Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
sep 2018
20

Premier League, omgång 6!Så är det dags för Premier League igen och det är den sjätte omgången som stundar. De förväntade topplagen har också spelat sina första matcher i Champions League och det är alltid intressant att sia om hur mycket det påverkar det inhemska spelet. Att Manchester City förlorade hemma mot Lyon är det som var mest intressant och visar på att det inte finns några givna matcher. Till helgen är det dock Cardiff som står för motståndet och det ska nog Guardiola och hans manskap vara glada för men vi har lärt oss att ingen match är enkel. Även Tottenham kommer med en förlust från Champions League i bakfickan och det var deras tredje raka match med förlustsiffrorna 1-2. För dem gäller Brighton borta vilket inte känns så enkelt med tanke på vad Tottenham just nu presterar. För Liverpool och Manchester United var det dock segrar, och förmodligen höjd moral och mer energi i lagen även om det rent fysiskt kan påverka negativt inför kommande matcher. Men säsongen är ung och det här kommer vi se klart större växlar av under senare delar av säsongen.

Totalt en omgång utan några större toppmatcher att se fram mot och vi får rikta blickarna mot våra respektive favoritlag istället. Chelseas supportrar är väl de som är gladast inför omgången då laget toppar på 15 poäng vilket är full pott efter fem spelade omgångar.

Helgens spelschema, omgång 6, är som följer:

Lördag:
13.30 – Fulham v Watford
16.00 – Burnley v Bournemouth
16.00 – Cardiff v Manchester City
16.00 – Crystal Palace v Newcastle
16.00 – Leicester v Huddersfield
16.00 – Liverpool v Southampton
16.00 – Manchester United v Wolverhampton
18.30 – Brighton v Tottenham

Söndag:
14.30 – West Ham v Chelsea
17.00 – Arsenal v Everton

I förra omgången så föll två av våra spelförslag lite på mållinjen medan ett precis passerade densamma. Det är vi så klart inte helt nöjda med men det är samtidigt orealistiskt att sätta samtliga spel. Vi laddar åtminstone om batterierna och presenterar våra bästa idéer och spel lite längre ned.

Spel- och resultatmässigt från förra omgången tar vi med oss att stackars Newcastle gör det bra men trots det förlorade dem med siffrorna 1-2 mot ännu ett förmodat topplag, den här gången Arsenal. Liverpool fortsätter att leverera och den här gången var det Tottenham som kläddes av och det var även väldigt nära att man höll nollan på bortaplan, men Lamela ville annat för Tottenham och i 90+3 var reduceringen ett faktum, men dessvärre i senaste laget för att kunna fortsätta jaga efter en kvittering. Topplagen Manchester City och Chelsea vann bekvämt på hemmaplan mot Fulham respektive Cardiff medan Manchester United lyckades ta tre poäng via 2-1 borta mot Watford men det var inte helt rättvist om vi ser till matchbilden.

I skytteligan blev det lite omkastningar efter senaste omgången då Eden Hazard gjorde tre mål för Chelsea och nu toppar skytteligan på fem gjorda mål. Mané (Liverpool) och Mitrovic (Fulham) står kvar på sina fyra mål men har nu fått sällskap av ytterligare två spelare, nämligen Lukaku från Manchester United samt Glenn Murray från Brighton. Helt klart intressant med en lite mer anonym spelare. I assistligan är det dock inga förändringar i toppen från förra veckan.


Cardiff – Manchester City

Båda lagen gör mål till 2.45 hos Betfair med 6 units


Vi fortsätter på den inslagna vägen att bägge lagen gör mål när topplaget City är inblandade. Senaste veckan gick dessvärre Fulham mållösa från bortaplan men för Cardiffs del är det nu hemmaplan vilket är en fördel. Visserligen inte ett lika bra lag som Fulham men de har ändå ryckt upp sig vad gäller målproduktionen sen de tre inledande matcherna.

Noll mål efter tre omgångar mot mediokert motstånd, innan de gjorde två stycken hemma mot Arsenal och var väl så värda en poäng. Sen blev det ytterligare ett mål borta mot Chelsea trots storförlust med 4-1. Det är orealistiskt att Cardiff ska få den här matchen till 0-0 efter 90 minuter, därför hoppas vi ju så klart att de lyckas göra första målet som senast. Annars får vi helt enkelt hoppas att matchen öppnar upp sig och att det blir någon tröstreducering till 1-3 om krafterna nu inte tryter tidigare än så.

