Logga in
sep 2018
16

Genomgång av Europatipset (16/9)

En svår omgång med sex olika ligor och det får bli mycket chanstagningar om t ex Lazio ska rycka upp sig eller om Empoli är nästa lag som kommer sno poäng. Men det är endast en match av flera som det är svårt att sia om korrekta chanser och jag tror marknaden också är väldigt ute på hal is den här omgången. Får bli en del känsla som avgör hur systemen byggs. Lycka till och våga kommentera vad ni håller med om respektive går mot.

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: AIK (match 6, en tvåa)
(6) Norrköping – AIK
Det är inte ofta vi kan spika AIK i Allsvenskan till 42% så då tycker jag vi passar på nu. Visst, man möter ett tufft lag på bortaplan. Ett Norrköping som vid seger har riktigt bra chans på andraplatsen och endast kommer vara sex poäng efter AIK med nio omgångar kvar. AIK har dock ett extremt stabilt försvar och risken är väl att detta slutar 0-0 men det finns en bra styrka framåt och vid vinst här kan Allsvenskan kännas halvt avgjord. AIK har fem raka i Allsvenskan utan ett enda insläppt mål samt har de åtta raka segrar med totalt 19 mål. Norrköping dock stabila hemma med 8-1-1 (17-8) men nu är det första gången de verkligen ställs mot något tufft motstånd förutom Hammarby för fyra omgångar sen, då slutade det 0-0. Jag spikar och hoppas AIK löser det.
Statistik


Omgångens bästa tecken: X mellan Espanyol och Levante (match 11, ett kryss)
(11) Espanyol - Levante
Svår att hitta ett riktigt spelvärt streck med bra sannolikhet eller väldigt högt värde där jag var överens med marknden. Dock faller valet på den här matchen med två lag som inte känns som de mest offensiva. Espanyol endast 36 mål förra säsongen medan Levante kom upp i 44 stycken. Bägge lagen har inlett årets liga med 1-1-1 och bägge har även mött både Celta de Vigo och Valencia. Inbördes är det 6-4-2 när Espanyol spelat hemma och ingen match mellan lagen sen 2015 har något lag gjort mer än två mål. Krysset ligger nära till hands i en svårlöst match och är endast streckat på 22% vilket är positivt då marknaden värderar det till över 26%. Även tvåan har bra värde här medan ettan är iskall trots den inträffar kring 50%.
Statistik


Omgångens bästa skräll: Nimes (match 2, en tvåa)
(2) Bordeaux – Nimes
Bordeaux har det riktigt tufft i serien med endast tre poäng efter fyra matcher. Man är indragna i bottenstriden men borde under säsongen lämna träsket. Just nu har det dock varit ett intensivt spelschema med kvalmatcher till Europa League och gruppspelet börjar på torsdag. Jag vet inte riktigt om laget är i rätt fas för att vara så stora favoriter här och att streckspelarna drar upp dem ännu högre gör att vi får bra värde här på tvåan men även på krysset. Nimes har nämligen inlett serien med två raka segrar samt två raka förluster efter det, men mot ettan PSG och trean Toulouse. Inte så pjåkigt ändå för nykomlingen som kanske har börjat sitt fall redan men det här är nog en viktig punkt i var de ska ta vägen i serien framöver.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Everton – West Ham 2
En match mellan två lag som har enorma problem. Everton har flera spelare på skadelistan samt avstängda men har likväl fått ihop sex poäng och är obesegrade. West Ham ligger tvärsist med noll poäng och i grunden pekar inte mycket på att det ska bli några här heller. Men det måste vända någon gång och till låga 14% här känns det helt klart värt att ta med strecket. Vinner var fjärde match enligt marknaden.
Statistik

(7) Djurgården – Brommapojkarna 1
Enligt de flesta är det här omgångens spik och jag var själv nära att sätta matchen som det. Men jag litar inte helt på Djurgården ännu även om det är är mot Brommapojkarna hemma. Det såg inte bra ut hemma mot Elfsborg men de räddade 2-2 till sist likväl. Sen besegrade man ett Hammarby som inte alls spelade bra och möjligt var det Djurgårdens nya spelstil som bidrog till det men jag hade velat haft ännu en bra match för att spika här. Brommapojkarna spelar stundtals bra men har lite för odisciplinerat försvar. De har 0-11 och noll poäng i sina tre senaste matcher, dock mot det absolut bästa motståndet i Allsvenskan. Stark etta här men försök ha med lite på både kryss och tvåan här också.
Statistik

