Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2018
28

Allsvenskan, omgång 24!



Nu är det mycket som ska till ifall någon lyckas stoppa AIK på deras guldjakt med sju omgångar kvar av årets allsvenska. Det blev en komfortabel seger borta mot IFK Göteborg med 2-0 och det ser ruskigt stabilt ut för Stockholmslaget. Närmast jagande är Norrköping som är sex poäng, samt tio mål efter i tabellen. Absolut ingen omöjlighet men det ser svårt ut. Möjligen lite enklare spelschema för Norrköping men man har samtidigt svårspelade Häcken borta i sista omgången. Detta medan AIK har Malmö på hemmaplan som sin tuffaste nöt framöver.

Kommande omgång som är den 24e har många matcher som är ”toppen mot botten” där det ser ut att bli relativt enkla segrar. De mest spännande matcherna på förhand ser ut att blir Djurgården mot Östersund samt Elfsborg mot Häcken. Men visst luktar det bortasegrar i bägge dessa utan att ta hänsyn till odds och värde?

Förra omgångens mest intressanta match var den mellan Norrköping och Malmö, vilka som skulle kunna hänga på AIK i jakten på det stora silvret om man nu inte förmådde att rå på självaste AIK. Det blev Norrköping som åter igen visade sig väldigt starka på hemmaplan där man bara några omgångar tidigare besegrat AIK med 2-0. Mot skåningarna nu blev det 3-1 och visst hoppas man att Norrköping ska få serien att leva ända fram till sista omgången. Förutom Norrköpings viktiga seger så var det ett lag till som verkligen skaffade sig en väldigt stor fördel genom att göra matchens enda mål i 90+3, nämligen Dalkurd borta mot Trelleborg och nu är det bara ynka två poäng upp till säker mark. Men omgångens vackraste mål stod Dino Islamovic för i Östersund när han skickade in bollen från egen planhalva när Brommapojkarna besegrades. Islamovic stod även för ett hattrick i den matchen.

Tabelltoppen efter 23 omgångar:

1. AIK, 54p +28
2. Norrköping, 48p +18
3. Hammarby, 44p +15
4. Malmö, 43p +18

Tabellbotten:

13. Sirius, 19 -27
14. Brommapojkarna, 19p -36
15. Dalkurd, 17p -16
16. Trelleborg, 13p -30

Den mest intressanta matchen i nästa omgång blir Dalkurd hemma mot AIK då bägge lagen kommer behöva poäng. Det som talar för att Dalkurd ska kunna utmana är mest att de inte är den stora strykpojken som släpper in mål efter mål. T ex spelade man 0-1 hemma mot Malmö i mitten av augusti och nu på slutet har man tagit fem poäng i de fyra senaste matcherna. Långsökt men inte omöjligt, medan det för AIK:s del känns som tre givna poäng som bara ska hem på kontot för att minst ha samma poängförsprång med endast sex omgångar kvar. Rafflande match där Dalkurd kan kliva upp på säker mark. Även Sirius hemma mot Norrköping har liknande förutsättningar utifrån tabellen.

Helgens spelschema (omgång 24) är som följer:

Lördag:
16.00 – Sirius v Norrköping

Söndag:
15.00 – Dalkurd v AIK
15.00 – Kalmar v Brommapojkarna
17.30 – Djurgården v Östersund
17.30 – Malmö v Sundsvall

Måndag:
19.00 – Elfsborg v Häcken
19.00 – Hammarby v Göteborg
19.00 – Örebro v Trelleborg

Förra omgången glömmer vi spelmässigt helt och hållet med 0-3. Usla utfall men vi tar nya tag och försöker hoppa på formtåget direkt igen även om det varit mycket stolpe ut senaste dagarna rent allmänt. Dock är vi väldigt nöjda med spelförslaget på Sundsvall till 3.40 trots att det endast blev 1-1. Sundsvall var klart värda segern och dessutom rasade oddset till under tre gånger pengarna innan matchstart.

Det som annars bör nämnas från föregående omgång är att Elfsborg fortsätter på den inslagna vägen och är nu uppe i fem raka matcher utan förlust i Allsvenskan. Det blev en 1-0 seger mot Hammarby som har hamnar i en riktig formsvacka och det beror nog mycket på att de var så nära att kunna slåss om guldet. Men derbyförlusten ”hemma” mot Djurgården fick hela båten att kantra och det har totalt endast blivit en poäng på kontot under de fyra senaste omgångarna.

Dino Islamovic (Östersund) som gjorde hattrick är nu uppe i sju mål den här säsongen men har långt upp till ledande Paulinho (Häcken) som gjorde ett litet ryck med sina två baljor borta mot Elfsborg och leder nu på sexton gjorda mål. Fortfarande har vi Hallenius (Sundsvall) med däruppe på fjorton mål och Henok Goitum ligger trea med sina tolv mål. I assistligan är det nu delad ledning med sju assist var mellan Aiesh (Östersund) och Besara (Örebro). På ensam tredjeplats hittar vi Irandust (Häcken) med sex stycken assist.

Lycka till med spelen till helgen och vi gör vårt bästa för att hjälpa er att hitta de bästa värdena. Kommentera gärna och se om ni kan slå oss på fingrarna eller bara vill briljera med egna spel!


Djurgården – Östersund

Östersund att vinna matchen till 3.25 i odds hos Bethard med 5 units


Vi fortsätter gå mot Djurgården då de felaktigt blir för stora favoriter igen. Nu öppnade dock oddsen mer korrekt men marknaden har varit och påverkat det till Djurgårdens fördel i vinstchans. Vi håller inte med.

