promo
Logga in
sep 2018
19

Allsvenskan, omgång 22!Vi går nu in i omgång 22 av Allsvenskan och det är en full omgång som är utspridd över fyra speldagar. Förutom Göteborgsderbyt mellan Häcken och Göteborg om måndagen så är det främst en match som känns klart mer intressant än de övriga den här omgången, speciellt på digniteten. Derby i Stockholm mellan AIK och Hammarby. Serieledaren mot serietvåan och det skiljer inför matchen fyra poäng mellan lagen. Kommer Hammarby gå för en seger till hundra procent eller vill de i första hand försvara 0-0 som det börjar med när domaren blåser för avspark?

För bägge lagen gick det klart sämre förra omgången då Hammarby endast fick med sig 1-1 borta mot Sirius medan AIK blev nollade mot Norrköping borta, ett lag som fortfarande hänger på och har chansen att blanda sig i guldstriden på allvar. Speciellt om Hammarby skulle ta hem segern i derbyt medan Norrköping avväpnar Dalkurd borta. Då skiljer det endast tre poäng mellan de tre topplagen och strax efter, ytterligare två poäng, jagar möjligen Malmö FF då de möter Kalmar hemma och chansen till tre poäng känns stor. Det ser med andra ord ut att bli en oerhört spännande avslutning på årets allsvenska och vem kunde tro det i början av säsongen om man nu var Malmösupporter?

Tabelltoppen inför helgens omgång:
1. AIK, 48p +25
2, Hammarby, 44p +17
3, Norrköping, 42p +14
4. Malmö FF, 40p +16

En härlig omgång i det stora hela som inleds om fredagen med mötet mellan Brommapojkarna och Sundsvall. Ett Brommapojkarna som vände den oerhört negativa trenden med en 1-0 seger över Djurgården borta. Men som det varnades lite om i analyserna till Europatipset litade vi inte helt på Djurgården trots att det skulle vara ett starkt tecken. Frågan är vilken match som kommer vara omgångens stora överraskning nu?

Helgens spelschema (omgång 22) är som följer:

Fredag:
19.00 – Brommapojkarna v Sundsvall

Lördag:
16.00 – Elfsborg v Örebro
16.00 – Sirius v Östersund
16.00 – Trelleborg v Djurgården
18.00 – Dalkurd v Norrköping

Söndag:
15.00 – AIK v Hammarby
17.30 – Malmö v Kalmar

Måndag:
19.00 – Häcken v Göteborg

För er som ryggade våra spelförslag från förra helgens omgång i Allsvenskan blev det full pott. Grattis till oss alla. Överspelet mellan Göteborg och Elfsborg trillade in med marginal då det slutade 2-2 (efter att Elfsborg lett med 2-0 efter dryga halvtimmen) och vi behövde Ö2.5 för att få in vår 1.91-oddsare. Även underspelet U2.5 i toppmatchen mellan Norrköping och AIK satt då det slutade 2-0 och 1.79-oddsaren var också i hamn. Alltid trevligt när samtliga spel får rätt utfall under en omgång.

Utöver spelen så är det värt att nämna Malmös formidabla vändning uppe i Östersund där de redan efter en kvart spelad låg under med 2-0 men likväl kunde ta med sig alla tre poängen hem till Skåne. I botten så tog tre av de fyra lagen som riskerar att åka ur poäng, medan Trelleborg borta mot Häcken var ack så nära men likväl fick se sig besegrade med 2-1 trots en målvakt som knappt kunde röra sig i slutet. Häcken spelade den matchen med lite lägre tempo än vad som är brukligt.

I de senaste omgångarna så har även Linus Hallenius närmat sig Paulinho Guerreiro i skytteligatoppen och ligger nu på andraplats med 13 gjorda mål, endast ett bakom Häckenspelaren. I assistligan har Nahir Besara (Örebro) utökat sin ledning och är uppe på sju assist, två stycken före ett ”dubbelt” koppel av spelare på fem stycken assist var.

Nedan följer våra bästa spel den här omgången och vi rekommenderar som vanligt att ni ryggar så klart. Speciellt nu när formen är god och många spel faktiskt får rätt utfall. Så smid medans järnet är varmt. Kommentera gärna både ifall ni håller med eller om ni tycker det ser ut som vi är ute på Vätternrundan med våra tvåhjulingar! BOL!


Malmö FF – Kalmar

Malmö -1 till 1.77 i odds hos Pinnacle med 6 units


Malmö har lysande form samtidigt som moralen är på topp. Det bevisades när man vände ett tufft 0-2 underläge borta mot Östersund till seger med 3-2. Nu är det hemmaplan och med ett fantastiskt stöd i ryggen så känns segern klar mot ett Kalmar som hankar sig fram i mitten av tabellen. Det enda som gör att jag inte spelar med ett större handikapp är att Kalmar är relativt målsnåla åt bägge hållen. På bortaplan har de på elva matcher endast släppt in fjorton mål. Sen kan det säkert bli annorlunda i Malmö om hemmalaget får bra flyt i spelet och trummar på. Men även att Malmö har bortamatch i Europa League om torsdagen gör att jag väljer -1 för att få push på vinst med ett mål som jag dessvärre tror händer oftare än vad jag egentligen vill tro.

