Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2018
29

Allsvenskan, omgång 20!Allsvenskan går nu in i omgång 20 och sträcker sig den här veckan över fredag till söndag. Generellt för ligan är det två matcher som sticker ut och skapar ett litet större intresse än övriga. Dels har vi Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården som avgörs på Tele2 Arena, där båda lagen numera spelar sina hemmamatcher. En publikfest som kommer bli utsåld trots att Djurgården varken hjälper till med form eller tabellplacering för tillfället. Den andra matchen som sticker ut är den mellan topplaget AIK som har sju raka segrar i Allsvenskan och formlaget Häcken som har fyra raka segrar med hela 15 gjorda mål. Det är full omgång fördelad över tre dagar så oavsett vilket lag man vill följa så finns den möjligheten ifall man nu inte gillar Stockholmslagen.

Förra omgången gjorde de stora favoriterna AIK, Häcken och Malmö sitt genom att tillsammans ta full pott med en målskillnad på 13-0. Stabila kort medan både Kalmar och Östersund föll lite smått överraskande hemma mot Örebro och Sundsvall. Nu tycker inte vi att Sundsvall var en sådan stor skräll trots att det erbjöds runt fem gånger pengarna.

Den matchen förra veckan som vi är mest nöjda med rent spelmässigt är vårt handikappspel på Elfsborg borta mot Djurgården. Vi ansåg att formsvaga Djurgården inte skulle leva upp till sina låga odds och rekommenderade därför att spela +0.5 mål på Elfsborg. Spelet såg stabilt ut hela matchen men framför allt efter att boråsarna hade tagit en 2-0 ledning mot slutet. Djurgården bjöds dock in via en billig straff och strax efter kom så även 2-2 målet och efter det skapades det farliga chanser åt båda hållen. Men 2.12 i odds var i hamn och vi kunde bocka av ett fint spel. Den andra matchen som vi också önskar att ni ryggade var den att Häcken skulle göra över 2.5 mål hemma mot Brommapojkarna. Detta spel motiverades av Häckens strålande hemmaform framför allt. Nu kunde vi ju tagit i mer och höjt oddset än högre men vi är ändå nöjda med 1.869 i odds hos Pinnacle då Häcken som bekant vann med hela 6-0.

Helgens spelschema (omgång 20) är som följer:

Fredag:
19.00 – Trelleborg v Norrköping

Lördag:
16.00 – AIK v Häcken
18.00 – Örebro v Östersund

Söndag:
15.00 – Brommapojkarna v Malmö
15.00 – Dalkurd v Göteborg
15.00 – Hammarby v Djurgården
17.30 – Elfsborg v Kalmar
17.30 – Sundsvall v Sirius

I skytteligatoppen är det inga större förändringar från förra veckan mer än att ettan Paulinho Guerreiro (Häcken) samt tvåan Nikola Durdic (Hammarby) utökade med varsitt mål och nu har 14 respektive 11 medan trean Linus Hallenius står kvar på 10 mål. I assistligan har vi nu en ensam ledare på sex assist, Nahir Besara (Örebro) följt av ett koppel med fem spelare på fem assist var.

Formen är fortsatt uppåtgående vad gäller spelförslagen på slutet och vi rekommenderar att ni tar er en titt nedan för att se vilket av följande spelförslag som ni lockas mest av. Lycka till!


Hammarby och Djurgården Ö1 mål i första halvlek till 1.775 hos Bet365 med 7 units

Derby och folkfest. Frågan är sen om det bjuds upp till målfest dessutom. Vi har formstarka Hammarby med sju raka utan förlust i Allsvenskan varav fem av dessa slutat med seger. På andra sidan har vi Djurgården som totalt fallerat och nu på de sju senaste matcherna totalt endast har en seger över Sylvia i cupen. Det finns vissa risker att matchen blir defensiv i första hand för Djurgården och att vi kommer in med 0-0 i halvtid.

Men mycket talar mot det och att vårt spel faktiskt har bra värde. Dels för att det just nu skiljer i form och klass. Hammarby gör flest mål i Allsvenskan och snittar över två per match. Djurgården har inte ett försvar likt AIK där de kan hålla tätt bara för att de vill. När de här lagen mötts inbördes sen 2015 då Hammarby åter var i Allsvenskan har det blivit minst ett mål i första halvlek i samtliga åtta matcher (cupen inräknat). Men även 2009 och tidigare har vi flertalet matcher i rad där det också varit minst ett mål i första halvlek.

Vi lutar oss mycket på den här statistiken även om det är historia och framtiden ska skrivas på tomma blad. Men Hammarby har gjort hälften av alla sina mål i första halvlek och har en snittid på 31 minuter (27 på hemmaplan) när de öppnar målskyttet. För Djurgården snittar de sitt första mål efter 38 minuter (12 på bortaplan). Det som dock inte stödjer vårt spel är när första målet de släpper in kommer. Hammarby snittar på 55 minuter här medan Djurgården snittar på 44 minuter.

