Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
24

Allsvenskan, omgång 19!Allsvenskan går nu in i omgång 19 och det är full omgång fördelad över söndag och måndag. För den som gillar att leta skrällar på hemmaplan blir det svårt att hitta något intressant då samtliga hemmalag, förutom Dalkurd, är klara favoriter den här omgången. Den största av dessa är obesegrade AIK som dessutom har sex raka segrar i ligan. De tar emot ett Trelleborg på Friends Arena med fem raka förluster och mycket talar för att bägge lagen fortsätter sin trend där favoriten tar tre nya poäng till låga 1.16 i odds.

Vilken match som blir mest sevärd är svårt att sia om men vi tror att den matchen som det är svårast att peka ut en segrare i är mötet mellan Djurgården och Elfsborg. Bägge lagen har haft bedrövlig form men fick lite luft under sina vingar när de enkelt avancerade vidare i Svenska Cupen. Båda med resultatet 4-0 på bortaplan mot klart enklare motstånd. Vem tror ni vinner det här mötet?

Helgens spelschema är som följer:

Omgång 19:

Söndag:
15.00 – Häcken v Brommapojkarna
15.00 – Malmö v Sirius
15.00 – Östersund v Sundsvall
17.30 – AIK v Trelleborg
17.30 – Djurgården v Elfsborg

Måndag:
19.00 – Norrköping v Göteborg
19.00 – Kalmar v Örebro
19.00 – Dalkurd v Hammarby

Den förra omgången bjöd på en del överraskningar även om vi på Sharps tyckte det var märkligt att Djurgården var så stora favoriter hemma mot Kalmar. Vi hoppas ni ryggade våra spelförslag att spela smålänningarna till så höga odds som 4.70 på DnB. Även det lite ”fegare” handikappspelet satt för den som valde den lite högre sannolikheten. Även att Dalkurd och Göteborg vann sina matcher visar åter igen att Allsvenskan är en öppen liga där de flesta kan slå varandra om vi bortser från den absoluta toppen som brukar kunna stå upp allt som oftast. Annars tycker vi att Häckens seger borta mot Sundsvall imponerade mest och vi tror även de kommer imponera hemma mot Brommapojkarna nu till helgen.

I skytteligatoppen leder Häckens Paulinho Guerreiro med 13 mål, tre bollar före Linus Hallenius (Sundsvall) och Nikola Durdic (Hammarby) som delar andraplatsen. I assistligan har vi fyra spelare som delar ledningen med fem assist var. Det är Besara (Örebro), Hamad (Hammarby), Lundevall (Elfsborg) samt Sema (Östersund), där den sistnämnde gått till Watford och alltså stannar på fem assist den här säsongen i Allsvenskan.

Formen på uppåtgående vad gäller utfallen i våra spelförslag och vi går in med bra självförtroende till den här omgången. Nedan ryggar ni våra spel som vanligt.


Häcken Ö2.5 mål hemma mot Brommapojkarna till 1.869 hos Pinnacle med 8 units.

Häcken stormar fram på Bravida Arena nere på Hisingen och senast var det Djurgården som fullständigt fick sina byxor neddragna och slutsiffrorna skrevs till 5-0. Det är nu 15 raka matcher i Allsvenskan som Häcken gjort mål på sina hemmaplan och i sju av dessa matcher har Häcken gjort tre mål eller fler. Den här säsongen har Sundsvall, Elfsborg och Dalkurd inklusive Djurgården fått känna på att hämta ut trasan ur det egna målet totalt 16 gånger.

Framför allt från hösten 2015 och framåt ser det ungefär likadant ut vad gäller siffrorna. Ofta kommer även Häckens lite extra målglada perioder i rad även om det varit lite av varannan match den här säsongen. Formen är ohyggligt bra och det visar en stabil 2-0 seger borta mot norrlänningarna från Sundsvall som följdes upp med klara 5-0 i Svenska Cupen borta mot Växjö.

Brommapojkarna var i trasor länge den här säsongen. Framför allt borta där de inte tagit en enda poäng förrän de både märkligt och imponerande vann mot Örebro och inkasserade sina första poäng på resande fot. Och det är väl det enda lilla orosmolnet att de faktiskt lyckats tajta till det bakåt på sistone. Endast förlust med 2-0 hemma mot AIK även om BP är klart starkare där med 4-1-4 (7-11) medan de borta trots bra siffror senast har 1-0-8 (5-25). Det är bara mot Norrköping och Trelleborg som det stannat vid två insläppta mål förutom i segermatchen med 1-0 mot närkingarna. Vi vågar nog påstå att det var en engångshändelse och att återgången till det normala sker redan till helgen. En anekdot är att de senast när de var uppe och vände i Allsvenskan 2014 släppte in tre mål eller fler på bortaplan i tio av de 15 omgångarna. Endast en match höll de nollan och det var mot Mjällby.

