Logga in
sep 2018
14

Allsvenskan, omgång 21!Omgång 21 står för dörren och det är en full omgång fördelad över tre dagar. Det är framför allt tre matcher som sticker ut lite extra den här omgången då både toppen och botten har intressanta strider om de olika placeringarna. Främst ska vi lyfta upp toppmötet mellan Norrköping och AIK där det alltså är trean mot serieledaren. Det skiljer nio poäng mellan lagen och första frågan är om AIK kommer vara fortsatt obesegrade eller om Norrköping ska börja knappa in och eventuellt även minska avståndet till tvåan Hammarby som just nu är fyra poängs skillnad. Vid en AIK-förlust finns faktiskt chansen för Hammarby att ta över serieledningen i nästa omgång då de möts i det hetaste Stockholmsderbyt i år.

Utöver mötet ovan har vi även en intressant match mellan Östersund och Malmö FF där det verkligen är kamp om att närma sig översta trion i Allsvenskan. Malmö har två poäng upp till Norrköping medan Östersund har ytterligare fyra poäng i skillnad. Vinner Malmö det här skapar man lite luft nedåt i tabellen och möjligen är det Sundsvall som blir det jagande laget inför slutspurten. Men Östersund ser också sin chans och känner så klart vittring på tredjeplatsen som skulle ge ett kval till Europa League. Tur för de lagen att det är tio omgångar kvar innan slutplaceringarna är fördelade.

Tabelltoppen:
1. AIK, 49p +27
2. Hammarby, 43p +17
3. Norrköping, 39p +12
4. Malmö FF, 37p +15
5. Östersund, 33p +9
6. Sundsvall, 32p +12

Den tredje matchen som vi tror kan få stor betydelse i bottenstriden är den mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Två lag som de flesta menar underpresterar å det grövsta. Elfsborg är det laget det brinner mest kring, men efter deras cupseger med 4-0 borta över Motala har det faktiskt blivit två oavgjorda matcher, borta mot Djurgården där de var värda tre poäng, samt hemma mot Kalmar. Det har blivit någorlunda stabilitet och det kan behövas då det endast är två poäng ner till kvalstrecket och Brommapojkarna. Men lagen på nedflyttningsplats är inte långt efter och det skiljer endast fem poäng från jumbon Trelleborg upp till Elfsborg. Men även Göteborg som ligger fem poäng före Elfsborg ska inte andas ut men det har klarnat upp lite över staden efter att det blivit tre segrar i de fyra senaste hemmamatcherna. Dock kan en förlust här få det att mulna på ordentligt igen. Vi har alltså spännande matcher både i toppen och botten som vi ser det.

Helgens spelschema (omgång 21) är som följer:

Lördag:
16.00 – Örebro v Sundsvall
18.00 – Östersund v Malmö

Söndag:
15.00 – Norrköping v AIK
17.30 – Djurgården v Brommapojkarna
17.30 – Göteborg v Elfsborg

Måndag:
19.00 – Häcken v Trelleborg
19.00 – Kalmar v Dalkurd
19.00 – Sirius v Hammarby

Förra omgången för två veckor sen blev det 1-1-1 för våra rekommenderade spel. Dock känner vi oss lite stolta över att vi rekommenderade Sundsvall som är klart bättre än folk verkar förstå och det har varit en del trevliga odds på dem under årets Allsvenska. Spelet på -0.75 mor Sirius blev till sist en enkel match och slutresultatet skrevs till 4-0. Tunga andra halvlekar för Sirius på senaste tiden!

Annars var det mest intressanta från förra omgången att Djurgården lyckades jaga bort derbyspöket och segrade med 3-1 som bortalag mot Hammarby. Var det vändningen tro efter fyra segerlösa matcher dessförinnan? Häcken hade en tuff match där det mesta gick mot dem borta mot AIK och 0-3 fick de åka hem med i bagaget. Samt skrällde Trelleborg genom att få med sig det vanliga resultatet 1-1 hemma mot Norrköping. Nedan följer våra bästa spel den här omgången och vi ser gärna att ni kommenterar ifall ni håller med eller tycker vi är ute och cyklar! BOL!


IFK Göteborg - IF Elfsborg

Över 2.5 mål till 1.91 hos Unibet med 6 units.


