Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
aug 2018
25

AmaerildeRimfrost analyserar Europatipset (26/8)

Tre och en halv miljon ungefär i 13-rättspotten pga jackpott från förra omgången. Det kan finnas flera spelteoretiska sätt som är korrekta genom att spela flera stora favoriter i omgången då de onekligen finns i mängder. Så länge någon av de faller så kan det både bli värde i raden samt hög utdelning. Men vilken av favoriterna ska man försöka fälla? Här får du våra subjektiva svar på bästa spikar och övrigt. Lycka till och kommentera gärna ifall du har en avvikande åsikt mot mina tankar.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Häcken (match 10, en etta)
Häcken – Brommapojkarna
Ett av de starkaste hemmalagen går inte att gå emot även om Brommapojkarna lyckades ta säsongens första poäng i sin senaste bortamatch när de vann med 1-0 mot Örebro. Matchen innan vände de och vann med 2-1 hemma mot Dalkurd, samt förlorade de enbart med 2-0 hemma mot AIK senast. Men nere i Göteborg på Hisingen blir Häcken för svåra oavsett vilken form BP kommer dit med. Där är Häcken obesegrade efter åtta matcher och har en målskillnad på 21-4. Senast var det Djurgården som vek ner sig helt där med 5-0 i baken. Ska vi gissa på minst 3-0 här?

Säkraste spiken på Europatipset och nästan en 80%-ig vinstchans enligt marknad. Knappt överstreckad då 84% av pengarna ligger där och jag ser ingen anledning att göra det svårare än vad vi behöver. BP må kunna ta fler poäng borta den här säsongen men inte här! Spika!
Statistik


Omgångens bästa tecken: AIK (match 9, en etta)
AIK – Trelleborg
Kanske lite tråkigt att ha en sådan här högprocentare som AIK som bästa tecknet. Laget är dock obesegrat i Allsvenskan den här säsongen och på hemmaplan har de 7-2-0 (19-5). Hur Trelleborg som förlorade med 1-4 på hemmaplan när de möttes i början av juli ska kunna plocka poäng i Stockholm är för mig oförståeligt. Sex raka vinster för AIK dessutom mot Trelleborgs fem raka förluster. Kattens lek med råttan finns det ju ett uttryck som heter…

91% streck är så klart inte kul alls och självklart har inget lag i Allsvenskan den här vinstchansen. Men nästan 83% har AIK här och det sker så ofta att det är dumt att gå emot på Europatipset. Ta det lilla värdetappet och ät upp det i andra matcher istället. Spika!
Statistik


Omgångens bästa skräll: Newcastle (match 1, en etta)
Newcastle – Chelsea
Jag vill helst inte luta mig mot resultaten de här lagen emellan de senaste säsongerna då det är historia men det bör likväl nämnas att Newcastle har fyra segrar och en oavgjord inbördes i de fem senaste när matchen spelats på St James Park. Dock tycker jag Newcastle gjorde det bra hemma mot Tottenham trots 1-2 förlusten och här får de en ny chans inför hemmapubliken att visa att de ska matcha förra säsongens tiondeplacering. Jag tror Rafael Benitez vet vad han gör, speciellt nu när han fått tid på sig att jobba ihop något mer långsiktigt.

Så trots att Chelsea startat stabilt ska vi veta att det är Huddersfield som dammades av med 3-0 i premiären medan det senast endast blev 3-2 mot ett Arsenal som inte alls spelade speciellt bra i den matchen. Nu blir de för stora favoriter borta även om de måste vara favoriter trots något spöke i kolstaden. Newcastle till 12% är för lågt och ska så klart med på allt även om det kanske är för djärvt att spika. Men vinstchansen är åtminstone 18%.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(6) Udinese – Sampdoria 1
Förra säsongen var Udinese nästan identiska hemma som borta vad gäller vinster och mål etc. För Sampdoria var det helt annorlunda. 39 av den 54 poängen togs hemma. Borta blev det genanta 4-3-12 (20-40) och endast fem lag var sämre, varav tre av dessa åkte ur. Nu är de osynade i ligan hittills i år medan Udinese premiärspelade förra helgen. Det blev 2-2 borta mot nykomlingen Parma och hur ska vi väga in det? Förra säsongen vann Udinese det här mötet med 4-0 men nu blir det svårbedömt. Marknaden ger hemmalaget över 41% segerchans och då måste tecknet med eftersom det endast är streckat på 36%. För mycket streck hamnar på både kryss och tvåan och det beror nog mest på att Sampdoria ses som ett storlag även om det var nästan 30 år sen de vann ligan. Rekommenderar spik här och litar på marknaden.
Statistik

