promo
Logga in
sep 2018
19

Genomgång av Europatipset (19/9)

Förra omgången blev en omöjlig omgång och att någon satte 13 rätt är otroligt på flera vis. Dels var det runt en på 21 miljoner att just den här raden skulle inträffa och då behövs det i runda slängar 8.5 miljoner i 13-rättspotten för att täcka den svårighetsgraden. Nu lyckades någon mot bättre vetande likväl sätta den. Omgångens svårighet visade sig dock även på 12-rättsutdelningen där ingen lyckades hamna. Själv hamnade jag helt fel på varenda beslut jag tog. Så den omgången går till historien och vi blickar framåt mot nästa omgång som består av åtta Champions League matcher samt resterande från Championship i England. Lycka till med spelet!

Se aktuell streckfördelning här


Omgångens bästa spik: Manchester City (match 4, en etta)
(4) Manchester City – Lyon
Även om City inte briljerat i Premier League i de senaste matcherna så har de likväl vunnit de flesta. Men City är i grunden ett klart bättre lag än Lyon och med tanke på att de den här säsongen satsar fullt ut på Champions League tror jag de verkligen vill gå ut hårt på hemmaplan. Matchbilden borde bli mycket bollinnehav, högt tempo och mycket offensivt spel. Hade det här varit i fjärde omgången skulle jag sett annorlunda på matchen men nu är nog mest frågan hur många måls marginal det ska bli. Om det sen räcker hela vägen fram till en final återstår att se men här blir det spik och allt annat än en etta vore en stor sensation.
Statistik


Omgångens bästa tecken: Bayern Munchen (match 2, en tvåa)
(2) Benfica – Bayern Munchen
I nuläget är storlaget från Tyskland endast streckade på 63% och det gör att jag väljer tvåan här som bästa tecknet. Bayern Munchen levererar alltid och även här kommer det vara fullt fokus från start för att få en bra start i gruppspelet. Visst, det är ingen given tvåa men den inträffar ofta nog och har faktiskt i nuläget ett knappt värde som favorit. Ofta har Bayern börjat hemma i gruppspelet och då slutar det ofta med storseger. Samtidigt förlorar de någon bortamatch men i första omgången tror jag inte det bli någon handbroms i. Bägge lagen har annars börjar riktigt bra i de interna ligorna men jag spikar även här!
Statistik


Omgångens bästa skräll: Hoffenheim (match 3, en tvåa)
(3) Shakhtar Donetsk – Hoffenheim
Det ukrainska storlaget imponerar stort i inhemska ligan med sju segrar på de åtta inledande omgångarna och ska så klart ses som favoriter här. Normalt ett spikförslag men då streckspelarna lagt hela 60% av pengarna på laget så måste vi ha med skrälltvåan här till låga 15%. Enligt marknaden blir det tysk seger här runt var fjärde gång. Mycket bra värde om strecken står sig med andra ord och tvåan måste med även om Hoffenheim förlorat bägge bortamatcherna hittills i Bundesliga. Chansspika tvåan på de mindre systemen.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Ajax – AEK Athen X
Ajax har förvisso imponerat på mig och det kunde varit en tänkbar spik nu på hemmaplan. Men 78% streck i nuläget gör att jag måste tänka om och ser vi på vad AEK Athen har gjort hittills så känns inte det oavgjorda omöjligt här. Grekerna slog faktiskt ut Celtic som jag ser som ett likvärdigt lag som Ajax. Då blev det 1-1 i Skottland och varför inte samma resultat nu? Låga 15% måste med här då AEK Athen även inlett med tre raka segrar i inhemska ligan och har bevisad form – precis som Ajax.
Statistik

(7) Valencia – Juventus 1
Juventus har blivit riktigt stora favoriter här, både av marknad och av streckspelare. Men har de egentligen imponerat ännu? I inhemska ligan har de förvisso fyra segrar men det har suttit hårt inne flera gånger. Med Ronaldo som förstärkning har alla bara väntat på att det ska leka hem både här och där och det är en av de stora favoriterna till att vinna hela Champions League. Valencia gör dock inte heller mycket väsen av sig men det är hemmaplan där de normalt är starka. Till 14% tänker jag inte lämna ettan utanför då jag vill se mer av Juventus först!
Statistik

