Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
26

Premier League, omgång 7!



Premier League närmar sig omgång sju som avgörs mellan lördag och måndag. Nu mitt i veckan har även ligacupen spelats där framför allt de bättre ligalagen vilar många ordinarie spelare medan den ses som mer viktig för de halvstora lagen. Det märktes när Manchester United åkte ut mot Derby på straffar trots hemmaplan och en bra offensiv uppställning likväl. Hinner de ladda om batterierna för att kunna plocka tre poäng borta mot West Ham som nu verkar ha hittat receptet för att samla poäng och lämna det absoluta bottenträsket? Från sist med noll poäng efter fyra omgångar blev det först seger borta mot Everton varpå de sen skrällde hemma i en mållös match mot Chelsea. De avancerade även vidare enkelt i ligacupen genom att besegra Macclesfield med hela 8-0.

Just Chelsea är ju annars laget som är i fokus till helgen då de tar emot Liverpool hemma på Stamford Bridge 18.30 på lördag kväll. Två obesegrade lag i ligan där dock Chelsea svek lite senast i den mållösa matchen och ligger två poäng efter. Nu lär de definitivt komma ut helladdade och kanske får Jürgen Klopps manskap bekänna färg på allvar trots att man redan sprungit på Tottenham borta. Intressant är också att Chelsea mötte Liverpool borta i ligacupen nu i veckan där Chelsea till sist segrade efter att ha vänt ett underläge. Flertalet toppspelare byttes in i den här matchen, så nog var det allt lite prestige mellan lagen. En härlig revansch har åtminstone Liverpool att se fram mot.

Förutom toppmatchen som de flesta kommer ha ögonen på är en av många frågor, om och med hur mycket Manchester City kommer vinna hemma mot Brighton. Kom dock ihåg att det inte finns några klara matcher även om det ibland känns som det finns, då man inte hittar något som talar mot. Själv undrar vi ifall Newcastle nu äntligen kommer kunna ta en trepoängare hemma mot Leicester, för skatorna har gjort det bra mot flera topplag trots nederlag med 1-2 i samtliga av dessa fyra matcher.

Helgens spelschema, omgång 7, är som följer:

Lördag:
13.30 – West Ham v Manchester United
16.00 – Arsenal v Watford
16.00 – Everton v Fulham
16.00 – Huddersfield v Tottenham
16.00 – Manchester City v Brighton
16.00 – Newcastle v Leicester
16.00 – Wolverhampton v Southampton
18.30 – Chelsea v Liverpool

Söndag:
17.00 – Cardiff v Burnley

Måndag:
21.00 – Bournemouth v Crystal Palace

City infriade förväntningarna förra veckan genom att besegra Cardiff borta med hela 5-0 och vårt spelförslag -2 på asian handicap satt väldigt klart, men dessvärre blev Cardiff mållösa och det gjorde att vårt andra spelförslag inte levererade lika bra. Lika illa gick det för Southampton som trots +2 inte lyckades alls borta mot ett Liverpool som segrade med 3-0. Det gick totalt väldigt bra för favoriterna då även Tottenham och Arsenal tog full pott även om vi inte hade dessa matcher med bland spelförslagen. Lite dalande form, men vi reser oss igen och fortsätter gräva för att leverera nya spel med förväntat värde.

Förutom Chelsea var det endast Manchester United av de lite större favoriterna (under 2.00 i odds) som inte lyckades leva upp till förväntningarna. Wolves som har ett intressant lag på gång låg under med 1-0 på bortaplan men lyckades resa sig och sno med sig en poäng. Visserligen mot ett United som flera tror kommer floppa den här säsongen. Fortfarande svårt att sia om, då de verkligen blandar och ger. Matchen nu till helgen kommer nog avslöja mycket om vart det här kommer luta åt när serien närmar sig sitt slut.

Mitrovic gjorde åter igen mål och räddade 1-1 för sitt Fulham hemma mot Watford, och har nu lagt sig på fem mål, samma som Eden Hazard i Chelsea och dessa två delar nu skytteligaledningen. Bland övriga som hade fyra mål har nu även skyttekungen Aguero i Manchester City slagit sig in. För andra veckan i rad har det inte skett några förändringar i absoluta toppen av assistligan där Holebas i Watford och Mendy i Manchester City ligger kvar på fyra var.


Bournemouth – Crystal Palace

Crystal Palace att vinna matchen till 3.39 i odds hos Pinnacle med 6 units


Crystal Palace spelar bra fotboll och att de inte lyckades besegra Newcastle senast var mer ett under. Ibland händer det ofattbara och trots öppet mål lyckades inte Sakho nicka bollen utanför. Men laget lyser form och speciellt Zaha tillsammans med Townsend får det att både flyta och fungera vilket borde göra att de flesta motståndare borde känna viss ängslan bara där.