(7) Djurgården – Elfsborg 2
Jag har tjatat om det och jag fortsätter göra det. Hur är stämningen i Djurgården egentligen? Har de för många spelare på fel positioner eller har den lilla turbulensen lagt sig? Oavsett så är det två lag i bedrövlig form. Djurgården hade fem raka matcher utan seger (inkl EL) innan de fick en i Svenska Cupen mot klart medelmåttiga Sylvia med 4-0. Men 5-0 förlust mot Häcken borta eller 2-0 förlust mot Kalmar hemma är oroväckande trots beskedliga 4-3-2 (12-8) på hemmaplan hittills i år. Elfsborg hade sex raka matcher utan ett enda mål framåt och av dessa var fem förluster. Men motståndet har varit tufft, 2x Norrköping, 2x Östersund samt AIK och Hammarby. Skönt att de nu fick en 4-0 seger i Svenska Cupen mot beskedliga Motala och jag tror Elfsborg gynnats mer av den segern än stockholmarna. Inte överens med marknaden här utan höjer upp boråsarna några enheter från de 20% som marknaden värderar dem till. Streckade på 18% och knappt värde bara vilket hamnat negativt på det oavgjorda så krysset ska bort på allt. Spika eller halvgardera sen utefter plånbok.
Statistik

(12) Dortmund – Leipzig 1
Så startar den tyska ligan på lite mer allvar när det är två förväntade topplag som ska stångas två dagar efter BM vann mot Hoffenheim med 3-1. Jag tycker dock att Leipzig är lite för mycket betrodda generellt den här säsongen och anser att vinner de den här är jag fel ute och risken är väl att de kanske t o m kan utmana om andraplatsen då. Jag vidhåller dock att truppen är klart svagare och att möta Dortmund är aldrig lätt även med ett starkt lag. Förra säsongen slutade den här matchen 2-3 medan debutsäsongen för Leipzig blev 1-0 till Dortmund. Ojämnare i år säger jag och spikar rakt av på det mesta trots 54% streck. Det finns t o m ett knappt knappt värde då vinstchansen är 56%. Vill man gardera är tvåan intressant som också den eventuellt har lite värde enligt marknaden. Iskallt kryss på 28% som endast sker 23%.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Espanyol – Valencia
Valencia gjorde det bra i premiären hemma mot Atletico Madrid och blir eventuellt därför klart överstreckade i den här matchen. Säsongen är nystartad och ligan har inte satt sig ännu men Espanyol kan inte vara nöjda med 1-1 borta mot Celta. Valencia kan nog tillhöra toppen efter säsongen men den här matchen blir inte så enkel trots allt. Ska vi gissa på en målsnål match och kanske rent av 0-0 mellan två disciplinerade försvar? Kanonvärde på ettan med 32% segerchans med endast streckade på 23%.
Statistik

(3) Sevilla – Villarreal
Kanske ingen kul etta till 67% då marknaden bedömer chansen till 54% bara. Men det skiljer en del mellan lagen och då framför allt när det är hemmaplan för Sevilla. Endast tre förluster på hemmaplan förra säsongen medan Villarreal skrapade ihop åtta förluster borta. Inbördes historiskt är det enorm fördel Sevilla men även på senare tid. Sex matcher sen Villarreal vann, men tre oavgjorda varav två 0-0 medan Sevilla vunnit med 4-2 samt 3-2. Möjligen bias men jag tror Sevilla gynnas klart här genom att de redan haft lite tävlingsmatcher i Europa League bl a. Mer än dubbla värdet på tvåan till låga 10% dock.
Statistik