Det är dock derby och de senaste matcherna när Hammarby ”haft hemmaplan” så har det slutat 3-1 och 4-2. Men det är rätt målglada matcher överlag, 26 mål totalt på sju matcher vilket är ett snitt på över 3.7 mål. Nog sjutton fortsätter de såhär och visst trillar det minst in ett mål under första 45 minuterna. Spelet kommer ge push ofta men utöver det tror jag på en minst 60/40 vilket ger värde över 1.67 i odds. Oddset nu har en brytpunkt på drygt 56%. BOL!


Sundsvall -0.75 hemma mot Sirius till 2.04 hos Bet365 med 6 units

Sundsvall har varit ett bra spelande lag nästan hela säsongen. Vi ser även vissa tendenser att de mot de bättre lagen verkar lägga i en växel extra just när de hamnat i underläge medan de mot sämre motstånd verkar trumma på direkt från start. Hemma mot Sirius är verkligen en sådan match där de kommer dra upp tempot, äga mycket boll och skapa mycket chanser genom att trycka på framåt. Senast visade Sundsvall bra moral när de vände borta mot Östersund och tog hem samtliga tre poäng.

Sirius hade en uppåtgående trend när de slog Göteborg två gånger om trots underläge med 2-0 i bägge matcher. Både Brommapojkarna och Dalkurd besegrades också på bortaplan innan det åter vände ner igen. Förlust med 3-2 hemma mot Dalkurd där det stod 0-3 några minuter in i andra halvlek samt blev det storförlust borta mot Malmö med hela 5-0 senast. Här stod de emot bra resultatmässigt länge men det var mest en tidsfråga innan första målet för Malmö skulle komma. Sen blev det den berömda ketchupeffekten.

I grunden är det här två helt olika lag där det skiljer i kvalité på planen. Statistiskt tror vi inte hemmaplan hjälper så mycket här men desto mer på form och kvalité. Sundsvall har fortfarande häng på en tredjeplats och Europa League även om det är nio poäng upp till Norrköping. De kommer inte tappa det avståndet i den här omgången även om Sirius behöver alla poäng de kan få och inte ger sig i första taget. Förra säsongen inledde Sirius på ett riktigt bra sätt men när fallet kom så var det också rejält, med sju förluster i rad som värst. Nu har de haft en svit med endast en poäng på tio matcher innan det vände och började synas ett ljus i tunneln men det verkar ha slocknat igen och vi är inte förvånade om det blir en ny lång mörk trend nu. Därför känns över dubbla pengarna riktigt bra med -0.75 handikapp. Vid seger med ett mål blir det halv vinst och vid fler måls marginal så tar vi hem det hela. Spelvärt ner till 1.85-1.90 ungefär. Spelet öppnades runt 2.05 men har sedan varit uppe och vänt över 2.15 men sjunker nu igen. BOL!


Hammarby vinner mot Djurgården till 2.05 hos Williamhill med 7 units

De flesta blickar riktas inte helt oväntat mot Stockholm och Tele2 arena under söndagen. Tabelltvåan Hammarby har precis som väntat efter uppehållet inte alls sett lika starka ut. Däremot har man fått med sig resultaten, och man ligger trots allt fortfarande på en andraplats med ynka två poäng bakom serieledande AIK. På något sätt snubblar man med sig resultaten, och det tycks bara vara Bajens år helt enkelt.

Annat är det för Özcan Melkemichel och hand Djurgården som efter uttåget ur Europa League mot Ukrainska Mariupol fallit platt. Två förluster och ett kryss på de tre senaste matcher i ligan säger en del. Det ska även tilläggas att krysset, som kom senast mot Elfsborg, kom som en blixt från klar himmel. Underläge 0-2 och ingenting stämde. Man lyckas då alltså hämta upp till 2-2, men egentligen kanske det borde varit tre raka förluster vid det här laget. Man ligger nu på en 8e plats i tabellen, och det har florerat rykten kring tränare Melkemichel om intressen från turkiska klubbar, och känslan är väl att det är vad Djurgården behöver nu. Han får inte ut något mer ur laget, och det mesta tyder på att detta kommer bli ett mellanår för Djurgården. Man är inte längre nära toppen, men man är samtidigt allt för långt bort från botten. Säker mark, och spela av säsongen snyggt är vad som väntar Bosse Anderssons DIF.

Nu är det derby, vilket betyder en helt annan prestige är bara poäng i serien. Som ju är välbekant hos de allra flesta vid det här laget är att det inte är Djurgårdens starkaste sida. Derbyspöket lever fortfarande vidare. Tidigare i våras möttes lagen, och slutresultatet skrevs 2-1 till Hammarby efter att Allsvenskans då bästa spelare Pa Dibba sänkte skickade in 2-1 målet på stopptid. Jag har oerhört svårt att se någon annan utväg en raka ettan här. Djurgården mår verkligen inte bra just nu samtidigt som Hammarby på något vis alltid får med sig resultaten. Lägg därtill Bajens derbyspecialitet tillsammans med Djurgården derbyspöke så känns det som ett oerhört starkt spel.

Kommentera

promo
td