Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
18

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (19/8)

Den här analysen är gjord redan sent under fredagskvällen och det gör ju att streckprocenten kommer ändra sig en del men även sannolikheterna för de olika tecknen till viss del. Därför bör ni följa den utvecklingen innan inlämning men under får ni hur det ser ut nu samt de viktigare tankarna om det ena eller andra. Jackpott med tre miljoner till de som är med och delar i potten för samtliga 13 rätt.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: AIK (match 2, en tvåa)
Brommapojkarna – AIK
Förra gången så levde 13 rätt om BP kunde fixa en seger mot AIK. De ledde men föll med klara 5-1 på Friends Arena. Nu spelar de hemma istället och med två raka segrar borde det vara gott med självförtroende i BP. Nu är det dock Dalkurd och Örebro som stått för motståndet där de sistnämnda var det första lag som tappade poäng hemma mot BP den här säsongen. Egentligen är det en match där mycket talar för att verkligen jobba in en skräll och möjligen får jag äta upp det här. BP spelar rätt bra fotboll stundtals men det ser inte bra ut i defensiven med nonchalant spel etc. Att då rå på AIK tror jag inte på och tittar vi historiskt vad gäller inbördes möten så är det fem raka segrar för AIK från 2013 och framåt med en total målskillnad på 25-4. Jag tänker inte försöka fälla dem ens.

Streckmässigt är det kanske inte den roligaste spiken då marknaden endast värderar upp AIK till 67% men jag tror den kan vara högre än så. Streckspelarna skjuter dock över mål med sina 83% men jag hänger på och ökar den siffran med någon decimal långt bak. Den som tror marknaden värderar rätt har ett dubbelt värde på bägge de övriga tecknen. Och vill man så tänker man i så fall, BP i ”form” medan AIK endast vunnit med 1-0 hemma mot Kalmar (straff) och Elfsborg samt förlorat bägge matcher mot Nordsjälland i kvalet mot Europa League med 1-0. Men det är BP de möter nu – kanske ligans sämsta lag.


Omgångens bästa tecken: X mellan Brighton och Manchester United (match 1, ett kryss)
Brighton – Manchester United
Förra säsongen vann bägge lagen sin hemmamatch med 1-0 och jag tror det blir en lika målsnål historia den här säsongen. De sprang även på varandra i FA-cupen där Manchester United segrade med 2-0 på hemmaplan. I premiären segrade United med 2-1 hemma mot Leicester och det är inga starka kort någonstans. Lite oroväckande att Brighton dock förlorade med klara 2-0 borta mot Watford – en match jag lutade mig mot krysset. United kommer få det tuffare den här säsongen och det här är en måstematch om de ska vara med i toppen menar jag. Brighton gör jobbet och slutar det inte 0-0 så blir det som förra säsongen 1-0.

Tidigt vad gäller strecken men det är 76% på United just nu vilket de inte alls kan leva upp till. Enligt odds och marknad är det snarare runt 53% chans för en bortaseger här. Spelteoretiskt är det ju bara att plocka väck när det skiljer över 20 procentenheter. Eftersom det är jackpott och ifall man hittar bättre skrällar så kan man ju ta med tvåan eftersom den är mest sannolik. Jag säger dock att den är iskall om den står sig över 70% och det är bara schas med den!


Omgångens bästa skräll: Rayo Vallecano (match 7, en etta)
Rayo Vallecano – Sevilla
Nykomlingarna Vallecano tar sig an storlaget Sevilla hemma i första omgången och jag tänker inte in och ge någon egen värdering alls här. Jag konstaterar bara att odds och marknad menar att hemmalaget har 29% chans att segra och när jag då jämför med strecken ser vi att det endast ligger 12% av pengarna där. Ett givet tecken för de som letar värde. Dock kan man spelteoretiskt även spika tvåan här och faktiskt få ett bra värde likväl. Men det är en mer invecklad spelskola så vi nöjer oss med ettan här. Möjligen är det Sevillas svaga bortafacit från förra säsongen som vägs in med, endast 6-2-11 (18-36) mäktade de med. Rayo Vallecano som vann andradivisionen fick på hemmaplan ihop 13-5-3 (41-23) men det blev dock endast sjunde bästa hemmalag på. Hemmaplanen är viktig i Segunda division åtminstone. Även krysset har bra värde här då tvåan är streckad på 70% i nuläget men vinner endast 45% av dessa matcher.


Tre viktiga streck att ha med!

(3) Djurgården – Kalmar X
Jag köper inte riktigt att Djurgården ska vara så stora favoriter som de är. Men visst, vinner de 58% av matcherna så är det ju en bra etta här men jag tvivlar på det. Däremot vill jag lyfta upp Kalmar som alla ratar just nu då de har svårt med målskyttet men förlusten borta mot AIK kom på en straff och de släpper inte in värst mycket mål i övrigt heller. De två borta mot Östersund kom alldeles i slutet av matchen. Rasmus Elm har ännu inte spelat 90 minuter och det kan vara skillnaden mellan vinst/förlust eller kanske en oavgjord. Krysset är bara streckat på 23% och enligt marknaden är det 26% sannolikhet att det inträffar, medan jag vill höja upp den ytterligare några enheter. Kan vara en chansspik men jag tycker främst att även tvåan ska med här som endast har 15% på sig. Inte fel att helgardera heller men ta med krysset.

(4) Elfsborg – Norrköping 1
Just nu rosar verkligen inte Elfsborg marknaden då de har fyra raka förluster varav de tre på bortaplan slutat med 0-1 medan den på hemmaplan slutade 0-2 mot Östersund. Det är dock bra lag de mött och jag tycker inte vi ska hänga upp oss på det här alltför mycket. Norrköping kommer med en förlust nere i Malmö som följdes upp med två oavgjorda mot Sundsvall och Hammarby. Elfsborg har endast tre förluster på hemmaplan medan Norrköping endast fått ihop två segrar på bortaplan och speciellt i deras fall skiljer det enormt på hemma- och bortastatistiken. Elfsborg endaste streckade på 19% men har över 31% chans att segra. Verkligen inget tecken man får glömma bort. Spika och se vändningen i form före alla andra?

(11) Torino – Roma 2
Roma är dock klart överstreckade då 62% av pengarna landat där medan de enligt marknaden har 46% chans att segra. Jag vill dock höja upp det till 50% åtminstone. Förra säsongen förlorade Roma en enda bortamatch i ligan och släppte endast in nio mål medan de gjorde stabila 30 framåt. Visserligen har de tappat sin målvakt Allison till Liverpool samt mittfältaren Nainggolan till Inter. Men ska det vara skillnad på en eller fyra förluster? Jag tvivlar då de hämtat in intressanta spelare i Javier Pastore från PSG och Steven Nzonzi från Sevilla. Tveksamt om den nye svenske målvakten Robin Olsen får stå i den här matchen dock. Men tvåan är ett måste på kupongen trots mycket streck.


Korta kommentarer om övriga matcher.

(5) Sundsvall – Häcken
En match jag inte blir riktigt klok på. Sundsvall spelar bra fotboll men verkar inte gå framåt riktigt förrän de måste rädda poäng när de möter bättre lag. Mot Trelleborg senast blev det lekstuga på bortaplan med 6-1 i resväskan på väg hem igen. Samtidigt hade Häcken lekstuga på sin hemmaplan där de är starka och förnedrade Djurgården med hela 5-0. Så vem kommer dra längst strå i den här matchen? Kommer Sundsvall ligga rätt för att få med sig ett oavgjort eller kommer de hjälpa till att öppna upp matchen och bjuda publiken på en målkavalkad? Jag vet inte och jag svänger enormt här. Tror vi på marknaden vinner Häcken det här 45% av gångerna och då är det ju bara att spika. En match jag vill ta ställning i men inte vågar. Vågar du så rekommenderar jag dig att spika ett av tecknen. Vilket? Blunda och peka? Får man extra feeling för ena sidan så kör.

(6) Eibar – Huesca
Nykomlingarna Huesca tog 40% av sin totalpoäng på bortaplan i andradivisionen. Facit blev 8-6-7 (30-26) och det känns lite som skräll eller storstryk borta mot mediokra Eibar som slutade på en niondeplats förra säsongen. Enligt marknaden är det 57% chans för en etta här och jag köper det rakt av. Trots att jag tappar värde i just den här matchen så har jag fått igen det i mängder av övriga. Spika trots höga 75% streck här. Du som trotsar det bör väl köra halvgardering där krysset plockas bort.

(8) Milan – Genoa
Den här matchen kommer att lottas med följande avrundade procentsatser, 62.5% - 25% - 12.5%. Som det är nu så kommer Milan streckas hårt och det är tveksamt om det kommer finnas värde kvar på ettan men tänk att den inträffar väldigt ofta och det är ett faktiskt värde som inte är subjektivt för fem öre. Spika Milan på de små systemen men det kan vara en tanke att ha med främst krysset men eventuellt även tvåan på lite större system.

(9) Parma – Udinese
Efter en andraplats i Serie B så är den gamla klassiska klubben åter tillbaka. Starkt hemmafacit med 12-6-3 (34-13) förra säsongen gör att de blir betrodda på tipset främst. 51% streck men deras chanser är endast 39% även om de så klart blir favoriter här. Udinese hade en bedrövlig avslutning på förra säsongen med elva raka nederlag innan de lyckades få in en oavgjord innan nästa förlust. Därefter två 1-0 segrar innan serien var över. Tror man överlever på en halvgardering som lutas mot hemmalaget även om den som letar skräll bör titta på andra sidan med värde på köpet. Men några överstreckade favoriter måste i stort vinna, annars räcker ändå inte pengarna till som behöver vinnas.

(10) Sampdoria – Fiorentina
Den här matchen kommer att lottas med följande avrundade procentsatser, 37.5% - 31.3% - 31.3%. Som strecken ligger sent fredag kväll så rekommenderar jag att spela x2 rakt av på matchen, men svänger det fram till söndag får vi värdera om.

(12) Strasbourg – St Etienne
Strasbourg fick med sig 2-2 borta mot Etienne förra säsongen och föll endast med 1-0 hemma. Verkligen ett lag att se upp för då de dessutom segrade borta mot Bordeaux i premiären. St Etienne vann sin hemmamatch mot mer mediokra Guingamp med 2-1 och får en klart tuffare match här. Då även streckspelarna noterar detta så blir ettan lite sval som överstreckad. Den fungerar dock fint med flera andra värdelag och det är ju dessutom jackpott. Ettan överstreckad med de åtta procentenheterna som tvåan får i värde här. Nu vill jag dock mena att ettan inträffar några procentenheter mer än de 36% som marknaden gett dem. Ta med alla tecken här om ni inte chansspikar ettan.

(13) Toulouse – Bordeaux
Två lag som inledde säsongen på nästan sämsta tänkbara sätt. 0-4 borta för Toulouse medan Bordeaux vek ner sig med en man mindre hemma mot Strasbourg med 0-2. Dags att kavla upp ärmarna för att plocka hem första pinnarna. Hemmalaget är favoriter och det håller jag med om. Om de sen vinner fler eller färre än de 39% som marknaden värderat dem till vågar jag inte sia om. Men har de rätt så hittar vi värde på ettan här som endast är streckade på 34%. Svårbedömd match där jag likväl tar ställning för hemmalaget med en halvgardering.Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3456 rader på Liverättning

1. 1x
2. 2
3. 1x2

4. 1
5. 1x2
6. 1

7. 1x
8. 1x
9. 1x

10. x2
11. x2
12. 1x2
13. 1x


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. X
2. 2
3. X

4. 1
5. 1x2
6. 1

7. 1
8. 1
9. 1x

10. x2
11. 2
12. 1x2
13. 1x

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td