Summerat är det stor klasskillnad i grunden mellan de här två lagen och när Häcken spelar på hemmaplan där de är mycket starka samtidigt som BP är oerhört svaga borta så ska det här vara ett riktigt fint spel. Det behöver ske över 53.5% av gångerna och vi påstår att det sker 58% och alltså är spelvärt ner till 1.72 i odds. BOL!


Elfsborg +0.5 borta mot Djurgården till 2.12 hos Pinnacle med 5 units.

Vi fortsätter gå mot Djurgården när vi får över dubbla pengarna på asian handicap +0.5. Detta trots att det är bortaplan för boråsarna. Som vi nämnt tidigare så har inget av lagen speciellt bra form och bägge blev nog riktigt glada att de fick känna på att vinna igen när de enkelt slog ut Sylvia och Motala ur cupen. Men summerat på slutet så har Djurgården haft klart större problem då de inte ens får försvarsspelet att fungera. Helt utskåpade mot Häcken borta (0-5) och sen även 0-2 hemma mot Kalmar. Innan dess utslagna i Europa League mot ett Mariupol som många ansåg vara i klass med Sylvia (nja, inte riktigt...).

Elfsborg har förvisso haft stora problem med målskyttet men det defensiva har hängt med åtminstone och av de fem raka förlusterna i Allsvenskan på slutet har endast sex mål trillat in bakåt. Samtidigt ska vi komma ihåg att det varit dubbelmöte mot Norrköping och Östersund samt enkelmöte mot AIK. Det är inte det enklaste motståndet och vi tror att Elfsborg gynnats klart mer av att ha fått en 4-0 seger över Motala i cupen än vad Djurgården gjort.

Djurgården har 4-3-2 (12-8) hemma medan Elfsborg har 3-0-6 (9-13) borta. Självklart ska Djurgården på hemmaplan vara favoriter men inte så stora som de blivit. Nu har oddsen droppat ordentligt redan men sväng tillbaka knappt. För att ha lite marginal i spelet sätter vi gränsen på 50% att Elfsborg lever upp till det. Antagligen är det marginellt mer men det finns en del osäkerhetsfaktorer. Nu går brytpunkten på 47.1% och därför nöjer vi oss med fem units. För den som vill ha än roligare så finns -1 på Elfsborg till elva gånger hos Unibet, men svårt att sia om korrekt chans där och vi lämnar det helt till er själva. BOL!


Malmö FF - Sirius = Under 3.5 mål till 1.81 hos Unibet

Kl 15:00 på söndag är det avspark på Stadion. Gästande Sirius kommer på besök, och är i allra högsta grad indragen i bottenstriden, men man har nu placerat sig på säker mark för tillfället, även om det endast är med 1 poängs marginal. Hursomhelst är formen riktigt riktigt bra. Man har fem vinster på de sex senaste matcherna, varav den senaste var mot Stromsbergs i Svenska Cupen. Kim Bergstrand har verkligen lyckats printa in lite självförtroende i truppen, och det ska bli intressant att se vad man kan åstadkomma mot Malmö på lördag.

Malmö är fortfarande obesegrade sedan Röslers ankomst. Formen har dock stannat av rejält, och man har nu fem kryss på de sju senaste matcherna. Ungerska Vidi blev skåningarnas stopp för fortsatt Champions League spel, och istället ska man nu försöka ta sig in i Europa League. Väl där fick man “bara” med sig ett kryss från Stadion i onsdags mot danska Midtjylland i en match man i övrigt styrde.

Spelschemat är onekligen riktigt tufft för Malmö, som nu befinner sig på en 6;e plats i ligan, och med 12 matcher kvar har man ändå bara fyra poäng upp till Europaplatserna. Självklart ligger Allsvenskan som högsta prioritet för tillfället. Speciellt med tanke på tabellsituationen, men även p.g.a uttåget ur Champions League. Man har däremot en match kvar mot Midtjylland nästa vecka, där en vinst i princip är ett måste för avancemang, och jag tror man kommer lägga allt krut för att ge det en rejäl chans. Det blir givetvis då ett ypperligt tillfälle för Sirius att kunna slå i underläge. För mycket ska vi nog ändå inte hoppas på. Nog vinner Malmö, men visst är det en övertro på mål? Sirius har förvisso en bra offensiv, men mot Malmö ligger väl ändå prion i det defensiva? Att det ska bli under 3.5 mål i matchen till 1.81 känns som ett mycket bra spel.


Kommentera

promo
td