Crystal Palace saknade Zaha för tre omgångar sen när de förlorade med 0-2 hemma mot Southampton men efter det får de även resultaten med sig och inte bara det fina spelet. Huddersfield besegrades planenligt och efter den mållösa matchen mot Newcastle så slog de enkelt ut West Bromwich Albion i ligacupen med 3-0 på bortaplan där Townsend gjorde två strutar.

Bournemouth överraskade när de slog Leicester hemma för två omgångar sen, men föll sen med dunder och brak borta mot Burnley där det till sist stod 4-0 på resultattavlan till hemmalaget. De reparerade lite av det när de pliktskyldigt vann med 3-2 hemma i ligacupen mot Blackburn Rovers.

Även om hemmalaget ska vara favoriter här - vilket vi inte ens är övertygade om - så ska det vara klart jämnare än vad oddsen nu visar. Den här matchen slutade 2-2 förra säsongen och året innan dess blev det 2-0 till Crystal Palace. Vi menar att allt över 3.00 i odds är spelvärt och sex units passar bra då spelet endast sitter var tredje gång.


Cardiff – Burnley

Burnley att vinna matchen till 3.17 i odds hos Pinnacle med 5 units


Likt matchen ovan så är det här också en match där det borde vara klart jämnare mellan sidorna. Så även här säger vi att allt över 3.00 i odds är spelvärt. Vi nöjes oss dock med fem units här då värdet inte är lika stort.

Cardiff har det extremt svårt just nu och har släppt in hela tolv mål i de tre senaste matcherna. Visserligen mot förväntade topplag men nog knäcker det laget mentalt och energiförlusten lär vara påtaglig. Det blir lite av en måstematch hemma mot Burnley, och det är ingen press ett lag vill ha som redan ligger i botten, samtidigt som de förväntas ta hissen ner till Championship igen när våren kommer.

Burnley inledde inte heller säsongen speciellt bra och inte blev det bättre när de även misslyckades i Europa League kvalet. Var laget verkligen hypade efter förra säsongens succé eller kunde de upprepa en topplacering den här säsongen? Det har varit många skadeglada miner bland skribenter som såg fallet komma och möjligen har de rätt. Men att de besegrade Bournemouth med 4 0 hemma senast i ligan måste vi ta i beaktande. Har vändningen kommit nu och har självförtroendet stigit igen? Förlusten i ligacupen borta mot Burton tycker jag vi kan blunda åt då flertalet spelare var utbytta. Men kunde de göra fyra senast så ska inte Cardiff rent fotbollsmässigt vara ett större hinder.

Här måste vi gå på form före något annat och att Cardiff lyckades spela två mållösa matcher på de inledande tre i ligan det är glömt sen länge.


Chelsea - Liverpool

Liverpool vinner till 2.45 hos Bethard med 5/10 units


Vi har åter ett riktigt tungviktsmöte, men den här gången i ligan där Liverpool kommer på besök till Stamford Bridge. Sarri var mannen som gick segrande ur den tidigare cupmatchen. Klopp fick se sig besegrad med 2-1, och det är minst sagt spännande att se vilka förändringar vi kan få se.

Sarri har fått en riktigt fin start på säsongen med sitt nya Chelsea. 16 av 18 möjliga poäng säger sitt, och Chelsea har alla möjligheter att bli en absolut titelkandidat i år om de fortsätter på inslagen väg. Samtidigt är det lite väl tidigt såklart att att säga något sådant, men det ser onekligen riktigt bra ut.

Liverpool är en av de absolut bästa klubbarna i världen just nu. Det blev en final i Champions League i fjol, och en andraplats i ligan. I år är de helt klart här för att vinna, och ingenting annat. PSG spöades på Anfield med 3-2 förra veckan, och det följdes upp med en vinst mot Southampton. Sedan att det blev en förlust mot just Chelsea i cupen i drar jag inte några större slutsatser kring. En liten missräkning var det kanske, men man satsade inte fullt ut med tanke på ligan och Champions League-gruppspelet som pågår.

Detta kommer helt klar att bli en tuffare uppgift för Sarri och hans Chelsea. Liverpool kommer förutom ett fullt lag denna gång även komma med en enorm revanschlust, och trots Chelseas hemmaplan är man ändå favorit - Något som jag håller med om. Liverpool är fruktansvärt intensiva, och jag har svårt att se Chelsea upprepa bedriften senast. Speciellt med tanke på hur mycket mer detta gäller. Ligaspelet prioriteras kraftigt, och känslan är att firma Mané-Firmino-Salah löser tre poäng på lördag.

Kommentera

promo
td