Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
01

Genomgång av Europatipset (3/10)

En klassisk veckoomgång står för dörren när det gäller Europatipset. De åtta första matcherna är hämtade från Champions League medan de resterande fem kommer från engelska Championship. Det är alltså en väldigt spelmässigt intressant omgång med välkända lag, då bl a den isländska eller den schweiziska ligan inte är med, som sker ibland. Så jag förväntar mig en relativt hög omsättning nu trots veckoomgång och gissar på runt sex miljoner. Kommentera gärna analyserna nedan och lycka till med hur ni komponerar ihop de egna systemen. Spelförslagen nedan är ramar som kan byggas på eller bantas ner!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Borussia Dortmund (match 2, en etta)
(2) Dortmund – Monaco 1
Hemmaplan är oftast av stor betydelse i Champions League och framför allt när det gäller Dortmund som har ett enormt publikstöd på Signal-Iduna-Park. Dock vacklar bägge lagen ifall vi ser till senaste tidens prestationer i just Champions League. Dortmund gjorde dunderfiasko för en säsong sedan med endast två inspelade poäng, bägge mot APOEL Nicosia vilket säger en hel del. Men nu är det nytt självförtroende och även om Club Brugge bara besegrades med 1-0 borta så har det gått bättre i den inhemska ligan på slutet. Elva gjorda mål så formen är på topp och då kommer Monaco få det svårt. Ett lag som har nio raka matcher i Champions League nu utan seger och det är två säsonger sedan de överraskade positivt, men efter det har flertalet spelare lämnat. Nu åker man till Tyskland och allt annat än en förlust är så klart en klar överraskning.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Atletico Madrid (match 1, en etta)
(1) Atletico Madrid – Club Brugge 1
Även om Monaco är långt från sina glansdagar så blev det en fin seger för Atletico på bortaplan i första gruppspelsmatchen mot fransmännen. Nu är det hemmaplan och där är laget än mer svårspelade. En på förhand enkel match mot Club Brugge är att vänta då belgarna haft det extremt tufft i Champions League. Nu är de uppe i elva raka matcher där det endast blivit ett oavgjort resultat, hemma mot Istanbul Basaksehir i förra årets kval. De övriga tio är alltså förluster. Visserligen är det endast tre matcher från den här och förra säsongen men gruppspelet 2016 slutade med sex raka nederlag mot Porto, Leicester och Köpenhamn! Spanjorerna i bra form nu dessutom med tre raka matcher utan ett insläppt mål och då var det Real Madrid man gästade senast.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Lokomotiv Moskva (match 7, en etta)
(7) Lokomotiv Moskva – Schalke 04 1
Egentligen en svårlöst match och jag tvekar en del här då marknaden har stört segerchans på tyskarna medan streckspelarna lutar sig på ryssarna. Jag väljer faktiskt hemmalaget här trots att det var längesen de var ute i Champions League och spelade. Men jag utgår från två saker här. Dels är hemmaplan värdefullt i den här turneringen. Vidare känns formen på de bägge lagen lite olika. För Schalke så har inhemska ligan startat på sämsta sätt med endast en vinst och den kom senast hemma mot Mainz 05 med 1-0. Övriga fem matcher har slutat med förlust och lite förlåtna är de då motståndet varit helt okej. Men 1-1 hemma mot Porto i CL vet jag inte om vi ska väga in så mycket här. Moskvalaget har 2-2-0 på hemmaplan hittills med två insläppta mål. Sämre borta men även föregående säsong när de vann ligan imponerade de speciellt hemma med endast två förluster och sex insläppta på femton matcher.
Statistik


Tre viktiga utropstecken!!!

(4) Tottenham – Barcelona 1
Två lag som inte har någon vidare form just nu även om Tottenham lyckats vinna borta mot både Brighton och Huddersfield i ligan på slutet samt även en match på straffar i ligacupen mot Watford. Barcelona har nämligen tre raka nu i ligan utan seger och det blev så illa som förlust mot Leganes borta, deras första seger. Att spela Champions League med den formen kommer inte bli enkelt även om man dammade av PSV i första gruppspelsmatchen med 4-0 hemma. Dock är det inga defensiva lag som kommer bevaka någon enskild poäng här utan det luktar målrikt på förhand och jag väljer bort krysset som kommer bli överstreckat. Vilka som sen vinner vet jag inte men 27% på Tottenham känns som en guldgruva med tanke på hur Barcelona går just nu.
Statistik

(5) Paris Saint-Germain – Crvena Zvezda X
Jag vet att PSG är ett fantastiskt bra lag och att de har hög vinstchans här. Jag vill dock inte sluta tro på nya under från det serbiska laget ”Röda Stjärnan”. De skickade ut RB Salzburg i Play Off och klarade 0-0 i första gruppspelsmatchen mot Napoli. I den inhemska ligan har de plus 28 mål och endast i en match har de tappat poäng, 1-1 borta mot Partizan och då är tio matcher avverkade. Ett lag som alltså vet att de matchar de bästa och PSG har lite kniven mot strupen här efter förlusten borta mot Liverpool i omgång ett. Så ta med framför allt krysset här även om jag inte tycker varken ettan eller tvåan bör lämnas utanför. Normalt spikar jag lag med så här hög vinstchans på Europatipset.
Statistik