Det är som vi skrev ovan visserligen ett viktigt möte i bottenstriden för att inte bli helt indragna och spela resterande säsong i ren ängslan. Det spontana då är ju att matchen blir tillknäppt och att en poäng är det första som ska räddas. Vi ser dock en liten tendens som känns intressant och det är att vi lutar åt att bägge lagen gör mål här men oddsen motiverar inte spel då det ger mellan 1.68 och 1.71. Det enda vi förlorar på nu jämfört med det är ju om det slutar 1-1 men vi får i gengäld med oss 3-0 eller 0-3 som räddare.

Göteborg har den här säsongen på hemmaplan endast gått mållösa från en match och det mot Norrköping som släppt in näst minst mål den här säsongen. Göteborg snittar 1.5 mål på hemmaplan både i gjorda och i insläppta vilket blir ett snitt på 3.0 mål i deras hemmamatcher. För Elfsborgs del har de gjort mål i hälften av sina bortamatcher den här säsongen men har då mött AIK, Häcken, Norrköping, Kalmar samt Östersund. De fyra förstnämnda här har släppt in fem, fyra, åtta och sju mål på sin hemmaplan totalt och är alltså de bästa lagen på detta tillsammans med Malmö som också bara släppt in sju mål. Östersund är heller inte enkla göra mål på och de har släppt in elva bollar på sin hemmaplan.

Nu är det dock Göteborg som står för motståndet och även om Elfsborg bara snittar 1.1 gjorda mål borta så vet vi ju varför. De släpper in 1.5 mål i snitt borta och totalt ger det 2.6 mål per match när de är på resande fot. Så slår vi samman historiken blir det 2.8 mål i snitt för de båda lagen och det talar ju för att vi ska över 2.5 i den här matchen.

På de sex senaste inbördes mötena har det dock blivit så att bägge lagen gjort mål i samtliga av dessa. Lite oroväckande dock att fyra har slutat just 1-1 men spela hellre det resultatet i så fall till runt 6.50 i odds istället för bägge lagen gör mål om ni nu skulle gå mot vårt förslag här. Sen är ju historia just historia och vi kan inte lägga alla våra ägg i den korgen för att väga in något.

1.91 i odds gör att spelet måste sitta minst 53% av gångerna och vi tycker det här är en 55/45 och det betyder att det är spelbart ner till 1.82 och för att ha lite marginal med en procentenhet sätter vi gränsen på 1.85 vilket har en brytpunkt på 54%. Det mesta är med oss här förutom att det just är ett möte där poängen först ska räddas men gör bara Göteborg mål så kommer det öppna upp sig och då ska de nå över 2.5 mål. BOL!


IFK Norrköping - AIK

Under 2.5 mål till 1.79 hos Unibet spelas med 6 units


Allsvenskan är tillbaka och vi kliver in i den sista tredjedelen av säsongen. 10 matcher återstår, och vi fokuserar här på matchen där tabelltrean Norrköping tar emot serieledande AIK på Östgötaporten på söndag kl 15.00.

I och med Hammarbys tapp i derbyt senast mot Djurgården kunde AIK pusta ut aningen. Man skaffade sig därmed ett försprång på 5 poäng, som tidigare länge legat på ynka 2 poäng. Nu åker man alltså till Norrköping med förhoppningar om att det avståndet ska hålla sig. Minst. Norrköping ligger på 39 poäng, och har 4 poäng upp till tvåan Hammarby, men endast 2 poäng ner till Malmö på en 4:e plats.

Det är riktigt jämnt i toppstriden alltså, och det mesta bäddar för att detta kommer bli en otroligt spännande match. Ja, iallafall sett till tabellsituationen och matchens tyngd. Vi är däremot lite inne på att det kan komma att bli en låst match. Det är väldigt tajt tabelläge, och mycket står på spel. Känslan är att det kommer vara lite avvaktande spelmässigt, där man hellre ligger rätt i positionerna än att gå hårt framåt och riskera att öppna sig bakåt. AIK presenterar ju sig främst genom sin tyngd, där det defensiva spelet ligger i fokus. Nu är man dessutom på bortaplan vilket brukar betyda målfattigt. Tittat vi på Norrköping brukar de vara målglada framåt, men de senaste fyra seriematcherna har slutat 0-0, 0-1, 2 1 och 1-1. Endast en match har gått över linan alltså. Då ska det tilläggas att det har varit mot lag som är betydligt svagare än AIK rent defensivt.

Vi tror på en relativt tajt tillställning där mycket står på spel. Vi kanske inte kommer få se det mest fina och spektakulära spelet, men desto mer kämpaglöd. Serien börjar dra ihop sig, och båda är nöjda med ett kryss? Vi tror iallafall att det kommer gå under linan.

Kommentera

promo
td