Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
21

Genomgång av Stryktipset (22/9)

En fantastisk jackpott på hela 15 miljoner finns att vara med och kämpa om. Sen uppstår frågan ifall man bör sikta på att ta en större del av den summan och dela med få eller ingen annan. En annan taktik kan ju vara att bara jobba för att sätta 13 rätt som inte ger så mycket men där jackpottpengarna putsar upp utdelningen så den likväl blir helt ok. Oavsett vilken taktik man väljer så är det en underbar omgång, dels för de extra pengarna så klart men även för att samtliga matcher avgörs vid samma tidpunkt. På något sätt blir det en mer riktig omgång när det avgörs samtidigt och den här omgången är det sex matcher från Premier League, fyra matcher från Championship samt tre allsvenska matcher. Kommentera gärna vad ni håller med om eller det ni motsätter er bland analyserna. Lycka till på jakten mot 13 rätt! Själv bygger jag systemet genom att inte spika de största favoriterna så man är med och kan dela på en större del av de där 15 miljonerna!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Djurgården (match 13, en tvåa)
(13) Trelleborg – Djurgården
Trots att jag rekat Trelleborg som ett skrällag och där jag ser att chanserna är bättre än oddsen så måste jag gå mot och spika Djurgården här på Stryktipset. Laget är endast streckade på 48% och det är alldeles för lågt även om formen är allt annat än bra. Nu möter man ju Trelleborg som inte heller har någon vidare form. Marknaden värderar chanserna till 58% och riktigt så högt håller jag inte med om men det är likväl klart över 50% chans de ska ha. Förmodligen kommer tunga pengar hamna här och risken finns att värdet försvinner fram till inlämning så håll koll på det. Jag spikar idag och det styrker jag med att Trelleborg har spelat elva rak matcher nu i Allsvenskan utan att lyckats vinna och endast två inspelade poäng. På slutet har de dock haft tufft motstånd.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Manchester United (match 6, en etta)
(6) Manchester United – Wolverhampton
Nu tillhör inte United något favoritlag för mig och jag väntar mest på att laget helt ska klappa ihop men trenden är på väg och andra hållet och det måste jag respektera nu. Samtidigt har nykomlingarna Wolves börjat vinna, och två raka 1-0 segrar har det blivit mot de lite sämre lagen West Ham och Burnley. Trots match borta för United i Champions League i onsdags mot Young Boys så ser det bra ut i hemmalaget här. På något sätt lyckas de ta segrarna nu och det ger så klart mer energi i laget som de kommer rida på genom den här matchen också. Streckade på 62% och det är i paritet med marknadens värdering också.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Leicester (match 4, en etta)
(4) Leicester – Huddersfield
Leicester var lite av en besvikelse senast när laget åkte på en rejäl snyting borta mot Bournemouth. Siffrorna snyggades dock till lite i slutminuterna och resultatet skrevs till 4-2. Nu slipper de dock möta någon Fraser, och på hemmaplan känns Huddersfield som ett väldigt överkomligt motstånd. Dags för Vardy att leverera lite nu och möjligen blir det en islossning här. Huddersfield fortfarande med en nolla i vinstkolumnen och 0-0 mot Cardiff och 1-1 mot Everton är heller inget som imponerar. Här får de slita men jag hoppas de inte orkar stå emot i 90 minuter. Relativt höga 66% streck men har nästan samma segerchans, nämligen 60% ifall vi litar på marknaden. Det låter som en rimlig bedömning.
Statistik


Tre tecken som måste streckas!

(3) Crystal Palace – Newcastle 1
Ett möte som jag har väldigt svårt att bena ut och komma fram till en lösning. Två hyfsat bra lag i grunden där Crystal Palace likväl får ses med lite bättre offensiv i bl a Zaha och Townsend, av det jag sett den här säsongen. Newcastle lite bättre taktiska med Benitez som tränare. Frågan är vilken inställning man har borta här. Newcastle har haft ett tufft spelschema hittills och behöver börja samla poäng nu. Kan nog gå hur som helst beroende på vilka som har bästa dagen. Jag fegar och tar med alla tecken.
Statistik

(7) Aston Villa – Sheffield Wednesday 1
Förra säsongen kvalade Aston Vill till Premier League men misslyckades. Dock var de ruskigt starka hemma under hela säsongen med ett facit på 14-7-2 (42-19). Detta medan Sheffield Wednesday hamnade i mitten av tabellen och endast gjorde 22 mål på bortaplan, där endast fyra lag var sämre med målskyttet. Den här säsongen har inletts på samma sätt med Villa obesegrade hemma efter fyra matcher medan onsdagslaget har tre förluster borta på sina fyra inledande. Bättre målskytte dock samt så har motståndet varit rätt tufft. Sen de åter hamnade i samma serie för två säsonger sen har de två vinster var i de fyra inbördes mötena. Ettan känns bra och de är endast streckade på 50% medan de vinner detta runt 60% enligt marknaden.
Statistik

(9) Leeds – Birmingham X
Det här är normalt en match som det är toppenläge att spika krysset i. Ett Leeds som är obesegrat och av den anledningen också blir extremt överstreckade, hela 70% av pengarna ligger här medan den reella chansen är runt 54%. Nu möter man förvisso Birmingham som ännu är utan seger men har endast två förluster över åtta matcher. Bägge med 1-0 på bortaplan mot Middlesbrough och Bolton. Så svårslaget lag och det oavgjorda måste med här även om de så klart just nu har fler utfall på oavgjort resultat än vad det är förväntat. Tvåan har dock bättre värde men lite lägre sannolikhet att inträffa. Chansspika krysset om ni letar efter en fin 18%-are som inträffar 26% av gångerna.
Statistik


Kommentarer om övriga matcher.

(1) Burnley – Bournemouth
Den här säsongen har börjat i en moll för Burnley som jag tror har påverkats av Europa League kval. Nu kan de dock fokusera på ligan fullt ut och frågan är när det kommer vända. En poäng och tvärsist mot Bournemouth med tio poäng och en Ryan Fraser i form. Oviss match och både streckspelare och marknad överlag värderar de olika tecknen riktigt jämnt. Måste dock vara dags för Burnley snart.
Statistik

(2) Cardiff – Manchester City
Nykomlingen Cardiff som ryckt upp sig lite på slutet och gjorde två mål mot Arsenal och ett mot Chelsea. Trots det förluster och laget står kvar på sina två poäng som togs mot Newcastle och Huddersfield. Lägg där till att det borde blivit noll poäng mot Newcastle så är det än mindre imponerande. Hur man ska rå på Manchester City vet jag inte riktigt men bollen är rund enligt någon klyscha. Det bör ju så klart bli en tvåa här men streckade på höga 74% även om deras vinstchans är än lite bättre. Oroväckande med förlust senast mot Lyon hemma i Champions League. Hur påverkar det?
Statistik

(5) Liverpool – Southampton
Ett Liverpool som stormar fram vad gäller antalet segrar. Men det är en lång säsong och det här är lite av en ”vilomatch” då det kommer ett dubbelmöte mot Chelsea nästa vecka och veckan därpå blir det Napoli och Manchester City. Nu tror jag så klart man ändå vinner den här matchen men ett litet varningens finger höjer jag allt upp. Speciellt eftersom de är streckade på 80% men det är också någonstans där deras vinstchanser ligger. Kom ihåg att de förra säsongen inte förlorade en enda hemmamatch genom sina 12-7-0 (45-10), vilket är enormt bra. Bör vinna men fina pengar vid ett litet fall.
Statistik

(8) Ipswich – Bolton
Viktig match för bägge lagen där Ipswich fortfarande jagar säsongens första seger. Till sin tröst har de dock inte förlorat hemma då samtliga fyra hittills slutat oavgjort. Men det ger en sistaplats totalt i tabellen och det här kan nog påverka moralen lite även om hemmaplan borde känns tryggt. Nu kommer Bolton på besök som inledde serien bra men nu har hamnat i fritt fall och frågan är om de kan få ett stopp här innan de kraschar helt. Endast en poäng på de fyra senaste matcherna och det mot nästjumbon Preston. Hemmalaget endast streckade på 42% och nog kan det vara dags för en vinst. Kan vara en bra spik då de är bättre än att ligga sist och enligt marknaden ska de vinna det här 47% av gångerna.
Statistik

(10) Middlesbrough – Swansea
Swansea har det klart tuffare än vad många förutspådde när serien startade. Och det blir inte något enklare borta mot Middlesbrough som har fyra raka segrar på hemmaplan utan ett insläppt mål. Förra säsongen vann Middlesbrough 14 hemmamatcher och det finns mycket som pekar på en femte i rad den här säsongen. Men det kommer bli en målsnål match och 1-0 känns mest rimligt om det inte blir helt mållöst. Streckade på 54% och det är ungefär deras vinstchans också. Spika på mindre system men gardera då 18% på Swansea är lågt även om det inte är så troligt att de vinner.
Statistik

(11) Elfsborg – Örebro
Usch vilken match. Elfsborg med en vinst hemma på hela säsongen mot ett Örebro som nu börjat vinna. Tre i rad och mot helt okej motstånd. Tror dock det ska mycket till för att besegra Elfsborg borta men det selektiva minnet säger att Örebro brukar vara bra på hösten. Det lockar lite med endast 23% på ett lag i form men nöjer mig med en halvgardering lutande mot Elfsborg, de har trots allt tre raka oavgjorda.
Statistik

(12) Sirius – Östersund
Östersund har nu inkasserat fyra raka förluster och är helt borta från toppstriden. Senast ledde de med 2-0 hemma mot Malmö men vek ned sig. Självförtroendet känns som bortblåst och med tanke på att Sirius fixade 1-1 hemma mot topplaget Hammarby senast ligger en skräll nära till hands här. Östersund har dock 10-2 i målskillnad i de tre senaste inbördes. Vann med 5-2 senast men mycket har hänt sedan dess i föreningen. Vänder det inte nu så vet jag inte. Knappt värde på bortalaget här men jag går mot på det lilla.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 4374 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x2

4. 1
5. 1x2
6. 1

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 1x2
11. 1x
12. 1x2
13. 2


För den som vill komma billigare undan. 24 rader på Liverättning

1. 1x
2. 2
3. 1x2

4. 1
5. 1
6. 1

7. 1
8. 1
9. X

10. 1
11. 1x
12. 1x
13. 2

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera (1)

promo
td