(8) Young Boys – Manchester United 1
Till låga 18% tycker jag det är klart värt att ha med ettan här. Manchester United har inte imponerat speciellt hittills i Premier League och senast vann man orättvist borta mot Watford. Nu är det skarpt läge och vad gäller tyngden i namnen ska det här bli en engelsk seger men jag tror varken marknad eller streckspelare är rätt ute här trots avsaknad av rutin från Champions League av Young Boys på senare tid. Hemmaplan blir viktigare än folk tror här och Young Boys har dessutom inlett med sex raka segrar i Schweiziska ligan!
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(5) Real Madrid – Roma
Real Madrid tappade sina första poäng i helgen när de endast fick med sig 1-1 borta mot Athletic Bilbao. Jag tror dock fokus och sikte låg på den här hemmamatchen i första gruppspelsomgången av Champions League. Roma å sin sida har inte imponerat alls i inledningen av Serie A och behöver rycka upp sig några nivåer för att kunna utmana här. I grunden annars ett bra lag som höll på att skicka ut Liverpool i semifinalen förra säsongen. På mindre system är det dock inte fel att spika ettan här med rådande form trots Ronaldos avsaknad.
Statistik

(6) Viktoria Plzen – CSKA Moskva
Ett möte från forna Östeuropa som känns jämnt på förhand. Jämför vi marknad med streckprocent så hittar vi värde på ettan här. Moskvalaget har dock mer rutin från gruppspelet och jag vill faktiskt påstå att de inte ska ha så låga som 30% chans att segra här. Kanske inte favoriter då det trots allt är bortaplan men jag väljer en halvgardering här som lutar på ryssarna.
Statistik

(9) Middlesbrough – Bolton
Trots 77% på hemmalaget här rekommenderar jag spik. Bolton inledde serien riktigt bra med seger borta mot WBA och följde upp det med ytterligare sju poäng i kommande tre matcher. Sen har det vänt och gått klart tyngre med endast en poäng borta mot bottenlaget Preston. Att de ska kunna röra starka Middlesbrough som kommer vara med och slåss i toppen finns knappt på kartan, framför allt inte på bortaplan.
Statistik

(10) Nottingham – Sheffield Wednesday
Ett möte mellan två lag som tippas i mitten av tabellen men jag tror bägge kan komma lite högre än så. Det är bra form i bägge lägren även om Sheffield Wednesday har tagit klart fler poäng i de fyra senaste omgångarna. En extremt svårlöst match där det i min bok är lite hugget som stucket vilka som drar längsta strået. Krysset ser ut att bli överstreckat och jag plockar bort det av den anledningen. Fördel bortalaget rent spelmässigt men Nottingham har hemmaplan och spelade bra mot Swansea.
Statistik

(11) Queens Park Rangers – Millwall
QPR inledde bedrövligt med fyra raka förluster men har fått bättre ordning på skutan med sju poäng i sina senaste tre matcher samt endast ett insläppt mål. Motståndet har dock varit klart enklare och nu springer man på ytterligare ett lag där man borde ha bra chans att ta minst en poäng. Millwall gjorde det dock bra hemma mot Leeds senast och tappade sin ledning i slutet av matchen och fick bara med sig 1-1 från matchen. QPR är normalt hemmastarka och i kombination med bättre energi i laget går jag på en halvgardering mot ettan.
Statistik

(12) Sheffield United – Birmingham
Sheffield United är även de starka hemma och det visade man senast när man enkelt manövrerade ut Aston Villa och segrade med 4-1. Senast blev det dock förlust borta mot topplaget Bristol City med 1-0 men nu är det åter hemma och det mot ett av de sämre bortalagen i serien. Birmingham är fortfarande segerlösa och frågan är bara när det smäller till. Jag tror de får vänta minst en omgång till trots att de endast har två förluster i sina sju matcher. Klar fördel hemmalaget här. Jag spikar trots att marknaden menar på att de är grovt överstreckade.
Statistik

(13) Reading – Norwich
Reading tog sin första seger mot Preston i senaste omgången. Det kan ha gett laget lite extra energi inför matchen mot Norwich som bara ligger tre poäng före i serien. Norwich ett bättre lag i grunden men tycker vi ska ha respekt för att det är bortaplan här även om de inte visade någon större skillnad på det förra säsongen. Dessutom är bortalaget skadedrabbat och det känns som det kan vara en viktig aspekt här då det inte endast är en enstaka spelare. Matchen är jämnstreckad med marknadens värdering och rätt jämn överlag mellan alla tecken dessutom. Svårlöst och strecka så mycket det går!
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 2
3. 1x2

4. 1
5. 1x
6. x2

7. 1x2
8. 1x2
9. 1

10. 12
11. 1x
12. 1
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 128 rader på Liverättning

1. x2
2. 2
3. 2

4. 1
5. 1
6. x2

7. 12
8. 1x
9. 1

10. 12
11. 1x
12. 1
13. 1x

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td