Statistiskt så har vi ingen aktuell statistik för Cardiffs del från Premier League utan nämner att de gjorde 40 mål på sina 23 hemmamatcher i Championship vilket är ett snitt på 1.74. Endast i fem av sina hemmamatcher gick de mållösa från plan efter 90 spelade minuter. För Citys del släppte de in 13 mål på sina 19 Premier League matcher förra säsongen, och då var det mot relativt kvalificerat motstånd. I tio av matcherna höll de nollan, så mot random motstånd är det drygt varannan match. Vi ska dock komma ihåg att då gjorde de en kanonsäsong och vi tror inte att de lyckas upprepa den bedriften.

Oddset på 2.45 betyder att brytpunkten går vid 41% och vi skulle nästan vilja sträcka på oss och säga att det känns mer som en 50/50 detta. Men vi väger så klart in att det är klasskillnad i grunden och den statistiken vi hittar gäller inte mot en nykomling. Men det är dock hemmaplan och det gjordes mål mot både Arsenal och Chelsea. Drar vi av lite för att samtidigt ha marginal så tycker vi att det åtminstone är spelvärt ner till 2.22 i odds vilket har en brytpunkt på 45%. Vi nöjer oss med en medelhög insats på sex units. BOL!


Liverpool – Southampton

Southampton +2 till 1.97 hos Pinnacle med 7 units.


Det här spelet lägger vi med mest vikt på Liverpools tuffa spelschema vilket borde göra att de inte kommer lägga de extra procent av energin som kan krävas för att klara den här linan. För den mer våghalsige kan man så klart ha ett lägre handikapp eller varför inte en rak tvåa?

Liverpool har ett intensivt spelschema som nämnts där det blir dubbelmöte med Chelsea i ligacupen mitt i nästa vecka samt i ligan till helgen. Därefter ska man till Italien och möta Napoli i Champions Legaue innan man åter till helgen har en toppmatch mot Manchester City. Så det här är matchen man kommer vila och rulla på spelare samt inte ta ut sig mer än vad som krävs.

Förhoppningsvis kan Southampton istället ge det där lilla extra som kan behövas för att hålla jämna steg mot storlaget, som man i normalfallet tänker vinner med fyra mål varje omgång. Southampton har inte mött de tuffaste lagen ännu men det har tack och lov ej heller blivit någon storförlust. De två som slutat med noll poäng har förlorats med 1-2 vilket verkar vara ett gångbart resultat än så länge i Premier League. Tittar vi närmare på Liverpool började de starkt med 4-0 hemma mot West Ham men efter det klingar det av mer och mer. 1-0 hemma mot Brighton t ex i omgång tre och sen två stycken 2-1 vinster på bortaplan. Nej, här finns det inga större incitament att vinna med flera mål och spelet känns väldigt trevligt.

En snabb titt på inbördes statistik så vann Liverpool båda mötena förra säsongen, med 2-0 borta och 3-0 hemma men säsongen innan dess slutade bägge matcher mållösa i ligan. De stötte även på varandra i ligacupen då, där Southampton segrade med 1-0 i bägge matcher. Så vi tror det normala utfallet här är att det klart oftare blir en förlust med max ett mål, om det nu inte rent av blir poäng för Southampton, än att Liverpool vinner med tre mål eller fler. Väldigt ofta borde vi få push dessutom. Nu behöver Southampton klara linan 51% av gångerna för att spelet har värde, men vi tror de lever upp till det 55% åtminstone och därmed är allt över 1.82 i odds spelvärt.


Cardiff - Manchester City

Manchester City -2 hos Pinnacle med 7/10 units


Det var något av en megaskräll när Manchester City snöpligt åkte på en 2-1 förlust på hemmaplan mot Lyon i Champions League. Det var en riktig missräkning av Pep Guardiola. Hans lagmaskin kunde inte riktigt synas till, och nu sitter man med tungan i halsgropen inför resterande matcher.

Vad det gäller ligan har man inte direkt rosat marknaden. Dock ligger på 3e plats, med två poäng upp till serieledarna. Nu möter man Cardiff, som ligger på 17e placering med ynka två inspelade poäng, och känslan är väl att de kommer få sota för Manchester Citys förlust i Champions League? Så är iallafall känslan. Cardiff började säsongen med två raka 0-0 matcher, för att sedan förlora tre raka. Det ser onekligen riktigt tungt ut, och nu får man alltså svårast möjlig motstånd, och en ny förlust lurar runt hörnet.

Jag tror förlusten mot Lyon var en missräkning. För det är verkligen inte likt Pep att uppträda sådär. Jag ger dem ett nytt försök, och utnyttjar revanschlusten till max. Manchester City vinner med minst två bollar? Taget!


Kommentera

promo
td