(12) Real Valladolid – Deportivo Alaves 1
Valladolid har inlett ligan med 0-1 i målskillnad på tre matcher och förlusten kom mot Barcelona. Stabilt värre och det är mest ett mål framåt vi väntar på nu. Görs bara det så finns det stora chanser att det här slutar med seger och jag tycker vi kan ta bort tvåan här rakt av. Alaves vann första matchen senast med 2-1 på hemmaplan mot Espanyol. Jag spikar ettan till hyfsat låga 45% och det är i paritet med marknadens värdering.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Cagliari – Milan
Cagliari inledde med en förlust borta mot nykomlingen Empoli men har sedan tagit poäng mot Sassuolo som enda lag hittills efter tre matcher. Sen blev det även en överraskande seger borta mot Atalanta vilket var deras första förlust. Känns både starkt och uppåtgående och på hemmaplan nu ska de inte räknas bort. Milan har förvisso kastats ut i tuffaste öppning när de först sprang på Napoli borta och förlorade med 3-2 efter att ha haft en ledning med 2-0. Därefter blev det seger mot topptippade Roma med 2-1 efter att Cutrone avgjort i 90+5. Milan ska vara favoriter men jag varnar för övriga tecken här.
Statistik

(4) Empoli – Lazio
Empoli var snabbt nere och vände i Serie B men är nu tillbaka i finrummet. Det blev en överlägsen seger mot lagen i andradivisionen och på hemmaplan blev det endast en förlust. Nu efter tre matcher har de endast haft en hemma vilket också slutade med seger, 2-0 mot Cagliari. Lazio är dock i grunden ett klart bättre lag men har historiskt haft det tufft borta i detta möte. Samtidigt är det usel form i laget och jag vill att det vänder först innan jag stödjer mig helt på tvåan här. 17% på hemmalaget här känns trevligt och jag kör en halvgardering och plockar bort det oavgjorda!
Statistik

(5) Genoa – Bologna
Bologna har gjort noll mål på tre matcher och är endast streckade på 14% vilket så klart är för lite. Genoa har endast spelat två matcher men redan gjort fem mål, trots det har de en förlust borta mot Sassuolo där de släppte in fem bollar. Genoa var inget starkt hemmalag förra säsongen men det känns som de borde kunna dra längsta strået här även om Bologna borde vara inriktade på att få med sig 0-0. Få segrar till Genoa dock vad gäller inbördes på slutet men tycker det räcker med en halvgardering på hemmalaget här trots det.
Statistik

(8) IFK Göteborg – Elfsborg
Den här matchen har jag rekat som singelspel och kommit fram till att den ska gå över 2.5 mål då jag hittade värde till 1.91 i odds. Jag går på samma linje här och anser då att det oavgjorda resultatet minskar sina chanser än mer då. Det är bra statistik som stödjer att bägge lagen kommer göra mål här och trots att de inbördes har flera 1-1 på slutet och hela fem oavgjorda på de sex senaste så är det just dåtid och inte framtid. Nästan 72% av matcherna får en vinnare här och jag tar inte ställning till vilket lag då det pekar åt olika håll beroende på var man lägger vikten.
Statistik

(9) Werder Bremen – Nurnberg
Werder Bremen har träningsspelat under landslagsuppehållet och vann med 5-2 mot Meppen. Tycker inte Nurnberg känns som ett så stort hot heller och som nykomlingar har det endast blivit en poäng på de inledande två matcherna mot Hertha Berlin och Mainz 05, vilka båda är obesegrade efter tre matcher. Werder Bremen också obesegrade efter 1-1 hemma mot Hannover 96 och 2-1 seger mot Eintracht Frankfurt borta. Gillar hemmalaget här men vill inte spika då de är överstreckade med 20 procentenheter, totalt 78%! Tar en halvgardering med skrälltvåan då det oftast inte är ett bra spel att gardera en favorit med krysset.
Statistik

(10) Freiburg – Stuttgart
Noll poäng på bägge lagen efter två matcher var. Inbördes har endast tre av 36 matcher slutat oavgjort och nu i början av tabellen tror jag ingen blir glad åt en poäng här. Freiburg kommer försöka gå för segern men har sex raka inbördes utan seger. Jag väljer en ny halvgardering där krysset åker. Dock värde på både ettan och det oavgjorda här. Svårlöst och det är inte fel med helgardering eller spik på hemmalaget här heller.
Statistik

(13) Sevilla – Getafe
Getafe vann sex matcher på bortaplan förra säsongen och fyra av dessa var just de fyra sista matcherna. Två av motståndarna åkte då ner till Segunda Division, och Getafe känns inte som ett speciellt stort hot nu mot hemmastarka Sevilla. Det blev endast tre förluster på hemmaplan under de 19 hemmamatcherna och trots mycket streck här spikar jag även om det är ett värdetapp då marknaden endast bedömer chansen till 62%.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3456 rader på Liverättning

1. 12
2. 1x2
3. 1x2

4. 12
5. 1x
6. 2

7. 1x2
8. 12
9. 12

10. 12
11. x2
12. 1
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 128 rader på Liverättning

1. 2
2. x2
3. 1x

4. 12
5. 1x
6. 2

7. 1
8. 12
9. 12

10. 12
11. X
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera