemma mot Bournemouth känns det aningen enklare. Inbördes förra säsongen spelade de två oavgjorda och mycket lutar väl mot att bägge kan vara nöjda med ett sådant resultat här också. Felipe Anderson som hämtades från Lazio har mycket att bevisa i hemmalaget. Och till dess så känns tvåan klart mer intressant än ettan här, bara 24%!

(7) Hull – Blackburn
Hull är oerhört målglada framåt normalt sett och trots att de slutade på 18e plats förra säsongen var det bara tre lag som gjorde fler mål. Nu har det dock bara blivit två mål på två matcher men då kan nykomlingen Blackburn passa fint på hemmaplan. Nu har förvisso nykomlingarna inte mött det tuffaste motståndet och då Hull är tippade att få en tuff säsong till så är ettan långt från stenklar men till 46% är den inte iskall heller. Jag väljer dock att köra en halvgardering där jag plockar bort det oavgjorda som är streckat på höga 31%. Bra värde på tvåan om marknadens värdering stämmer, då de vinner drygt 30% men endast är streckade på 23%.

(8) Ipswich – Aston Villa
Vid första anblick talar i stort sett allt för tvåan här. Aston Villa har inlett med två raka segrar mot bl a Wigan medan Ipswich endast fått med sig en pinne i de två inledande omgångarna trots att de stött på nykomlingar i bägge dessa matcher. Villa är även tippade i toppen av tabellen medan Ipswich ska undvika nerflyttning. 51% då på tvåan är väl inte så högt streckat men det är en jämn serie och finns det budget för fler streck tycker jag man kan kosta på sig det. Bäst värde i matchen har krysset som inträffar nästan 30% av gångerna men är endast streckat på 26%.

(11) Reading – Bolton
Här är hemmalaget favoriter och med värde dessutom ifall de nu ska segra närmare 46% av gångerna enligt odds och marknad. Men noll poäng efter två omgångar känns sådär även om motståndet varit tufft. Bolton har inte haft mycket enklare motstånd men har likväl samlat ihop fyra poäng. Vann imponerande borta mot West Bromwich i premiären. Litar vi på marknaden här eller är Bolton bara bortglömda?

(12) Sheffield United – Norwich
Historiskt har endast åtta av 42 matcher lagen emellan slutat oavgjort och när Sheffield haft hemmaplan så är det än lägre, tre av 21. Nu är det dock historia men värt att ha i åtanke även om det så klart varit helt andra lag etc. Förra säsongen var första sen 10/11 som de sprang på varandra igen och då slutade det med två knappa bortasegrar. Hemmalaget är mest intressant här trots allt men svårlöst match. Tvåan mest intressant streckmässigt på 24% då den inträffar nästan 27%. Jag spikar ettan lite ologiskt trots allt då de spelade 12-5-6 (33-20) hemma förra säsongen.

(13) West Bromwich – Queens Park Rangers
Allt talar för en säker etta här. Hemmalaget ska kriga om en direktplats till Premier League medan QPR kommer åka ur serien enligt förhandstipsen. Nu visade WBA i premiären att de inte mäktade med att fälla Bolton som är i paritet med QPR. Därefter resultatmässigt bättre med 1-1 borta mot förväntade toppkollegan Nottingham samt seger med 4-3 borta mot Norwich. Åter hemmaplan och frågan är om nerverna kommer påverka något. För bortalaget är det fortfarande noll poäng på kontot och frågan är mest när de första pinnarna kommer trilla in. Troligen inte i helgen men streckprocenten är så låga att det ändå känns som givna tecken. Värde på både tvåan och det oavgjorda om än knappt då ettan likväl ska inträffa 60% av gångerna.Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 5184 rader på Liverättning

1. 12
2. 1x
3. 1

4. 1
5. 1x2
6. 1x

7. 12
8. x2
9. 1x2

10. 1x
11. 1x2
12. 1
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 12
2. X
3. 1

4. 1
5. x2
6. 1

7. 12
8. 2
9. X

10. 1
11. 1x2
12. 1
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td