Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
02

Genomgång av Europatipset (2/9)

Mängder med stora favoriter gör att omgången kan ge extremt lite men det ökar även möjligheterna till rejäla skrällar och där det kan bli långt över 100 000 i utdelning för 13 rätt. Ingen jackpott men tror likväl omsättningen har chans att nå över fem miljoner. Blandad omgång med hög svårighetsgrad då det är i början av serierna förutom Allsvenskan. Lycka till på vägen att hitta de rätta spikarna ifall ni inte kopierar rakt av! Formen är dock på verkligt ingående med 12 rätt på Stryktipset igår, i bolagsspelet!

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Atalanta (match 5, en etta)
(5) Atalanta – Cagliari
Atalanta åkte ut ur Europa League i veckan efter att det blivit två gånger 0-0 mot Köpenhamn och sen ett straffsparksavgörande. Nu är det åter ligan och med tanke på hur överlägsna de spelmässigt var mot Köpenhamn så ska Cagliari få en rejält tuff match. Atalanta har börjat den italienska ligan på bästa sätt med 4-0 i premiären hemma mot Frosione som sen följdes upp med en 3-3 match borta mot Roma. Relativt starka hemma dessutom med endast fyra förluster på sina 19 matcher förra säsongen. Cagliari har inte börjat ligan speciellt bra då det blev förlust borta mot Empoli med 2-0 i premiären som sen följdes upp med 2-2 hemma mot Sassuolo. Pavoletti är största målhotet i bortalaget men som helhet skiljer det mycket mellan lagen. Spika ettan!

Hemmalaget är streckade rätt hårt med sina 75% och har egentligen ett rätt kraftigt negativt värde då marknaden bedömer vinstchansen till 63%. Möjligen kan vi höja det några procentenheter men som helhet är det en sannolik spik och det finns gott om andra skrällar att hämta hem på tipset.
Statistik


Omgångens bästa tecken: Real Betis (match 8, en etta)
(8) Real Betis – Sevilla
Tredje omgången i spanska La Liga där Sevilla har inlett klart bäst. Samtidigt har de regerat i Europa League och har endast en förlust på de nio tävlingsmatcherna den här säsongen, mot Barcelona i Supercupen. Real en poäng efter 0-0 borta mot Alaves senast efter en smällkaramell hemma mot Levante i premiären med 0-3. Sevilla tippade fyra i ligan medan Real Betis är tippade åtta. Elva av 22 matcher inbördes med Betis hemma har slutat oavgjort. Vann dock bortamatchen förra säsongen med 5-3.

Endast streckade på 21% men vinner 35% av matcherna vilket skapar väldigt bra värde i kupongen. Både kryss och tvåan är överstreckade. Jag litar på marknaden här och rekommenderar spik på hemmalaget på mindre system.
Statistik


Omgångens bästa skräll: Burnley (match 1, en etta)
(1) Burnley – Manchester United
Den här matchen spelas mellan två lag som är i bedrövlig form. United ska ju vara favoriter här då deras spel stundtals sett riktigt bra ut men likväl har de två raka förluster i ligan, borta mot Brighton och hemma mot Tottenham. Burnley normalt starka defensivt men får inte det att fungera varken i ligan eller i Europa League som de precis åkt ut ur mot Olympiakos. Fick dock med sig 1-1 i returen hemma men föll totalt med 4-2. Spelat oavgjort inbördes på bortaplan två senaste säsongerna men förlorat hemmamatcherna.

Burnley endast streckade på låga 12% vilket gör att jag tycker det känns som en fin skräll även om den inte inträffar så ofta. Marknaden bedömer chansen till runt 16% men ska den verkligen inte upp mot 20% här? Två lag som måste ha minst en poäng nu. Spika inte ettan men ska ni bara ha en skräll är det här strecken bör läggas.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(9) Brommapojkarna – Malmö FF 2
Malmö stormar fram både i Allsvenskan och i Europa League de där senast tog en fin seger borta mot Midtjylland med 2-0 och kvalificerade sig till gruppspelet. Ska vara klara favoriter här men Brommapojkarna har ändå tagit en del segrar hemma den här säsongen och Malmö kan inte vinna i all oändlighet. BP har 4-1-4 (7-11) hemma och kan nog knipa både en och tre poäng här. Malmö vinner dock 75% av dessa matcher men är streckade på 84% vilket är på tok för högt i en bortamatch. Riktigt bra värde på krysset som även tillsammans med ettan här ser till att utdelningen kan skjuta i höjden. Ingen spik alltså, men lämna inte Malmö utanför kupongen.
Statistik

(11) Hammarby – Djurgården 1
Djurgården har en usel form just nu och det var mest en bjudning från ovan senast att de kunde hämta upp 0-2 underläget hemma mot Elfsborg. I det här derbyt med alla spöken som sen tidigare existerar så borde ett välspelande Hammarby ta samtliga poäng. Senast Djurgården vann mot Hammarby var 2007 och tolv matcher sedan. Förhoppningsvis bryts det inte nu heller och jag vill se mer av Djurgården innan jag ödslat streck på dem. Spika Hammarby som vinner nästan 50% av dessa matcher och inte är så grovt överstreckade med sina 56%.
Statistik

(13) Sundsvall – Sirius 1
Sundsvall har ett bra grundspel och har oftast lite tuffare mot de bättre lagen där känslan säger att de väntar på att de ligger under. Senast i samma underläge som flertalet gånger under säsongen men då räddade de inte bara en poäng utan fick även in segermålet i 90e minuten borta mot Östersund. Mot Sirius som hade ett litet uppsving i formen med fyra raka segrar men sen vänt ner och förlorat mot Dalkurd 2-3 samt Malmö 5-0 så blir det även svårt att få stopp på Linus Hallenius här. Spika trots att matchen är klart överstreckad. Hela 70% av alla pengar ligger här men de vinner mer än de 55% som marknaden värderar de till.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Watford – Tottenham
Få trodde väl innan serien att det här mötet skulle vara mellan två fullpoängare på nio poäng. Tottenham hade det tufft borta mot Newcastle i premiären och jag tror Watford mycket väl kan rubba cirklarna hos Spurs. Tvåan ska så klart vara favorit här men vi kan inte underskatta segrarna för Watford även om motståndet inte tillhört de förväntade topplagen. Helgardera för att jaga värde och utdelning. Tottenham vinner dock 58% av dessa matcher.
Statistik

(3) Monaco – Marseille
Två lag som bägge inlett med fyra poäng på de tre inledande omgångarna. Senast var Monaco nederlagstippade borta mot Bordeaux även om jag inte riktigt höll med. De föll i 90+2 och även här är de nederlagstippade om än knappt. Jag köper inte det här heller. Marseille har dock riktigt fint värde om man förlitar sig på marknaden, vinner 37% av dessa matcher men endast streckade på 26%. De har inte vunnit borta mot Monaco senaste sex matcherna men nu är hemmalaget lite mer mänskliga. Jag går mot marknaden och halvgarderar hemmalaget.
Statistik

(4) Fiorentina – Udinese
Fiorentina har elva raka segrar på hemmaplan inbördes här. Inledde också säsongen på bästa sätt med 6-1 seger hemma mot Chievo. Tippade åtta i serien medan Udinese tippade tolva. Udinese har inlett klart godkänt med 2-2 borta mot Parma samt 1-0 hemma mot Sampdoria. På mindre system kan man spika ettan här till 78% men de vinner dock bara 60% enligt marknaden.
Statistik

(6) Sampdoria – Napoli
Napoli endast en förlust borta förra säsongen men Sampdoria starka hemma med 12-3-4 (36-20). Napoli har dock på de fjorton senaste inbördes elva segrar och tre oavgjorda. Napoli två starka segrar i inledningen med uddamålet mot Lazio och Milan medan Sampdoria i sin enda gick mållösa mot Udinese som vann 1-0. Spika tvåan på mindre system om det behövs men Sampdoria måste väl bryta den hemska inbördestrenden någon gång?
Statistik

(7) Deportivo Alaves – Espanyol
Alaves spelade bara två oavgjorda på sina 38 matcher förra säsongen. 9-1-9 hemma och Espanyol är inte det bästa bortalaget med endast fyra segrar på 19 matcher. Espanyol hade dåligt med förtroende hemma mot Valencia bland streckspelarna senast men visade med sin 2-0 seger att de är att räkna med hemma åtminstone. Alaves lite sämre inledning i ligan gör att streckspelarna åter hamnar fel här. Förväntat målsnålt möte där hemmalaget vinner 34% av dessa matcher men endast är streckade på 28%. Rekommenderar halvgardering mot hemmalaget då även krysset har lite värde här.
Statistik

(10) Dalkurd – Göteborg
Den här säsongen har Göteborg 2-1-6 borta. Intressanta är att segrarna kommit i Skåne mot Trelleborg och Malmö. Nu ska de till Uppsala och kämpa mot ett Dalkurd som verkligen blandar och ger. Hemmafacit hittills för Dalkurd är 2-2-5 (15-17) och jag tror inte förlustfemman ändrar sig. Jämn match och krysset kan nog vara ack så intressant. Värde på både ettan och krysset här som tillsammans inträffar runt 57% av gångerna. Jag tycker det låter rimligt och plockar bort Göteborg till de visar mer form.
Statistik

(12) Elfsborg – Kalmar
Elfsborg hade en extremt tung period med noll gjorda mål på sex matcher men fick det att lossna i Svenska Cupen borta mot Motala där det blev 4-0 seger. De följde upp detta med att ha 2-0 borta mot Djurgården och allt såg stabilt ut. Att det slutade 2-2 var mer en skänk från ovan och jag tycker inte vi ska se det som ett oavgjort. Elfsborg på gång och det här vinner de. Kalmar har 4-0-6 borta och trots seger mot Djurgården i Stockholm för två omgångar sen så är Elfsborg på väg åt andra hållet än var Djurgården befinner sig. Spika till 50% där marknaden värderar ettan till 44%.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 2592 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x

4. 12
5. 1
6. 1x2

7. 1x
8. 1x
9. 1x2

10. 1x
11. 1
12. 1
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 12
2. 1x2
3. 1x

4. 1
5. 1
6. 2

7. 1x
8. 1
9. x2

10. 1x
11. 1
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td