Östersund hade en vacklande inledning på säsongen men hamnade sen i storflytet från mitten av maj till mitten av augusti med åtta vinster och två oavgjorda på tio matcher. Sen blev det en överraskande förlust borta mot Göteborg som följdes upp med ytterligare tre nollpoängare trots att en vändning var på gång hemma mot Malmö där de ledde med 2-0. Men den kan ha kommit nu istället för det är två raka segrar, mot Sirius och Brommapojkarna. Visst, det är bottenlag och segern mot Sirius satt långt inne, och det var först på övertid som trepoängaren trillade in.

Men det ger energi och förhöjd moral vilket är klart mer än man kan säga om Djurgårdens trend. Tre raka utan seger innan det tillfälligt blev vinst mot Hammarby – som nu störtdyker i tabellen. Åter förlust och nu mot självaste Brommapojkarna, trots hemmaplan. Segern sen mot Trelleborg är enbart vad som förväntades, och nu senast ska man vara glada för en poäng borta mot Sundsvall trots att man var favoriter.

Djurgården vann det här mötet i premiären borta mot Östersund vilket var en storskräll, men här tror vi jämtlänningarna tar revansch för de spelar bättre fotboll just nu, och sen har de även Islamovic som är i fantastisk målform. Vi nöjer oss med fem units och tycker det är spelvärt ner till 2.95 åtminstone som var öppningsoddset. BOL!


Sirius - Norrköping

Norrköping -1 till 2.18 i odds hos Unibet med 7 units


Omgången inleds på lördag med en match mellan två lag som kämpar i varsin ända av tabellen där Norrköping jagar guld medans Siruis slåss med näbbar och klor för att hålla sig över strecket i botten av tabellen.

Norrköpings form är riktigt stark och kanske spelar man rentutav Sveriges bästa fotboll för stunden. Visst ligger man efter AIK i tabellen men Norrköping har under senaste veckorna vunnit med 2 måls marginal mot Sveriges kanske 2 bästa lag AIK och Malmö. Först gav man AIK deras första förlust i årets Allsvenska innan man nu senast stoppade urstarka Malmö och gav skåningarna deras första förlust i Allsvenskan sedan mitten av maj.

Sirius har förvisso stoppat blödningen som var för några veckor sedan där man förlorade 0-5 mot Malmö och 0-4 mot Sundsvall men man har förbaskat svårt att vinna ändå.

Sirius har 1-11 i målskillnad på sina senaste 5 matcher vilket är sämst i ligan samtidigt som Norrköping är formstarkast och har 10-3 i målskillnad på sina senaste 5 matcher.

Sirius är också ligans sämsta hemmalag med endast 1 seger denna säsongen på 11 matcher.

Norrköping går som tåget nu och vår känsla är att Sirius inte har kapacitet att stoppa ett Norrköping som behöver varenda poäng för att möjligen kunna hota serieledande AIK.

Pengarna tillbaka vid 1 måls seger för Norrköping till detta oddset känns bra då det känns som att Norrköping bör dominera stort. Kunde man göra 2+3 mål mot AIK och Malmö så bör det kunna bli en hel del mål mot svaga Sirius också!


Dalkurd - AIK

Under 2.5 mål i matchen till 2.03 i odds hos Bet365 med 7 Units


Jag antar att bolagen tror AIK kommer vinna denna matchen enkelt och ösa in mål eftersom oddsen är lägre på Över 2.5 mål vilket enligt oss känns felaktigt.

Dalkurd har 4 raka matcher som slutat Under 2.5 mål vilket är den längsta streaken i Allsvenskan. På dessa 4 matcherna har man endast producerat 2 mål framåt men också hållit nollan 2 gånger. Senast tog Dalkurd en livsviktig seger borta mot Trelleborg med 0-1 efter ett sent mål i 93:e minuten.

AIK har ju seriens klart bästa defensiv och man förlitar sig ofta på den i luriga bortamatcher likt denna. Dalkurd är ett till viss del oberäkneligt lag som kämpar i botten av tabellen vilket gör att AIK bör vara på sin vakt och som så ofta luta sig mot sin solida defensiv.

AIK har haft under 2.5 mål i 10 av sina 11 senaste matcher, cuper inkluderat. I Allsvenskan har 18 av AIKs 23 matcher slutat under 2.5 mål. Faktum är att AIK hållit nollan i 7 av sina 8 senaste Allsvenska matcher, enda gången man släppte in mål var 0-2 borta mot Norrköping.

Dalkurd har spelat tight på slutet och har som sagt 4 raka matcher med under 2.5 mål där det totalt endast blivit 5 mål på dessa 4 matcherna.

Väldigt viktig match för båda lagen i varsin ända av tabellen och jag ser ingen anledning till att denna matchen skulle spåra ur och bli tokoffensiv. Oavsett vilket lag som tar ledningen så kommer det laget backa hem och försöka döda av matchen, båda lagen har nog heller inte panik om 0-0 står sig länge i matchen då AIK brukar vara trygga med att spela på sin defensiva styrka och Dalkurd skulle säkert vara nöjda med 1 pinne mot serieledarna.

AIK vann hemmamötet med 2-0 där andra målet kom i 92:a minuten. Något liknande känns mycket troligt nu där AIK bör kunna ta en säker seger med 1 eller 2 mål mot 0 för Dalkurd.

Kommentera (1)

promo
td