Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
okt 2018
01

Hockey V.40, del 1!SHL är fem omgångar in på säsongen, och i toppen av tabellen hittar vi Linköping på 12 poäng, Skellefteå på 11 poäng och Djurgården på en 3e plats på 10 poäng. Därefter duggar lagen tätt efter varandra, men lite häpnadsväckande är det ändå att Växjö startar serien så pass trögt. Man har alltså bara en enda vinst på de fyra inledande omgångarna, plus två övertidsförluster. Segern kom mot Brynäs på bortaplan, men har man förlorat mot lag som Timrå och Örebro. Nog vaknar snart mästarlaget, men frågan är när?

Ett annat lag som jag trodde mer på var helt klart Rögle. De såg onekligen riktigt spännande ut med bröderna Abbott vid rodret som både tränare och sportchef. Nu har man fått ihop ett helt nytt lag och det är möjligt att inkörningsperioden är längre än jag trodde, men snart måste poängen börja trilla in. Inte minst för fansens tålamod.

I övrigt går Linköping bättre än väntat. Även Skellefteå, som jag inte riktigt trodde hade alla krafter kvar efter sin långa dominans i hockeysverige. Att Djurgården däremot skulle haka på i toppen var ganska väntat. Det är också roligt för Jacob Josefsson att han har fått en så pass bra start efter hemkomsten. Han leder poängligan tillsammans med sin lagkamrat Jakob Lilja på båda 10 poäng. Fortsätter man såhär bådar det gott för stockholmsklubben.

Allsvenskan då. Jo den toppas förstås av AIK, följt av Modo och faktiskt även Oskarsham. Det är knappast någon skräll att AIK toppar, och även är obesegrade på full tid. Endast två poäng har man tappat, och det kom borta mot Vita Hästen på förlängning. De gulsvarta ser som väntat ruskigt starka ut, och man har verkligen siktet inställt på SHL kommande säsong. Fjolårssuccén Almtuna hittar vi nere i botten på ynka 3 poäng. Nog trodde jag mer på dem, även om det såklart fortfarande är väldigt tidigt på säsongen. I övrigt hittar som väntat Västervik på en 13e plats, och även Tingsryd som jumbo på endast 1 poäng. Poängligan toppas av Södertäles Sebastian Dyk och Nikolai Meyer som tillsammans med Tony Mårtensson från Almtuna alla ligger på 7 poäng. Där nedanför jagar b.la. AIKs radarpar Anton Holm och Fredrik Weigel tätt.

Vi plockar ut några spel inför tisdag, onsdags och torsdagsmatcherna här nedan, så kommer även ett till inlägg på torsdag kväll där vi går in mer på helgens matcher.


Skellefteå - Växjö

Under 4.5 mål till 2.35 hos Bet365 med 5/10 units

Förra årets finalserie upprepas, och känslan är att det finns en hel del nerver och prestige kvar. Vi alla minns vilken fruktansvärd kross och förnedring Skellefteå åkte på. 20-1 i målskillnad över fyra matcher och SM-guldet kunde enkelt spelas hem av smålänningarna, som ju nu har startat säsongen betydligt trögare än väntat. Visst har man tappat en det tongivande pjäser till både nordamerika men även KHL. Skellefteå har och andra sidan tagit revansch på sig själva och börjat urstarkt. Två i tabellen på 11 poäng, och en målskillnad på 17-10. Oscar Möller tillsammans med Joakim Lindström och Emil Djuse toppar den interna poängligan på alla fem poäng vardera.

Känslan är att detta kommer vara ett riktigt spännande möte uppe i Skellefteå, där matchen kommer präglas av stenhårt spel med väldigt mycket kampmoment. Hemmafansen lär vara galna efter revansch, och sådana typer av matcher brukar tendera i att vara defensivt präglade och således ganska målsnåla. Stenhård kamp och mycket prestige gör att vi tror på en målsnål tillställning. Över dubbla pengen för under 4.5 mål är taget.


