Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
24

Genomgång av Europatipset (26/9)

Förra omgången var jag helt rätt på det och samtliga tre spikar satt. Dessvärre hamnade hel- och halvgarderingarna på fel ställe och med tanke på att för många favoriter även vann blev utdelningen blygsamma 43 000 kronor. Jag tar nya tag i en omgång som känns klart klurigare på förhand och frågan är om de stora favoriterna kan leva upp till strecken som de drar på sig. Det mest positiva är att det åter är jackpott och nu blir det ungefär tre miljoner som kommer delas ut till de med alla rätt! Lycka till vare sig ni ryggar eller går på egna idéer.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Juventus (match 9, en etta)
(9) Juventus – Bologna 1
Juventus har en överlägsen trupp och frågan är inte om de ska vinna ligan utan snarare med hur mycket. Senast vann de åter med stabila 2-0 borta mot bottenlaget Frosinone och har efter fem omgångar full poäng. Nu står Bologna på andra sidan och de gjorda sina första mål i ligan i sin förra match där de överraskande också vann hemma mot Roma med 2-0. Klart det kan ha gett lite självförtroende men vad ska det hjälpa mot Ronaldo och övriga i dominanten Juventus? Enda som möjligen gör att man ska tveka att spika är väl att Juventus är streckade på 93% vilket är hiskeligt högt.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Östersund (match 5, en etta)
(5) Östersund – Brommapojkarna 1
Brommapojkarna lyckades senast kvittera hemma mot Sundsvall i en extremt blåsig och regnig match i helgen men föll till sist med 3-1 rättvist. Brommapojkarna är inte tillräckligt starka, varken mentalt eller fysiskt. Det har blivit bättre sen tränarbytet men ingen kan trolla och Brommapojkarna får kämpa på för att försöka rädda nytt kontrakt för det är inte långt ner till Sirius, Dalkurd och Trelleborg. Östersund är dock inte i någon toppform men de är tillräckligt bra för att avväpna BP här. De hade trots allt 2-0 hemma mot Malmö och även om det inte räckte då så lär det göra det nu. Vann med 4-0 borta när de möttes borta i våras.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Valencia (match 13, en etta)
(13) Valencia – Celta de Vigo 1
Valencia har förvisso inte gjort så mycket mål på slutet. Inte ett enda i de tre senaste, men det positiva är att de bara släppt in två, bägge på straff mot Juventus i Champions League, trots en man mer visserligen. Senast var de dock en man mindre i en match de tidigare hade haft spelmässigt övertag i mot Villarreal men även den slutade 0-0 som matchen hemma mot Real Betis för knappt två veckor sen. Endast fyra poäng och det är dags att laget som senaste säsongen placerade sig på fjärde plats börjar klättra i tabellen med sina fyra poäng. Celta har börjat bra men är klart starkare på hemmaplan och det känns därför naturligt att gå emot här trots 55% på Valencia.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Hammarby – Elfsborg 2
Hammarby måste vi höja varningsflaggen för nu. Tre raka matcher utan seger och totalt en poäng. De kan ha fått guldfeber och därefter börjat darra då det varit måste-vinna-matcher. Frågan är dock var energinivån i laget befinner sig nu. Kan de spela mer avslappnat eller är de rädda för att spela bort hela säsongen i sista tredjedelen av Allsvenskan? Elfsborg är raka motsatsen och de har nu fyra i rad utan förlust och de har dessutom skaffat sig en marginal på fyra poäng ner till kvalplatsen. Ett tecken som måste streckas till oerhört låga 13%.
Statistik

(6) Liverpool – Chelsea 2
Två lag som kommer rotera friskt i sina elvor då det är ligacupen som vankas. Der ser ut som Liverpool är laget som kommer matcha den lite starkare elvan men jag tycker de har fått alldeles för mycket streck på sig här. Hela 55% medan marknaden också håller dem högt på 48%. Jag tänker i alla fall inte plocka bort Chelsea här som har gigantiskt värde då de bara är streckade på 16% men vinner fler än var fjärde match enligt marknaden.
Statistik

(12) Sevilla – Real Madrid 1
Real Madrid är just vad de heter, Real Madrid. Ett lag som knappt vet hur det är att förlora och med tre raka Champions League bucklor. I ligan har de endast tappat poäng borta mot Athletic Bilbao i en match som slutade 1-1. Men jag tycker Sevilla känns glödheta med elva gjorda mål på sina två senaste matcher, fem mot Standard Liege i Europa League samt sex mot Levante i ligan. Ett sådant lag måste med på hemmaplan även om det är självaste Gud som verkar stå på andra sidan. 21% just nu och det slickar åtminstone jag mig om munnen åt.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) Sundsvall – Djurgården 1
Här tycker jag Djurgården varit alldeles för stora favoriter tidigare men det börjar jämna ut sig nu både streckmässigt och hur marknaden värderar matchen. Det är dock en match som är svår att förutsäga hur formen är i de bägge lagen. Men det är klart större risk att Djurgården inte hittat tillbaka trots seger över Trelleborg senast. Hemmaplan måste streckas först här och endast 33% streck är förstås klart positivt.
Statistik

(3) Norrköping – Malmö 2
Toppmötet i omgången och vi pratar form med versaler nästan. Norrköping var första laget som lyckades tvåla dit AIK den här säsongen och det skedde i omgång 21. Nu är det åter hemma mot ett annat topplag, Malmö. Skåningarna går strålande vad gäller formen och enda förlusten sen i juli månad när Rösler tog över har varit borta mot Genk i Europa League. Annars får de flesta lagen verkligen kämpa för att hålla ner siffrorna nu, för det är lätt att det rinner iväg som för Kalmar senast då Malmö vann med 4-0. jag utgår från tvåan här eftersom bägge lagen är streckade på 36% men Malmö har störst chans att vinna.
Statistik

(4) Trelleborg – Dalkurd 2
Från toppmöte till bottenmöte. Lika svårt att avgöra vem som har bäst kapacitet för att ro hem tre poäng här. Trelleborg med två poäng på tolv senaste omgångarna känns inte heta trots hemmaplan. I våras när de möttes slutade det 2-2 efter en kvittering av skåningarna på övertid. Dalkurd dock obesegrade inbördes på fem matcher sen de började mötas 2016. Dock är segrarna på hemmaplan. Svårare nu? Vem vågar mest här är den stora frågan för ett ängsligt lag har inte mycket att hämta i bottenstriden. Knapp fördel Dalkurd även om det är jämnt säger jag och det finns även stort värde på tvåan som är streckad på 28%.
Statistik

(7) Tottenham – Watford 1
Ligacupen och Tottenham har blivit streckade på 75% vilket så klart är för mycket. Vi ska även komma ihåg att i ligan vände Watford trots underläge med 1-0 till vinst. Visserligen hemma men de vet att de kan. Samtidigt kommer Spurs att rulla på spelare här och det kan så klart både ge hungriga spelare som det blir en svagare elva. Jag vill ha med skrällen här även om Tottenham alltid är lite extra starka hemma, men säsongen har börjat lite darrigt.
Statistik

(8) Udinese – Lazio 2
Lazio fick äntligen igång målskyttet och Immobile stod för två av de fyra målen. Nu är det dock bortamatch mot ett Udinese som tog tre poäng i senaste omgången borta mot Chievo, som dock endast tagit två poäng den här säsongen. Lazio som kan ha hittat form måste streckas långt före de övriga tecknen. Inbördes är det också klar fördel Lazio på slutet med sju segrar på åtta försök sen 2015 medan den sista matchen slutade mållös. Endast 52% känns lite som ett fynd trots att marknaden lägger sig under 50%.
Statistik

(10) Napoli – Parma 1
Parma har hittat formen efter landslagsuppehållet och tagit två fina segrar, dels mot Cagliari på hemmaplan senast men även mot självaste Inter borta. Ska de orka följa upp det en gång till mot extremt starka Napoli som endast förlorade tre matcher på hela förra säsongen? Här ska hemmalaget vara stora favoriter men 86% är inte så kul mot en nykomling i form som visat att de kan skrälla. Endast förlust med 1-2 hemma mot Juventus dessutom. Sällan jag garderar storfavoriter med kryss men här får det bli så på det stora.
Statistik

(11) Athletic Bilbao – Villarreal 1
Athletic Bilbao har inlett serien riktigt bra med fyra raka utan förlust och då har de mött Real Madrid dessutom. Ledde senast med 2-0 borta mot Real Betis men då blev det endast en poäng medan jag tror det blir full poäng nu. Möter ett Villarreal jag trodde starkt på senast men som inte klarade av att avgöra hemma mot Valencia trots en man mer. Klar fördel hemmalaget här som senaste säsongen var fjärde bästa lag på insläppta mål hemma, endast 16 stycken.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1728 rader på Liverättning

1. 1x
2. 12
3. 12

4. 1x2
5. 1
6. 1x2

7. 12
8. 2
9. 1

10. 1x
11. 1x
12. 1x2
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1
2. 12
3. 2

4. 12
5. 1
6. 12

7. 12
8. 2
9. 1

10. 1
11. 1x
12. 1x2
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td