(13) Sheffield Wednesday – West Bromwich Albion 1
Mittenlag mot den absoluta toppen! Då kommer garanterat streckspelarna titta i tabellen och möjligtvis kommer de få rätt med sin spik på tvåan här. Vi måste dock komma ihåg att den här serien är mycket jämnare än vad tabellplaceringarna visar. Nu har vi dock mot oss lite att WBA har hittat form och avgör sina matcher. Tre raka i ligan nu även om det blev en förlust 0-3 hemma i ligacupen mot Crystal Palace. Onsdagslaget är dock inget stryklag och har endast en förlust på de fem senaste och det borta mot Nottingham som ligger strax ovan i tabellen. De har även inlett med fem raka utan förlust på hemmaplan och avslutade förra säsongen med två raka hemmasegrar och 8-1 i målskillnad. Det här kan bli en riktigt fin skräll till låga procent. Vinstchansen runt 30% åtminstone.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) PSV Eindhoven – Inter X
PSV har sju raka segrar i den inhemska ligan på lika många matcher medan det i Champions League borta mot Barcelona blev hela 4-0 i baken. Inter började den inhemska ligan halvdant men har fått ordning på poängen främst. Tre raka segrar efter att man besegrade Tottenham hemma med 2-1, men matchen mot Parma före Champions League förlorades dock. Kan ha varit fel fokus och här bör man vara det bästa laget. Varnar dock för PSV som är starkare hemma och har varit i gruppspelet i CL både 2015 samt 2016 med bra resultat hemma.
Statistik

(6) Napoli – Liverpool 1
Liverpool startade hela säsongen i rasande tempo men efter det ser det mest ut att mattas av för varje match. Kan verkligen Klopps manskap resa sig nu i bortamatchen mot Napoli som är väldigt hemmastarka. Jag måste luta mig mot ettan som verkar få hyfsat värde då favoriten får för mycket pengar på sig då det är ett mer känt lag här i Sverige. Men vid gardering plockar vi bort krysset då det trots allt luktar en del mål här.
Statistik

(8) Porto – Galatasaray 1
Turkarna är åter i Champion Leagues gruppspel efter avsaknad två raka säsonger. På bortaplan har de tidigare inte varit mycket för att hänga upp i julgranen då de nu har elva matcher utan seger. Porto med sju raka gruppspel har överlag visat bra resultat på hemmaplan och ska vara favoriter här. Annat blir det när Galatasaray senare kommer ha hemmaplan. Tittar vi på den inhemska ligan har de sexton raka segrar hemma och tjugotre i rad utan förlust. Men borta nu blir svårt och inte ens runt 10% kommer locka speciellt mycket att strecka.
Statistik

(9) Blackburn – Sheffield United 1
Blackburn överraskar som återkommande nykomling och tar poäng efter poäng oavsett vilka som står på andra sidan. Endast borta mot Bristol City har laget fått kapitulera och fram till de påbörjar något ras är de viktiga att strecka oavsett om de har 15% eller 33% som i det här fallet. Sheffield United är ett starkare hemmalag och kommer säkert få svårt här på bortaplan även om de i grunden är ett bättre lag och sannolikt kommer placera sig högt upp i tabellen efter 46 spelade matcher.
Statistik

(10) Derby – Norwich 1
Norwich inledde långt ifrån stabilt men har nu hittat rätt på försvaret först och främst. Det har lett fram till fyra raka segrar och där kan även meriten att ha slagit Middlesbrough skrivas in. Borta nu mot ett Derby som säsong efter säsong känns starka. Gjorde hela 41 mål på sina 23 hemmamatcher förra säsongen. Väljer ettan om jag måste ta ställning men det är lite vacklande form där det känns slumpmässigt vad resultatet blir. Endast ett insläppt i de fyra senaste hemmamatcherna åtminstone.
Statistik

(11) Nottingham – Millwall X
Det går tungt för Millwall som ligger näst sist i tabellen och det skiljer endast tre mål ner till jumbon Preston. Det kommer vända så klart men frågan är bara när. Troligast på hemmaplan men Nottingham är inget stjärnlag trots att de nu har fyra raka utan förlust i ligan. Spelteoretiskt bör ettan plockas bort då Nottingham kommer streckas klart över sin segerchans som ligger runt 50%.
Statistik

(12) Rotherham – Bristol City X
Rotherham var nere och vände en säsong i League One och den här säsongen ser det lite bättre ut om än det inte skiljer mycket. Efter tio omgångar har de lika många poäng men då är det fem nollor på bortaplan. Enda förlusten hemma hittills kom mot Hull med 3-2. Tippade klart sist men jag tror de kan ta fler pinnar hemma, och Bristol City är inget märkvärdigt lag som är tippade på en mittenplacering. Går på två lågt streckade tecken där jag lutar mig mot Rotherham först.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 5832 rader på Liverättning

1. 1
2. 1
3. 1x2

4. 12
5. 1x2
6. 12

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 1x2
11. 1x2
12. 1x
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 144 rader på Liverättning

1. 1
2. 1
3. 1x2

4. 1
5. 1x
6. 1

7. 1
8. 1
9. 1x

10. 1x2
11. x2
12. 1x
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td