Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
25

Hockey V.39!Den ena ligan avlöser den andra. Nu är båda svenska hockeyligorna igång, och vi tänkte likt fotbollen skriva ut inlägg veckovis där vi lite ytligt går igenom vad som har hänt de tidigare omgångar, samt går igenom kommande veckas matcher där vi även kommmer bjuda på en del speltips.

Det har nu blivit dags för det första veckoinlägget för hockeyn. Genomgång för SHL har vi skrivit ett tidigare inlägg om som ni kan läsa här: SHL Premiär - Men vi kör även en lite kortare info för hockeyallsvenskan säsong 17/18 innan vi går in på speltipsen.

Det ska bli oerhört intressant att följa serien i år. Kan Almtuna bygga vidare på det man startade ifjol? Kommer Västerås lyckas med sin storsatsning och kan Karskrona återetablera sig i toppen är bara några av frågorna vi ställer oss.

Hockeyallsvenskan är en riktigt härlig liga. Det är tätt mellan botten och toppen, det är jämn karaktär på lagen och det blir en otrolig utveckling på spelare och lag under säsongen. Det finns däremot tre lag som spelar i en högre division än övriga. Det är AIK, Modo och Leksand, sedan är det ett lite hack ner till de andra lagen, men så mycket mer än så går inte att säga då ligan är så pass jämn.

Ska vi även plocka ut botten i ligan är det Västervik och Pantern som tyvärr får den etiketten. De känns helt enkelt för svaga. Västervik har mycket utländska spelare p.g.a ekonomiska skäl som gör att samtliga behöver prata engelska på och utanför isen - Knappast någon fördel. Pantern har ingen riktigt fast hemmaarena och kommer tvingas spela på olika håll, knappast någon fördel där heller. Som sagt, det är väldigt svårtippat, men så ser det ut om jag blir tvungen att välja.

Fokuset här kommer ligga på onsdagen och torsdagen matcher. På onsdag är det nästintill full omgång i hockeyallsvenskan, medan torsdagen istället är full omgång i SHL.


Karlskrona - Karlskoga

Karlskrona att vinna till 1.95 hos Unibet med 8/10 units


Det finns tre lag i serien som efter två omgångar har full pott. Karlskrona, AIK och Modo står alla på 6 poäng, tillsammans med en god målskillnad. Inte helt oväntat är det som sagt att dessa lag kommer vara dem som främst är med och fightas om en plats upp till finrummet. Tillsammans med Leksand då möjligtvis.

Nu blickar vi mot Karlskrona, där man på NKT Arena tar emot BIK Karlskoga. Det är ett BIK som inledde men en 5-2 förlust borta mot AIK i premiären, och lyckades sedan knipa segern på övertid mot Leksand på hemmaplan i andra matchen. Två tuffa matcher alltså såhär inledningsvis, och nu kommer åter en match mot ett av topplagen i serien. Vår känsla är att det blir tufft.

Karlskrona inledde med en 5-0 seger i premiären på hemmaplan mot nykomlingarna Västerås. Det följde man sedan upp med en 2-3 seger borta mot Tingsryd. Man har hela 8-2 i målskillnad efter dessa två inledande matcherna, och produktionen har varit utspridd över alla kedjor såhär långt. Framtiden bådar mycket gott för Karlskrona.

Här är vår känsla att Karlskoga väger för lätt. Bägge lagen har gjort hyggliga försäsonger, men det visade sig tydligt för boforsarna att det blir tufft mot topplagen i serien. Så bör även detta bli, på bortaplan mot ett Karlskrona som börjat på bästa tänkbara vis. 1.95 för raka ettan känns mycket bra.


Rögle - Frölunda

Frölunda att vinna till 2.30 hos Expekt med 7/10 units


Här ser vi en jättechans att plocka den raka tvåan på Frölunda borta mot Rögle. Jag hade absolut högre förhoppningar om Rögle i år. Man har värvat en hel del och ser onekligen intressant ut med bröderna Abbott vid rodret. Nu står man alltså på 0 poäng efter tre spelade omgångar, och det har varit klara förluster dessutom - 5-1, 5-2 och 0-4. En mållskillnad på 3-14 och 0 poäng är kanske den sämsta tänkbara starten på säsongen. Absolut måste, och kommer säkerligen poängen trilla in snart, men fråga är om inkörningsperioden är över än? Så tror inte vi.

Frölunda inledde istället med att spöa Djurgården på bortaplan i premiären. Detta efter att stundtals ha varit tämligen överkörda långa stunder. Det kunde man givetvis tacka målvakten Johan Mattsson för, som på egen hand nästan vann matchen åt dem. Det följde man upp genom att slå Brynäs på bortaplan efter förlängning, för att sedan åka på första plumpen för säsongen när man tog emot Mora på hemmaplan. Det är absolut en bra start på säsongen för göteborgarna, som mycket väl kan vara en kandidat även i år, trots de spelartappen man haft. Patrik Carlsson toppar poängligan, tillsammans med Djurgårdens Jacob Josefsson och Jakob Lilja. Alla står på 6 poäng, och sedan har vi även Joel Lundqvist på 4 poäng.

Spelet ser klart mycket bättre ut för Frölunda, som jag också tycker man bör ta vara på. Rögle har inte alls vaknat. Det är inget som stämmer, och det finns heller ingenting som tyder på att det helt plötsligt ska göra det här. Frölunda åker ner till Ängelholm med gott självförtroende med Abbottbröderna och deras Rögle är piskade till max att plocka poäng. Jag tror absolut att Rögle kommer att komma igång snart, men jag känner inte att man är där ännu. Raka tvåan känns därför riktigt bra till över dubbla pengen.


HV71 – Malmö

Malmö att vinna till 4.05 i odds hos Nordicbet med 5 units


Säsongen är ung och serien har långt från satt sig. Däremot har Malmö börjat på ett klart godkänt sätt och det här laget kan nog placera sig rätt högt upp om de kan behålla rätt energi. Senaste säsongerna har de ju faktiskt överraskat positivt och tagit sig en bit. Den här säsongen har inletts med få mål bakåt där det efter ordinarie tid endast blivit ett mot Mora samt ett mot Färjestad. Mycket talar för en målsnål match här och då spelar vi hellre på att Malmö får det avgörande målet till över fyra gånger pengarna än att spela ett underspel till riktigt låga odds.

Inbördes är det dock klar fördel HV71 även om Malmö i de fyra senaste inte förlorat efter ordinarie tid och dessutom tagit en seger, samt två efter förlängning och straffar. Ny säsong nu och det är svårt att se någon trend ännu på något utav lagen och med tanke på att HV71 är tippade att sluta femma i serien medan Malmö är tippade nia och oddsen mellan dem inte skiljer så mycket känns det i vår bok fel att övervärdera hemmalaget i den här matchen.

HV71 inledde med två förluster på bortaplan mot Färjestad och Linköping medan de senast segrade hemma med 5-2 mot Luleå, som dock är tippade efter Malmö i tabellen. Det är tidigt på säsongen som sagt och möjligen vore ett asian handicap +0 spel bättre till 3.10 i odds då det inte förvånar oss ifall det här slutar 2-2. Oavsett är det ett för högt odds och Malmö har det näst högsta i omgången. Bara Mora som är större ”dogs” borta mot Djurgården. Det är i vårt tycke helt fel så här tidigt på säsongen när de startat i en positiv anda. Ett odds runt 3.50 skulle känts mer korrekt. Vi nöjer oss med en medelinsats då det gäller Malmös tredje match bara. BOL!

Kommentera

promo
td