Linköping - Brynäs

Linköping vinner till 1.90 hos Bet365 med 8/10 units


19:00 på tisdag är det nedsläpp i Cloetta Center, och det finns egentligen ingenting som tyder på att LHC inte ska plocka en ny trea. Brynäs är laget som kommer på besök, och man har spelat ihop fem poäng på de fem inledande matcherna med en målskillnad på 11-14. Jämför det med Linköpings 12 poäng och en målskillnad på 14-16.

Linköping spelar ett spel där man ofta kanske inte är det spelförande laget, men man är snuskigt effektiva. Trots att man skjuter ca 20 skott per match har man alltså ändå lyckats vinna. Det tyder på ett tryggt grundspel. Brynäs och andra sidan har haft det lite struligt inledningsvis. Bara en vinst på ordinarie tid har det blivit och den kom borta mot Rögle. Självförtroendet är knappast uppe i taket, och nu åker man alltså ned till serieledarna och ska försöka sno poäng. Det blir givetvis en riktigt tuff uppgift, och det finns egentligen ingenting som tyder på att man ska lyckas med det. Klar fördel Linköping i det här mötet.


AIK - Södertälje

AIK vinner till 1.64 hos Bet365 med 10/10 units


Stockholmsderby i hockeyallsvenskan. Stekhett möte på Hovet på onsdag kväll. Serieledande AIK som rivstartat serien tar emot ett Södertälje som blandat bra resultat med mindre bra såhär långt. Man inledde säsongen med en förlust borta mot Oskarshamn. Det följde man upp med en vinst hemma mot Pantern för att sedan förlora mot Björklöven. Nu senast vann man istället övertygande med hela 6-2 hemma mot Almtuna där Nikolai Meyer, Sebastian Bengtsson och Sebastian Dyk alla stod för två mål vardera. Nu höjs givetvis nivån en hel del då AIK är betydligt starkare än Almtuna.

AIK tog senast revansch mot Vita Hästen när man komfortabelt vann med 4-1 hemma på Hovet. Dessförinnan åkte man på säsongens första förlust då man på övertid förlorade borta mot just Hästen. Detta blir ett riktigt spännande möte då den forna Södertäljeduon med Anton Holm och Fredrik Weigel ställs mot SSK:s nuvarande toppduo i Sebastian Dyk och Nikolai Meyer som just nu toppar poängligan.

Det är trots allt så att AIK är alldeles för starka, och går egentligen de inte att jämföra med övriga lag i serien. Man har fyra starka kedjor som bara trummar på. Detta är visserligen ett derby som brukar tendera i fysiska och tuffa matcher där allt kan hända, men över 60 minuter är AIK alldeles för tunga, och det finns egentligen bara en utväg i den här drabbningen.


HV71 - Djurgården

Djurgården vinner till 3.20 hos Bet365 med 6/10 units


Spännande möte på torsdag, där spelbolagen är ute på tunn is. Det är en 50/50 match i våra ögon, men Djurgården ställs ut som klara underdogs. Märkligt. HV71 har börjat säsongen med en vinst på ordinarie tid på fem försök. Den kom hemma mot Luleå i andra omgången. Därefter har man alltså förlorad mot Färjestad, Linköping och Malmö, samt vunnit mot Skellefteå efter straffar. Mästarna från 16/17 tycks inte riktigt att känna igen såhär långt, och visst brukar man vara starka hemma i Kinnarps Arena, men det är inte vilket lag som helst man möter heller.

Djurgården ligger på en tredjeplats i tabellen, då man med tre ordinarie vinster och en övertidsförlust lyckats skrapa ihop 10 poäng. Målskillnaden är 21-11 mot Linköping 10-13, och Jacob Josefsson toppar poängligan tillsammans med Jakob Lilja. Därefter har vi Daniel Brodin och Emil Bemström på en fjärde- och femteplats. Fyra djurågrdsspelare på top-5 i poängligan alltså.

Djurgården har verkligen hittat rätt från start, medan HV71 har mer att hämta. Just nu är det två lag med olika formkurvor, där Djurgården spottar in mål för tillfället, samtidigt som smålänningar kämpar med att plocka poäng i varje match. Detta som tidigare nämnt en 50/50 match där vi istället bjuds på ett riktigt generöst odds på bortasidan. Det plockar vi direkt.

Kommentera

promo
td