Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
22

Genomgång av Europatipset (23/9)

Jackpott med en 13-rättspott på totalt 3.5 miljoner gör att omgången så klart är intressant spelmässigt. Nu finns det dock mängder med stora favoriter, hela sju stycken som är streckade på 60% eller mer. Som vanligt är frågan vilka man ska luta sig mot och vilka som vi ska försöka fälla. Jag tycker jag hamnat bra på det den här veckan efter mycket stolpe ut på sistone, men får försöka att inte låta det påverka mina beslut. Lycka till vad ni än väljer att spika!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Lazio (match 8, en etta)
(8) Lazio – Genoa 1
Säsongen har hittills varit tung för Lazio som med lite nöd och näppe kommit iväg med två stycken 1-0 segrar mot förmodade bottenlag. I Europa League i torsdags hemma var det ungefär samma visa när cypriotiska Apollon besegrades med 2-1. Vinsterna kommer men det är inte med mycket. Dock är det hemmaplan nu och mot ett Genoa som inte alls imponerar borta. Förra säsongen blev det endast tio mål gjorda, men till deras försvar så släppte de endast in sexton stycken. Min känsla är att det kan lossna rejält för Lazio nu och då blir det här omgångens bästa spik. Vinner runt 69% av matcherna enligt marknaden.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: AIK (match 1, en etta)
(1) AIK – Hammarby 1
Jag spikade AIK senast borta mot Norrköping till fina 42% men då blev det grus i maskineriet och jag vill ha revansch här när de åter är streckade under 50%. AIK är mer vana i den här situationen än vad Hammarby är som jag tror kan känna av stundens allvar på ett annat sätt. AIK är dessutom generellt starka hemma och är obesegrade hittills. Det är förvisso Hammarby på bortaplan också men de har förutom AIK även Malmö kvar. Annars fina 2-2 mot häcken och 0-0 mot Norrköping. Normalt är det inte kul att spika ett lag som precis förlorat en toppstrid men jag tror det samtidigt kan påverka positivt just i den här situationen inför ett hett derby! Vinner enligt mig närmare 55% av dessa matcher.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Arsenal (match 3, en etta)
(3) Arsenal – Everton 1
Arsenal blandar och ger men har åtminstone skramlat ihop tre raka segrar mot klart sämre lag i Premier League. Det blev även seger i Europa League i torsdags med 4-2 hemma mot ukrainska Vorskla. Med tanke på den form Everton inlett med och dessutom har Richarlison avstängd samt ytterligare folk på skadelistan blir det här en tuff bortamatch. Förlorade senast med 3-1 hemma mot West Ham. Luktar målrikt och frågan är om Everton ens kan hålla jämna steg här. Arsenal vinner runt 68% av dessa matcher.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(4) Rennes – Paris Saint-Germain 2
PSG är stora favoriter och det är så klart helt korrekt. Inte så mycket varningstecken heller. Visserligen förlust i Champions League borta mot Liverpool men det är inte så mycket att säga om. Mbappe är avstängd men laget håller hög klass oavsett. Hade nio raka segrar inbördes med en målskillnad på 25-2 innan det i maj blev förlust hemma med 0-2. Inte mycket talar för Rennes nu även om de så klart alltid borde ha chans på hemmaplan. PSG vinner ungefär 70% av dessa matcher men är streckade på galet höga 82%.
Statistik

(10) Bayer Leverkusen – Mainz 05 2
Två lag som har mängder med skador och avstängningar totalt i sina lag. Leverkusen ligger sist i ligan efter tre matcher med sex minusmål. Mainz har fått ihop sju poäng på lika många matcher. Hemmalaget så klart bättre i grunden men med tanke på alla skador först och främst så känns det här mer som ett lotto än att försöka väga och värdera spelarna allt för mycket. Endast 18% på tvåan här medan krysset har 19%. Känns som givna streck med förutsättningarna.
Statistik

(13) Real Betis – Athletic Bilbao 1
Betis inledde med 0-3 hemma mot Levante men har därefter hållit nollan i tre raka inhemska matcher och en i Europa League. Endast en seger dock, och med naturliga 1-0 hemma mot Sevilla. Jag kan inte låta bli att tänka på styrkan som just nu finns i laget om hur försvarsspelet stärkt upp mentalt. Bilbao kommer få svårt att göra mål här även om man kommer från en fin 1-1 seger hemma mot Real Madrid. Förra säsongen vann Betis tio hemmamatcher medan Bilbao förlorade lika många. Inbördes har vi dock 1-0-4 med Betis siffror först men läget nu luktar knapp hemmaseger om det inte åter slutar 0-0.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Malmö FF – Kalmar 1
Malmö stormade fram och var obesegrade i tävlingssammanhang med Uwe Rösler. Sen blev det allvar i Europa League och mot Genk hade man inte mycket att sätta emot och belgarna vann med 2-0. Nu är det åter allsvenskan, och dessutom på hemmaplan. Kalmar får slita hårt även om de kanske inte ska räknas bort helt. För Kalmars del på de tre senaste är det 1-2 i målskillnad och två poäng som kom mot Elfsborg borta och Dalkurd hemma. Har varit hyfsat stabila bakåt hela säsongen och är tredje bäst med endast 21 insläppta totalt, men 14 av dessa på bortaplan.
Statistik

(5) Lyon – Olympique Marseille 1
Formmässigt ser det inte så bra ut för någon här trots en tredjeplats med tio poäng på fem matcher i ligan för hemmalaget. Dock segrade man borta mot Manchester City i Champions League i veckan och det kan ha gett laget extra energi om de bara inte svävar iväg. Inbördes är det klar fördel Lyon som har nio i rad utan förlust nu, och bara två stycken på tjugo matcher sen 2010. Historia visst men riktigt starka hemma med endast två förluster förra säsongen. Det här vinner hemmalaget ungefär 50% enligt marknaden men visst känns det som några procent extra.
Statistik

(6) Bologna – Roma 2
Roma inledde säsongen med en fin 1-0 seger borta mot Torino men efter det har det inte blivit fler trepoängare. På hemmaplan, två oavgjorda medan förlusten kom borta mot Milan. Nu ligger dock bollen upplagd då man ska till Bologna som ännu inte gjort ett mål på de fyra inledande matcherna. Endast en poäng har det blivit och det mot bottenlaget Frosione som borde legat sist med sin enda poäng, men Chievo ligger sist pga att de fått minus tre poäng i tabellen. Kan vara dags att spika Roma som enligt marknaden vinner 57% av dessa matcher men nog kan vi höja det några enheter då de har gjort sju mål hittills.
Statistik

(7) Chievo – Udinese 1
Chievo började starkt och var så nära att skrälla mot Juventus i premiären men 2-1 blev förlust med 2-3 och laget ligger sist i tabellen, trots att de samlat ihop två poäng i sina två senaste matcher hemma mot Empoli och borta mot Roma. Kanske läge för en trepoängare nu när Udinese kommer på besök, ett lag som dock mött skapligt motstånd. Skrällde bl a hemma mot Sampdoria och ena förlusten hittills kom borta mot Fiorentina med 1-0. Oviss match men jag väljer hemmaplan i första hand även om det luktar kryss. Det oavgjorda är dock streckat på 34% i nuläget.
Statistik

(9) Milan – Atalanta 1
Atalanta hade en kul sommar där man stormade fram och besegrade alla motståndare i sina träningsmatcher och i Europa League gick det lika enkelt. Sen sprang man på Köpenhamn och var totalt överlägsna i två matcher men det slutar 0-0 i bägge och sen var det tack och adjö på straffsparkar. Trots 3-3 borta mot Roma mellan dessa två matcher så verkar något ha hänt med laget för det är två raka förluster i ligan nu där de samtidigt är mållösa framåt. Detta mot Cagliari och SPAL. Hur ska de kunna utmana Milan undrar jag här? Men Milan vinner det här endast 50% ungefär och då blir framför allt tvåan här väldigt spelvärd till sina 13% när det enligt marknaden vinns 24%. Jag väljer dock Milan först och främst, mycket pga Atalantas tveksamma form.
Statistik

(11) Eintracht Frankfurt – RB Leipzig X
Bortalaget är favoriter här men det menar jag är felaktigt. Åtminstone så stora de är, för enligt mig är detta en 50/50 i stort sett. Leipzig har nämligen inlett med fyra poäng i ligan mot Hannover 96 och Dusseldorf, bägge på hemmaplan. Inte alls imponerande och jag står fast vid att de kommer få det tufft att blanda sig i toppen den här säsongen. Förlust i premiären borta mot Dortmund med 4-1 är mer rättvisande. Att de sen har Forsberg och Werner känns ju starkt men tror inte det kommer räcka långt. Frankfurt är mer spännande här till 33% då de kommer med en seger från Europa League borta mot Olympique Marsielle, även om det oavgjorda också ligger nära till hands här. Leipzig förlorade ju överraskande hemma mot Salzburg med 3-2 i Europa League.
Statistik

(12) Villarreal – Valencia 1
Förra säsongen placerade sig Villarreal femma och Valencia fyra i tabellen. Nu ligger de båda i botten med en dålig poängskörd. Så en viktig match för att kunna klättra och ha lite bättre tätkänning. Inbördes är det klar fördel hemmalaget här som på de sju senaste matcherna från 2015 och framåt endast släppt in tre mål mot Valencia. Det har blivit fem segrar, en oavgjord och en 2-0 förlust. Valencia förlorade i veckan hemma mot Juventus med 2-0 i Champions League trots att Ronaldo visades ut i den 29e minuten och man hade en man mer i resterande del av matchen. Visserligen två straffmål men det säger ändå lite och jag tror inte det var en moralhöjare precis.
Statistik



Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1

4. 12
5. 1x
6. 12

7. 1x2
8. 1
9. 1x2

10. 1x2
11. 1x2
12. 1
13. 1x


För den som vill komma billigare undan. 48 rader på Liverättning

1. 1
2. 1
3. 1

4. 2
5. 1x
6. 2

7. 12
8. 1
9. 1

10. x2
11. 1x2
12. 1
13. 1x

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (2)

promo
td