(4) Fiorentina – Chievo
Chievo var nära en storsensation när de ledde med 2-1 på hemmaplan mot självaste Juventus till den 75e spelminuten. Sen slutade det som så ofta att storfavoriten avgör på övertid, nu i 90+3. Har det här gett självförtroende att de var nära eller blir det en baksmälla istället? Nu möter man Fiorentina som är tippade att slåss om Europa League platserna medan man själva ska undvika nedflyttning. Tuff bortamatch så klart men 10% kan vi inte blunda för när de var så nära mot Juventus.
Statistik

(5) Inter – Torino
Ett hemmalag som är stora favoriter här men som förlorade borta mot Sassuolo med 1-0 i premiären. Även Torino föll med samma siffror, dock hemma mot Roma. Tycker det kan vara klokt att avvakta några omgångar även om det på pappret ska vara en enkel etta med ett klart mer namnkunnigt lag. 1-1 förra säsongen medan Torino segrade hemma med 1-0. Känns målsnålt och max 1-0 åt något håll.
Statistik

(8) Östersund – Sundsvall
Sundsvall spelar en trevlig fotboll men det känns lite som att de hellre försvarar ett oavgjort än går för seger när de möter de bättre lagen. Mot Häcken lyckades de dock inte jaga ifatt på hemmaplanen men laget från Hisingen har dunderform så inte så mycket att säga om. Östersund hade hittat formen men den käkade Göteborg upp senast via 2-1 på hemmaplan. Känns inte lika enkel som procenten visar. Krysset är intressant, men svårlöst.
Statistik

(11) Malmö – Sirius
Två lag som är på väg åt samma håll i tabellen. Uppåt, och det med kraftiga steg. Sirius hade fyra raka segrar innan de fick vika sig med 2-3 hemma mot Dalkurd senast. Men det är oroväckande att de hela tiden hamnar i underläge. Två gånger på slutet med 2-0 mot Göteborg men där de likväl vänder till trepoängare. Men övriga segrarna var mot BP och Dalkurd så det säger väl inte så mycket då allt tillhör bottenskrapet den här säsongen. Malmö rätt intensivt spelschema. En av sina bästa halvlekar hemma senast i Europa League kvalet mot Midtjylland men det var som bortblåst efter halvtidsvilan. Bör vinna det här. Men visst finns det frågetecken. Har man tecken över så är det väl inte fel att jaga någon skräll här då kupongen innehåller flera starka favoriter.
Statistik

(13) Bordeaux – Monaco
Hemmalaget här har inlett ligan på värsta möjliga sätt. Förlust hemma mot Strasbourg i premiären med 0-2 som sen följdes upp med en ny förlust borta mot Toulouse. Samtidigt är det Europa League kval där de bekvämt slog ut Mariupol innan de fick med sig 0-0 borta mot Gent i torsdags och returen spelas nu på torsdag. För intensivt schema eller är det fördel med matchtempo? Och var ligger främsta fokuset? Monaco är ett klart bättre lag och trots 0-0 hemma mot Lille senast så vann de åtminstone premiären borta mot Nantes med 3-1. Har även fyra raka inbördes segrar de två senaste säsongerna. Spika tvåan till överkomliga 46% vilket jag tror de dessutom lever upp till även om marknaden säger annat.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 2592 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x
3. 12

4. 1x2
5. 1x2
6. 1

7. 12
8. 1x2
9. 1

10. 1
11. 12
12. 12
13. 2


För den som vill komma billigare undan. 54 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1

4. 1x2
5. 1x2
6. 1

7. 12
8. X
9. 1

10. 1
11. 1
12. 1
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td