Malmö är fortfarande obesegrade med den tyske tränaren Uwe Rösler och det känns lite som jag upprepar det gång på gång. Men det mesta talar för att så även sker på söndag och med tanke på att Malmö har guldvittring nu så tror jag man klarar av att fokusera på både Allsvenskan och Europa League på ett sätt som normalt tvingar en till att nedprioritera det ena. Så trots miljonerna känns jakten i Sverige viktigare och det kommer Kalmar bli varse om.

Malmö har gjort 24 mål i Allsvenskan sen Rösler tillträdde och det på nio matcher vilket ger ett snitt på nästan 2.7 per match. Antalet insläppta är fem stycken vilket blir knappt 0.6 per match och då kom två av dessa i senaste matchen som var klart tuffare på pappret.

Vi lägger en medelinsats här även om vi spontant tror att Malmö vinner med två eller fler mål 60% av de matcher som inte slutar med enmålsseger. Spelvärt över 1.67 alltså och med bra sannolikhet men just pga faktorerna som EL och Kalmars stabila försvar håller jag ner insatsen något. Däremot tror jag det kan vara intressant att spela -2.5 till 4.50 i odds också för lossnar det kan det bli målfest. Oddset öppnade på 1.47(!) för två dagar sen men nu har det stigit för mycket och det är dags att kliva in innan det vänder ner till 1.71 igen åtminstone! BOL!


Trelleborg – Djurgården

Trelleborg -1 till 18.00 i odds hos Unibet med 3 units


Djurgården hade en tyngre period inför derbyt mot Hammarby men där vände det och spöket dog. Det var åtminstone vad många trodde. Spöket hade nog bara försovit sig och någon vändning kom aldrig. Matchen efter var de tillbaka och det blev förlust mot kanske seriens sämsta lag, Brommapojkarna. Det håller inte och Trelleborg har visat upp skaplig form på slutet. 1-1 hemma mot Norrköping är mycket starka kort och man var även nära att ta poäng borta mot Häcken. Det säger en del. Att då möta Djurgården hemma skrämmer nog inte så mycket just nu.

Trelleborg jagar förvisso poäng i första hand och med ledning med ett mål kommer det så klart också försvaras med näbbar och klor. Men vi har ändå 18 gånger pengarna vilket är högt. Vi ska även tänka på att alla oddsen på skåningarna här öppnade klart högre men sjunker. I grunden tittade vi på +1 istället vilket kändes mer lockande då det inträffar klart oftare, men oddsen kändes inte bra nog. Vi tror dock de kan sjunka än mer faktiskt och vi rekommenderar att kliva in så tidigt som möjligt oavsett vilket spel ni väljer.

Trelleborg har så klart inget lysande facit, varken hemma eller borta med tanke på deras jumboplats och totala 13 poäng i serien. Men Djurgården har dessutom endast en seger på sina sex senaste matcher. Så allt här bygger på form, energi och moral. Då blir oddsen felsatta.

Nu är det så höga odds att det är svårt att sia om det sker en gång på tjugofem eller en gång på tio. Vi kliver in med några få units här men samtidigt vill vi att det ska hända något ifall utfallet blir korrekt. Därför kör vi tre units. Spelet behöver åtminstone sitta minst 5.6% av gångerna för att vara ett plusspel. BOL!


Elfsborg - Örebro

Elfsborg att vinna till 1.81 hos Pinnacle med 7 units


Elfsborg är i allra högsta grad inblandad i bottenstriden. Man ligger för tillfället på en 12e placering med samma poäng som Brommapojkarna. Strax där bakom har vi Sirius med endast en poäng mindre. Det är riktigt dåligt för boråsarna, som ändå har en stark trupp som absolut hör hemma på den övre tabellhalvan. Det har varit en riktig mardrömssäsong helt enkelt, och senast man vann en match i allsvenskan var mot just Örebro, för sisådär lite drygt två månader sedan.

Elfsborg har på sina fyra senaste matcher i allsvenskan en förlust och tre oavgjorda. Det ska tilläggas att man har haft maximal otur, där man b.la. tappade 2-0 mot dels ett Djurgården i gungning, samt Göteborg. Sedan fick man bara 1-1 mot Kalmar i en match man dominerade. Ja, det finns helt klart mer att önska resultatmässigt. För vad det gäller spelmässigt ser det faktiskt helt okej ut, man borde nog ligga lite högre i tabellen än vad man i verkligheten gör.

Vart vi har Örebro är lite oklart. Efter att man radat upp åtta matcher utan en enda vinst har man nu tre raka segrar. Örebro ligger för tillfället på en 9e plats i tabellen utan att egentligen vara hotad nerifrån. Djurgården ligger på placering ovan, och upp dit skiljer det tre poäng. Känslan är däremot att det avståndet kan komma att bli större.

Jag har svårt att placera Örebro, och jag tror Elfsborg har goda chanser här att faktiskt knyta näven i fickan och få med sig ett bra resultat. De har på något sätt jobbat ihop och förtjänat ett seger nu. De gulsvarta får förtroendet med 7 av 10 units.

Kommentera

promo
td